Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Alza féle "magyar" MX Keys
Úgy tűnik, nem tüntettek elegen a mínusztech HQnál a magyar kiosztás nemtámogatása miatt, így csak ilyen sufnituningra futotta.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
van valami praktika az MX Keys közelségérzékelőjének megregulázásához?
Vagy esetleg valami zavarja - hogyan lehetne kiderítni?A probléma az vele, hogyakkor is fel-fel villan, amikor senki/semmi nincs a közelében...
-
no1r
őstag
van bármilyen bolt / viszonteladó Budapesten vagy vonzáskörzetében, ahol ki lehetne próbálni az MX Keyst és az MX Mechanicalt?
így látatlanban nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne kényelmesebb, nagyon izgatja a fantáziámat a mechanikus változat viszont még sohasem volt mecha billentyűzetem. Illetve az MX Keys is érdeklen milyen rajta gépelni mielőtt ennyi IstvánKirályt beáldozok valamelyikre. -
Petyyyyy
addikt
A tesztet elkövettük, hála Balika911 fórumtársnak.
Win 8.1 alatt is működik az egér, szinte hiánytalanul - a vízszintes görgetést nem sikerült életre keltsük, de nem is teszteltük igazán hosszan. Illetve az alkalmazásváltó gomb (nagyujj alatt) sem funkcionált.
Természetesen a szoftver nem ment fel, ahogy az várható volt, de ezen kívül teljesen használható az eszköz. -
Petyyyyy
addikt
Esélytelenek nyugalmával kérdezném: Master 3/3S működik Win 8.1 alatt is?
Win 10/11 update nem opció. -
nightzone
aktív tag
Logitech Mx Keys-en be lehet programozni egy gombra a gép újraindítását külső program nélkül? (Logitech Options-ban nem találtam ilyen opciót)
-
DeadmaN89
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom mit csinálok rosszul, de a Logitech MX billentyűzet valamiért az alábbi furcsaságokat produkálja WIN10 alatt:
- t betű leütésére háttérvilágítást növel állandóan, amellett hogy leírja a t-t
- Nem numerikus billentyűzeten az 1-es karakterre 1t-t ír be, tehát dupláz, a 2-esre pedig 21-et.Nagyon idegesítő dolgok ezek, beállításokkal nem variáltam, nem tudom mi okozza ezeket a problémákat. Valakinek hasonló?
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Két hónapja használok itthon alkalomszerűen (szóval nem minden nap órákat) egy MX Master 3 egeret, melyben a mai napon az elektromágnes megadta magát. Hiába kapcsolom ki a görgőnél, magától visszaugrik.
Tapasztalt más ilyet? Nem tudom hogy egyáltalán akarjak-e még ilyen típust.
Egyébként újkora óta a görgőnek van oldalirányba 1-2mm holtjátéka, nem tudom ez számít-e. -
Statikus
senior tag
Sziasztok,
Két külön időpontban vásárolt MX Master 3-at használok két különböző helyszínen, két különböző gépen.
Egyik problémám, hogy a Logitech Options Win 10 alatt véletlenszerűen elfelejti, hogy a görgő alatti gombra ESC-t állítottam be, visszaáll racsniállító gombbá... Amint elindítom a LOptions-t, megjavul. Majd idővel ismét elfelejti...Másik problémám általánosan Logitech unifing lagolás. Az egerek közelében általában egy iphone van, a gépek vezetéken csatlakoznak a hálózathoz, wifi router igen távol van csak. Rohadt idegesítő, hogy fent nevezett két gépen két MX Master3 és egy harmadik gépen egy Triathlon másodpercekre leszakad, villog az egér lámpája, hogy nincs jel, keres, majd egyszer csak megjavul. Az egész teljesen véletlenszerű, ha nincs a közelben az Iphone, akkor is csinálja. Az egértől az unifing egy asztallapon keresztül 60cm-re, másik helyen kb. 1m-re található, tehát nem gondolom, hogy nagyon távol lenne és ez a baj (ezt igazolja a véletlenszerűség is, van, hogy órákon át semmi, majd egyszer csak jön egy fél perces csapkolódás)...
Van valakinek valami ötlete? Felejtsem el örökre a logit? Ezek a hibák most kezdtek el szaporodni néhány hónapja, előtte 10 évig ez volt az etalon márka...
-
dqdb
nagyúr
-
choosen
tag
Sziasztok!
Bocsi a láma kérdésért. Hogyan működik ez a több gépen használat? Át kell dugdosnom a vevőegységet?
-
nyunyu
félisten
Valaki bennfentes megkérdezhetné a Logitechet, hogy mégis hány száz (ezer?) magyar K800-at gyártottak '10 és '14 között, és ezeket mennyi idő alatt sikerült eladniuk.
(Emlékeim szerint valamikor '17-18 körül koptak ki a boltokból, azóta csak német, angol, amerikai K800 van újonnan.)Billzet topikba évente 5-10-en tévednek be olyan extrém igénnyel, hogy nekik instant kéne egy wireless, háttérvilágításos, magyar kiosztású lapos billzet.
Az meg gondolom továbbra sem éri meg a 2015-től teljesen marketingvezérelté váló, technológiát már a nevében sem emlegető brand $$$ hajhászai számára. -
eorito
újonc
válasz
jubilleum #106 üzenetére
Szia.
Én nem rég lettem MX Keys + MX Master 3 hívő.
A billentyűzethez tervezem egy hozzá illő, áttetsző, remélem exkluzív magyarító fóliázás legyártatását. Az F1-F12 billentyűkhöz is készülne a billentyűzethez illő színesített blokk jelölés és ha lehet kiemelés, hogy a vakon gépelésnél is könnyedén megtaláljam a megfelelő gombot.
Néztem a kaphatókat, de egyiket sem találtam a MX Keys-hez illőnek.
Egyelőre keresem a céget, amelyik megcsinálná. De sokan nyomtatnak áttetsző fóliára.
Ha valakit érdekelne, csatlakozhat.
Ha egy designer MX hívő és érdekelné, esetleg volna kedve a designt kialakítani, akkor örömmel venném. -
Eiki
tag
Valaki használ Win 11 dev branch-et? Nekem a Logitech egyedi gesture-ök és egyedi gombok az egeren nem működnek jelenleg.
-
Eiki
tag
Köszi a tippeket, ezeket már eljátszottam. Visszaállítottam az eszközöket sima BT kapcsolatra, most semmi gond velük. Valami interferencia lesz (pl.: gagyi kapucsengő), de nem volt erőm kideríteni.
-
jubilleum
senior tag
Nekem is volt ilyen.
Annó nekem az asztalon volt a router az kavart be.
Nagyon ezt mérni nem lehet, inkább kisérletezz. Mi van az asztalon ami bezavarhat?
Laptop? Megy rajta a BT vagy a wifi? Kapcsold ki, megoldja? Milyen más eszköz van az asztalodon esetleg? rakd arrébb... Ilyenekkel tudsz szerintem próbálkozni -
Eiki
tag
válasz
jubilleum #108 üzenetére
Sziasztok, MX Keys-t és MX3-at használok Unify receiver-rel (az egérhez adottal, de kipróbáltam a billentyűzetével, ugyanaz). A receiver az eszközöktől 20cm-re lévő Intel NUC USB 2.0-ás portjába van dugva és rendszeresen előfordul, hogy lag-ol mind az egér, mind a billentyűzet. Már az őrületbe kerget, átdugdostam a receivert másik portba, kicseréltem de semmi. Support azt mondja rossz az eszköz, cseréljem gariban (nyilván nem). Valami USB3-as vagy wifi interferenciára gondolok, de sehogy sem tudom tesztelni/kimérni. Van bárkinek ötlete?
-
jubilleum
senior tag
Magyar kiosztásról valakinek valami híre van esetleg? Vagy ne is reménykedjek?
-
lanszelot
addikt
válasz
bakagaijin #104 üzenetére
Hello,
MX keys space billentyű alá beragadt egy hajszál, kiszedtem, de rosszul raktam vissza.
Mit rontottam el?
Hogy kell helyesen vissza tenni? -
bakagaijin
tag
válasz
jubilleum #100 üzenetére
Nem, az izzadság oldja a műanyagot... és ez a világosabb színű egéren jobban látszik. Leginkább ott lehet érezni jól, hogy az egéren több különböző műanyagot használtak... az mx masteren a hüvelykujjnál levő az ami legelőször kezd gusztustalan lenni... nekem úgy másfél-két év után.
-
eferenc
csendes tag
Nagyon szeretem az egeret, munkára, szabadidőre használom. Laptoppal, ipaddal. Akksi jól bírja, végre nem elemes egerem van.
-
FefeeX
veterán
Lazán lehet, hogy a savas izzadtság kémiai reakcióba lép az anyaggal, és az elszíneződik... (nem kell ehhez az, hogy lucskosra izzadd a kezed) Manapság, mikor mindent a vásárlókon bétatesztelnek... Anno az Iphone 6 szürke hátát is két foltban oldotta az ujjam, ahol ugye általában fogtam...
-
|AP|
veterán
pár hónap használat után a világosszürke MX Master 3 egeremen sárga foltok jelentek meg, ott, ahol az ujjaimmal érintkezik. A gombokon nem, az más típusú műanyagból van, mint az egér "teste". Ahol a puhább, szilikonszerű anyag van, ott jelentek meg a foltok. Egyszerű nedves/szappanos kendő hatástalan... Mindig tiszta kézzel ülök a géphez, ez nem sima retek
Mindenesetre eléggé elkeserítő látvány így, ennyi idő után egy ennyibe kerülő egér -
bakagaijin
tag
Logitech-nek szerintem van valami nagyobb lerakata - talan Hollandiaban ? - ahonnan US piacra valo cuccokat is lehet kapni.
En is tipusszam alapjan szoktam rendelni - tobbszor, jo elore egyeztetve, rendelek rendes US billentyuzetet. Igaz en Cherry hivo vagyok. (Gyermek lelkesen feltepte a gombokat, es pl. a funkciogombokat eleg eselytelen visszatenni, ugy hogy rendesen mukodjon... nekem legalabbis nem sikerult.) Ugyhogy most van itthon raktaron dobozolva 3 Cherry Stream egysoros enterrel (nem L) US kiosztassal.
-
nyunyu
félisten
Ez könnyű kérdés, mivel a harmadik valódi ANSI US (NEM international!) modellt elvileg csak az amerikai piacon forgalmazzák, Európában helyette az ISO enteres második kapható.
De a billzet dobozára írt cikkszám (P/N?) alapján egyértelműen kiderül, mivel más a száma a kettőnek.
-
Mr.C
őstag
Udv!
Billentyuzet tulajdonosok, tudnatok segiteni a vasarlasban? MX Keys billentyuzetet szeretnek venni, "rovid shift-es, kis csizmacska enter" kiosztassal de a honlap teljesen osszezavar. A logitech hivatalos honlapjan ha meg szeretnem venni ezteket a kepeket mutatja:
US international a logitech szerint (a speci karakterek kiosztasaban mas elvileg es nincs rajta GBP jel sem):
Ahogy szeritnem kinez az US international:
Ha az US international olyan, mint ahogy a honlapon talalhato (2. kep) akkor azt vennem, de ha nem olyan, akkor viszont nekem az UK kell.
Köszi előre is a segítséget!
-
Eiki
tag
Nem tudjátok, hogy lehet Windows 10 alatt beállítani, hogy a bekapcsolt egér megmozdítása ne kapcsolja be az alvó módba kapcsolt gépet? Device Manager-ben nem látok ilyen opciót az egérnél, sem a Logitech Options-ban...
-
pilsner
aktív tag
Sziasztok,
valakinek van ötlete arra, miként lehet megakadályozni, hogy az egér kb. 15 perc nyugalom után ne menjen alvó állapotba? Értem ez alatt, hogy bekapcsolva magára hagyom és úgy negyed óra múlva cibálni, kattingatni kell, hogy végre magához térjen (mozogjon a kurzor). A szoftverben nem találtam erre opciót. Emlékszem, más Logitech egereknél, régebbi szoftverben volt megoldás rá, hogy sose aludjon.
Elképzelhető, hogy szándékosan nem lehet, energiatakarékossági okokból, csak a játékos egerek szoftverei tudnak ilyet; de jó lenne - nem bánnám, ha gyakrabban kell tölteni.
Köszi! -
Redplee
senior tag
Hali!
Van egy MX master egerem és évek óta szar a scroll-ja, a ratchet mód egyszer csak elment és szabadon fut. De most már azzal is vannak gondok, ezért szétszerelném és megcsinálnám rajta a scroll fixet amit a youtubeon is mutatnak. [link]
Namost, a kérdésem az, ha szétkapom az egeret, honnan tudok az aljára ilyen műanyag izéket venni, amiket le kell tépnem, hogy szét tudjam csavarozni? -
jubilleum
senior tag
elvileg tudsz olyat hogy billenttyű leütést kapcsolsz a egy adott egér gombhoz nem?
-
Krix
őstag
Print Screen gomb nyomást akartam a görgő lenyomáshoz rendelni, de a Logitech option nem veszi be. Nyitottam support tickettet, de már 3 hete játszuk a mail ping pongot és semmi használható ötletük sincs. Valakinek van esetleg valami ötlete?
-
jubilleum
senior tag
Van esetleg infótok arról hogy valamelyik "fancybb" vezeték nélküli, háttérvilágítással megáldott, többeszközt kezelő logi billentyűzet beszél magyarul? vagy esetleg fog beszélni magyarul?
-
-
Dr. Akula
félisten
Ami nem tetszik benne: megszűnt a régi homokóra keresztmetszet, az új egyenes oldalfalú, de inkább befele dől, felemelve állandóan ki akar csúszni a kézből, erősen szorítani kell hogy ne tegye.Pedig az egér emelgetés egy alap dolog, ez hatalmas minuszpont. A "gumírozott" borítás is inkább valami teflonosra lett lecserélve, elősegítendő a kézből kicsúszást. A Master (1) dizájnja sokkal jobb volt. A hüfejkujjnál levő előre / hátra gombok elrendezése jobb lett, viszont annyira közel kerültek a hüvejkujjhoz, hogy felemelés közben gyakorlatilag azon támaszkodik az ujj, ebből lesz sok akaratlan lenyomás. Az oldalgörgőt sose használtam, szerintem akár a kukába is dobhatták volna, és mehetett volna a helyére az előre / hátra. Persze a régi házformával.
Azért van pozitívum is, végre felfedezték hogy a 21. században már a Type C-nél jár mindenki aki USB-vel foglalkozik. A mágneses görgő is tetszik.
A legjobb az lenne ha készülne moddolt ház az MX3-hoz, kijavítandó az elrontott ergonómiát.
-
Fecdzo
senior tag
Én is megosztom eddigi tapasztalatom:
Főgörgő nekem nagyon tetszik. Tök jó hogy intenzitás függvényében "recés" módból magától átáll simára. A fogása nagyon kellemes, habár kicsit nehezebb egérke, de engem ez nem zavar. A recés mód hangja jóval halkabb mint gondolná az ember, hiába a mágneses technológia megteszi a hatását.
Az oldalsó görgőről azt hittem h hasonló mint a fenti, de egy fékezett görgő, nem lehet úgy pörgetni mint a fentit. Nekem ugyan tetszik, hogy egyáltalán van és így excelben könnyen tudok jobbra/balra gördülni, de nagyobb táblákon nem olyan hatékony. Sajna Matlab nem tudja kihasználni az oldalgörgőt, azt gondoltam majd a kódon belül könnyebben és gyorsabban tudok majd navigálni...ez csak föl/le görgetésnél él.
Gesztus gomb/"felület" nagyon kényelmetlen helyen van. Én kb inkább oda tettem volna ahol eleve a hüvelykujjam pihen (kis kiemelkedéssel a könnyebb nyomás érdekében), aztán fene tudja....lehet megszokom...gesztusok nagyon kafák, de azt gondoltam könnyebben előjönnek. Van h többször kell alkalmazni. Laptopon az érintőpárnám segítségével sokkal kényelmesebb gesztusozni, ráadásul sokkal gördülékenyebb és szabadabb is. Kár érte...
Összességében szeretem és nagy előrelépés nekem, talán megszokást is igényel, de vélhetően hasonló funkciókkal rendelkező egérről nem biztos, hogy megéri váltani rá. Érdemes kipróbálni ha erre van lehetőségetek.
-
Na, így pár nap használat után..
141 gramm. Sok. Egy ~103 grammos G603 a referencia (1 db AAA akkuval + átalakítóval), meg emellett munkahelyen eddig egy kábel nélkül 109 grammos G400s-t használtam.
A kisujjam és a gyűrűsujjam, amik az egér jobb oldalán fekszenek és besegítenek a mozgatásba, rendesen fáradtak, fájnak. Még a Corepad tappancsokban bízok, hogy azokkal majd jobban siklik a padon (Corsair MM350, egyik leggyorsabb szövet) és kevesebb erő kell a mozgatáshoz.Lehetne hosszabb az egér teste nyugodtan a palm fogásomhoz.
A hüvelykujj alatti gomb - nyomáspontja - túl hátul van, mondhatni használhatatlan.
Az előre-vissza gombok is lehetnének előrébb, de ez még csak-csak. Az oldalsó görgő igazi hasznára még nem jöttem rá.
Végső verdiktet még nem mondanék, kell pár nap, pár hét..
-
A futár nem jött ki tegnap a címre, pedig direkt a munkahelyemre kértem, de ő csak azt tudta, hogy a raktárunk 2-ig van nyitva, így később meg sem próbálta.. egy gyárról beszélünk, ahol éjjel-nappal dolgoznak emberek, telefonszámom a csomagon.. Az ügyfélszolgálat jóformán semmiben nem tud segíteni, a futárokat ők közvetlenül nem tudják elérni. Visszahívást ígérnek, de nem hívnak. Remélem többé nem kerülök velük kapcsolatba.
GLS és DPD már emailben elküldi a futárok számát, nem kell az ügyfélszolgálattal hadakozni, emellett mindig hívnak telefonon is a futárjaik. DHL szintén okés, de még az MPL is jobb.
-
Eiki
tag
Én tegnap óta használom, MX 1-ről jövök. Egyértelmű fejlődés, jobb a görgő, keskenyebb az egér, sokkal jobb a két hüvelykujj gomb hasznalhatosaga és talán a "szárny" részén lévő gomb is kicsit jobban működik. A bal-jobb gomb kapcsolókat kicsit hangosabban, de a jó értelemben. Eddig tetszik, de azért ár/teljesítményben még mindig kérdéses...
-
Fecdzo
senior tag
Jaja azt megtaláltam én is. Még jó h régebben csináltam paypalt...rögzítettem és meg is rendeltem a honlapon keresztül.
Kiváncsi lennék a beszámolódra. Engem ez a "Flow" érdekel még nagyon. Azt nem tudom, hogy ez mi alapján működik? Tetszene, hogy az egeret tudnám használni két gépen, nem is beszélve a fájl másolásról...
-
Alzán árulják 39.290 forintért. Néztem több európai kiskerben, de mindenhol 110 EUR az ára, ennek tükrében a gyári oldal abszolút korrekt.
Kis bökkenő, hogy csak PayPallal lehet fizetni, sima kártyás vásárlás nem lehetséges a hivatalos oldalon. Nekem a PayPalnál még a régi, már lejárt bankkártyám volt beregisztrálva, ezért csak utalással tudtam pénzt tölteni az egyenlegre, de mire ez átfutott (kb. 18 óra) , addigra elfogyott a sötétszürke.. aztán másnap délután szerencsére újra volt. Azóta már hitelesítettem az új bankkártyámat is, de ez is több munkanap.
Ma érkezik az enyém, este már tudom nyüstölni.
-
Fecdzo
senior tag
A Logitech honlapján kívül kapható már ez az egér? Nem nagyon találom jelenleg sehol...jellemzően a gyártónál drágábbak mint másütt. Kiváló egér lesz melóhoz!
-
dabadab
titán
"Ha valaki szeretne ilyen flow szerű dolgokat, és nem akar ilyen egeret venni aranyáron, az próbálja ki a hasonló tulajdonságú Microsoft garage mouse without borders-t"
Ha meg valaki több OS-en is használni akarja a beviteli cuccait, akkor annak meg ott a Synergy, amivel már 15 évvel ezelőtt is vidáman ráncigáltam az egeret a laptopom meg a desktop gépem között. -
Na, mondom ma megrendelem a hivatalos honlapról a sötét verziót.. erre nem elfogyott az is?
A világosból már szinte a kezdetek óta hiány van, bár az amúgy sem érdekes számomra.
-
spanyoll
addikt
Na de a nagy kérdés a következő: a most halódó x7-es egerem helyett (amit imádok, csak szegény sokszor rosszalkodik és lusta vagyok javítani gariidőn túl) megéri az mx3-at venni, vagy jó lesz első ilyen találkozásnak a 2s is?
-
Krix
őstag
válasz
bakagaijin #50 üzenetére
Igen, a back-forward végre jó helyre került. A vízszintes görgő nekem még mindig csak egy erős béta verzió. Egy finom racsni kellene rá és nekem nagyon hiányzik a kattintás is. De hát kell hagyni valamit a következő verzióba is.
-
bakagaijin
tag
Én örömmel veszem, hogy szeparálták a görgőt és az forward/back gombokat, a 2-es szérián ezek nagyon hátra kerültek, ha valaki ujbeggyel akarja nyomni akkor nagyon hátra kell feszíteni az ujjat, ha viszont a csonttal próbálom (az ujjbegy a görgőn pihen és a csonttal célzok a két ujjperc között) azzal nehéz különbséget tenni az előre és a hátra gomb között. Na ennek a 3-assal vége, végre rendesebben előre vették az előre gombot, bár még mindig sokkal kisebb mint a régi egereken volt.
A vízszintes görgőt valakinek sikerült érdemben használnia? 2-est használok és nem tudom használni. Az a görgő se nem freescroll, se nem racsnis
-
-Faceless-
őstag
Csak nekem olyan mintha ez az MX master még laposabb lenne?
Meg voltam halva az első generációsért, de direkt azért mert döntött fogása volt, és kényelmes volt használni. -
SunMount3r
nagyúr
-
nyunyu
félisten
Nem értem ezt az input lag túlmisztifikálást.
Pár éve próbáltam WoTot tolni K750+kékfogú MX Revo kombóval, ott nem a sima Revonál lassabb kékfogú egér volt a gyenge láncszem (125 helyett csak 60 koordináta/sec) , hanem a billzetnek árult napelemes ajtótámasz * vesztette el állandóan a junifájingot, aztán hosszú másodpercekre fedezék mögé bújási képesség nélkül maradtam...
* csak arra volt jó, hogy a junifájing vevőjét használom a melós laptopban a mekkmesterhez.
-
törölt tag
-
ez foglalt?
csendes tag
Volt MX Revóm, G700s-em (a SmartShift nélküli sötét korban), most pedig MX Masterem van, mindegyiket használom játékra, és nem érzem azt, hogy alkalmatlan lenne, illetve azt sem, hogy a G700s, ami egy gémőr egér, jobb lett volna a másik kettőnél.
De lehet, hogy benne van a hiba, és nem vagyok igazi gémőr.
-
aginor
veterán
Az igazi baj az, hogy a minőség sem indokolja az áraikat.. Utóbbi két egerem Logi volt, az első garidő után 2 hónappal ment tökre, a másodiknál a jobb gombot kellett cserélni gari alatt, de már a bal is vacakol időnként, pedig ez egy viszonylag drága G303..
Innentől kezdve Logitech terméket soha többet.
-
Dr. Akula
félisten
Végre Type C, és nem a microUSB-t erőltetik még mindig. Az egér jó, a billentyűzet mehet egyből a kukába.
-
Krix
őstag
Na úgy látom pont ott javult ahol az MX master nekem nem tetszett. Kicsit hosszabb lett a bal gomb és a hüvelyk alatti gombokat is átgondolták. A mutató újjam lelógott az MX master-ről, kényelmetlen volt és a back-forward gombokhoz is nagyon vissza kellett húznom az újjam. Pár nap után ment is a párom gépére, nekem meg jött vissza a Performance MX. És végre type-c,
szerintem adok neki egy esélyt.
-
r3dsnake
nagyúr
Itthon rendelhető már valahol?
-
DeFranco
nagyúr
nekem hasonló "fogású", igaz jóval olcsóbb (genius) billentyűzetem van, lapos, chiclet, és remekül tudok rajta gépelni, hosszan is ha kell, nem zavaró egyáltalán, sőt... nekem hosszabb távon sokkal kellemesebb ez a lebegő, szinte csak érintést igénylő gépelés, mint a munkahelyi, hagyományos, magas gombos kalapálás (azzal sincs bajom de egy idő után belefáradok, ha sokat kell pl. szöveget gépelni, mert épp nem számolás/kódolás megy, hanem dokumentálok).
az f gombok tagolatlansága tényleg gáz, nálam is ilyen, tényleg keresgélni kell.
-
nyunyu
félisten
Trendi billentyúzeten sikerült tagolás nélkül feltenni az F gombokat, lehet minden alkalommal keresgélni, ráadásul a feliratuk is alig látszik.
Ráadásul alma stílusban elrendezve
Az egér jó lett, tényleg javult is, de piszok drága ez is.
99$-t nem mondanám extrém soknak, gyakorlatilag az összes csúcs drótnélküli L egér ennyi volt bemutatáskor az elmúlt 10-15 évben, kb. az MX Revo óta.
MX700 18k HUF volt 2002. novemberben, ~72$ akkori 250-es árfolyamon
MX1000-et 15k-ért vettem 3 évvel később, ~75$*195.
Első MX Revomra 22k rémlik, 127$*175
Perf MX gariba jött ingyen, újonnan az is huszonöt körül mozgott
Első, bézs Mekkmesterre fizettem sok áresés után 2017 szeptemberben 21k-t 81$*260 (mikrokapcsoló transzplantáció közben eltört), aztán az amazon gazdaságos fekete kivitelre 75€-t, aztán a mostani fehéret valami 90$+horror szállítási költség+ÁFÁért importáltam Kínából, kb. 30k-ba fájhatott a végén.
(Mekkmester 2-ből nem volt bézs) -
Gabor tm
tag
Nekem alapvetően tetszik ez az új verzió, főleg a fém görgő miatt.
Most MX Master-em lassan 3 éve. Épp most kapott egy új házat, mert a régi elkopott, pl a hüvelykujj alatti gomb puha műanyagja elrepedt és az így már néha be is akadt így zavaró lett. Egyfelelől bírhatta volna picit tovább is egy ilyen drága egér, másfelől viszont €15-ből és kb 5 perc szereléssel megint vadi újnak tűnik, így ez a 3-as verzió is kimarad.
Meglátjuk mi lesz 2-3 év múlva ha ez a ház is elkopik -
opr
nagyúr
válasz
SunMount3r #27 üzenetére
Jah, arrol en mar regen letettem, hogy gyarilag magyar kiosztasu cherry kapcsolos billentyuzetet vegyek. Sajat sapkakat csinaltatni meg olyan szinten rohadt draga, hogy annyit kizart, hogy hajlando legyen billentyuzetre kolteni.
-
törölt tag
Hát, én a G613-amat már hangosnak hallom oda, mindenképpen hangosabbnak, mint a korábbi K800-at. Pedig ez elvileg halknak számít. Illetve én a membránost is teljesen megfelelőnek tartom - ami változhat, ha/amikor megtanulok 10 ujjal gépelni, és nem Romer G kapcsolós billentyűzetet használok.
Ez az MX biztos membrános, és nem ollós? Az ollós mechanikát mondjuk valószínűleg kiemelnék. (Anno a diNovo Laser ollós volt, és azt nagyon szerettem.)
-
opr
nagyúr
válasz
#72042496 #23 üzenetére
Nincs ott baj a mecha billekkel az irodaban sem, csak a kek kapcsolotol tavol kell maradni. En Mx Brown-okkal nyomulok, de van itt korulottem eleg sok fajta, abszolut nem okoz semmi problemat, es ha nem ugy gepelsz, hogy az egesz felsotested hasznalod minden gombhoz, akkor a zajszint se zavaro.
Mondjuk, En pl az entert szeretem a kelletenel picit erosebben lenyomni, amolyan nyomatekot adva a dolgoknak, annak van hangja, de a kollegak szerint a mecha billzeten konkretan halkabb, mint elotte a fostalicska membranos dellen, mert legalabb nem recseg-ropog az egesz, nameg a tomege miatt az asztalon se ugral ide-oda minden egyes etnernel.
-
prolad
addikt
Hát 2s-ről nem tudom, hogy váltanék-e, pedig vártam. Usb c nagy bónusz, a design is egész jó, de magán a szenzoron kicsit csiszolhattak vonal, illetve kíváncsi vagyok, hogy itt mennyire kamu a 70 nap üzemidő.
-
opr
nagyúr
Ki kene probalni, de az eger a 2s utan megmondom oszinten nekem visszalepesnek tunik, az a billentyuzet meg valami tragikus. Fontoskodo ripacs also-kozepszintu manager asztalan tudom elkepzelni maximum, kizartnak tartom, hogy ezt olyan ember, aki komoly munkara hasznal billentyuzetet, kepes lenne sokaig nyomogatni.
Az ara meg egyenesen vicc, foleg, hogy ennyiert mar van normalis mechanikus billentyuzet is (pl cherry mx board). Igaz, az nem tul csicsas... -
ALBY
senior tag
Trendi billentyúzeten sikerült tagolás nélkül feltenni az F gombokat, lehet minden alkalommal keresgélni, ráadásul a feliratuk is alig látszik.
Arról nem is beszélve hogy a multimédia gombok is rá vannak nyomva az F gombokra, vagy-ezt vagy azt használja az ember, tök béna.
De legalább a kurzorok normálisak, évekig azzal ignoráltatta magát a Logitech nálam hogy ételmetlenül összekócolták!Az egér jó lett, tényleg javult is, de piszok drága ez is.
-
worxland
addikt
"Egyik logi egér sem éri meg az árát!" - Az első Logi egerem cirka 10 éve egy Revolution MX volt, használtan talán 16-17-ért . Minden pénzt megért. Azóta csak freeroll-os Logi egeret voltam hajlandó venni (MX Perf /bocs, ezt gariba kaptam a Revo helyett, úgy, hogy a Revo-t nem kellett visszaadni, régi szép idők/, G700, még egy MX Perf, MX Master, MX Master 2S, G502 Hero, G502 Lightspeed).
-
FefeeX
veterán
Nehéz elsőre látni a különbséget? Alig változott a design?
Ugyanabban a valóságban létezünk?
Egész nagy külső különbség van a két egér között, szubjektíven szerintem ez sokkal csúnyább lett. Megváltoztak a gombok, a visszajelzés helye és formája, a borítás textúrája, az egész színe, a görgő borítása, a balgomb teljesen a széléig lóg, maga az egér színe és kinézete, a hüvelykujj alatti terület...Nem is értem miért nincs új neve, mert ez szerintem már nem az az egér. Persze, annyiban hasonlít mint mondjuk két Ferrari, mondjuk a California meg az 488.
Minden esetre amennyire tetszett kinézetre az MX Master, annyira nem tetszik ez. A helyzet az viszont, hogy a G903 annyival jobb egér, hogy alapvetően már a Mastert se feltétlen venném meg.
(használok jelenleg még Revolutiont és MX1000-et is hébe-hóba, nekem a Revo a top ergonómiában) -
Gróf...
aktív tag
Néhány hete, pont azért vettem MX S2-őt mert "egymás felett" vannak a hüvelykujj gombjai!
Azelőtt egy M705-öt nyúztam (illetve a harmadikat) ahol kényelmetlen volt, (konkrétan nem értem el) az "előre" gomb... Nem vagyunk egyformák.Egyik logi egér sem éri meg az árát! Az M75 drága 10-ért
A Master MX S2 drága volt 23-ért
És így tovább! Egyik parasztvakító ficsőr sem indokolja az árakat! -
r3dsnake
nagyúr
2 napja szerettem volna 2s-t venni, még szerencse hogy nem volt készleten.
-
Silεncε
őstag
Nagyon régóta fáj a fogam egy MX Masterre, de ennyit nem adok érte...
-
Patrik.Varga
tag
Annyira de annyira bosszantó, hogy évek óta képtelen kiadni egy minőségi egeret balkezesek számára.
Roppant mód túlárazottnak tartom ezeket, de esküszöm képes lennék a munkám oltárán ennyit is rááldozni, de mit kezdjek egy jobb kezes egérrel?????????
-
Fred23
nagyúr
Hmm, van egy olyan érzésem, én se lennék sokkal bénább, mint a G203-mal. Ráadásul egyre inkább olyan játékokat tolok, ahol ha fontos is a jó lövőképesség, de a hangsúly már nagyrészt áttevődött egyebekre.
Meg fogom tapizni hamarosan ezt a Master 3-at, csak legyen Media Marktban kirakva a polcra!
-
SunMount3r
nagyúr
Ez a bill.-zet mitől "profi", ill. mire? Néha megnyomni rajta gombokat? Mert normális gépelésre egy ilyen ultra lapos profilú (inkább trendizős) design-al nem hiszem...
Egér: volt MX Revo-m, most G400s van és hát, semmi esélye ezek után nálam, hogy vissza válltasak arra a féltégla vonalra...
Persze kinek mi.
Inkább egy normális Wireless Mini bill.-zetet csinálna a Logi végre a 10K-s kategóriában. A mostani K400-asok szigetes billentyűi kész ideglelés gépelésre.
-
-
Sanya
nagyúr
Ha valaki szeretne ilyen flow szerű dolgokat, és nem akar ilyen egeret venni aranyáron, az próbálja ki a hasonló tulajdonságú Microsoft garage mouse without borders-t
Míg a flownál maga az egér vált át másik bluetooth csatornára, hogy a másik géppel dolgozzon, addig a mirosoftnál egy alhálózaton is kell lennie a két gépnek. A flownál nem fontos.
Egyébként nekem MX master (v1) van, asztali géphez tökéletes. A laptopokhoz viszon mx anywhere 2s-t vettem.
-
pályázat keretében beszereztünk jópár MX master 2s egeret. a koleginák imádják, de az input lagja annyira magas, hogy én képtelen voltam megszokni! a görgője szuper lenne pedig, de így marad a g602 melóban is.
-
Fred23
nagyúr
MX Master 3 játékos teljesítményére is kíváncsi vagyok; munkára tuti szuper, de vajon mennyire jó játékban a top gamer egerek ellen? A tartós kényelem mondjuk biztosan adott, és az is számít, ha valaki órákon át játszik. De ha nem tudsz pontosan lőni vele... (Tudom, nem is arra van, de kíváncsi vagyok.)
-
törölt tag
Egy ilyen billentyűzet jó lesz a munkahelyre a K375s helyett. Ránézésre az MX Master 3 szintén tetszik, de a 2S-sel is abszolút elégedett vagyok.
-
nyunyu
félisten
Egér bal oldalát ránézésre még jobban elszabták az MX Revo, aztán Perf MX aztán MX Master 1/2/2S devolúció után.
Pontosabban visszaléptek a Perf MX hülyeségéhez, ahol az egér felületéből nagyon kiálló zoom? gomb akadályozta az előre-hátra gombok hüvelykujjal elérését, most annak a helyére került az oldalsó görgő.
Eddigi Mekkmestereken az volt elszabva, hogy az oldalsó görgő volt az előre gomb helyére rakva, és mögé, függőlegesen zsúfolták össze az előre/hátra gombokat, nagyon be kell hajlítani hozzájuk a hüvelykujjamat.
Pozitívum viszont a fém görgő. (Ami a 13 évvel ezelőtti MX Revon már volt! Aztán Perf MXen olcsósítottak...)
-
Akula
őstag
Egér nem rossz, de a billentyűzet nem kéne. Nem bírom megszokni az ilyen lapos gombokat.
-
nyunyu
félisten
A szenzor egyébként maradt a régi, ugyanaz a legfeljebb 4000 DPI érzékenységű Darkfield érzékelő dolgozik az új verzióban is, mint amit az MX Master 2S-ben is láttunk, ez persze azt is jelenti, hogy az üveg felületen való használat lehetősége is megmaradt.
Elvileg a néggyel ezelőtti Perf MX is működött üvegen, MX Master 1-et személyesen is kipróbáltam savmart alátét sima oldalán.
Egér bal oldalát ránézésre még jobban elszabták az MX Revo, aztán Perf MX aztán MX Master 1/2/2S devolúció után.
-
Nagyon drága az egér, ettől függetlenül veszek egyet, mert munkára tökéletes és végre Type-C csatlakozó van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Harmadik generációjába lépett a Logitech négy éve bemutatott profi egere, amely mellé ezúttal egy szintén profiknak szánt billentyűzet is érkezett.
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook (Ryzen 5 7535HS 6/12, 16GB/512GB, 14.5" 2,5K, Radeon 660M) eladó
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (080)
- I9 11900k RTX 3090 Gamer pc
- AMD RYZEN 5 3400G proci eladó vagy VGA beszámítók +ráfizetéssel ha kell !
- Több Darab! Corsair HS80 RGB Wireless
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy S23 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest