Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
a Steam csak nem hagyja félbe az elképzeléseit
-
$p@rr0w
őstag
Vagy előretör a felhő alapú játék valamilyen komoly fejlesztésnek köszönhetően és értelmét veszti bármilyen hardverről beszélni. Mindjárt itt az Ouya OnLive-al a fedélzeten, nem lepne meg ha a Sony a PS4-el 1-2 éven belül beindítaná a Gaikai-t, főleg ha az Ouya sikeres lesz.
-
Lacces
őstag
Jól elvagyunk itt.
Hát lassan azért az informatika már olyan szintre lép, ahol tényleg semmi sem lehetetlen... Szerintem 5 éven belül erre a Valve képes lenne és a mostani hozzáállásukat nézve szerintem benne van a levegőben.
Nem vagyok olyan mint a többi pesszimista magyarDe ez csak az én szerény véleményem.
-
Lacces
őstag
De az omgubuntu.co.uk-n volt erről szól, és ott azt írták, hogy a valve jelenleg igaz, hogy az ubi-ra portol, de tervezik a többi disztrót is, mint a fedora. (Lehet azóta mégsem, de erre határozottan emlékszem)
Hm, igaz az Android az ilyen VM-s dolog is..., de álmodozni remélem azért szabad -
Lacces
őstag
Pontosítok
. Az egyenlőség jel végén legyen akkor "Linux kernel" környezet. Android is arra épül.
És én úgy veszem észre, hogy elsősorban a Linux kernel lesz megcélozva és nem csak úgymond a linuxokBár a Windows azért ne halljon ki
.
Az informatikában bármikor történhetnek csodák... hiszen az informatika sem más mint egyfajta vallási szekták csoportja
-
Lacces
őstag
Én nagyon várom
. Bár arra kíváncsi leszek, hogy lehet-e majd billt, egeret rá kötni. Jah lehet, ha böngészni.
Szerintem ha összejönne akkor az MS kapna egy nagy arcon vágást.
Steambox + Android, + szerver = "Linux" környezet.Szerintem a Valve az amelyik képes lenne összerakni úgymond egy "PC-s konzolt".
-
DeFranco
nagyúr
Hát, én úgy gondolom, hogy azért ez ki van találta, a valve általában nem sz*rral gurít.
Az lehet, hogy semmi nem lesz belőle, de akkor az azért van mert a) blöff már most is b) okafogyottá válik valami miatt.
Úgy gondolom, működni fog, ha megvalósul, csak nem látunk a lapok mögé. Okos emberek ülnek ott, valószínűleg nagyon jól tudják mit csinálnak, de az biztos, hogy ennyi infó csak nagyon vad találgatásokra elég. Gyakorlatilag nem tudunk semmit a koncepcióból, annyit, hogy talán fix hardver (ha csak nem lesz basic/advanced/pro széria, senki nem mondta, hogy nem lesz) és talán valami linux, ha csak nem valami egyéni fejlesztés.
Mi a Valve érdeke. Pénzt szerezni. A vaseladásból most van pénze? Nincs neki pénze. Érdeke a vasevő PC játékokhoz ragaszkodni? Nem érdeke. A játékpiacon mi van most? Tömeg van most. Mindenki eladni akar, 10 helyről lehet online vásárolni, és mindenki egymás alá ígér. Amazon brutál, Gamersgate elment freakin'psycho-ba, hátul melegítenek még vagy ketten. Érdeke ezen a piacon maradni? Nem érdeke. Mi az érdeke? A steamhez kötni a játékosokat, akár úgy, hogy közben a PC piacról kicsit háttérbe vonul, egyék meg ott egymást a többiek, meg pofozkodjanak az MS-sel. Amit ott veszít megnyeri a vason.
Ez egy koncepció. Elképzelhető. Jelenleg ennyire telik szerintem tőlünk.
-
Lenry
félisten
Csak az zavar, hogy megveszed, es az uj jatekokra beint, csorgatod a nyalad, es gondolkodsz, hogy miert is nem pc-t vettem.
azért ezt minden háttér infó nélkül (kivel, hogyan, mennyire kötöttek szerződést) a cucc hivatalos bejelentése előtt jó másfél évvel kijelenteni... meglehetősen erős.
-
maross
nagyúr
Na mert ha linux van rajta, mitol kulonbozik egy pctol? Azon kivul, hogy az otthoni pc-ken legalabb elindulnak a jatekok gond nelkul.
defranco: kivanok nekik sok szerencset, de ez egy hogyszopassammagamahelyetthogypctvennek pc, kis dobozban. Van ra igeny, mert jatek egy gombnyomasra > all. El lehetett volna kerni szep penzt az oprendszer testreszabasaert, a kis helyigenyert + steamstore meg tobb bevetel, stb. Csak az zavar, hogy megveszed, es az uj jatekokra beint, csorgatod a nyalad, es gondolkodsz, hogy miert is nem pc-t vettem.
-
DeFranco
nagyúr
Az MS-sel mostanában összeakadt a bajszimajszi, főleg azóta, mióta azon a cúna cúna hobbitockák saját store-t akarnak csinálni a Live-ból Win8 alá tokkal-vonóval, klienssel, hagymacsípős minden.
Gondolom erre mondta Gabe, hogy akkor gófákjószelf tableflip, csinálok magamnak egy konzolt, nektek meg nem adok juszt se.
Vagy legalább is most ezt a pozíciót vette fel, aztán ennyi erővel lehet blöff is az egész.
-
maross
nagyúr
Miert linux? Miert nem +10 15k es win8? Mennyivel kevesebb gondjuk lenne, ha nem kene minden egyes uj jatekot linux ala portolni, vagy nem szettenni a kezuket, hogy jaj sajnos ez sem fog futni soha a steamboxon. Fura az egesz.
-
pigster
senior tag
Most akkor végül is az a hír, hogy idén már nem tudnak összerakni egy pc-t, amin linux fog futni?
-
L_ajos
őstag
Nem is baj. Dolgozzonak csak rajta, mivel az 5let nagyon baba, de a megvalósítás ( ahhoz hogy ÜTŐS legyen ), még talán kevéske.
Az biztos hogy követni fogom a fejleményeket
-
Wolverine
félisten
Pofátlanul saját írásunkat ajánlom
-
leviske
veterán
Kicsit fura szemszögből látod a dolgot. Elsősorban nem a hardverre kellene célzottan fejleszteni, hiszen egy "szimpla" PC lesz, amit várhatóan akármelyik OEM gyárthat, ha elfogadja a gyártási feltételeket. Itt a lényeg elsősorban pont az volna, hogy kezdjenek Linux-ra is érkezni a játékok, erre pedig már lassan ott a Linux-os Steam.
-
marcias
őstag
válasz
BomiBoogie #53 üzenetére
Igen, most már nagyon valószínű.
Mondjuk én a helyükben kiadnék egy fix hardveres win-es ún. "dev" verziót a fejlesztőknek. Hogy fejlesszenek erre játékokat. Akkor nincs piaci arcracesés.
Egyébként a cikkben látható ház nekem erre nagyon hasonlít: [link] -
leviske
veterán
Ha komolyan nem tesznek még bejelentést se, akkor ez a dolog kb eddig tartott véleményem szerint. Sok fejlesztőnek érdekes lehetne a fix hardver, amit a Valve nyújt és az elméletileg több gyártópartner komolyabb árversenyt is jelentene. Viszont ha az új XBOX és PS után jelenik meg, akkor nincs az a marketingbüdzsé, amivel el tudnák gond nélkül teríteni a piacon.
Viszont ez az X6 érdekes dolog, mert adná magát, hogy a Valve követelményeire alapoz, de eddig meg AMD-s cuccokat gyártottak a Steambox mögé meg mintha az nVIDIA meg az Intel sorolt volna be....
-
Akár a Blikk
-
törölt tag
Erről ennyit, 2014-ben a fantasy regény tovább folytatódik
-
Youri
veterán
Steambox prototípus, OEM windózzal
-
ASTON117
tag
válasz
BomiBoogie #41 üzenetére
Dehogy kell újra regelni egy ideje a steam öszekötötte a mac és pc szolgáltatását a linuxal meg a steamboxal is ugyanígy fog működni, szóval ha a játékod kompatibilis azzal a rendszerrel amin akarsz játszani vele akkor azzal tudsz játszani steamen keresztül, nem kell újra megvenni. A játékok áruházi oldalán valahol jobb oldalt fel is szokták tüntetni hogy pc+mac-re veszed vagy csak pc-re.
Szerk.:
Azóta megnéztem az áruházat, már most össze van kötve linuxal. pl.:Ha én megveszem az Amnesia-t akkor tudok vele játszani windowson, linuxon, és mac-en. -
DeFranco
nagyúr
Na, hát ennek már több köze látszik a valósághoz
Amit a képen látunk, az szerintem maximum trolling a részükről, mert az jobbról balra egy Logitech F710 gamepad, egy Samsung TV távirányító, meg egy (szerintem HP vagy DELL) kliensgép.
Gyakorlatilag semmit nem mutattak meg, csak azt, hogy mi előtt ül Mr. Coder Nobody aki fejleszti a szoftvert
-
Vistaboy
veterán
Frissítettem a hírt, Gabe Newell elmondott pár érdekességet a Steamboxról.
-
Vistaboy
veterán
Elnézést, megkavart a forráscikk, sajnos nem nagyon szoktam a PH! hardveres cikkeit olvasni, máskülönben tudtam volna róla.
Mindenesetre, már nem akarom letörölni a hírt, legközelebb pontosítok. Köszi az észrevételt.
(#26) moli.hu: Szoktam olvasni a hozzászólásokat, feltéve, hogy gépközelben vagyok. Általában kora reggel írom meg a cikkeket, utána dolgom van és sokszor csak estefelé érek haza. Úgyhogy addig nem tudok reagálni az esetleges észrevételekre. Mindenesetre köszi a jó szándékú kritikát, értékelem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Wolverine #39 üzenetére
Azért mégsem várhatják, hogy a pármillió Steam felhasználó új account-ot regeljen és ÚJRA megvegye az eddigi játékokat.
Így viszont az a kérdés, aki eddig nem volt Steam-es, az miért fogja ezt választani. Aki meg Steam-es (ergo pécés), az miért venne egy ilyet ahelyett, hogy simán rákötné a gépet a tévére. -
most ez lesz a divat? a 'rubik' konzolok?
-
Wolverine
félisten
válasz
BomiBoogie #34 üzenetére
Szerintem ezt ma. a Valve tudja még csak, de tippem szerint a normális Steam-accountokkal működni fog.
-
Low Noise
senior tag
Eddig láttam benne fantáziát, de kiárt, hogy ebbe akárcsak egy középkategóriás PC-nek megfelelő játékgép belefér.
Remélhetőleg ez csak valami kamu az ellenség megtévesztése céljából.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én arra vagyok kíváncsi, hogy vajon ha lesz ilyen, akkor a jelenlegi Steam account-on levő játékokat (vagy amelyik elfut ezen a dobozkán) fogom tudni majd futtatni rajta, vagy ahhoz még kell valami hozzáférést vennem?
-
h-yle
addikt
Állitolag Piston neven fog futni.
http://cdn3.sbnation.com/uploads/chorus_image/image/6225059/xi3-piston-03.0_cinema_1280.0.jpg
-
törölt tag
X6 , Xi3 minek ilyen gagyi nevek mikor a neten már elnevezték pl. GabeCube
-
moli.hu
őstag
egy X6 logó virít az előlapján.
erthetetlen, hogy az egesz prohardver-csaladnal senki se olvassa a kommenteket. akkor minek van a lehetoseg, hogy magunkat szorakoztassuk? mert leginkabb visszajelzesre hasznalnank, hogy jobb lehessen az oldal.
-
imibogyo
veterán
Szerintem pont ezért kérdőjeles a cikk címe is, senki nem tudhatja biztosra, hogy lesz-e 100% Steambox és ha igen, akkor hogyan fog kinézni, vagy mi lesz az alapja. Csak megy a találgatás ezerrel.
De HA ez lesz a Steambox és HA így fog kinézni, akkor nagyon is relevánsak azok a linkek és képek, hacsak nem kezdik elölről a fejlesztést, amit azért nagyon kétlek.
HA meg nem Xi lesz az alapja, akkor természetesen abszolút igazad van.
Végeredményben mi csak a cikkben felhozott képpel és infókkal hoztuk összefüggésbe a régebbi történéseket és híreket.
-
Liudvikas
tag
hát, ha tényleg ez a masina lesz, és 2 év alatt sikerült mondjuk..hmm.. 200 dodót lefaragni belőle.. még úgyis az X360 háromszorosa lenne a nyitóára
(2010es PH cikkben 850$ szerepel)
olcsóbb játékok ide,vagy oda, a vásárlók másra fognak rárepülni. főleg, hogy a MS mögött kicsit erősebb háttér áll (tőke, marketing, brand stb.), mint a Valve esetében
-
Lenry
félisten
válasz
#52815360 #14 üzenetére
te írtad.
a Steamboxról volt szó a topikban, értelemszerű következtetés, hogy akkor az volt Kickstarteren, tekintve, hogy egyetlen szóval nem írtad, hogy ez korábban más néven játszott. elnézést, ha nem vagyok birtokában a világ minden tudásának és a fejedbe sem látok bele.
-
MCBASSTION
aktív tag
az eddigi xi* alapjan trinity lesz benne (imo)
-
siti
őstag
pedig ez kickstarteren van, csak más néven.... ahogy lentebb linkelték...
amúgy meg érdekes, hogy:
Mindössze egy képet sikerült szerezni róla, melyen maga az eszköz látható, rajta a csatlakozókkal (lásd alább). Bár a gép a Valve standján volt kiállítva
kamerás mobil? he? senki? -
Tbs82
tag
Mik vannak, azért halad a technika..
-
DeFranco
nagyúr
Az első fele meglehet, de indie és oldie játékokra senki nem fog venni dedikált eszközt, hiába adja ez ki a steam 60-70%-át, a meglévő modern címeket meg senki nem fogla "lebutítani". A kiadónak nem érdeke, a valve meg nem teheti meg. Az új címek esetén pedig a kiadók még a PC porttól is vakaróznak, nem fognak még egy platformra fejleszteni.
Mindenesetre én nem vagyok annyira ambiciózus, hogy dollármilliókért fizetett a szakma krémjét képező fejlesztési szakemberek munkáját visszafejlődésnek, vagy értelmetlen marhaságnak minősítsem, inkább gondolom azt, hogy nem látok a lapok mögé, vagy nem értek valamit.
Lehet hogy ezért nem vagyok ideális fórumhozzászóló, de ez van.
Mindenesetre azt, hogy komolyan gondolják, és hogy fordulnak el a hagyományos PC piactól a mostani karácsonyi sale is fényesen alátámasztja.
-
törölt tag
Megvan ennek a trükkje. Indie játékok futni fognak rajta. Valve játékok szintén. 2007 és régebbi játékok elfutnak majd rajta. Szóval a steam 60-70% már megvan. Az újabb cimek között is van kisebb gépigényű dolog. Valamint ami nem fut el rajta, azt portoláskor butithatják. Legrosszabb esetben pedig nem kapja meg a játék az info kártyájára a steambox compatible logót. Összességében ez egy fejlesztési köntösbe bújtattot visszafejlődés lesz.
-
DeFranco
nagyúr
El nem tudom képzelni, hogy hogy férne ebbe olyan vas, ami akár 720p-ben tudná futtatni a kurrens játékokat.
Ebből ebben a formában még 2-3 év mire lesz valami egyrészt a méret miatt, másrészt amiatt, hogy ha linux fog futni rajta, akkor a játékokat is ennek megfelelően kell megírni. Ez a valve címek esetében még elképzelhető, de a többi kiadó ilyen játékai még meg sincsenek írva. A jelenlegiket szerintem nem fogják már átforgatni, tehát majd az n+1 címek talán befutnak erre.
A HQ-ban biztos okosabbak ülnek nálam, de akkor sem értem a koncepciót.
-
imibogyo
veterán
Nem fértem bele szerk. időbe.
"Egyelőre annyit tudni a kiállított masináról, hogy kifejezetten a Steam, valamint annak Big Picture módjának kihasználására tervezték." Tervezték ezt már mindennek, lásd fentebb linkelt oldalak. Maximum a kor (és a Steam) igényeihez igazították az alapötletet.
xRagna: na ugye.
-
törölt tag
A CPU hűtőm is nagyobb ennél
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Filmvilág
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Óvodások homokozója
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Creative Sound Blaster X AE-5 eladó
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- ASUS ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO Alaplap
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés