Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MageRG

addikt

válasz akaido #205 üzenetére

Ha a fentiekkel homlokegyenest ellentétes tanár ismerőseid vannak, csak gratulálni tudok - azoknak a tanároknak ...is
    Nem, sajnos az összes jó tanár akit ismertem már vagy nyugdíjas, vagy már mást csinál.
    De nem a mindenkinek megfelelésről beszéltem, hanem valami olyasmiről, amiről a Holt költők társaságban is szó van. Hogy formálom a diákok gondolkodásmódját, nem csak a száraz anyagot darálom. Mondjuk ott is útilapu lett a vége...

• priti

addikt

válasz akaido #205 üzenetére

Na ettől a dumától fenntartó nem marad higgadt az tuti. Ezzel ki lehet őket borítani. Mindenki hibás, csak a tanár nem.

Az alapvető problémák:
    - hogy a Medgyessy úgy emelt bért, hogy nem volt mellette követelményrendszer, pedig akkor lett volna lehetőség szűrni. Be tudták vezetni a piaci mechanizmusokat a szervezeteken belül, tehát volt motiváció. Volt rá pénz. Hitelpénz ugyan, de volt. Elqrták. Egyféleképpen lehet eredmény nélkül bért emelni, pont úgy ahogy csinálták.
    -Egyre kevesebb a gyerek, sok a tanár. Ha megnézed, hogy hány gyerek jár a vonatkozó középiskolába és hány tanárt foglalkoztat az iskola kijön, hogy 10-12 gyerekre jut egy tanár ami sok. 20 gyerek/tanár még mindig bőven jó. Bőven.

Arról egy tanár sem beszél, hogy mit szólna ő maga, ha a fenntartó azt mondaná, hogy én fizetem a béredet oké, több bért akarsz? Oké, de akkor dolgozzál is többet érte. Ja hogy csak ötödik órád van itt? Akkor menj át a szomszéd kerületbe a másik gimibe és tartsd meg ott az első 3 órát aztán gyere ide vissza, máris nem kell annyi tanár és több lehet a béred.
    Háhht ha ez így megy most perpill, hogy neked csak ötödik órád van itt és tavaly is így volt meg azelőtt ... meg az idők kezdete óta így van, hogy te mondjuk pénteken húzol haza délben, hétfőn meg csak az ötödik órára jössz be délre és amiatt hogy ez így megy persze nem sírsz az ágy szélén a képzés színvonala, jajj a nevelés meg a többi szokásos dumával akkor hol van a probléma? Nem akarsz többet dolgozni? Qrva kényelmes így? Jó a 20 éves diákat vetíteni mi? Nem kell készülni. Tavaly is azt mondtad el töriből, föciből, irodalomból és stb.. Nem akarod hogy win7 legyen a gépen, mert te xp-t akarsz tanítani, mert ahhoz passzol a bemutatód és nem akarsz újat csinálni? Nem vagy szorgalmas, de sok a szabid? háhht akkor szar bér van gyerekek. Nem vagy megbecsülve? Te megbecsülöd a helyed? Kaparsz rendesen? Igyekszel B+? Hány tanórádat frissítetted az idén? Hány gyerekkel foglalkoztál külön? Azt se tudod mi a saját iskolád nevelési és oktatási terve, hát el se olvasod bökdmeg. Ne kamuzzál! A fenntartó se hülye!

Ez most nem neked szól személyesen akaido, de minden tanárnak tisztelet a kivételnek.

Új hozzászólás Aktív témák