Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Duracellm...

  veterán

  Ez majd valamikor az NVMe teljesítmény betetőzése környékén jól jöhet, bár nem tartom egészségesnek rnd állapotban leállítani a ,majd továbbengedni.
  Csak lesz olyan terület, ami nem használható 100%-osan, amíg nem végez a háttérfolyamat vele. Attól hogy leállítottuk, még nem lesz szabadon írható/olvasható a munkaterület függetlenül hogy vezérlő erőforrást nem használ maga a háttérfolyamat.

  Az árak akkor mennek majd le, ha telítődött a piac, amíg van rá tömeges igény addig...

  [ Szerkesztve ]

 • Duracellm...

  veterán

  válasz Jester01 #6 üzenetére

  Sok gyakorlás kell hogy meg tudd állapítani a különbséget hogy átlag 70.000 vagy 92.000 IOPS a vége az ssd-nek. Átlag program mindig vár valamire, ami miatt nem tudja tartósan kihasználni a rendelkezésre álló sávszélt amit az ssd biztosítana, így otthon bencs nélkül nehezen.
  Még abban sem vagyok biztos, hogy NVMe-ből összerakott köteten lévő adatbázison mondjuk egy nagyobb karbantartást/szűrés alkalmával kijönne 5%-nál nagyobb különbség időben, hasonló okból.
  És egy ilyen etap eltarthat fél-egy napot is, és ezalatt nem végezhetne karbantartást a kötetben lévő SSD, ami nem biztos hogy jót tenne a végeredménynek. Vagy egyszer csak visszakapcsolná a háttérfeladatokat, ami ha prioritást kap, -mondjuk sürgős-, akkor alaposan vissza eshet a meghajtó teljesítménye, ami miatt az egész kötetet belassíthatja, akár tartósan is.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák