- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen házat vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
-
Dany007
veterán
Én se értem a cikk hangvételét. Egyértelműen elfogult, racionalitást mellőző...
Hiszen épp az Apple az aki általában - már elnézést de - arra "veri" hogy hány tized mm-rel lett vékonyabb az adott eszköz, illetve hány %-kal lett könnyebb. Most az Asus is ezt csinálja és az meg mindjárt trollkodás.
Apple kihozott egy újabb "csodát", amiről a vékonyság / esztétikum szent eszméje alatt lehagyják napjaink egyik legfontosabb és legsokoldalúbb csatlakozóját, gyengusz hardverrel horribilis áron.
Majd erre a konkurens gyártó összehasonlítja vele a saját tavalyi "csodáját", mire kiderül, hogy az vékonyabb is, erősebb is, nagyobb felbontású a kijelzője és ráadásként még a normál USB csatlakozó is belefért abba a bizonyos kisebb méretbe... Mindezt ők kb féláron. Akkor nem értem hol itt a probléma? Semmi hazugság vagy ferdítés nincs benne...Arról nem is beszélve, hogy ha emlékszik még valaki az első iPhone-os keynotera, hogyan is kezdte Jobs? Úgy, hogy lefikázta kb az összes konkurens okostelefongyártót...
Tehát innen nézve se értem hol a probléma az Asus reakciójával...Egyébként egyértelmű, hogy a Macbook szebb (legalábbis annál a yoganal...). Sokkal. Ez nem is kérdés. De azért a többség használni(!) veszi a notebookot nem pedig nézegetni / mutogatni.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
callmeakos #18 üzenetére
Szerintem elviselik, sőt még élvezik is. Nincs jobb a rossz reklámnál. És ingyen van.
Azt meg ne feledjük, hogy az ilyen provokáció mögött félelem is áll. -
válasz
rootkiller #37 üzenetére
Ez a jelenlegi processzorokkal mar semelyik gyartonak nem kihivas, hogy egesznap birja szuflaval...
-
-
Lipton
őstag
válasz
rootkiller #37 üzenetére
...olyan gyorsan tölt fel hogy észre se veszem.
...este otthon rárakod a töltőre, reggel leveszed aztán megy a dolog tovább. -
merkucyo
aktív tag
válasz
rootkiller #37 üzenetére
Nekem is Air van, de azért csak ott az a 2 usb, Thunderbolt, kártyaolvasó és töltő . Egy csatlakozó mindenre azért nem hiszem, hogy kompromisszum mentes lesz
-
C$abi
aktív tag
Az Asus-nál tényleg "hatalmas" előny az extrém felbontású kijelző, hiszen a hozzá adott Windows-zal sokkal kisebbnek látni a dolgokat, mint egy alacsonyabb felbontású kijelzőnél. A Lenovo-t meg könnyebb eltörni, vagy elhajlítani. Tényleg hatalmas előnyök. Csak gratulálni tudok ezekhez.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért tényleg elég nagy pofon az Apple-nek, hogy most nem tud a specifikációval villogni, legalábbis a vékonysággal, ami nagy kedvencük. Persze rengeteg paraméter van amiben az egyik vagy a másik jobb, rosszabb, szóval a döntés nem egyszerű...mármint azoknak akiknek ezek a gyenge vasak számításba jöhetnek. A Macbook nagy hibája az 1db port, az alcsony felbontású webkamera és a nagyon magas ára. (majdnem dupla annyiba kerül, mint az Asus
)
Amiben sokat fejlődhetnének ezek, az a Windows. (Persze az OS X is tanulhatna mit a konkurenciától)
Az OS X gyakorlatilag előtelepítve, "ingyenesen" tömve van rengeteg nagyon jól használható kisebb-nagyobb szoftverrel, amik között vannak olyanok is amiért Windows esetén komoly pénz kellene fizetni utólag. Gyors, nagyon jól kezelhető az óriás touchpad és a gesztusok segítségével, és az is jó dolog, hogy nem kell leállítani, csak lezárni a feledet, majd mikor felnyitod, azonnal, vagy szinte azonnal onnan folytathatod amit csináltál. Amiben jobb a Windows, az az MS komolyabban veszi a hibajavítást és sokkal gyorsabban reagálnak a kisebb és közepes bugokra, nem csak a kritikusakra. -
tDr1v3r
veterán
Haha, magasabb felbontasu a kijelzo, de nagyitot is mellekelnek melle?
Addig ne eroltessek amig a Windows nem tud HDPI-t.
Szegeny Asus nagy szarban lehet...
-
merkucyo
aktív tag
Csak azt nem értem, ha a lenovo és az asus olyan csúcs szuper gépek akkor miért kell ennyire izzadság szagúan bizonygatni ?
Amugy ami nálam eddig az elképzelhetetlen kategóriába tartozik az az, hogy ha van 1 csatlakozó a Macbookon akkor, hogy lehet egyszerre tölteni meg mondjuk egy pendrivot használni
-
stutga
tag
Én se értem mire jó ez. Aki szerelmes az alma termekekbe v. nem ért hozzá az ugyis megveszi, tudástól, felbontástól, ártól fuggetlenul.
Aki meg ár/érték arányra megy, esetleg célja van az eszkozzel az meg választ mást.
-
Joxy20
csendes tag
válasz
rootkiller #26 üzenetére
Miért ne tudnál? Valószínűleg kivitelezhető lesz egy átalakítóval akár több csatlakozó egyben.
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRMvOxnzG4W5T6vTpIoC4jO4OEt4TSJN3LvxSOJUv5muqxZq0KAzA
Mint pl az acernél az acer port átalakító.
Mivel nem hinném, hogy így hagynák, illetve volt is róla szó a bejelentéskor, hogy lesz hozzá átalakító, ugyanis a töltés is ezen keresztül fog menni. -
draco31
veterán
Erről ez jutott eszembe.
-
freestailo
őstag
válasz
vadkutya01 #28 üzenetére
+100
-
vadkutya01
csendes tag
Ebbol cikk lett, tokeletes es hirerteku iras :-)
-
doooo
veterán
Mostanában brillírozik az Asus..
nem tudom, mit akarnak elérni ezekkel ennyire..
Mellesleg a cikk írója kicsit leplezhetné, hogy hogyan is látja a helyzetet..
-
rootkiller
őstag
Mindegyik gönc. Amúgy a MacBook Air szerintem elég jól sikerült darab, nem kell ezt már variálni. Számomra az új MacBook használhatatlan, nem tudok egy külső hangkártyát rádugni például, innentől bukott a dolog számomra.
-
Szegény apple, mindenkit őt bántja, kezdek is sírni.
-
Agrippa22
tag
Hát az én felfogásomban a "jobb" az azt jelenti, hogy mindenben jobb. Ezek a reklámok inkább olyanok, mintha én azt mondanám, hogy jobb vagyok, mint Michael Jordan, mert nekem több a hajam.
De akkor reklámozzák úgy egyébként, hogy "a legvékonyabb notebook", vagy a "legrészletesebb kijelző", de más termékéhez hasonlítgatni a sajátunkat igen erős kisebbségi komplexusra utal
-
atike
nagyúr
válasz
callmeakos #18 üzenetére
....kihagytad, hogy innováció...
-
E770
aktív tag
hát hogy kinek mi az etalon az azért nem ennyire objektív - mint ahogy a cikkben szerepel
-
Balu972
aktív tag
válasz
callmeakos #18 üzenetére
Ebben van igazság. St. Jobs is azt tanította, hogy mindig kell, hogy legyen egy "ellenség kép" amelyet közösen utálhatunk. Ilyen volt annó az IBM azzal a bizonyos reklámmal.
-
callmeakos
veterán
Azért nem mondhatja az Apple hogy nem érdemli meg az ilyen hangvételű trollkodást, amikor pont ők azok, akik minden egyes új cuccuknál így hirdetik az új fícsöröket, mintha az egyedülálló, formabontó, lélegzetelállító, és nem utolsó sorban egyedi lenne.
Szóval na, ha nagy a mellény, akkor viseljék is el a trollkosát. -
Retekegér
MODERÁTOR
Az óránál még vicces volt a trollkodás, itt már kissé erőltetettnek tűnik.
-
bmakszim
senior tag
Amúgy meg csak simán új MacBook és nem MacBook Air!
-
Balu972
aktív tag
válasz
FollowTheORI #10 üzenetére
Tuti, hogy lesznek hibák az új cucokkal. Mindig van. Mondom úgy, hogy nagyjából apple fannek számítok.
-
fordfairlane
veterán
Azon a Lenovos összehasonlítós képen a Yoga-nál azok a portok tényleg ilyen ocsmányul néznek ki? Mintha papírvágó késsel lennének kivágva az oldalsó nyílások. A kép alapján tuti a a Macbookot választanám.
-
atike
nagyúr
Na ez egy megosztó hír...
Gondolom mi lesz itt... Vagy már van?
-
-
hemaka
nagyúr
Érdekes próbálkozások...
-
Duck663
őstag
A Lenovora elég lenne az Apple részéről egy, lehet 3mm-el vastagabb a termékünk, de legalább nincs rajta superfish kémprogram.
Bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy nincsen rajta más!
-
Agrippa22
tag
Ja, Samunak is hogy bejött az iPhone-fikázós kampánya! ...ja, nem...
Nem a másik gyártót kellene fikázni, hanem jobbat letenni az asztalra és kész. Kommentelők 100.000-i megmondták, hogy nem olyan nehéz az...
-
...van egy komoly hibája: iszonyatosan melegszik.
Nem melegszik túl, csak intenzíven adja le a termelt hőt. Na.
-
gtamate2
veterán
Mintha egy kicsit elfogult lenne a cikk..
-
Mice_007
tag
ezek elég izzadságszagú marketinges szösszenetek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Apple konkurensei vékonyabb és több csatlakozóval felszerelt termékeikkel villognak.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- iOS alkalmazások
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- EAFC 25
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen házat vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- További aktív témák...
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- HP 445 G10 PROBOOK AMD Ryzen 5-7530U - 16GB - 256GB
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest