- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sennalacy
aktív tag
Az lehet, hogy az eladások 30%-ot estek, de ennek szerinted mennyi köze van az általános válsághoz, vagy a szinte kizárólagossá váló "konzolport" hozzáálláshoz a szoftver gyártók részéről, ami több éves hardvereken is elfut..
Arról nem is beszélve, hogy ők maguk oszották fel a piacot és duzzasztották fel mesterségesen az eladásokat, felső kategória, középső..alsó közép.. stb. Ők maguk is követik azt a gyakorlatot, hogy a régebbi modelleket csak átnevezik és egyel alacsonyabb szegmensben indítják, így nyilván ezt a felhasználó otthon is megteheti átnevezés nélkül, hogy egyik évben egy kategóriát visszalép, pláne úgy, ha a programok nem is igénylik a fejlesztést. Nem tartom kizártnak, hogy ők még driverből vissza is fogják a kártyákat, hogy az eladásokat maximalizálják évről évre az új modelleknél. Ezen tényezők hatását nagyon nem kéne elfelejteni amikor ilyen következtetéseket vonnak le, hogy a piac haldoklik meg sorvad. Inkább tegyenek érte valahogy, hogy a kártyáikat vérbe izzasztó (nem mesterségesen!, hanem valódi látványbeli javulást hozó) programok kerüljenek ki. Akkor senki nem fog Angry Birds-öt játtszani pc-n, és az eladások is növekedhetnek.Lehet integrálni, platformosodni, ha nincs szükség teljesítményre... ha csak azt kell lekicsinyíteni ami már évek óta ki van fejlesztve.. De a PC-s eladásokat ilyen és ilyen grafikával lehetne fellendíteni. Utóbbi már lassan 4 éves, két generációval ezelőtti kártyához adták ki, és máig semmit nem láttunk belőle. Így hogy várnak eladásokat? A 30% a fentiek tükrében még így is csoda.
-
lenox
veterán
Mondjuk tegyuk hozza, hogy az nvidia platformban en azert meg annyira nem hiszek. Mar ugy ertem, hogy lehet, hogy lesz mukodo platformjuk nemsokara, de mig az elterjedt lesz desktop piacon, ahol a diszkret vga erdekes, addig meg sok ev eltelik szerintem. Mobil oldalon mas a helyzet, de ott nincs diszkret vga. Szoval nem latom, mitol tudna az nv platform szinten szolgaltatast kinalni, nem lesz kinek. Nekik szerintem meg sokaig az lesz az erdekuk, hogy a platformjuk nelkul is minel tobbet tudjon a kartyajuk.
#142 De hat kivel vitatkozzak, ha Abuval se? Kb. o az egyetlen aki nem a masik fikazasaval ervel...
-
lenox
veterán
Megszunt vagy nem? Nem... Amugy olcsobb kartyak is vannak meg mindig.
Kulonben szerintem az jol latszik, hogy apuval kb. a gyengebb 128 bites kartyakig lehet konkuralni jelenleg, felette nem, mert nem eri meg tobb csatornas memoriaelerest csinalni, meg tul sok cache sem fer bele egyelore. Ez kb. 70-80 dollaros szint jelenleg. Az ez alatti kartyakat gondolnam, hogy a korabbi technologiakon alapulo gepekhez lehet meg eladni csokkeno utemben, de folotte csak a marketing szivatja a piacot, szoval az meg sokaig kitart. Persze azt ertem, hogy nem eri meg ra tul sokat fejleszteni, ez van, mondom, szerintem ez a fejlesztes visszafogas az apu koncept egyik eredmenye.
-
lenox
veterán
De most osszemosod a szuperszamitogepeket a home pc-kkel, ami nyilvan nem osszevetheto. En tovabbra sem latom, hogy mikepp tudna az nvidia 5 ev mulva ilyen rendszert szallitani, ha nem dedikalt kartyakkal. En a teljesen sajat rendszert tappal, oprendszerrel, managementtel, supporttal kizartnak tartom, akar fogadasom is van ra.
Errol az jut eszembe, hogy 2009-ben azt irtad, hogy 2011-re a 100 dollaros vga-k kihalnak, ha jol sejtem, ez nem jott be. Persze ebbol nem kovetkezik semmi, plane nem az nvidia szuperszamitogepes strategiajara, csak jeleznem, hogy nem jon be minden, amit a marketing mond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat szerint csakis az integráció jelentheti a jövőt, ezért a heterogén modellnek rendelik alá a fejlesztéseket.
- Milyen autót vegyek?
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nyaralás topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- RAM topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest