- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
aha, persze ha olyan feor számos munkaköröd van, ami nem garantált bérminimumos, akkor lehet minimálbér is, de gondolom kevésbé jellemző.
Sőt, nem is a garantált bérminimum járuléka a minimum, hanem a szocho részről még fel van szorozva 1,125 -tel és arra jon a 13%Múltkor összedobtam egy havi bontású táblázatot, mert a főállású átalánynál még az sem mindegy, hogyan oszlik el a bevételed havonta. Van benne fő/mellék pipa is. Ha van google fiókod, akkor file / másolat készítése vagy talán exportálható letölthető fájlnak is. [link]
Nem garantált, hogy helyesen működik és nem is tartalmaz minden plusz csavart (gyerekek után visszatérítés..)
-
Degeczi
nagyúr
Ha nem főállásban végzed!
Egyébként viszont a szochót és TB-t legalább a garantált bérminimum (260e) alapján kell fizetned... (de ha nem igényel középfokú végzettséget a tevékenységed, akkor is a minimálbér szerinti 200e alapján)
Márpedig csak ez havi 38 + 48, éves szinten több, mint 1M...https://konyvelescentrum.hu/adok-es-jarulekok-kozterhek/atalanyadozas-2022/
-
Ringman
félisten
szerintem nem:
(6a) * Ha az Art. szerinti kifizető olyan kisadózó vállalkozásnak juttat bevételt, amellyel kapcsolt vállalkozási viszonyban áll, e juttatás után a juttatás hónapját követő hónap 12. napjáig 40 százalékos mértékű adót állapít meg, vall be és fizet meg. A bevallásban a kifizető feltünteti a kisadózó vállalkozás adószámát, nevét és címét.
-
azbest
félisten
máshogy fogalmazom: szolgáltati időben egy főállású kata 1 éve 1 év. Amikor az összeget számítják az évekre eső jövedelmekből, akkor viszont már töredék összeg jár az 50esre [link]
Tehát meglesz a szolgáltati ideje, de a minimálbérnél kisebb összeggel beszámítva.
Ha valaki 4 órában dolgozik miniméálbérre alkalmazottként, annak meg az idő is fele és az összeg is fele. Az 50 évnél kevesebb szolgálati idő is egynél kisebb szorzót tesz az összegre a végén [link]
Katás mellékéállásban pedig se szolgáltati idő se nyugdíj összeg nem számít be.
A vicc, hogy fordítva nem működik. Ha jól emlékszem 8 + 4 óra alkalmazottságnál is csaka 1nek számít a szolgálati idő, csak a beszámított összeggel vagy beljebb. Már ha jól kerestél 12 órázással, ha nem, akkor így járás.
Na így akarjon valaki munkából meggazdagodni és nyugdíjas éveket szerezni.
-
radio11
tag
Igen, ott a hiba, hogy sokan azt gondolják, hogy minden Katás vállalkzó pontosan 12 millát keres évente és ebből 600 ezret perkál be (ami 5%). És ha csak havonta 400 rugót keres? Akkor már mindjárt nem 5%.
Másik meg az, hogy 12 milla BEVÉTEL az nem = 12 milla HASZON, ha költségei is vannak.
Ilyen esetekben viszont megeshet az is, hogy nem a Kata a legelőnyösebb adózás, bár sokan az egyszerűsége miatt mégis azt válaszották. -
A legnagyobb probléma a kata-val, hogy túlságosan elnéző volt a rejtett foglalkoztatással.
Irreális versenyelőnyben voltak akik éltek az okosba számlázással.Én nem vagyok az adófizetés híve, de amikor a tisztességesen bejelentett alkalmazott 41 százalékkal adózik, a kata-val okoskodó 5-tel, akkor nehéz a piacon azoknak akik nem játszanak 4 cégből számlázást.
Szerintem jó lenne, hogy mindenki 50eFt-ot fizessen az államkasszába jövedelemtől függetlenül.
Az valódi igazságos közteherviselés lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest