- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolto
őstag
Te azt írod, "mindegyik fényképező abba lő". Sheratan rámutatott, hogy (pl.) a DSLR-ek nem. Erre te belinkelsz egy wikipédiás szócikket, amiből kiderül, hogy a 4:3-as felbontást használja a legtöbb kompakt, 4/3, micro 4/3 és középformátumú (645) fényképezőgép". Vegyük észre, hogy a "legtöbb" itt a felsorolás minden tagjára vonatkozik! És azt is hozzáteszi, hogy ez az oldalarány az akkoriban elterjedt számítógép-képernyő formátumához igazodott.
"4:3 is used by most digital point-and-shoot cameras, Four Thirds system, Micro Four Thirds system cameras and medium format 645 cameras. The 4:3 digital format popularity was developed to match the then prevailing digital displays of the time, 4:3 computer monitors."
Majd egy bekezdéssel lejjebb ott áll, hogy a DSLR-ek a 24x36-os filmek formátumát követve szintén nem 4:3-as, hanem 3:2-es képarányt használnak.
Ha "olvasnivalót" ajánlok valakinek, akkor azt előtte én is elolvasom és megértem. Ezt benézted -- elegánsabb lett volna pontosítanod a megjegyzésedet, nem pedig bizonygatni azt, ami nyilvánvaló tévedés.
Amúgy ma már a kompaktok között is egyre elterjedtebb a 4:3-nál szélesebb képformátum, a gyártók se csurrantanak a széllel szemben, hiszen mindenki elsősorban monitoron vagy tévén nézi a képeket. Ami vicces, hogy a képelőhívó szolgáltatók még mindig nincsenek felkészülve az átállásra. De ez már nagyon off, szori.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest