Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Abu85 #17 üzenetére

Én csak arról beszéltem volna, hogy nem lett volna értelmesebb, kompakt összekötése a magoknak, hogy a késleltetést alacsonyabban tartsák? Mert így egyszerre két egység tudja vizsgálni a kérést, hogy adatot kér egy harmadik, úgy meg a drótozás kérdése, mennyinek adják ki. Kisebb egységekben gyors a körbeérés, nagyobbakban meg a mostaninál nem lassabb több mag esetén sem.

Apropó: azt mi alapján lehet eldönteni, melyik megoldás éri meg jobban: az adott egység kér adatot máshonnan, vagy a másik egységnek átadja a sajátját kérés nélkül, s dolgozik tovább más szegmenssel?

törölt tag

válasz Abu85 #10 üzenetére

Ha jól értem amint egy egységnek kell valami a nem saját memóriából, akkor kiküldi mindkét irányba a kérést, amit a szomszédjai megvizsgálnak, majd ha nincs náluk továbbküldik. Egész addig, amíg valaki nem visít, hogy megvan, küldöm. Az vagy mindkét irányba küldi, vagy azon irányba, amerről előbb érkezett neki a kérés, a másik irányba meg egy nulljelet esetleg. Nem érné meg faszerkezetben kivitelezni a kapcsolatokat? A klasszikus tervezzünk kutatóbázis alapon a maximális út rövidebb lenne. Miért nem azt választották?

Új hozzászólás Aktív témák