- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz Petykemano #48 üzenetére
Nem érted!? Az Intel aláz! Ha az eladások 50%-a AMD cpu akkor az Intel aránya minimum a "maradék" 80%!
Komolyabban: Aki a Z370 kijövetelét nem látja fail-nek annál valami baj van a józan ítélőképességgel.Valószínűleg a vak lóról is elhinné, hogy csak bátor.
-
Bird
addikt
Szánalom amit a 'felderítés' művel.... Úgy látszik becsináltak az AMD-től és most kapkodnak, amit mi szívunk meg.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
bunfi
őstag
Versenypiac. És a piac bebizonyította, hogy nem versenyképes termék. De ha nem haragszol engem érdekelnek a miértek és a hogyanok is, azért olvasom a híreket és fórumot. Apropó miértek, a Ryzen a sikerét nagyban köszönheti a Seamicro felvásárlásának.
(#43) Manbal
Soha nem lesz a HEDT baráti áron. A 60%-ot pedig teljesen esélytelen. A sokszor csak a 990X és a 6950X között van meg a 60% multithread különbség.János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
DraXoN
addikt
Jönnek majd a kisebb példányok is (még GPU is lesz bennük).
"Raven Ridge" platform, 4mag/8szál, mobilban 4-35W, asztali vonalon max. 65W (értelem szerűen lesz majd kisebb fogyasztású variáns is) tervezett TDP (AM4 foglalat asztali vonalon, a jelenlegi alaplapokba belemegy).Csak idő kell még hozzá.. de a várható igények miatt azt pletykálják sajnos, hogy most ősszel csak laptopokban és all-in-one gépekben jön, és csak jövő tavasszal jön desktopba..
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Manbal
senior tag
az lehet de ha mondjuk én veszek egy X299-es lapot, bele egy 7820X-el, akkor 3 év múlva akár dönthetek úgy is, hogy a jövőre érkező nagy eséllyel 10nm-en készült HEDT modellek közül teszek bele egy 12 magosat, akkor már valszeg "baráti" áron... azaz van fejlesztési opció, méghozzá, ebben az esetben minimum +60% multithreadben, kevés ráfizetéssel
[ Szerkesztve ]
-
Manbal
senior tag
válasz Petykemano #38 üzenetére
mit kéne látnom? hogy a mindfactory.de-nek ilyen statisztikája van? ez szerinted hol bizonyító erejű? nem mellesleg az intel itt is toronymagasan vezet, de az AMD legalább már nincs a megalázott helyzetben
-
félisten
és újra átgondolom nekem volt e értelme erre válaszolnom és tudod e értelmezni azt, hogy ez a végfelhasználót nem érdekli mennyiből fejlesztik az adott hardvert a gépébe, mikor vásásról.
EZ egy versenypiac.
Érdekes módon most sikerült a Ryzennel, csődhelyzetből.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
bunfi
őstag
Őrületes előrelépés volt a 22-ről 14 nm-re való átállás. De legalább a 6950X-el volt +2 magnyi fejlődés, azért a potom $700 dolláért. Nem nevezném ezt fejlesztési opciónak.
(#37) b.
Néha megbánom, hogy válaszolok a kommentedre. Ahogy most is. Ha nem tudod értelmezni, hogy tizedannyi pénzből nem lehet ugyanazt megoldani még csodával sem, akkor nem az én logikámban van a hiba.János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
papi77
addikt
Szerintem ezen felesleges vitatkozni!
Én örülök,hogy végre már nem 5% teljesítménynövekedés lesz évente! + ha még az árak is lejjebb mennének,az lenne csak az igaziAz első: NOKIA 1611
-
félisten
Ki nem szarja le mennyiből csinálták. Nem Tudott az utóbbi 6+ évben érdemi konkurenciát állítani még az I5 nek sem ne hogy már majd ezért sajnálgassam.
Most meg itt megy a hajcihő, meg az Intel szapulása, csak éppen ha top teljesítményt akartál nem volt választásod, csak Intelt venni, ők meg persze , hogy beleszartak, profit orientált cég, minek kapkodjanak mikor 3 generációval ezelőtti I5 proci konkurenciában volt az Utlosó Phenommal AMD top szintjén.
A HEDT platform egy nyárizásába meg ne menjünk bele, nézz utána kicsit, hátha leesik.
Nem támogatom a Foglalat vátást állandóan, de aki minden generációnál vált, az fizesse meg az árát, aki meg nem az teljesen jól el van akár 1150 -n is, majd ráér váltani.
Ice lake megint egy teljesen más irányelvet vesz fel, más felépítéssel fog jönni, mint a mostani CPU-k , ha netán az lesz az út a jövőbe, kérdéses lesz, hogy az AMD képes lesz e váltani arra az irányra...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
bunfi
őstag
Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter, nemde?
Ezek ha nem is hivatalos forrásból származó információk, de tények. Számtalan IT hírportálon bírnak hírértékkel, de gondolom itt nem szabad. Egyébként az eddigieket elnézve az X299 is csak "egynyári" lesz, mint ahogy az eddigi X chipsetek.
(#34) b.
Persze, mert teljesen jogos elvárni, hogy az egyik cég csinálja 0,7-1,4 milliárdból ugyan jól, mint a másik 10,5 milliárdból.[ Szerkesztve ]
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
félisten
válasz VaniliásRönk #17 üzenetére
Okkal.
-
Manbal
senior tag
ugyan már, ez már tényleg egy generált faszság, az AMD féle csodaRyzen-t még így sem viszik hogy az Intel "kapkod"... direkt minden flame szarságot lehoznak mindenhol hogy hátha sikerül egy kis plusz piacot generálni az AMDnek...
aki nem akar platfomot váltani, az megveszi szépen az X299-es lapokat, abba még tuti belemegy majd 2-3 generáció, aki meg csak a középkategóriában gondolkodik, az majd megveszi az aktuális lapot, az aktuális procival... valszeg az icelake egy olyan kaliberű fejlesztés lesz, amihez nem lesz elég az aktuális lap (lehet alapból only 4 csatornás memória támogatás?)... szóval kár még ezeken a dolgokon rágódni, ez csak az AMD trolloknak újabb csont...
-
törölt tag
FF gombot el kellene engedni, mert már ott tartunk, hogy a z370 PCH elavult, de a valóságban meg sem jelent.
Jövőhét hétfőn bejelentik a 400-as szériát, és kikerül az EOL a 300-as sorozat mellé, vagy egyből a 500-as sorozat jön radikális újításokkal. Hogy, megtörjék az egyhangúságot a számozásban.?!
[ Szerkesztve ]
-
kovászos
tag
Intel kapkod ez nyilvánvaló, ha tetszik a fanboyoknak ha nem. A számítási teljesítményhez pedig áram kell.
Kis áram kis foci... még a "nagy" intelnél is.
Én örülök a láthatóan beinduló versenynek, ez nekünk vásárlóknak/felhasználóknak csak jót hozhat. -
bunfi
őstag
Az is egyre bizonyosabb, hogy a Coffee Lake-et az Intel a 2018-as CES-en szerette volna bemutatni, és a Z370-es köztes megoldás eleve nem is készült volna. Ugyanakkor a vállalat inkább amellett döntött, hogy pár modellt előrehoznak az idei év második felére, amit viszont a 300-as sorozatú alaplapokkal nem tudtak volna lekövetni a partnerek, így készült egy Z370-es módosítás az aktuális Z270-ből.
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
-Skylake-
addikt
Egyebkent tok egyetertek. El kellene mar felejteni ezt a kobmeteres a gepem dolgot es elindulni oda, mint ami az rPi , csak ertelmes teljesitmenybe. 160wattos cpuk MEGALOL, 10 eve ha megkerdezik mi lesz ma arra saccoltam volna hogy CPU+GPU megall mondjuk 40-be , ez a 1080p-re tokeletes kiepites. Egy kicseszett szaros mobil halal fluid meg instant wqhd-ban MINDEN, asztaliba meg ott tartunk hogy csicska fhdra 1kobmeter + 600watt. Megallithatatlan a fejlodes...
Ui: egyebkent tisztaban vagyok vele , hogy x86ot arm-el hasonlitani nem fair, csak az x86 a kovetkezo amit nem ertek, hogy miert letezik meg. Szamtechben 5 ev az nagyjabol az orokkevalosag, draga x86unk alig mult 30...
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
Kezd egy kicsit nevetseges lenni amit itt intelek szenvednek.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
edari
őstag
válasz VaniliásRönk #17 üzenetére
De. Feletted is van egy példa.
-
nagyúr
válasz antihero0112 #5 üzenetére
szerintem gőzük sincs, mit akarnak. csinálnak mindenből mindent, aztán megnézik, mi mennyire fogy, és arra mennek tovább.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
berVi
senior tag
Amig nincs beloluk low power verzio, 2 fillert sem er. Inteltol 2 eve(!) veheto 35W-os i7, mit akar a Ryzen a 65W beugroval? Performance-per-watt az AMD meg mindig ugyanolyan hulladek, mint eddig mindig Es ez nem fanboyism, nekem aztan tokeletesen mindegy lenne, hogy milyen cimke van a procin, de ha egyszer nincs vallalhato AMD proci, akkor nincs. Ezek tenyek. Elmultak azok az idok, amikor turbinatoros kazant bomboltettem az asztalomon, nem vagyok hajlando feleleveniteni ezt a "szep" hagyomanyt.
Es a tragedia az egeszben nem is ez, hanem hogy az AMD eros kazanjai miatt az Intel is megint elkezd a teljesitmenyre gyurni perf-per-watt helyett, es jonnek a 120 meg meg tobb wattos formedvenyek tucatjai....
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
2-3 generációnkénti váltás bőven elég.Úgy lezajlik 1-1,5 év alatt.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Lacok
őstag
Szerintem már az Intel is elveszítette a fonalat a nagy kapkodásban.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Dtomka
veterán
Ezt írtam tegnap egy korábbi Inteles hírre:
(#1) Dtomka
Igazam van\lett?Ha így folytatja az Intel akkor a 6700K-t lassan le kell cserélni...
....egy Ryzen-re
-
Milka 78
nagyúr
Azért neked is hozzá kellett fűznöd egy kedves kis flame-et,de múltkor fájt az 1070-es örömködés
Különben mielőtt általánosítanál akinek van esze az i7 alatt Intelt nem ajánl és abból is hajlamos a K-s procit említeni.Az 1600 az összes hibájával együtt is figyelemre méltó teremtés ár/érték arányban.[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
A kommentek 90%-a 1080p gaming-et veszi alapul, mikozben a piac tulnyomo resze workstationt vagy mezei mediafelhasznalast takar.
Peldaul kozepesen eroforrasigenyes irodai felhasznalasra a Ryzen koszoni szepen kivalo ar/ertek aranyu vetel, ami ugye a legfontosabb tenyezo az uzletben es tomeges megrendelesek kereteben kerulnek beszerzesre, vagyis itt van a nagy love. Intel is valoszinuleg emiatt kapkod, nem a gamerek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Kapkodást vélek felfedezni az Intel háza táján.
Nocsak, a Ryzen mégsem annyira rossz, mint ahogy azt a hozzáértő, Intel-elkötelezett Prohardver látogatók szeretik hangoztatni?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Milka 78
nagyúr
Tehát a z370 kb egy generációt támogat és hali Hát akkor az tényleg úri passió lesz ha valaki ez évben 1151-et akar,mert csak öszvér lap lesz alá
[ Szerkesztve ]