- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen hangkártyát vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlashLed
senior tag
Jelenleg. Pontosan direktbe szetkurjak, hogy abszolut hazsnalhatatlan legyen, ami meg egyebkent hadznalhato lenne. A driver es egyeb frissitesekrol ne is beszeljunk. 3 eves termek nemmkap supportot. Ellenben ha teljesitmenyvesztes van, akkor igen. Pocegodor az egesz. Az alma ebbol a szempontbol jobb, jobb a driver stb support, es meg 8 eves gepre is felmegy legujabb op rendszer stb.
-
holczy
aktív tag
3 évente kihoznak okosságokat, amivel 30-40 millás gépek frissítését, támogatását megszűntetik. Pl lecserélnek egy sor szenzort. A régebbi (3éves) gépre nem tudod átrakni, mert 12 volt helyett 5 volt a szenzor betápja. Vaaagy, lecseréled a komplett kábelkorbácsot, villanymotorokat, vezérlő egységeket (kb 3-4 milla). Ennek hiányában a gép még nem szar, vagy használhatatlan, csak egy idő után eléri korlátait. Kicsit nagyobb összegeről beszélünk, mint egy alaplap+proci. Bosszantó, de mit tudsz csinálni. Lecseréled, vagy használod, amíg ki nem tudod cserélni, vagy el nem éri korlátait, és akkor le kell cserélni. Több opció szerintem nincs.
Évente-2 évente meg felesleges cserélni lapot, cpu-t, de még notebookot is. Tervező laptopokat kidobálod éves szinten? Nem. Netezős/filmezős laptopot sem csereberél az ember 1-2 évente, mert arra a célra bőven jó. Jelenleg 7-8 éves terméket szidunk, hogy le kell cserélni. Hagyjuk már. -
Shing
őstag
A legkönnyebben elkészíthető pozitív hibajavításokat nem adnák ki ezekhez a GPU-khoz. Ne adj isten valami kis teljesítmény boostot. Elvágják pár év után a támogatást azt cső.
De ha valami biztonsági rést belehet foltozni ami teljesítmény vesztéssel jár, már dobják is ki a drivert 0. nap a 8 éves GPU szériákhoz is.
-
FlashLed
senior tag
Javításba álcázott mocsok avultatás, nem kis teljesítmény vesztések. Grat Intel jár a pacsi... elvégre ki venne új notikat.
-
MeszesKPT
őstag
Na ettől majd biztos jól "begyorsul" az Ivy. Ha Intel 7-8 éves termékre ad ki még frissítést, akkor azért annak igen komoly oka lehet.
-
andy19770128
aktív tag
Oh jaj. Asztali Ryzen 3600 radeon vII. Notebook. Asus fog scar III. 9750H ÉS 1660TI
-
holczy
aktív tag
válasz
energy4ever #16 üzenetére
Hogyne lenne kötelező 1-1,5 hónap múlva saját magától feloakolja. Kivéve, ha nem mész fel wifi hálózatra.
-
ShiTmano
aktív tag
"Ez üzletpolitika, akkor gondolom a Microsoft, a Ford, a VW, de bármelyik multit felhozhatod az Ikarus-al együtt, mindegyik ezt csinálta."
Látom jön a szerecsenmosdatás/bagatellizálás. Linket pls! Egyik sem csinálta ezt. Kisebb mocsokságokat csináltak, de ilyen fojtogatást egyik sem csinált. Több millió cég van a földön de nem hallani, hogy más ilyet csinált volna. Kartellezgetnek meg saját ökoszisztémájukkal befolyásolják a piacot(Apple, Nvidia) néha van lefizetés, csalószoftver(VW) stb. -
Carasc0
őstag
válasz
Lacika112 #33 üzenetére
Nekem az tetszik, hogy még mindig igen igen sokan ilyen apróságokkal (ez 1 a sok közül) vannak elfoglalva hogy Intel vagy AMD. Az már nálam intelligencia kérdése, hogy kerültem olyan szituba miszerint mivel nekem Intelem van így kékfan vagyok.
Én azon a szinten vagyok, hogy a jelenlegi gépem bőven elég arra hogy sok pénzt keressek.
Hallador: Ne erőlködj. Benned is azt látják, hogy tudatlan Intel fan vagy. Felesleges. Itt nem érdemes ismeretet megosztani. Itt még egy kandidátus fizikus ismerősömet is leoltotta egy leendő fizika tanár. Mit vársz? Engedd el, jó tanács.
"Az önmagában nem szakértelem, ha valakinek gyors gépe van." Nagyon bölcs mondás. Igaz sokan nem értik. -
Lacika112
aktív tag
JA mondjuk most hogy mondod..... mikor is készül el végre a 10000 mhz intel proci?
Coppermine? vissza kellett vonni az egyik modelt kiadás után mert nem lehetett hűteni? Akkor épp az athlon xp után igyekeztek kullogni (erre már nem emlékszem pontosan) 1200mhz p3 at rommá verték a 800mhz athlonok.
Esetleg amikor vissza kellett vonni pentium pro? (ebbe se vagyok már biztos) mert hibásan számoltak....Játszhatunk itt történelmi ki mit tudot..... a jelenen nem változtat.
Most az intel minden téren jelentősen el van maradva, ha inteles genekbe mérjük ami +5%/ gen húúúúúúúú hány generációt is tesz ki? -
hallador
addikt
Ez üzletpolitika, akkor gondolom a Microsoft, a Ford, a VW, de bármelyik multit felhozhatod az Ikarus-al együtt, mindegyik ezt csinálta. Nem egyedi esetről beszélünk. A másik, hogy ezt az intel csinálta kb 4 - 5 évig, akkor ezt emlegetjük még 200 évig mint 1242-őt. Szerintem az AMD pontosan így járt volna el, de bárki is.
-
hallador
addikt
válasz
#52931072 #26 üzenetére
Nem baj ha hülye vagy, az sem, ha csak ilyen buta módon akarod kifejezni (vagy csak így megy, na ez meg már más kérdés ugye?) azt amit más már leírt értelmesen
Azzal sincs baj, ha csak arra vagy képes, hogy egy önálló ötleted sincs.
Az már igen, hogy ha valamihez hülye vagy, akkor azt jól megmagyarázod.
Sebaj, nem vagy ezzel egyedül. Az már a magyar közélet része.
-
törölt tag
-
ted_tris
tag
válasz
#52931072 #26 üzenetére
Szerintem csinalj ejjszakara alufolia sisakot is, hogy a gonosz intel altal, a kozpontbol sugarzott vegyel intelt uzenet ne fertozze meg az agyad...
Edes megveszekedett ......#2:
En azt olvastam hogy 2347%-ot lassit.
Es a kornyezo amd-s gepektol vonja el a teljasitmenyt, hogy meg legyen a 0.Ha van frissites az a baj
Ha nincs az a baj.
Ha jo a cucc az a baj mert jobb mint az amd
Ha rosszat meg az a baj, mert az is zavarja az amd fant
Ha gyors a cucc az az amd-nek koszonheto
Ha lassu, az is.Szoval megtudhattuk, hogy ha nem lenne amd nem lett volna osrobbanas, elet, evolucio.
Olyan az amd mint az apple.
Egy egyhaz.
A hivoi meg olyanok mint a barna kisebbseg...Tisztelet a kivetelnek, de a piros fanok kozt nagyon keves a nem agyhalott...
-
törölt tag
Az amd '75 óta a porondon van, csak van egy nagy büdös kék ogre szomszédja, aki folyamatosan a kertjébe sza.ik. Az ogre telesza.ta a világot a félműködésképtelen, használhatatlan elektronikai hulladékkal.
Emlékszünk még a willamet, northwood és a preskot ganyéra. Van aki a trágyát trágyának látja és van aki beviszi a házba és beszereli a gépébe.
Na erre varrjál gombot trollovics elvtárs! -
ShiTmano
aktív tag
És vajon miért? [Erről] hallottál esetleg? Amikor jó procit csinált az AMD az Intel lefizette a fél világot, hogy ne vegyék, mert akkor éppen a "melléktermék" a kazán Prescott volt. Emiatt nem volt pénze normálisan fejleszteni az AMD-nek. Meg is büntették az Intelt ezért. Amit tudtommal a mai napig nem fizetett ki. Ennek meg a gyártástechnológiai hátránynak volt az eredménye a Bulldozer. Ha a te cégeddel csinálná ugyanezt az Intel akkor is így védenéd?
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélem Mac-re nem adják ki. Ha ilyen régi vasra jön frissítés, nekem az elavulás gyorsítása ugrik be első ötletként.
-
hallador
addikt
Ja mondjuk 2012-ben amikor az AMD egyenesen melléktermék sem lett volna, azért nem kellett sokat magyarázni az Intel mellett. Ja igen kb 8 év kellett, hogy megközelítse az Intelt, teljesítményben. Ne is mond a biztonság meg a 64 magos processzor, amiből majd lesz 3 amivel lehet majd magyarázni. Értem én, hogy jó fikázni ész nélkül, de 2012-13-ban mondasz egy AMD CPU-t ami nem volt jelentősen elmaradva.... Én nem tudok ilyet...
-
apatyas
Korrektor
válasz
energy4ever #14 üzenetére
A PC-dre nem vagy köteles felrakni a lassabb frissítést, míg a telefonra jóeséllyel felmegy ha kell ha nem. Meg valszeg ki lehet magyarázni azzal, hogy biztonsági frissítés.
-
energy4ever
addikt
Telefonos rendszerfrissitesnel volt szo arrol, hogy letezik valami(amerikai
) torveny, hogy semmihez se lehet kiadni olyan frissitest ami lassitja az eszkozt...
Ilyenkor mi van ezzel!? -
junior11
veterán
Az enyémhez azt írja, hogy nem jó. Lenovo laptop Z500, intel i3-3120M. Windows 10 Home 64bit. A Lenovo oldalán már régóta nincs támogatás, magasról tesznek a régi gépekre.
-
Lacika112
aktív tag
Hozok kaját és olvasgatom a védhetetlen megmagyarázását a kékfanoktól
-
Dhampir
félisten
Szuper, hogy kapott frissítést, le is töltöm.
-
törölt tag
Sírok, hogy mekkora trollok vagytok...
-
-
Raggie
őstag
Ha nincs fenn semmilyen intel driver, és nem használom a z IGP-t akkor értelem szerűen nem kell ezt felraknom ugye?!
-
törölt tag
Lehet-e már tudni hogy az IGP Videó gyorsító képességére hatással van-e a javítás?
-
vlevi
nagyúr
I5-3470 profim van, tehát így bridge.
De nem az igp-t hasznalom, fennt sincs a drivere, asszem.
Szép gesztus egyébként, hogy 7-8 éves procira is kijött a csomag -
Láttam valamelyik Linuxos csoportban, hogy ilyen -20%, -40% körül romlott az OpenGL teljesítmény.
-
holczy
aktív tag
Pattogatott kukorica bekészítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 15.33.49.5100-as verziójú meghajtó biztonsági frissítéseket tartalmaz az Ivy Bridge és Bay Trail kódnevű lapkákhoz.
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hosszabb bemutatót kapott a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest