- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
addikt
válasz t72killer #298 üzenetére
Milyen jó a hőkamera! És mennyivel jobb lenne, ha a vírus nem terjedne tovább akár tünetmentes emberekről is. Valamint: Mi a helyzet a többiekkel, akik a gépen utaztak? Gondolom őket majd néhány nap múlva keresik meg, amikor erről az esetről kiderül, hogy koronavírus.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
t72killer
titán
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz [CS]Blade2 #294 üzenetére
Exponenciális a felfutás értelemszerűen. És sajnos úgy tűnik, hogy 3 gyógyultra jut 2 halott. Ez az arány javulhat még, mert valszleg a legesendőbbek halnak gyorsan.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #253 üzenetére
Kínán belül kell csak nézni, mert más országokban 10 napja még csak összesen volt 25 regisztrált.
Január 24.-én 916 regisztrált ember volt. Február 3.-án 362 halott és 536 gyógyult, ami összesen 898.
Ezt vissza lehet vezetni többé-kevésbé a kezdetekig. Persze ez a 900 ember nem pont az a 900, mert van aki pár nap alatt meghalt, van aki nehezebben gyógyul, van aki hamarabb.
A lényeg, hogy durván a regisztrációk akkor történnek, amikor jelentkeznek a komolyabb tünetek +-pár nap.
Holnap, február 4.-én ilyenkor már a január 25.-ei kb. 2000 embert kell fednie a halottak+gyógyultak összegének.
Utána van egy kisebb törés 2700-nál, majd 4400, 6000, 7700, és stb. Ez szerintem valamennyire ki fog simulni. Egy darabig 1000-esével fognak záródni az esetek, utána jönnek a 2000-es nagyságrendek.
Február 13.-án szerintem 17500 körül lesz a halottak+gyógyultak összege.Jelenleg nem igazán mutat semmi a trendek megváltozására, sem csökkenésre, sem egy bummra.
Ha egyik napról a másikra 50-60 ember hal bele, akkor a rá következő napon legalább ugyanennyi, de inkább több. Holnapra szerintem 422+ lesz a halottak száma, és ugyanígy a fertőzöttek 20500 körül. Lassan már az is probléma lesz, hogy nem tudnak naponta ennyit regisztrálni. A 2-3db 1000 férőhelyes kórház is kicsinek tűnik már. -
[CS]Blade2
addikt
Egyik maszk sem jó, mert nem zár rendesen, alul felül marad bőven rés. Arcon is be tud jutni a maszk mögött. Szemen, fülön és orron át is.
Úgy néz ki, hogy az emésztőrendszert is meg tudja fertőzni, nem feltétlenül a tüdőt, és ebben az esetben hasmenést okoz, és a székletben ott a vírus, onnan újra tud fertőzni.A maszkot azért mondják, mert más nincs, és még ebből a nem igazán jó megoldásból sincs elég. Ami jó lenne, abból még minden orvosnak sem jut.
A maszk akkor ér valamit, ha a fertőzöttön (is) van, mert onnan beszéddel, köhögéssel nem tudja olyan sikerességgel eltalálni az egészségeseket. Fülön, szemen meg nem jön kifele a cucc, az orr sem a legtutibb kifele.
Viszont a két hetes lappangási idővel ez sem járható. Igazából azzal, hogy maszkot hordanánk másoknak segítenénk, hogy fertőzés esetén nem adjuk még tovább. Aki magát akarja védeni vele, arra igen csak félmegoldás. -
Ribi
nagyúr
válasz t72killer #286 üzenetére
Hú 1x fújtam telibe a kezem ami lehorzsolódott és enyhén vérzett alkoholos fertőtlenítővel. Na ott bekönnyeztem. És nem a gyönyörtől
Scorp2011: Úgy tudom a sima szűrő maszk nem elég sűrű baktériumok ellen. Azok kb. por ellen vannak. Persze melyik? Mert elég sokféle van.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Így van, kb ha átmosod a tüdejét alkohollal, csinálsz rajta dupla vérátömlesztést, amiből az első kör alkohol, akkor TALÁN nem lesz fertőző (necces, mert gondolom a tüdőszövet mélyebben fekvő sejtjei is tele vannak ezzel a kis nyavajással). Más kérdés, hogy valszleg se a tüdőmosást, se az alkoholos átömlesztést nem élné túl a páciens.
Elképesztő, hogy még így a XXI.szd lassan derekán is ennyire hülye az emberiség, hogy tolják a környezetromboló látszatmegoldásokat egymás után - ami a TV-ben jól mutat, csak semmit sem ér és a következményekért vki megfizet majd.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz t72killer #283 üzenetére
Én is néztem valami videót ahol a repülőből kiszálló embereket lefújják valamivel. Én meg nézem, hogy vajon mi a bánattal? Mert hogy ez kb semmire se jó. Esetleg ha 100%-os alkohollal, de az meg kicsit csípne. Illetve 5 méterrel arréb köhint valaki ugyanúgy szórja, aki meg már elkapta azt hiába nyomják telibe bármivel.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
A kínaiak lekemtrélezik a vírust.
-
t72killer
titán
Nekem se világos, ha 67ben történt vmi ilyesmi, az a nyugati titkosszolgálatok útján kiderült volna, addigra már tele volt az ég kémműholdakkal.
[ Szerkesztve ]
-
hyggelig
senior tag
Kicsit több, mint egy hónap múlva Japánba utazunk a párommal.
Az első tervek alapján Kínán keresztül akartunk menni, szerencsére nekem nem volt szimpatikus már akkor sem, így Kína kimaradViszont többenetes, hogy tényleg nem lehet kapni orvosi maszkot Budapesten. Bementünk pár gyógyszertárba, sehol sincs. Neten is próbáltunk rendelni, lemondták a rendelést készlethiányra hivatkozva.
Így anyukám tudott venni vidéken. Ott még van készleten.
-
senior tag
válasz Amerigo57 #266 üzenetére
"Azonnali megoldást hoztak a volt szovjet vezetők , a várost körbezárták, és szó szerint , több száz nehézbombázó repülőgép , több hullámban,
több ezer tonna Napalm bombával teljesen megsemmisítette a várost,
az ott élő embereket , biológiai fegyver raktárakat, és
így akadályozták meg az emberiség kihalását..."Nem mintha nem nézném ki a szovjetekből, de ennek azért lenne nyoma a közbeszédben. Kicsit érdekel a katonai repülés, szigorúan hobbi szinten, így olvasok ezt-azt, de erről az elmúlt 30 évben nem hallottam.
Kérlek, mondj még valamit, mert ez így nagyon a levegőben lóg."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
"A fehér kolera vírus kiszabadult a laboratóriumból ,
( ne keresd a netten , mert nem teszik fel ) ."Érted az iróniát, vagy el kell magyaráznom itt, egy internetes fórumon, hogy éppen most tetted ezt meg? (És persze ettől tökre hiteles lesz az amúgy is nagyon hihető történet.)
DRM is theft
-
Amerigo57
őstag
válasz Trailblazer #270 üzenetére
Traiblazer
Így helyes:
" vegyi és biológiai fegyvereket előállító hatalmas laboratóriumok.
A fehér kolera vírus kiszabadult a laboratóriumból , "Ui: 11 évet tanultam Biokémiát , Államvizsgáztam is sikeresen belőle.
-
t72killer
titán
"antibiotikumokkal vírust", ez jó. Talán a világnak próbált üzenni a sorok között... Mindazonáltal elképzelhető, hogy a páciensek már régóta betegek voltak (tudjuk, h a bejelentettnél hamarabb indult a kór) és tényleg letelt pl 1 hónap a fertőzéstől számítva.
#265: .
#268: igen, ez valószínűbb. Plusz gondolom a melegebb éghajlat segít az influenzafélék ellen.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
Ezek nem csak kínai számok, vannak hivatalosan "gyógyulttá nyilvánítottak" Japánban, Thaiföldön, Vietnámban, és Ausztráliában is.
Gyanítom hogy ezek nem antibiotikumok hatására, vagy "ellenszerrel" történtek, hanem gyengébb lefolyású esetek voltak, ahol győzött az immunrendszer. -
kwzatz
addikt
válasz Komplikato #260 üzenetére
Az elejétől ezen gondolkoztam, hogy ha a vírus tényleg ilyen gyorsan terjed, akkor az első néhány hétben, amikor még karantén sem volt, simán mehetett ez akármerre. Csak az elkövetkezendő hetekben fog ez kiderülni. Akkor lesz ez piszok kellemetlen, amikor megjelennek az első olyan betegek, akiknél gyakorlatilag semmilyen kapcsolatot nem tudnak kimutatni a vírussal (nem járt Kínában, illetve nincs rokon/ismerős, aki járt). Ha belegondolunk, ki az, aki nem azt gondolná magáról, hogy szimplán influenzás ilyen esetben?
-
Amerigo57
őstag
válasz Juhaszatti #265 üzenetére
Juhaszatti.
A "gyógyulttá" nyilvánítottak száma valószínűleg propaganda fogás a Kínaiak részéről .
(ez abból derült ki , mikor a Wuhani kórház igazgatója nyilatkozott ,
hogy antibiotikumokkal leküzdötték a Koronavírust..... ).
Még a leggyengébb Influenza ellen sem hat , egyetlen antibiotikum sem.
Aki meggyógyult az csak Influenzás volt , vagy csak magas láza volt..
A korona vírus gyógyulási ideje minimum másfél - két hónap,
- ez a humán koronavírus 229 E és OC43 - nál van ,
de itt viszont a SARS és SARS-CoV , nagyon erős mutációjáról van szó ,
amiről elképzelésük sincs a Kínaiaknak milyen ellenszérumot használjanak.
Halálozási rátája 80 % fölött van járvány esetén az állatvilágban.
Embereknél még nem tudni , mert kb 3-4 hét múlva jön a robbanás ,
azaz a hirtelen nagyarányú fertőzöttség a lakosság körében.
Kínában már több tízezer háziállat és vadállat kapta el a koronavírust ,
hihetetlen pusztulás van köztük.Ezelőtt 53 évvel történt biológiai egy katasztrófa a volt Szovjetunióban.
Egy 70 ezer fős városban volt több vegyi fegyvereket előállító hatalmas laboratórium.
A fehér kolera vírus kiszabadult a laboratóriumból ,
( ne keresd a netten , mert nem teszik fel ) .
Hihetetlen erős vegyi fegyver , a legpusztítóbb biológiai fegyver ,
amit az ember valaha kitalált.
Két nap alatt az egész Földön elterjedt volna, aminek következtében az
emberek és az állatok kihaltak volna egy hét alatt a Földről.Azonnali megoldást hoztak a volt szovjet vezetők , a várost körbezárták ,
és szó szerint , több száz nehézbombázó repülőgép , több hullámban ,
több ezer tonna Napalm bombával teljesen megsemmisítette a várost,
az ott élő embereket , biológiai fegyver raktárakat , és
így akadályozták meg az emberiség kihalását..... -
Cathfaern
nagyúr
válasz Komplikato #252 üzenetére
"Elég kevés élőlényt lehet a mai embernek nyersen fogyasztani. Pl. lazac a szusiban, marhahús a tartár bivsztekben, stb. Ezek közös jellemzője, hogy nagyon frissen, elenőrzött forrásból, és a tartárnál az előkészítési folyamatokkal szépen sterilizálva fogyasztják."
Totál offtopic, de ez erőteljes tévedés Egészséges felnőtt ember legtöbb állat húsát nyugodtan megeheti nyersen, főleg Európában. De legelő állatokat (marha, bárány) mindenképp. Tatárbeefsteaknél semmi "nagyon frissen" dolog nem kell, sem "előkészítési folyamatokkal sterilizálni". Bemész henteshez, kérsz bélszínt (egészben és otthon ledarálod, mert Mo-n tipikusan nincs külön húsdaráló marhának), aztán nyugodtan megeheted nyersen, ha amúgy egészséges vagy nem lesz bajod tőle. Ha nagyon biztosra akarsz menni, sütsz rá egy vékony kérget és levágod róla, mert csak a külseje tud szennyeződni. De egyébként árulnak is készen tatárbeefsteak alapanyagot előrecsomagolva: [link]
Tartási mód miatt sertés és baromfi neccesebb, de pl. japánban tenyésztenek úgy csirkét, hogy abból szusit lehessen csinálni. De USA-beli adatok alapján több ember fertőződik meg szalmonellával növényektől, mint hústól: [link]
Egyébként szerintem meglepődnél mennyi ember eszik nyers húst, úgy beleértve természeti népeket, mint nyugati civilizált (Európa / USA / stb.) országban születetteket. -
t72killer
titán
válasz [CS]Blade2 #261 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Stylerr
addikt
válasz [CS]Blade2 #261 üzenetére
Nekem be sem tölt a live map.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Komplikato #260 üzenetére
A mai számok: 17 373
362
és 486
Úgy, hogy a franciákra 6 fertőzöttet ír. -
Komplikato
veterán
Mai nap legjobb hírei:
- A vírus NEM csak cseppfertőzéssel terjed.
- A franciák által elhozott repülőgépnyi, 254 utasból 36-nak már tünetei vannak, ennyi erővel akár az utasok fele is lehet fertőzött, így sikerűlt a statisztikákat eléggé megrogyasztani.
Én eddig nem voltam annyira pesszimista a dologgal kapcsolatban, de ez már így kemény mint a kád széle."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Komplikato #252 üzenetére
Általánosságban jellemző rájuk, és ált. az ilyen emberek ellenállóbbak a vírusok ellen, mint akinek többé kevésbé sikerül magát mindentől megvédenie. Majd kiderül. Mi kevesebbszer és gyengébb vírusokkal találkozunk évről évre, viszont a gyógyászat elvileg jobb. Némelyik országban a gyógyszerek eredetisége és minősége is hagy kivetnivalót.
Én úgy számolok, hogy holnapra 300-al nő a halottak/gyógyultak száma, holnaputánra pedig további 1100-al. Mindig egy 9-10. nappal korábbi helyzetet kell nézni, vagyis akit 10 napja regisztráltak, és azóta nem halt meg, az napokon belül meggyógyul.
Ugyanitt viszont az első külföldről jelentett haláleset aggasztó, mert az a 44? éves csávó már jött ki belőle, aztán 24 órára rá meghalt. -
Komplikato
veterán
válasz [CS]Blade2 #249 üzenetére
"Szerintem mi azonnal összeszednénk ott fejenként 10-15 bacit/vírust. Innentől viszont aggasztóbb a helyzet, mert olyan emberek vannak intenzív osztályon, akik sz***s kézzel ették az vadállatot élve, sült patkánnyal fűszerezve amit tangapapucsban a vérben totyogva vittek haza, és kutya bajuk nem lett tőle egészen eddig."
Ezt miből sikerűlt leszűrni? A kamu Wuhani piac videóból, ahol mindenen Indonéz feliratok vannak? Elég kevés élőlényt lehet a mai embernek nyersen fogyasztani. Pl. lazac a szusiban, marhahús a tartár bivsztekben, stb. Ezek közös jellemzője, hogy nagyon frissen, elenőrzött forrásból, és a tartárnál az előkészítési folyamatokkal szépen sterilizálva fogyasztják. A Wuhani piacon volt egy pár illegális vadhús kereskedő. Ez azért illegális, mert nem ellenőrzött forrás, ugye és mert sokszor védett állatokat adnak el, mert sok hülye hisz a gyógyhatásában. Ha jól emlékszem 14-e és 18-a között derűlt ki, hogy a piacon is mebertől terjedt el a vírus, de mindenki ezzel a baromsággal jön a mai napig is. Pont azzal szivatták magukat a kínai hatóságok, hogy 5 hétig azt hitték a piacon volt a zéró beteg és ezért derűlt ki túl későn a 2 hetes lappangás, meg alatta való fertőzés. Most ott tart a dolog, hogy valahol novemberben volt az első fertőzés, talán még most se tudják hol."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
hemaka
nagyúr
válasz Trailblazer #245 üzenetére
Már tudunk róla, hogy majdnem egy hónapig azért próbálták elkenni a dolgokat, csak nem sikerült. [link]
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
FlashLed
senior tag
válasz Trailblazer #245 üzenetére
Valóban. Nem tudom, hogy 21 században ilyen barbár dolog, hogy létezhet még... ritka primitív egy népség ez a kína...
The Mechanic
-
[CS]Blade2
addikt
Szerintem mi azonnal összeszednénk ott fejenként 10-15 bacit/vírust. Innentől viszont aggasztóbb a helyzet, mert olyan emberek vannak intenzív osztályon, akik sz***s kézzel ették az vadállatot élve, sült patkánnyal fűszerezve amit tangapapucsban a vérben totyogva vittek haza, és kutya bajuk nem lett tőle egészen eddig.
Állítólag a 10000-11000-ből 3000 körül vannak akiknél intenzív ellátás kell, és sok embert kell lélegeztető gépre tenni és sokat újra is kellett éleszteni, és közülük sok a munkaképes felnőtt férfi.
Ez még egy potenciális probléma, hogy még egy MO szintű országban is necces ennyi embert intenzív osztályra tenni és kezelni.
Sz*rabb, csóróbb országoknál ez hatványozottan probléma lehet.
Az nem fér bele, hogy sorba kell állni egy lélegeztető gépért vagy újraélesztésért.A karantén is azért necces, mert, ha igazán jól akarják csinálni, akkor 1 fertőzött 1 szoba, mert, ha csak haza hozzák azt a 6 magyart, és összezárják őket két hétre 1 szobába, akkor, ha az egyik fertőzött volt, rögtön jó eséllyel lesz mindjárt 6 fertőzöttünk. Afrikában ez volt a gond nem is olyan régen.
-
Amerigo57
őstag
válasz t72killer #237 üzenetére
Egy csúcsiparágat rátelepítettek egy országra ,
szinte majdnem 100 % -san , az olcsó munkaerő miatt, nagy hiba volt.
Kína lakossága 1,5 Milliárd fő , tehát 3 X annyian élnek ott ,
mint Európában.
Kínában egy ekkora létszámnál , előbb -utóbb lehetett egy nagyobb járvánnyal számolni,
egy olyan országban , ahol nem ismerik azt a szót , hogy - Higiénia.
Lásd az írásom alatt lévő videót , 10 napja készült egy Kínai nagyváros , Wuhan piacán.....
Link:[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
így van. A pénz mindenekelőtt, akkoris, ha ez emberéletek ezreibe kerül.
Közben: egy 5éves gyerek is elkapta a vírust kínábanbizniszelő cégnél dolgozó apukától, gondolom mindenki tisztában van, hogy ez mit jelent:
- a gyerek tuti jár valamilyen gyerekközösségbe (ovi, napközi)
- a gyerekek higiéniai nívója még a szüleiknél is gyengébb szokott lenni
- a gyerekek nem csak közvetlen csoporttársaikkal találkoznak: ovi után átmegyek a másik oviba járó Józsikához megrágcsálni a kisvonatát...Szóval tartok tőle, hogy hamarosan elég nagy bázison számolgathatunk mortalitási rátát fiatal európai populáción...
213
-
kwzatz
addikt
"Egyre inkább ki vagyunk téve hasonló járványok csapásainak, mert az emberiség leggyengébbjei is meg vannak mentve az adott technológiákkal, így nem "fejlődik" az ember,"
Én inkább úgy látom, hogy az emberek nagy része le van gyengítve amennyire csak lehet a tré kajával, rengeteg cukorral, napraforgó olajjal, teljesen téves koncepcióval a táplálkozásról, mozgásszegény életmóddal (nyilván egyéni döntés), gyógyszerekkel (nem vitatom bizonyos gyógyszerek fontosságát, az viszont egyértelmű, hogy több gyógyszert szed az emberek nagy része, mint kellene, annyira, hogy az már kontraproduktív), mértéktelen alkohollal, dohányzással."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Tetsuo
őstag
válasz t72killer #211 üzenetére
Nem "elkéstünk", hanem egy ilyen korszellemmel, globális szemléletű paradigmával nem működhet a szeparáció és a globálisról lokálisra váltás, pláne megfelelően rövid idő alatt.
Egyszerűen ma inkább bevállalja minden, illetve a legtöbb ország az adott halálozást és mellette bízik az ellenszerben, mintsem elzárja magát a földet átszövő gazdaságtól, kultúrától stb.
A lezárt utak, cseppfertőzés elleni megoldások csak politika, mert hazugság és nem működnek.
Egyénileg az ember persze sokat tehet, de az állam városokat nem tud "megmenteni", mert ahhoz gyakorlatilag körzetenként le kellene zárni az egészet úgy, hogy teljesen fertőtlenít minden ki-be mozgó árut, a személyeket pedig kivégzik. Ilyen nem lesz New Yorkban, Brüsszelben, Párizsban, de Sopronban, Pekinben vagy Moszkvában sem.Falvakban, tanyákon kerülheti el biztosan az ember, illetve egy szűk kis csoport a vírust úgy, hogy teljesen izolálja és ellátja magát, de mint írtam feljebb, szerintem az immunrendszer erősítése a legfontosabb.
Egyre inkább ki vagyunk téve hasonló járványok csapásainak, mert az emberiség leggyengébbjei is meg vannak mentve az adott technológiákkal, így nem "fejlődik" az ember, hanem romlik a genomja (amúgy is, de az más történet). -
kwzatz
addikt
Újabb, szerintem nem vicces statisztika:
A halálozási rátát még mindig 2%-ra becslik (ami gyakorlatilag azt jelentené, hogy a 9800 esetből, ami több mint 90%-a nem lezárt még, mindenki meggyógyul...), miközben:
Kínában Hubei tartomány nélkül: 0,3%
Hubei tartomány, a kiindulóhely Wuhan nélkül: 1%
Wuhan: 5,5%
Nekem ez azt mondja, hogy ott, ahol már több lezárt eset van, illetve a vírus korábban fertőzött meg több embert így pontosabb a képünk az egészről, sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy azt becslik.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Bennem az merült fel, hogy Magyarországon vajon van-e már megbetegedés, annak ellenére, hogy nem jelentettek még egy esetet sem?
Mennyire lehet biztonságos elmenni egy tömegrendezvényre? Jövő héten mennék Slipknot koncertre a sportarénába, de egy kicsit ráparáztam a dologra - igaz, a teljes befogadóképesség csak 12500 fő koncert esetén, és azért a tömeg nagy része távol lesz az embertől, szóval ha jól értelmezem a dolgokat, akkor még az sem feltétlen jelent kockázatot, ha esetleg beteg ember is megfordul a koncerten, ha nincs olyan távolságban, hogy cseppfertőzéssel fertőzhessen, ugye?
(itt pl. az is felmerül kérdésként, hogy mondjuk egy tüsszentés milyen távolságból fertőző - mert a legtöbb helyen pár métert írnak)? -
dabadab
titán
válasz Trailblazer #221 üzenetére
A forrás ezt mondja: "AFP could not determine how the man, who appeared to be aged in his 60s, had died. [...] AFP contacted police and local health officials afterwards but could not get details on his case."
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
-
dabadab
titán
válasz Trailblazer #212 üzenetére
Mondjuk ez így ránézésre inkább kinéz bármi másnak, mint tüdőgyulladás okozta halálnak.
DRM is theft
-
hemaka
nagyúr
válasz Trailblazer #212 üzenetére
Ettől biztos vannak durvább képek is, csak a kínai nagy falon nem jutnak át,a halottak számáról nem is beszélve. Azért ez a földcsomóval meg munkagépekkel eltorlaszolt utak látványa elég durva.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
válasz [CS]Blade2 #210 üzenetére
Nem kell a kormányunknak annyira dörgölőzni Kínához és a pénzügyi, gazdasági kérdés valamilyen szinten meg lenne oldva. De hát a genyó benyalt nekik és még a pénzüket is elfogadta.
Jobban függünk tőlük, mint a többi EU-s ország. Ezért nagyobb is lesz a kontónk a végén.A kínai turisták nem sok pénzt hoznak, ergo nem is sokat keresnek.
Igen, a turizmusnak kicsit betesz ez most.[ Szerkesztve ]
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
-
Trailblazer
veterán
Friss: wuhani életkép. Gyenge gyomrúak NE kattintsanak!
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
t72killer
titán
Sztem ehhez elkéstünk, vagy legfőbb ideje 1hónap globális zárlatot tartani Kiskunpiripócstól New York-ig.
#210: a kínai hadsereg ha nagyon bepánikolna a vezetés éppenséggel meg tudna állítani egy kitörni akaró 1milliós tömeget, csak ott túlélő nem sok lesz.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
A napokban került elő a pénz kérdés, most kezdték húzni a szájukat a különböző cégek és országok, hogy hát ez mennyibe fog kerülni és ki fogja kifizetni.
MO-n pl. a szállodák, hogy már eleve mekkora kiesés, hogy a kínaiak nem jönnek, ráadásul a pánik miatt olyan emberek is lemondták a foglalást, akik még nem fertőződtek meg, még simán ki tudnák fizetni azt az 1-2 hétet.
Az ellenszert is sok kompetens ember a pénz miatt nem keresi, mert azt nézik, hogy mennyire érné meg pénzügyileg.
A pánikkeltés szempontjából is ez az egyik legnagyobb probléma, mert az ember kénytelen rászámolni feltételezés útján, hogy mennyire színezik ki a történetet, mennyi információt hallgatnak el. Az ismeretlenség miatt ez egészen a nincs is ekkora bajtól a 10x ekkora vagy 100x ekkora baj van-ig terjed.Mindkét tábor érthető, mert, ha tényleg nagy gáz van, akkor meg milliós csoportok akár ki is tudnának törni egy-egy ilyen lezárt városból is akár. Ettől tartanak valószínűleg, hogy, ha kajakra megmondják az igazat és még arra rászámolnak az emberek, akkor végül a pánik miatt több halott lesz abból, hogy összetapossák egymást, meg minden féle bűnözés, stb.
Nem egyszerű ez a helyzet. -
CptAdamica
veterán
válasz Predatorr #204 üzenetére
Biztos a WHO is azért léptette érvénybe a világméretű egészségügyi vészhelyzetet, hogy minél több pénzt lehúzhassanak Kínával együtt az emberekről, micsoda mesteri terv... Jó hagyjuk, vigyázz, mert úgy hallottam, hogy a gyíkemberek főleg január végén aktívak, jól zárd be az ajtókat!
[ Szerkesztve ]
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
t72killer
titán
""Influenzában több százezren halnak meg évente": Még nem tudjuk, hogy ebben mennyien fognak meghalni."
Pontosan. Mióta az első ilyen "ugyanmártöbbenhalnakmeginfluenzában" kijelentés elhangzott, a halálos áldozatok száma kb megnégyszereződött. Nem instant méregről van szó, aminél egy "hsz-beböffentés végére" már meg is van a pontos mortalitás...
#206: ha a köhögve-tüsszögve tömegközlekedő tajparasztja hordaná, ahelyett, hogy még a kezét se a képe elé rakva telibeköpi embertársát, akkor tényleg nagyon jól működne. Elsősorban a betegnek kellene hordani, h ne terjessze a sz.rját.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz Predatorr #204 üzenetére
Már sokszor megfigyeltem, hogy mindig az kezd el "gyengébbekezni, betűket ismerőzni", aki ilyen bölcsességeket ír (118-as hsz-ed):
"Influenzában több százezren halnak meg évente, AIDS- ben több millióan, szívbetegségekben 8M, rákban 10M fő felett. Direkt megnéztem 40 halott koronás fő után. Az mégsem okoz termeléskiesést sehol..."
Az AIDS, a szívbetegség és a rák nem terjed cseppfertőzéssel, tehát ha rád tüsszent egy rákos, nem leszel rákos. Legalábbis attól a tüsszentéstől nem. Így nem kell leállítani miattuk gyárakat, meg nem kell 50 millió embert karanténba zárni. Remélem ez megválaszolja a kérdésed, hogy ezek miért nem okoznak ilyen termeléskiesést."Influenzában több százezren halnak meg évente": Még nem tudjuk, hogy ebben mennyien fognak meghalni.
Eddig 171 halott van, 143-an gyógyultak meg belőle, a maradék közel 8000 ember még beteg, tehát kétkimenetes számukra még mindig a dolog. Ebből kifolyólag ez a 2%-os becslés a mortalitási rátára mondjuk rohadtul optimistának tűnik, szerintem 1-2 hét múlva lehet majd jobban látni, amikor több lesz már a lezárt eset, most több ellentétesen torzító tényező is van, így ez kb. egy random számnak tűnik egyelőre. Egyébként a 2% is rohadt sok, ha már influenzához hasonlítgatunk.De ha már szereted a statisztikát, kiegészítheted a piros vonalkát az alábbi grafikonon, két napot hozzáadva behúzhatod 8000-ig, aztán megsaccolhatod, hol lesz akkor, amikor mondjuk a SARS elkezdett megállni. Kb. 1-2 hét múlva már látható lesz, hogy mennyire komoly/nem komoly a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz CptAdamica #189 üzenetére
Odaírtam az 1. hsz-omba, gyengébbeknek. Bárki betűket ismerő használhatja.a.keresőket.és a statisztikákat. Alusisak, mi?
Pánikkeltő. A közveszéllyel fenyegetést már ne is említsük kormányoktól a médiákig.
Közben meg minden gyökér köhög/tüsszög a levegőbe, tenyérbe és keni közlekedési eszközökre, de jaj, járvány van, mindmeghalunkjaj."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
válasz Agostino #200 üzenetére
Valószínűleg többet ér, mint egy védőmaszk.
Egyébként láttam a blogod.
"Felespohár papírból"
Not bad, not bad.[ Szerkesztve ]
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest