- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adonimus
senior tag
pénz-pénz.. egyértelmű
-
LaMotta
aktív tag
"Az NVIDIA szóvivője szerint soha sem vonták kétségbe a DirectX 10.1 létjogosultságát, csupán azért nem támogatták, mert nem volt érezhető hatása a programokban. Ez a helyzet azonban az utóbbi időben megváltozott, így a támogatás egy fontos állomás a fejlődés szempontjából."
Aztán érdekes, hogy miért csak egy két sorozatban lesz majd benne. 6600GT-m volt régebben.. Szerettem. Aztán akkor nem tetszett már a dolog, amikor AGP rendszeres emberek nagyon gyorsan el lettek felejtve. Meg egy bizonyos combo esetében (X2 + nForce3 + AGP + Vista) csak egy proc maggal volt használható... SiS, VIA, Intel ezeket megoldotta, foglalkoztak még velük. Ezek meg.... Na mindegy. Sokan formáltatok már véleményt úgy is, és helyt állóak voltak.
Le van maradva az nVidia, sajnos rossz a prioritásuk sorrendje. DX11 is majd ATI után lesz nekik, fél évvel. De nem is bánnám.
-
DemonDani
addikt
válasz
t72killer #141 üzenetére
Már most is igy alakul a dolog, főleg hogy sok gamer huz egyre jobban a konzolos megoldás felé! sőt a pc piac is elkonzolálódik persze ez több komoly fejlődéssel fog még járni de 10-15éven belűl a pc piac hasonló helyzethez érhet mint most a konzoloké...
(Xbox360 2005Q4 - 2011+,
PS3 2006Q4 - 2011+,
Wii 2006Q4 - 2011+)Bár lehet én tudom rosszul, de 2013 környéke előtt nem igazán számíthatunk új konzolokra... és ha valaki megvette 2005ben akkor az 8-9évre benyugszik... DURVA! Anyi idő alatt meglesz a pénze az Xbox "720"ra és viszlát megint 8-9évre... legalább!
-
válasz
DemonDani #140 üzenetére
De csakazérisigazamvan
én személyszerint amúgy pont usa-ban találkoztam a doom3-mal, és egy mobility 9600-on, alapbeállítások mellett próbálgattam anno - és hamar rájöttem, h kevés.
A dolog másik oldalát nézve: az egyik hobbinktól elbúcsúzhanánk, ha mától csak olyan progik/játékok jönnének ki, amik prímán elfutnak a mai konfikon. Abbamaradna a fejlesztés, és tartok tőle, hogy a tudományos élet is lassabban fejlődne, mert kevesebb bevételük lenne a hardvergyártóknak, nem tudnának erősebb és erősebb munkaállomásokat piacra dobni.
-
DemonDani
addikt
válasz
t72killer #139 üzenetére
a 6600GT-t ezzel reklámozták... de elárulom hogy csak a megjelenése után
Maga a 6os széria az Áprilisi (mint a tréfa... xd) a Doom 3 pedig Augusztus.
Mjuk legyen igazad részben mivel a 6600GT csak aug 12.én debütált anno a Doom pedig aug 3.án de csak Amerikában! Hozzánk a 6600GT után jutott el aug 13.an.
Szal nagyon kicsi részben igazad van. -
-
Vistaboy
veterán
Fontos állomás, ja. Érdekes, eddig nagyon kardoskodtak a PhysX mellett, mondván az a jövő, erre fel most ugyanazt kezdik el fújni, mint az ATI. Csak hát picit elkéstek vele.
-
PuMbA
titán
válasz
t72killer #131 üzenetére
"Minden korszaknak megvan a maga legoptimalizálatlanabb játéka, lásd Doom3, ami döcögött a radeon 9800-akon"
A Doom 3 nem optimalizálatlan csak NV-s játék (árnyékok kiszámítása GeForceokon 2x-3x gyorsabb volt (UltraShadow)... 6600GT-n már simán ment szinte fullon (pedig középkat kártya volt akkoriban). -
DemonDani
addikt
válasz
t72killer #135 üzenetére
Én is igy vagyok XD x1950prot csereltem 3850re es legkozelebb dx11es karit veszek már...
tegyük hozzá hogy 2007q4 a hd3850 és akkor most is elmegy minden (mjuk huzva van de nem halálosan... 2 évet simán elmegy ugy hogy nem nagyon maradok ki semmiből, persze nem is sokat gamelek nem is sok gamemel
-
válasz
DemonDani #134 üzenetére
Én inkább annak a híve vagyok, hogy felső-középkat. VGA-t vesz az ember, és egy-másfél év után cseréli. mondjuk anno 8800GTS (vagy igény szerint akár elég volt egy X1950PRO), utána csere egy HD 3850-re, ami még ma is eldöcög, majd a DX11-esek eljövetelével kell csak újat venni.
Összköltség (ha nem is adod el a korább karit) így: ~80k+~30kHUF, ami azért olcsóbb a korabeli 8800GTX áraknál, és stabilan van egy használható teljesítményed. (ráadásul csak lépésekben kell költeni rá, nem egyszerre adsz ki 3-400kFT-ot egy csúcsgépre)
-
DemonDani
addikt
válasz
t72killer #133 üzenetére
Igen, inkább az utóbbira gondoltam de előbbi is igaz... vki megvett egy Q6600ot 2007 q1ben még 2010ig nem kell fejlesztésen gondolkodnia... (lehet még 2011ig sem de azért már lesznek jobbak) akkor a durva vga piac... de egy 8800GTX amit ha valaki megvett 2006 q4ben még mindig élvezhetően tolhatja a játékok 80-90%át 1440/1280 felbontások mellett...
Nem mondom hogy tökéletes alkatrészek de jó öregek, és még mindig tűrhetők! Tudnák örülni egy ilyen konfignak...
-
válasz
DemonDani #132 üzenetére
igen, hálistennek pár dolog nem változott, így az elmúlt 2 évben pl nem kellett egy sima VGA-fejlesztéshez a fél rendszert kidobni, mint pl az AGP-PCIe átmenet idején. Ha az ember anno megvette a socket 775ös vagy AM2+-os lapját, és esetleg azóta egyszer cserélt procit+VGA-t.
Bár, ha azt vesszük, egy 3+GHz-re húzott elsőgenerációs core2, vagy korabeli athlon x2 is kihajtja a HD 4770-et. -
Sajnos megengedik magunknak. Például a krízis is gyalázatos teljesítményt produkál a mai csúcsratuningolt erőgépeken is.
Minden korszaknak megvan a maga legoptimalizálatlanabb játéka, lásd Doom3, ami döcögött a radeon 9800-akon, Oblivion, ami alig ment az X1950XT/Geforce 7950-eken, sőt még a későbbi HD2900/8800GTS-nek is feladta a leckét átlagos felbontásoknál is.
-
DemonDani
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #129 üzenetére
Nem írtam ugyan oda de a megbízhatóságra írtam hogy a legjobb... szal volt egy barom nagy felmérés amiben minden egyes márkát vizsgáltak a meghibásodás száma alapján és ott lett első szal ilyen ez meg az elromlott rajta dologban az 1. és igy azt hiszem világos mire célzok amúgy a másikban igazad van!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DemonDani #125 üzenetére
Ez így van. Írtam is, hogy a sok kérdezés és utánajárás sem biztosít az ellen, hogy átverjenek, de akkor legalább te megpróbáltad.
Autót én nem hasonlítanám semmihez, mert az más dolog. Egy autóval az ember "eggyé válik". Ez elkerülhetetlen a vezetéséhez. Nem figyelhetsz folyton a váltásra, a kormányműre, azokat tudat alatt, reflexből kell tolni, és az utat, a környezetet figyelni. Számítógéppel nagyon kevés ember épít ki ilyen kapcsolatot, a kenyérről nem is beszélve. Plusz egy autó, ha minőségi és rendesen karban van tartva, akkor jóval tovább tart, mint egy HW, mivel az autótól 50 év múlva is azt várja el az ember, hogy eljuttassa őt A-pontól B-be.
-
zuchy
őstag
A nagy pénzek nem a csúcskategóriában vannak, hanem az alsóban. A világ legjobban fogyó vidkártyája a 9500 GT 1GB. Hiába van sok pénz pistikénél, ha kevés olyan kártyát adnak el, ráadásul alacsony haszonnal. PL a rev1-s GT295 mínuszban volt Nv-nek. Az csakis presztízskártya volt.
-
DemonDani
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #121 üzenetére
na jah, de nem mindennek lehet utána járni sem fórumok a kérdezés sem biztos hogy úgy jön ki ahogy akarod, (pl elfogult az ember...) lehet h rosszat ajánl.
De amugy a te véleményeden osztozok, csak arra célzok hogy ez sem vezet jól célra legtöbbször, ugyanis az emberek általában elfogultak pedig nem akarnak azok lenni... ilyen tudat alatti mizéria Xd...
Pl autóból lehet h nem a Hyundait fogják ajánlani ha 3-4milla között nézelődsz, sőt nekem se jutna eszembe. Pedig kategóriájának legjobbja... (aszem ezzel lehet legjobban szemléltetni mivel ez tényleg megdöbbentő ha valaki nem foglalkozik ilyenekkel, és ezt nagyon kevés helyen találod meg neten is...)
-
xwxw
csendes tag
Mindig az diktál, akinél a pénz található. Az pedig Pistikénél van. Ő és társai, - mivel a célközönség gépeinek többségében Nv gpu dolgozik - a piac megkerülhetetlen szereplői. Ezért Pistike hangja messzire száll, meghallja azt a részvényesek füle is és a másodperc tört része alatt beíratják a fejlesztőket/döntéshozókat tanfolyamokra, ahol elsajátíthatnak alapvető piaci ismereteket. Az új ismeretek birtokában pedig már nem is lesz olyan fárasztó játszhatóvá varázsolni terméküket Pistike gtx285-ösén.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DemonDani #119 üzenetére
Nem vagyok profi, mindössze annyit tudok, amennyi szükséges ahhoz, hogy megítéljem, mire adok ki 70k-t. Anno nálam ez egy HD4870-es volt. Sose mondtam, hogy legyen mindenki mindenből guru. De ha az ember a fél havi fizuját készül elverni egyetlen HW-re, legalább annyira utánajár, hogy ne tudják átverni.
Nem tudom melyik autó a leg megbízhatóbb, mert eddig sose kellett autót vennem, de azt tudom, hogy a Rover nem az, mert faterék azt akartak venni, de hál istennek utánanézés útján kiderült, hogy gyakran romlik, az alkatrész pedig ritka és drága.
Ahhoz, hogy megítéld, át akarnak-e verni, nem kell a dolgok legmélyére látni, csak meglátogatni pár fórumot és olvasgatni mások tapasztalatait, legrosszabb esetben kérdezni.
Ez így van. Mindenkinek van 1-2 olyan területe, ahova jobban koncentálja a figyelmét, ahol othonosan mozog. Ezért kell kérdezni. Mindent attól, aki ahhoz a bizonyos területhez ért. Ez ugyan nem szavatolja, hogy nem leszek átverve, de legalább elmondhatom, hogy én próbálkoztam.
Értem. Én se értek a bringákhoz, ezért is van egy megbízható szerelőnél a vasló, akit unokabátyám 10 éve ismer.
-
g.gergo
senior tag
válasz
DemonDani #119 üzenetére
Nem azt kell keresni, ami a legjobb, azt úgysem találod meg, hanem azt, h egy adott pénzösszegért (amennyit szánsz egy termékre) a számodra legjobban megfelelő terméket vásároljad meg, természetesen bizonyos kompromisszumok árán. Az sem mindegy, h mennyibe kerül egy termék ára, ugyanis ahogyan növekszik az ára, úgy növekszik a kockázat, h esetleg mellényúltál. Nyilván az ember egy tábla csoki miatt nem kezd fórumozgatni hetekig, h melyik a legfinobb mogyorós. De aki több 10e ft-os terméket a mai világban csak a neve alapján veszi meg, az meg is érdemli, ha esetleg bukik rajta, ha egyáltalán rájön a turpisságra. Nem kell itt profinak lenni semmiben sem, csak nyitott szemmel kell járni a világban.
-
DemonDani
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #118 üzenetére
De kérdem én, te mmindenben profi vagy? Tudod hogy melyik boltban adják a leges legjobb kenyeret? vagy tudod hogy melyik autó a leg megbízhatóbb mikor autót veszel? vagy tudod hogy mennyi a THD annál a hifiszettnél amit megveszel?
Mert legtöbbször a dolgok legmélyére kell látni amit nagyon kevés ember mondhat el magáról (most mindenről több 10 órát olvasgatsz a neten mielőtt megveszed??).
Valahogy nem hiszem én ezt... Minden embernek megvan a maga "szakterülete" ami lehet éppen a 67éves Gizikének a kenyér, míg a 45éves üzletembernek a befektetés, vagy éppen a 24éves Pistikének a mobiltelefon, és akkor itt vagy te akinek a számítástechnika...
Remélem érthető amire célozni akarok... (Én is sokszor érzem magam bizonytalannak mikor a bringámhoz nézek alkatrészt... Mivel nem mindent leeht megtudni az intrenetről. Az tény hogy nagyon sokat, de közel nem mindent.)
-
g.gergo
senior tag
Szerintem meg épp, h fordítva igaz. Az esetek túlnyomó többségében Pistike azt a VGA-t fogja megvenni amelyiknek - marketingesek által megalkotott - szép kis tesztjei, "összehasonlító" elemzései stb. vannak. Aztán idővel a kedves Pistike vagy rá jön, h kapott a szeretett NV cégtől egy olyan VGA-t, amit a konkurencia jóval kevesebbért adott volna, és netalántán még fejletebb is, vagy nem.
Így sztem nem magunkból fórumozókból induljunk ki, akik kb. képben vannak a piacon, hanem az olyan lúzerektől (pl. amerikai), akiknek még azt is rá kell írni a mikróra, h élő állatot oda nem tegyen bele. Ezektől az emberektől mit vársz? Kijött a GTX285 Ultra Mega Giga Brutál Force VGA és rohan megvenni, az lényegtelen, h ez ua. mint egy 1 éves kártya átnevezve.
Mondok egy pl.-t is: Kollegám 150e rakatott össze boltban olyan gépet, amiben FIGYELEM, prescott magos pentium 4, meg hasonló hardver elemek voltak található.
Aztán ennek magyarázd már el, h kissé átbaszták, meg, h ezen architektúra felett kissé eljárt már az idő. Ő benne volt egy név, azt ismerte, és azt vette meg, ennyi.
-
xwxw
csendes tag
-
kisza25
félisten
ez az NV mindig tud meglepivel szolgálni
-
DemonDani
addikt
[OFF]Hát igazság szerint a Snapdragont is inkább csak úgy említeném mint netbookba lehetséges alternatíva, esetleg a jövőre érkező LCD és Plazma TV-kben... Magyarul olyan helyeken ahol a rendkívül agresszív fogyasztáscsökkentés valamelyest a háttérbe szorul.
A Tegrát a Snapdragon támogatotságban képes valamelyest tartani de ott sem minden esetben ugyanis a ráköthető eszközök felbontása valamelyest alacsonyabb, (így a fő kijelzőé is pl.) viszont ahoz hogy teljesítményben megközelítse ahoz messze van. 1Ghz szükséges a 720p video lejátszáshoz, és bizony ekkor már nagyon megnő a fogyasztás. Minimum AMOLEDes kijelző kell mellé, hogy elmenjen 1-2napot véleményem szerint, míg a Tegra jóval alacsonyabb Mhzen képes akár a FúHDra is. Ez persze megfejelve a 8 részes maggal ami szükség szerinti kombinációkban működik egymástól függetlenül (persze munkához kapcsolódóan). Szal a Snapdragon olyan próbálkozás szerűség, mindössze a Featureök meglétére.
És hát meg sem említettem hogy grafikus téren mint minden más a Snapdragon is beadja a kulacsot, szemben a Tegrával aki olyasmi erővel rendelkezik mint egy GF2 MX400 grafikus megoldások alatt (meg ugyebár Cuda itt is működik ami lenyűgöző Flash sebességet nyújthat a későbbiekben) legalábbis ezen információt kaptamNah mind1 ebbe ne folyunk bele itt...[/OFF]
ON:
Mit lehet tudni azon hírről miszerint az nV elkészíti több platformhoz is a Cuda kompatibilitást? (egyben így gyakorlatilag majdnemhogy nevezne a DX Compute, és az OpenCL mellé 3.nak)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#65755648 #111 üzenetére
Szerintem az átvert vásárlóközönség 80%-ában fel sem merül, hogy akkor ezt mikor is kezdték el fejleszteni, és mióta hazudtak nekik. A maradék 20% meg megy és vesz DX10.1-es nV kártyát.
A gondolkodó vásárlók az elmúlt 1 évben a 4xxx-es Radeonokat vették, és nem szívtak nagyot.
-
Há de a Gather 4 az DX10.1 követelmény, szóval az megvan a GeForce-nál is
Igen, erre gondoltam én is, erre leszek kíváncsi, hogy mennyire fognak felzárkózni (fognak-e ugyanakkorát ugrani DX10 és DX10.1 között, mint a Radeonok).
A CoJ-ról írtak eléggé lelomboznak - innentől kezdve ez a motor egy jól kimunkált iparosmunka lesz, megőrizve az első rész core clock érzékenységét. Kár, hogy GTS250 nincs az idézett tesztben...
-
gpatrik
tag
Látjátok drága nVidiások, mégse olyan hülyeség az a DX10.1, bármennyire is ezt akartátok elhitetni a leendő vásárlóitokkal. Azért sajnálni is tudlak titeket, hogy még egy átnevezett szériát be kell dobnotok a fránya májkrémszoft miatt, ami miatt nem kapott volna a notitok matricát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#65755648 #107 üzenetére
A TSMC problémái miatt mindenkinek az ütemterve borult. Az RV740 januárra lett ígérve, az NV pedig valószínűleg március-áprilisra tervezte a DX10.1-es GPU-kat, ami logikus hiszen eredetileg tavaszra voltak időzítve a DX10.1-es játékok. Ezek alapján úgy 2007-ben kezdhették a tervezést a G80 alapjaira támaszkodva.
Ebben a TSMC bénázása beleszólt és mindenki csúszott. Tehát ennek a termékskálának az eredeti elképzelések szerint már rég a piacon kellene lennie. Az új generációt nem tudom, hogy áll, de azt nem érinthette a TSMC problémája. Persze ettől még nem tudni mikor jön.Egyébként az AMD is úgy nyilatkozott anno a Smader modell 3.0-ról, hogy nem lényeges. Amíg nekik nem volt addig persze, hogy nem az. Minden cég a saját érdekeit védi, ami természetes.
-
törölt tag
Ha újra kellett tervezni a nemsokára Dx10.1-es GPU-kat a korábbi Dx-esekhez képest, akkor vajon mikor kezdhették ehhez hozzá? Ergo, mikor jöttek rá, hogy ők sem ugorhatják át a Dx10.1-et? Miközben persze a médiának hangosan azt kiabálták és a vásárlóikat azzal szédítették még mindig hogy nem lesz Dx10.1, az nem fontos, kihagyják. És ennek tudatában vásároltak tőlük az emberek Dx10es kártyát (hányszor lehetett olvasni a fórumokon az NV tulajoktól hogy nem kell a 10.1, mert az NV azt mondja nem lesz fontos...). Pedig az Nv ekkor már tudta hogy a dx10 nem lesz időtálló és szükséges a Dx10.1, hiszen fejlesztés alatt állt az új DX10.1-e széria már. Szóval ez kb. milyen hosszú idő lehetett?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #105 üzenetére
Az Intelnek is van pénze mégis a harmadik generációs Larrabee-t datálják ütőképesnek. Pénz az sok helyen van, de nem biztos, hogy érdemes egyes piacokra költeni. Mire az IBM versenyképes lehet a PC-s piacon, az több év és rengeteg zseton. Ha az utolsó esély lenne megtennék, de megvannak az IBM egyéb piacai, amik kisebb befektetéssel is hozzák a hasznot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #102 üzenetére
Az sem vezetne sokra. Az IBM elvan a maga piacaival. Nem olyan egyszerű ez a procibiznisz, az Intel és az AMD már nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, mire valaki felzárkózik ...
Az NV sem gondolkodik hülyén, az az irány amit a Tegra képvisel elég ütőképes, hiszen a piac pont a mobilitás felé fejlődik, ezt okosan meglátták a zöldek. Igazából most ők a legversenyképesebbek itt. Esetleg a Snapdragon ami még erős. Az Intel Atomja viszont túl sokat fogyaszt, de ez persze a jövőben mérséklődik. Persze a Tegra is fejlesztve lesz.Lord Vader: Most ez tök új GPU lesz, a 40 nm-re eleve újra kellett tervezni a rendszert.
-
Alister71
nagyúr
Jöhet a nVidia GTSX-250 Ultra, G92c gpu-val. Remek.
-
schwartz
addikt
sak az erőforrás kezelése sokkal gazdaságosabb, a memória felhasználása is 50%-kal alacsonyabb.
9500GT-2Gb? Eros is, gyors is, VRAm-bol kicsit szukos, de a celnak megfelel.Nyilván processzor hiányában sokkal hátrányosabb helyzetben vannak az Intelhez és az AMD-hez képest.
Ha' miert nem szovetkeznek az IBM-el?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A CUDA-ról nem mondtak le, csak a PC-s piacon inkább a független szabványok felé fognak nyitni. Ettől függetlenül a CUDA a GPGPU és a HPC piacon fontos technológia marad, ergo fejlesztik tovább. Nyilván a PC-n azért kell dobni, mert sokáig nem lehet az árral szemben úszni, még a végén elfáradsz és elsodor a folyó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Semelyik gyártó zárt technológiája nem élt sokáig. Mindenre jött egy szabvány megoldás és kivégezte az eredeti elképzeléseket (pl.: ott volt az NV cg, arra építették fel a zöldek a későbbi GeForce FX-et, és elbuktak, mert jöttek a szabványos megoldások: HLSL, GLSL). Ezért írja át az NV OpenCL-re a PhysX-et, csak a lehető legtovább a akarják a CUDA-val nyomatni, amikor már elkerülhetetlen lesz a PhysX függetlenítése megteszik és akkor minden működni fog az OpenCL-t támogató kártyákon.
Az újgenerációs grafikus processzoruk csak a csúcskategóriába jön. Az közép és az alsó régiókat az októberben érkező GPU-k fogják tartani. Igazából már most van olyan program ami látványosan profitál a DX10.1-től. Valami sebességben, valami képminőségben, a lényeg, hogy be kell állni a DX10.1-et támogatók sorába, mert a jelenlegi termékpaletta már most versenyképtelen, legalábbis az árazása nem az, és nyilván ennél lentebb már nincs, az túlzott veszteségeket generálna. A nyarat ki kell bírni aztán új remények.
A DX10.1-et nem érdemes azonosítani a PhysX-szel, ahhoz inkább a Radeon tesszellátora hasonlítható, ha mindenképp szeretnénk valami koncepciót találni.
A DX10.1 az szabvány, alap a támogatása, aki nem teszi meg az nehézségekbe ütközik ... persze most már mondható, hogy minden szereplő támogatja.
A PhysX és a tesszellátor pedig extra. A CUDA alapú PhysX támogatást az NV vásárólja, a tesszellátort pedig majd a DX11-es gamák használhatják egy hibrid módban a korábbi Radeonokon. Egyiknek sincs nagy jövője. A PhysX-et OpenCL-re fogják portolni (így mindenen működni fog), tesszellátor meg ott van a DX11-ben. Aminek van illetve lett jövője az a DX10, DX10.1 és a szabványok.
A Win 7 Aero két módban dolgozik DX9 és DX10.1, utóbbi ugyanarra képes látványilag csak az erőforrás kezelése sokkal gazdaságosabb, a memória felhasználása is 50%-kal alacsonyabb.Egyébként értem az NV CUDA-ra épülő elképzeléseit, és megértem, hogy szükségük van a platformra. Nyilván processzor hiányában sokkal hátrányosabb helyzetben vannak az Intelhez és az AMD-hez képest.
-
Drizzt
nagyúr
"És ami a legfontosabb, az NV rájött, hogy a szabvány támogatása a legfontosabb, a saját technikái másodlagosak, mert nem terjeszthetők el."
Ezt miből gondolod, vagy miért gondolod, hogy igaz lehet?
Sokkal egyszerűbb a helyzet ennél szerintem:
1. versenyhátrány leküzdése(jelenleg egyedül a dx10.1-et nem támogatták, mostmár feature-ben egyértelműen előrébb lesznek).
2. Külső kényszer: ha tényleg jönnek olyan cuccok, amik jelentősen gyorsabbak dx10.1-gyel, akkor kell dx10.1-es kari, főleg ha idén nem tudják kitolni a dx11-eseket.
3. Win7 premium matrica, de simán mehetett volna ez az első helyre is(bár erről most nem látok hivatalos forrrást, hogy tényleg kell-e dx10.1 hozzá).
4. Ugyan még nem tudunk konkrétumokat az új kártyákról, de valamiért olyan érzésem van, hogy jóval olcsóbban lesznek ezek gyárthatók, kisebb fogyasztással, ha nem is azonnal, de belátható időn belül.
5. A saját megoldásaikat nem fogják hanyagolni szerintem, pusztán most mint egyértelmű extra feature jeleníthetik meg. Eddig volt felhasználó: Háááát, melyiket vegyem, az egyik tud déiksz 10.1-et, a másik fizikszet. Most egy ideig az lehet, hogy jééé, ez még a fizikszet is tudja, akkor inkább ezt. Kivéve ha beelőz déiksz11-gyel az AMD.Egy kis off: köszönöm, hogy javítottál, mert szerintem tényleg nagy és jelentős eltérés van a két dolog között. Bár fogalmam nincs mi volt a levelezésben, de szerintem egy levelet hivatalos közleményként értékelni csak akkor szabad, ha abban ez kifejezetten le van írva, s nyilvános. Ez a közlemény két legfontosabb jellemzője: hivatalosság, s nyilvánosság. Erre próbálj meg szerintem odafigyelni újságíróként, de drukkolok. Különben körülbelül a dolgozó magánvéleménye a dolog, háttérinformációkkal megtámogatva. Ha volt benne ilyen kinyilatkozás, akkor bocs. De ha valaki a közlemény szót olvassa, akkor egyértlműen két dolog jut eszébe: CEO kiáll, vagy hasonló rangú személy, s sajtótájékoztatón, vagy valamilyen eseményen szóban közli a közlemény tartalmát. Vagy megjelenik a cég valamilyen hivatalos csatornáján az információ mint hivatalos hír, pl.: honlapon, ...
-
mcganyol2
csendes tag
lehet már írták elöttem, de a hirtelen pálfordulat oka roppant egyszerű.
a win7 premium matrica csak akkor jár a notebookra, ha tudja a dx 10.1-et.
mivel elég ciki, hogy csak az nvidia videóvezérlővel szerelt notebookok nem kaphattak volna emiatt matricát, ezért lett hirtelen ilyen fontos.
nyílván ők sem gondolták komolyan, hogy egy mai noti gpu, dx 10 módban értelmesen fog futtatni játékot (vagy épp dx 10.1 módban). -
Izzé
őstag
Na és mikor jönnek az NV asztali gpu-i DX10.1-el? Akkor, mikor az AMD már a DX11-el jön?
Szvsz most már tényleg feleslegesen gyúrnak a 10.1-re, inkább hozzák ki idén a g300-at(vagy mi a szöszt) dx 11-el, oszt csókolom, lehet versenyezni. -
fatal`
titán
Jajj eddig de szar volt az a DX10.1, most, hogy kell a win7 premium matricához hírtelen de fontos lett.. Szánalom ez az NV.
-
ashot
tag
Igen jonnek iden is, de tobbsegben meg a regi DXre. Speciel engem jobban is erdekelnek azok es van egy olyan erzesem, hogy az elso DX11es jatekok inkabb probalnak csilivilik lenni, mint szorakoztatoak.
Harmadreszt a konzolok miatt, pedig ugyis a nagy nevek megmaradnak dx9-10nek....es mire igazan kamatoztatna magat a dx11, addigra kijonnek az uj konzolok es
a GPGPUs megoldasok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Már mondtam, hogy DX11-es game idén lesz. A játék szeptemberre van ígérve. Illetve lesz egy DX11 felpatchelés amint debütál a Win7. Van még egy játék ami kérdéses, de jó esély van a DX11-re, mert a DX10.1+tesszellátor nem fog működni az új NV karin. Ezenkívül szám szerint 7 DX10.1-es játékot mondott az Expreten a Sapphire-es srác.
Persze ettől nem kell kidobni semmit, csak nem érdemes azt hinni, hogy egy év múlva jönnek csak a technológiát kihasználó programok. Az NV sem véletlen építi be a támogatást.zuchy:
-
ashot
tag
Azert annyira nem kell parazni, a GTX285 el es tarsaival, meg jo ideig nem lesz teljesitmeny problema, foleg azert is mert rengeteg nagy cim jon meg DX10 re
es 9 re.
Majd jovo ilyenkorra talan jonnek a DX11-es gamek, vagy kesobb. -
Móci
addikt
Leülhet, egyes!
Lol cég ez az nvidia, lehet, hogy a kabaré műfajt akarják meghódítani, nem is chipeket terveznek? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Há de a Gather 4 az DX10.1 követelmény, szóval az megvan a GeForce-nál is. A GS kód ami betehet, de a Stormrise sem használ olyan sokat abból. Persze nyilván nem lesz megváltás, de egy 20% plusz átlagban kinéz a GeForce-nak is.
Az új Call Of Juarezben nincs DX10 mód. Csak DX9 ezért nincs a játékban AA támogatás, ilyen blur shader van helyette. Nem nagy szám, de a semminél ez is jobb.
-
azért én kíváncsi leszek arra, hogyan fog menni a Stormrise ezeken az újdonsült GPU-kon. én továbbra is arra gyanakszom, hogy nem (csak) a GS kódok dobták hanyatt az nVidia kártyákat, hanem a gather4 hiánya (is) - emiatt ment szegény játék olyan cefetül a 4670-esen (ott meg a sávszélesség fogyhatott ki a gather4 alól).
a Call of Juarezről az a véleményem, hogy a shaderek mellett nagyon számít neki az engine sebessége - az idézett tesztben is ez látszik, a 4770 megelőzi a 4850-et. persze más kérdés, hogy a DX10-es kódban mennyivel lesz több GS kód, mint az elsőben...
általában: nem értem, mi ez a nagy csodálkozás az nVidia lépésén. ez a kapitalizmus
-
TESCO-Zsömle
titán
"mert nem volt érezhető hatása a programokban"
Köszönhető ez annak a mérhetetlen pénznek, amit a fejlesztők zsebébe toltak, hogy ne legyen DX10.1-es a gamma...
Hát... Remélem beledöglenek a politikájukba...
-
sutyi^
senior tag
Cégek hát, de elnézést a velős metafóráét, de az olyan mintha megtöltenél egy medencét tehéntrágyával beleugranál a barátaiddal, miközben a szomszéd: "Ja'j ne csináld, ne tegyed. Vízzel sokkal jobb a medencés parti." mire te áh "Bolond vagy lényegtelen mivel van tele." majd mikor már majd ellepi a fejedet a nagy süllyedésben hirtelen kiülnél a medence peremére lemosnád magad a slaggal és "Valóban, vízzel tényleg jobb. Bocs." miközben a barátaid (a vevők) meg pislognak mint hal a sz@rban.
-
emmm
őstag
Csak nem kijön majd a 8800 GTX Ati Edition?!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem mondtam, hogy temetni kellene. A fejlesztések alapján a legtöbb esetben teljesítményhátránya lesz (20-25%-ról beszélt az ATI és beszél az NV most). Lesz olyan DX10.1-es gama ahol az árnyékok nem olyan minőségűek lesznek, és az AA sem fog működni a az Alpha teszt felületekre. A DX11-es programoknál a tesszellátor lesz a hátrány.
Az, hogy a Stormrisenél a Creative Assembly volt olyan kedves az NV API-ra megírni az AA-t dicsérendő dolog, de például a GSC és az EA phenomic nem tett így a STALKER CS és a BattleForge esetében. Megoszlanak a vélemények.
DX9 alatt főleg az ALU:Tex arány a döntő, lesznek ott is érdekes eredmények. [link]Drizzt: A kedvedért javítottam szóvivőre. Bár sokat nem változtat, hiszen az illető az NVIDIA-nal dolgozik, tehát a cég nevében beszél.
leviske: A Larrabee-t szerintem nem lesz olyan nehéz elintézni, eleve egy nulladik generációs termékről lesz szó. Az Intelnek nuku tapasztalata, az NV meg régóta ott van a GPGPU piacon. Pénzért sok mindent megvehetsz, de tapasztalatot szerezni kell, így az Intelnek is kell egy generációnyi próba, hogy versenyképes legyen.
DuplaZso: Ezek cégek, mindig azt nyilatkozzák ami az érdekük. A marketingesek egyszerűen keresik a termékek előnyét, és kiemelik. Mindenki ezt csinálja, azért vagyunk mi, hogy a maszlag mögül megmondjuk mi az igazság és a hazugság.
-
misx
senior tag
"Ez természetesen a felhasználó számára is előny, így nem volt kérdéses a támogatás beépítése." Ja és mivel ezt az előnyt az ATI már régen biztosítja, ők miért ne?
-
mcsabee
senior tag
Kicsit későn kapcsoltak a srácok vídiáéknál. De tényleg jobb későn, mint soha. Kíváncsi vagyok, hogy milyen számozással kerülnek ki a piacra ezek a karik.
Valaki meg tudja mondani, hogy a grafikus vezérlők piaca most hogy alakul? Gondolok itt a pirosak, és a zöldek részesedésére a nagy, és fincsi tortából.
-
Puma K
nagyúr
Ez kb olyan mintha állnék a tükör előtt és mondogatnám hogy nem eszek vajas kiflit... nem eszek vajas kiflit... nem eszek vajas kiflit. Majd jönne anyám pofon vágna és kellemes lágy hangon mondaná hogy de eszel vajas kiflit. Kimegyek a konyhába és eszek vajas kiflit
-
gfefe
őstag
válasz
VaniliásRönk #70 üzenetére
ne túlozzunk... DX6.0 nak is jó az
-
DuplaZso
aktív tag
Bakker, ilyen egy köpönyegforgató, gerinctelen bandát !
Régen sem voltam oda enDíviáért, de attól függetlenül, hogy a CUDA miatt nekem is ződd képalkotóm van, egyre jobban kifordul tőlük a bélésem.
A GT200 kijövetelekor nálam eléggé elásták magukat, és azóta az esetek többségében sem a normális oldalát mutatja a gyártó.Kapuzárási pánik, vagy mi van ezekkel ? Netán politikusvénájú "válságmenedzserek" maradtak csupán a cégnél, a többiek pedig szégyenükben leléptek ? Vagy akkó ezt most hogy ?
Miért kell egy ilyen nagymúltú cégnek ezt művelnie, tök hülyének néznie azokat, akikből él ? -
leviske
veterán
Miért? Abu úgy gondolja? Én nem látok a fejébe...
Miután mostanság látványosan kevesebbet költenek GPU fejlesztésre,erősen kétlem, hogy pénzük volna egy Larrabee verő GPU fejlesztésre és mellette egy R600 verőre... Példát sem nagyon tudnék mondani olyan gyártóra, aki egyszerre két teljesen eltérő architektúrát vonultatott volna fela termékkínálatában egyszerre. És kérdés, hogy egyáltalán megérné-e., miután a DX11-be szinte nem pakoltak semmit>>> az AMD jobb helyzetből indul.
(#66) TTomax: Így már értem.
-
TTomax
félisten
Én ezzel valamit olyasmit akartam mondani hogy ha "véletlen" még esetleg beesik egy only DX9-es játék ami elég népszerű lesz még idén,akkor még akár az is megeshet hogy aki GTX285-öt vagy 295 vesz/vett az nem dől a kardjába...és még az is előfordulhat hogy idén DX10.1-re meg DX11-re valami stormrise maszlagot kapunk,ami ráadásul (mint ahogy azt már láttuk) elfogadható sebességgel emulálható lesz NV-re is minöségromlás nélkül...(persze CUDA-val...
)
A lényeg az,hogy én azért nem temetném a GTX-ket... -
leviske
veterán
"Nem csak DX10.1-es játékok jönnek,és ha valakinek pont az fog tetszeni akkor NV-t vesz.."
Ezt most még egyszer... Ha valakinek pont mi fog tetszeni, hogy NVIDIA-t vesz?
Kerestem Keldor hozzászólásában is, hogy mire utalsz, de valahogy még mindig nem találom. PhsyX?
(#57) Abu85: Nah! Már jönnek föl, ha HD3800 teljesítmény helyett már HD4700 teljesítményt hoz a GTX260.
(#44): És a jelenlegi pletykák alapján milyen esélyekkel indulnak a Larrabee ellen?
-
-
TTomax
félisten
Ameddig játszható marad,és a minőség sem szenved csorbát,úgy nem sok jelentősége...Nem csak DX10.1-es játékok jönnek,és ha valakinek pont az fog tetszeni akkor NV-t vesz...
A cikkre reagálva....
Az NVIDIA közleménye szerint
Esetleg egy forrás?(#57) Abu85
"És ami a legfontosabb, az NV rájött, hogy a szabvány támogatása a legfontosabb,"
Tudják ők azt nagyon jól,nem tökök ülnek ott.Azt a hírt mindenki elfelejti,hogy anno mennyire "berendelt" az NV a TSMC-töl,el kellett azt adni...
-
keIdor
titán
Kíváncsi leszek azért a GTX-285, GTX-295 tulajok arcára, amikor majd a kis low-end kártyákon is gyorsabb lesz a Stormrise, mint az ő nagy kártyájukon.
Meg persze minden más értelmes DX10.1-es játék, ami az évben jön. A fogorvos reakcióját erre külön várom szeretettel!
-
samfishR
senior tag
ez a dx10.1 biztos vmi új cucc
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
- = Zk = - #56 üzenetére
És ... senki sem mondta, hogy nem lesz DX11-es termékük.
Több új játék is komolyan fog építeni a DX10.1-re és néhány a DX11-re. Ezekben a DX10-es termékek nagyon gyengék lesznek. Semmire sem megy az NVIDIA ha a GeForce GTX 260 a Radeon Hd 4770 teljesítményét hozza, mert a két kártya előállítási költsége nem említhető egy lapon. Az új termékek versenyképesebbé teszik az NVIDIA-t. És ami a legfontosabb, az NV rájött, hogy a szabvány támogatása a legfontosabb, a saját technikái másodlagosak, mert nem terjeszthetők el.
-
törölt tag
Bazzeg, ezeknek elment a maradék eszük is... xD
-
bartucc
addikt
De szép az élet Nvidia oldala, mindig tanulunk vmit
-
-XadAnuX+
őstag
Mintha régebben mást mondtak volna, de lehet rosszul emlékszem
-
szki
őstag
Na ez jó hír!
Talán mégsem hali a nv. Kell a verseny a piacon!
Azért asztaliban is fejleszthetnének! -
- = Zk = -
félisten
azthittem kihal a DX10.1
.... de látom nem!
most "kaptam" új VGA-t, erre cserélhetem le, mert jőő a DX11
-
válasz
hibavissza #45 üzenetére
Amíg nem jön ki belőle egy dx10.1-es verzió...
-
hibavissza
veterán
Tetris biztos jó sokáig fog futni egy 295-ön....legalább
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha megnégyszerezik a mintavételező csatornák számát, akkor világos, hogy gyorsul. Azért nem alkalmazták eddig, mert azok a mintavételezők elég sok tranzisztort elzabálnak, ami nem előnyös az amúgy sem kicsi GPU-k esetében. Most a 40 nm kapóra jött, mert eleve újra kellett tervezni a GPU-t, így gyorsan letervezték a DX10.1-et. Arról nem tudni, hogy a GS-t és a Stream Output-ot mennyire kezelik jól az új notis GPU-k.
A Multisample Accesst már a G80 is támogatja, csak az DirectX 10-től kezdve nincs Vendor specific Caps bit, tehát ha valamit támogatsz az nem elég, vagy minden újítást támogatsz, vagy egyiket sem használhatod.Szerintem a Larrabee-re koncentrálnak, de mind a két piacon versenyezni akarnak. Amíg eladható a GeForce az asztali piacon, addig mindenképp érdemes maradni. Egyelőre a Tegra nem tartja el a céget. Most a 40 nm-rel egyenesbe jöhetnek, de nem lesz könnyű, persze a mostani helyzetnél csak jobb jöhet.
-
L4R$()n
tag
Na ezekkel meg mi történt?
végül is ebből még jó is kisülhet, ha asztali rendszerekbe is adnak ki 10.1 es vga-t, mert akkor legalább egy csomó játék támogatni fogja majd a 10.1 et és mi Ati tulajok örülhetünk végre
-
leviske
veterán
És a GeForce-ok ugyan úgy képesek 20-25%-ot gyorsulni tőle? Akkor eddig miért ódzkodtak tőle?
Eddig azt hittem, hogy DX10.1 eljárások közül csak az élsimítás tetszene a GeForce-oknak.
MOD: És ebből azt a következtetést érdemes levonni, hogy a továbbiakban is magasról tesznek a desktop-ra és csak a felső kategóriát újítgatják nagyobb mértékben, vagy inkább arra érdemes következtetni, hogy hagyják a Larrabee-t futni és az R600 után erednek?
Mert arra emlékszem azért, hogy a kettőt együtt nem tudja megfogni... És gondolom két külön, felső kategóriás GPU fejlesztésére nincs kapacitásuk.
(#34) McClane: Tudtommal se a G80-on, se az R600-on nem kellett volna komolyabb újításokat végrehajtani, hogy támogassák a DX10.1-et. Az RV670 ezért is tudott olyan hamar megjelenni... Annyi a gond az nVIDIA részéről, hogy az Ő GPU-i elvileg gyengébben kezelik a DX10.1-et, mint az ATi-k...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #38 üzenetére
De még lehet.
-
Ari18
őstag
Hirtelen milyen fontos lett a 10.1 Pofám leszakadna a helyükben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #33 üzenetére
Kell az új asztali GPU. Ez a termékpaletta eddig húzta. Az AMD jön a DX11-es termékekkel, egyszerűen frissíteni kell, mert nagy lesz a hátrány. A TSMC problémái miatt rajtoltak a notikba az új Geforce lapkák, nincs belőlük elég a tömeges invázióra, de pont jó a mennyiség a notis piac igényeihez. Amint jó lesz a TSMC kihozatala jönnek a chipek asztali változatai. Az infók alapján elég magas órajelre képesek a rendszerek, nyilván így majd nő a fogyasztás, de asztalon ez nem gond.
McClane, b3er: Az architektúra a geometry shader és a stream output mellett gyenge, hogy az változott-e, azt nem tudni még, de a Gather4-es textúra mintavételezés a DX10.1-es követelmények miatt előny, továbbá ott az Multisampled SBAA lehetőség.
hackeeeee: Ezt még nem tudni, de készül a chip.
-
McClane
aktív tag
amúgy archietúrásan egyáltalán meglehet oldani a g92 magba a dx10.1 integrálását?
Pont ezt akartam kérdezni.
Hogy van ez pontosan? Hozzá "drótoznak" valamit még pluszba? Mert attól még nem biztos, hogy jó teljesítménye lesz... Mert az ATI kártyák tudtommal alapból DX 10.1-re vannak tervezve.
-
antikomcsi
veterán
Na jó, de év végéig szerintem nem lesz új asztali gpu-juk, mobil részen, meg pont nem a játékok miatt tartom fontosnak a dolgot.
Pláne, hogy szerintem rengetegen használnak még xp-t.
Viszont valóban mégegy feature, amit a dobozra/címkére lehet írni, és így már nem mondhatja azt az eladó, hogy ezt vedd, mert ez dx10.1, az a másik meg nem.
-
fagy53
nagyúr
Nagyon kellene már egy harmadik....! Ez a kettő kísértetiesen emlékeztet kis hazánk pol. életére.
-
hunmyke
aktív tag
Na lesz egy "újabb" széria korábbi gpu-kkal...
Egy kalappal hozzá nekik, (mert kelleni fog,) de csodát ne várjanak.
Komolyabb fejlesztések kellenek és nem csak marketing területen... -
-
xuldar
addikt
"csupán azért nem támogatták, mert nem volt érezhető hatása a programokban." Teljesen igazuk van, az Assassin's Creed is alig több mint másfél éve jelent meg (PC-re alig többmint egy éve), abból is kivetették patch-csel a 10.1 támogatást, mert az nvidia kártyákon valóban nem volt semmiféle hatása, ellentétben a másik oldallal. Szánalom, amit mostanában az nv tesz. Újra és újra bebizonyítja, hogy mindig van lejjebb.
-
Szerintem is fontos állomás volt még tavaly, most már fontos állomás a DX11. De ráérnek persze, hol vannak még a játékok, meg a rendszer? Az a pár hónap szinte örökkévalóság, addig el is értéktelenedik az eljövendő széria.
-
-
Osynho
addikt
Persze, a közép-alsó kategórián lehet a legtöbb bevételt fogni. Én arra gondoltam, h aki megvette a DX10-es kareszét jó soké', annak nembiztos, h tetszik, h 2 hónapra rá kiadja az új vga-kat, ezzel a "hatalmas újítással" az nVidia.
(#21) antikomcsi Gondolom azért ilyen fontos a DX10.1, h Win7 Ready legyen a cuccos. És akkor mehet a matrica a laptopokra
-
antikomcsi
veterán
Azért van benne valami. 2 évvel ezelőtt nem volt annyira fontos a dx10.1.
Főleg, hogy a felhasználók többsége xp-t használ(t).
Szerintem ha megtehették volna, teljesen kihagyják ezt a lépcsőt, csak valami miatt rá vannak kényszerítve, de nem hinném, hogy a különböző programok vannak a háttérben.
Inkább a dx11 kompatibilis gpu-kra kell még többet várni, mint azt gondolták.
-
GuB3Ra
aktív tag
Legalább a 8800gt/gts-t újabb néven el tudják adni
-
lsc
nagyúr
Mondjuk ezt már tanítani kellene . Van bőr, jó vastag .
-
CSorBA
őstag
Aztamindenit, spanyolviasz rulz
-
Amint rosszul megy a szekér fontossá vált a Direct10.1
-
Osynho
addikt
Ezzel azért jól pofánverik a jelenlegi nVidia DX 10-es csúcskártyákkal rendelkezőket... Eddig teljesen szükségtelen volt a DX10.1, de ma 10 óra 12 perctől már iszonyú fontos lett
Asztali vga-kban is megjelenik az "új fícsör", vagy egyből DX 11 lesz ződéknél?
-
S4ND3R
tag
No comment... Ennyi... Kicsit azért vicces, hogy így hirtelen megváltozott a véleményük a 10.1-röl, rögtön miután már nekik is lett lassan a 2 éve megjelent RV670 után...
-
tzsolesz
nagyúr
Jobb később mint soha. Nem szeretném fikázni az NV-ét ebben a topic-ban. Értelmesen döntöttek, ez van.
-
poli27
veterán
Milyen érdekes,eddig azt mondogatták minek a 10.1 , mostmeg milyen fontos lett hirtelen.Süllyed a hajó a fejlesztőket nem tudják megvenni.....
-
wwenigma
Jómunkásember
Hehehehehehe.
Pofám leszakadna ilyet nyilatkozni az előzmények után.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az nVidiánál rengeteg jó humorú emberke dolgozik.
-
gfefe
őstag
gratulálunk nvidia.... user félrevezetésből ötös....
hazudtunk loptunk csaltunk az elmult 4 évben....
Ferinek nincs véletlenül részvénye az nvidiában -
Nem inkább végállomás?
-
Oliverda
titán
Mintha jópár hónapja még nem teljesen így beszéltek volna róla.
-
törölt tag
Egyszer nem sikerült megvenniük a játékipar nagyrészét, egyből változik a véleményük is...
-
FRENK1988
veterán
Az ATi meg már elfelejti a DX10.1-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós kamerák
- Építő/felújító topik
- Wise (ex-TransferWise)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Home server / házi szerver építése
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Nintendo Switch Pro Controller (18000 Ft / db)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest