Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Éppen azon gondolkodtam, hogy milyen jó dolgok is történtek velem mostanában amikor végig gondoltam, hogy mit is írtál.
Nyugodtan menj végig az utcán itthon, biztosan látni fogsz legalább egy:
- volt devizahitelest aki örül, hogy végre kiváltotta a hitelét Ft alapúra és örül
- volt hülye főnökkel rendelkezőt aki végre új főnököt kapott és örül neki
- valakit valamilyen betegségben szenvedett és végre meggyógyult, szintén örül
- munkanélkülit akit interjúra hívtak és megkapta az állást. Szintén fülig ér a szája.
- vagy csak bármi miatt mosolyog, mert egyszerűen jó kedve van.Persze lehet direkt azokat keresni akik búval baszottak és még csak változtatni sem akarnak rajta.
-
bambano
titán
-
llaszlo
veterán
Tipikus pesszimista vagy rajtad már semmi sem segít. Nézegesd továbbra is azt, hogy mi a sz@r az életben hátha neked is még rosszabb lesz. Képtelen vagy meglátni a jót az életben. Több, mint egy évig voltam munkanélküli, ez idő alatt elmentem egy elég hosszú tanfolyamra is. Szóval tudom milyen munkanélkülinek lenni. De ez miatt nem voltam szomorú több, mint egy évig. Sőt egy rakás jó dolog történt velem ami miatt általában jó kedvem volt.
-
bambano
titán
az a hozzászólás nem rólam szólt.
nyomják ezt a keep smilinget. ha mindenki mosolyog és nem hazudik, abból az következik, hogy mindenki boldog és optimista. na ezt nem veszem be, ilyen nincs.egy átlagos országban vannak boldogtalanok, pesszimisták és vannak olyanok is, akik általában optimisták, csak az a napuk nem sikerült. de ők is mosolyognak. vagyis hazudnak.
nyugodtan menj végig az utcán itthon, biztosan látni fogsz legalább egy:
- devizahitelest, aki bajban van
- hülye főnökkel rendelkezőt
- valamilyen betegségben szenvedőt
- munkanélkülit.ők mire fel mosolyogjanak?
szerk: ugye nem kell lemenni az univerzális kvantor helyes tagadásának elemzéséig?
-
llaszlo
veterán
Elolvastam.
Szerinted tényleg csak rossz dolgok történnek? Te tényleg pesszimista vagy.
Ha te képtelen vagy észrevenni a jó dolgokat az életedben akkor az nem a politikusok, nem a bankok, nem a többi ember, és főleg nem az én hibám.Egy pesszimista csak azt veszi észre, hogy egy nap 4x ment át a zebrán és 6x akarták elütni. Még akkor is, hogy ha ebből csak 1x. Persze ő mindenkinek ezt meséli.
Egy optimistát ez nem nagyon izgat ő inkább arra koncentrál, hogy látott valami szépet a kirakatban, vagy egy jó nőt/pasit szóval ami jó történt vele aznap. Őt sokkal kevésbé foglalkoztatja az, hogy mit csinálnak a politikusok, hogy lelőttek valakit és a többi ilyen sz@rság amit a TV ont magából. -
-
bambano
titán
Lehet, hogy az én logikám elvont, meg el vagyok tévedve, de hogy neked sem a szövegértelmezés, sem a helyesírás nem megy, arra igyál nyugodtan vitriolt.
Levezetem, hogy jobban értsd:
amerikában az a mánia, hogy mindenki mosolyogjon. keep smiling. ott folyamatosan mindenki mosolyog, legalábbis ezt sulykolják. azt viszont nem hiszem, hogy folyamatosan mindenki boldog, soha senkinek nincs egy rossz napja sem. sokkal inkább elhiszem azt, hogy ott is ugyanannyi baja van az embereknek, mint itt, legfeljebb minimális arányeltolódással.Következésképpen nem igaz az, hogy mindenki éppen olyan hangulatban van, hogy mosolyognia kellene. És itt a hangsúly a mindenkin van. Ha mégis mindenki mosolyog, mint ahogy sulykolják, akkor lenni kell olyanoknak, akik ezzel hazudnak.
Én sokkal jobban örülök annak, ha az emberek arca azt az érzelmet tükrözi, amit éreznek. Ha 100 emberből 98-nak világvége hangulata van, mert a chf hitel, meg a gazdasági gyarmatosító főnök meg a többi, akkor legyen az arcára világvége írva.
Az már csak egy mellékszál, hogy aki valamennyire tud olvasni az arckifejezésekből, az látja, hogy melyik az őszinte mosoly és melyik a mosolynak szánt, arcra szögelt vicsorgás. Ez utóbbitól kiráz a hideg. Egy csomó reklámot fel lehetne sorolni, ami mostanában megy a tv-ben, és a "főhősnő" mosolya nem őszinte, hanem csak szélesre húzta és kinyitotta kicsit a száját. Még jó, hogy a legtöbb állatnál ez a támadás és az erőszakosság jele.
-
llaszlo
veterán
Miért lenne egyébként pesszimista az aki mosolyog?? Vagy fordítva?
Valami hihetetlen elvont logikád van.
Egyébként a pesszimizmus nincs feltétlen összefüggésben azzal, hogy valaki mosolyog.
Az tény, hogy az optimista emberek sokkal többet mosolyognak. Eleve pozitív életfelfogásuk van és ebből következően azt nézik, hogy mi a jó az életben és nem azt, hogy mi a rossz. Ha meg ezekre koncentrál akkor elég sok dolog van ami mosolyt csal az arcunkra.Ha te többet koncentrálsz arra, hogy milyen rossz dolgok történnek veled akkor az már régen rossz. Az optimista embert ezek nem igazán érdeklik és nem is idegeskedik az ilyen dolgok miatt.
-
llaszlo
veterán
Te nagyon el vagy tévedve. Amit írsz az szerint aki mosolyog az hazudik. Ez így hülyeség.
A hazugság és a mosoly az nem függ össze. Egy rakás dolog miatt jól érzheti magát az ember. Csak ugye a hülye híradóban is csak a sz@rt mutatják és azt is eltúlozva. Így félelemben és pesszimizmusban tartják az embereket.
Miközben rengeteg jó dolog történik az emberekkel csak ugye ezeknek nincs hírértéke, de a lelőtte, megölte, karambolozott, megcsalta, félredu*** stb vackok ami kell a parasztnak. Aztán másnap ezekről a sz@rokról beszélnek a szomszéddal, a munkatárssal, a barátokkal stb és végül tényleg azt hiszik, hogy sz@r az élet. Aztán meg a sok hülye öngyilkos lesz.
Ha meg valakinek jól megy akkor arra egyből írigyek meg biztos csaló, átver mindenkit. Egy rakás dolog miatt lehetne mosolyogni őszintén is csak a sok hülye negatív és felesleges impulzus miatt ilyen az emberek egy része.
Ha az emberek csak napi 10 percet arra szánnának, hogy végig gondolják minek örülhetnek miért lehetnek hálásak, akkor már sokkal jobb lenne.
Kb ez többnyire a magyar hozzáállás. -
De szerintem van különbség, egy beteg ha úgy áll hozzá a betegségéhez, hogy úgyis meghalok, mert rákos vagyok, Akkor meg is fog halni. De ha egy kicsit pozitívabban áll hozzá valaki, akkor még több 10 évet is élhet. Barátnőm egyik ismerőse 70-es éveiben járó néni, már kétszer kapott mellrákot (egyszer 50 éve másodszor 35 éve kb) mikor találkoztam most vele augusztusban, egy jól kinéző öregasszonyt láttam, egy kis fáradtsággal az arcán (most halt meg a férje) akin látszik hogy nem nyugszik bele abba, hogy valami nem megy, és mindig megpróbálja a dolog pozitív oldalát értelmezni...
-
Lehet azért nem látják M.o-on az emberek ezt a levelet szépnek, vagy bátorítónak, buzdítónak, mert túlságosan pesszimisták. Ha egy kicsit is mindenki optimistább lenne, akkor lehet nem itt tartanánk... Nem azt mondom, hogy szálljunk el a realitás talajáról, hanem hogy kifejezéstelen arc helyett ->
kicsit mosolyogjunk. ->
Szerk: Egyébként a levél szerintem szép, és buzdító...
-
ZCoyote
őstag
"de arra a hozzád hasonlók úgyis azt mondják, hogy nyálfröcsögés meg seggnyalás"
"Nem baj te csak dolgozz olyan helyen vagy úgy, hogy soha nem ismerik el a tehetségedet és a munkádat"
Egy hozzászólásból szépen levetted azt, hogy milyen vagyok, gratulálok!
Köszi a jókívánságot!
Volt részem elismerésben és letolásban is. Ilyen nyál szöveggel azonban engem nem lehet motiválni. Nincs szükségem az ilyen lózungokra.
Azt pedig már tudom hogy Te mennyire jó helyen dolgozol és mennyire elismert vagy. Pár helyen olvastam már.
Az offot pedig befejeztem.
-
llaszlo
veterán
Tudod jobb helyeken elismerik az ember tehetségét. Mo-ra ez nem jellemző, itt ha valamit jól csinálsz akkor az a természetes és semmi elismerés - (kevés helyen van és nem csak profitorientált szervezetnél, de arra a hozzád hasonlók úgyis azt mondják, hogy nyálfröcsögés meg seggnyalás) - de ha valamit elqrsz akkor jól letolnak. Kb ez a magyar valóság, van/volt részem mindkettőből. Az utóbbiból köszönöm, de nem kérek többet.
Nem baj te csak dolgozz olyan helyen vagy úgy, hogy soha nem ismerik el a tehetségedet és a munkádat. -
Solten
őstag
válasz
beautifulmin #18 üzenetére
"Magyarországon ez azért nem működik, mert az emberek már annyiszor csalódtak mindenben, hogy körberöhögnek egy ilyen beszédet."
Na igen, annyi a kulonbseg hogy a ficko beszedenek van alapja. Magyarorszagon mar hozzaszokott az ember az igergetesekhez, az ures szonoklatokhoz.
-
ddekany
veterán
Ámerikai stílus kapcsán... ami vicces, mikor itthon elmegy valaki valami "alja munkát" végezni, zajban, bűzben, stb, de előtte fél napot kell azzal töltenie, hogy elmondják neki a cég történelmét és vízióját. Azért ha ez működik "A nyugaton", akkor ott nem kicsi önmegtévesztő képessége van az embereknek. Persze hasznos lehet, ha egész nap valami szar munkát csinálsz, ami önmagában kurvára nem motiváló. Csak félelmetes.
-
7
addikt
Kicsit tisztogattam, igyekezzetek a témánál maradni! Köszönöm.
-
hack69
aktív tag
az van, hogy ottan baszott hatékonyak a cégek, és ez nem kevéssé az ilyen, szinte vallásos kötődést sugalló beszédeknek, pontosabban a mögöttük lévő magatartásnak köszönhető
Egy IT oldal szerkesztője még szép, hogy így gondolja, de mondjuk ha a GM, Vizio márkákat vagy ami miatt eladósodtak, a bankrendszerüket nézed, ott nem megy ez a "varázslat", ami abszolúte lecsó és ezt az amcsi melós és diplomás is tudja. Vállalati vallás pedig nem tőlük ered. Hogy származhatna onnan, ahol minden apró grafikonzuhanás után leépítenek, de legalább részmunkaidőbe parancsolnak egy halom embert. Ez a szöveg ott és csak ott működik, ahol az embert még sorozatos kudarcok mellett sem engedik el. Ezért tervezhet és így magáénak érezheti a céget, ilyen ma már nagyon ritka. Azoknál bejöhet a vállalati szekta, máshol -beleértve az almát- nem.
-
Skynet258
veterán
"mindez kódolva van a DNS-ünkben"
iDNS.
És ezt most levédetem jól.
-
Black Dragon
addikt
-
FRENK1988
veterán
Legalabb nem szofukar
-
bambano
titán
válasz
beautifulmin #18 üzenetére
csak az agymosott droidok szeretnek az apple-nél dolgozni, de ők is csak csökkentett módban nyelnek be egy ilyen levet. ez a kizsákmányolás iskolapéldája. ilyenekért már kínában meg koreában is leugrálnak a tetőről.
a gazdasági vállság kifejezéstől meg sírhatnékom van. "sokkal nagyobb a ki adása" ettől meg el is sírtam magam...
-
alamuszi
senior tag
Szegény ember, lehet látni rajta, hogy komoly gond van. Sajnálom őt. Legenda a javából. Remélem visszatér.
Noha az apple nem a szívem csücske, ettől függetlenül, semmi rosszat nem kívánnék, SJ-nak. Akárki akármit mond ott a helye a legnagyobbak között.
Meg ez sem véletlen:
Egy halom link, egy halom video hirtelen a jó öreg WOZ-tól. A másik Apple zsenitől. Nagy baj van kétség sincs erről. Sajnos.
-
big-J
őstag
az öreg nem jószántábol vonult vissza , saját elmondása szerint nem tudta folytatni teendőit
[ Módosította: 7 ]
-
Depression
veterán
Hallgattam én is ilyen beszédeket. Furcsamód mindig előadták a mi munkánkat saját sikereiknek, mindig meg kellett hallgatni, hogy mi a tervük, és mindig kiderült, hogy a mi kizsákmányolásunkból fogják ezt elérni.
Na ezért nem működik a lelkesítő beszéd idehaza.Az applenek meg két esélyes a jövője. Hiába mondja, hogy az eddigi utat fogják követni, miközben pont attól lett ennyire erős, hogy hatalmasakat mert lépni, és új ösvényeket hozott létre. Ilyenek pl. az intel procikra való áttérés, az iphone, az appstore, a tablet. Ehhez zsenialitás kell, nem egy útkövető.
-
beautifulmin
aktív tag
Talán azért hiteles Apple-éknél egy ilyen levél, mert van mire ilyet írni. Nem csak szemfényvesztés és egy bazári sufni cég az egész. Az emberek zöme (leszámítva a "doridokat" akik gyártanak, de szerintem ők is) szeretnek az Applenél dolgozni. Szerintem abszolute lelkesítő és szép a levél. Magyarországon ez azért nem működik, mert az emberek már annyiszor csalódtak mindenben, hogy körberöhögnek egy ilyen beszédet. Ott akármennyire is parasztvakítás megy, ha azt mondják szép lesz akkor többé kevésbé az is lesz. Nálunk, ha azt mondják szép lesz akkor arra kell figyelni, hogy ki fog és mikor hátbaszúrni vagy ebben hol az átverés.
-
Black Dragon
addikt
Remélem tényleg olyan marad, mint volt az Apple, azért remélem még fel-fel tűnik Steve a bemutatókon, vagy valami nagyobb fontosságú eseményeken.
-
Tikakukac
titán
Tim Cook levelét megírta, almaleves könnyével azt is telesírta...
Lehet azért nem működnek errefele az ilyenek, mert ezen a környéken már annyi minden lement a történelemben, hogy genetikailag ki van ütve az emberekből ez a rész. Amúgy tényleg szép iromány. -
bambano
titán
hatékonyak, hatékonyak, de milyen áron?
az olyan stílusú vállalati vezetőknek, mint jobs, itthon egy sötétebb utcában régen elvágták volna a torkát.jobs nem egy különös képességű vezető, hanem simán egy szadista diktátor, és az, hogy az utódja nem akar ezen változtatni, inkább sírni való, mint dicsérendő... különös képességű vezető akkor lenne mindkettő, ha az alkalmazottak terrorizálása nélkül jutottak volna ide, ahova.
-
anulu
félisten
"az Apple nem fog megváltozni. Ünnepélyesen ígérem, hogy vigyázni fogok az Apple egyedi elveire és értékeire"
pedig meg kell mondjam, bizakodó voltam. kár érte. (a többit inkább töröltem, mert nem akarok napalmot önteni az erdőtűzre...)
-
floatr
veterán
Akkor most lehet róla véleményem, vagy sem?
Idejönnek a multi-kultúrájukkal, és értetlenül állnak az előtt, hogy képen röhögik őket a legkomolyabb szakemberek is. A legutóbbi ilyen blamázsnak pár éve egy holland gyökerű cégnél voltam részese, és a fél cég 1-2 héten belül felmondott. Lehet h nekik kéne inkább egy kicsit alkalmazkodni a saját vallásuk erőltetése helyett. -
Fancy-boy
addikt
Majd meglátjuk...
-
ArchElf
addikt
Steve Ballmer monkey-izéjén lehet röhögni, aztán lehet szépen a sarokba kushadni, mert hogy működik
Ott. Mert ide jönnek az amerikai cégek (tudom, dolgoztam az egyik legnagyobbnál), és értetlenül fogadják, hogy a lelkesítő beszéd miért vált ki szórványos röhögést, élcelődést.AE
-
dajkopali
addikt
kiváló megjegyzés
itten mi fel sem tudjuk fogni, hogy az ilyen - számunkra időnként elrettentő - kommunikáció milyen erővel rendelkezik
lehet ezernyi Amerika-fikát elereszteni, de - a fikázók legnagyobb bánatára - az van, hogy ottan baszott hatékonyak a cégek, és ez nem kevéssé az ilyen, szinte vallásos kötődést sugalló beszédeknek, pontosabban a mögöttük lévő magatartásnak köszönhető
Steve Ballmer monkey-izéjén lehet röhögni, aztán lehet szépen a sarokba kushadni, mert hogy működik -
flugi
tag
Az a kemény, hogy amerikában ez tényleg lelkesítő hatású szöveg.
-
Puma K
nagyúr
A levél hatására emelkedtek az Apple részvények ára?
-
dajkopali
addikt
válasz
UnlimitedN20 #1 üzenetére
hápersze
de ez attól még dokumentum
a többit meg majd meglátjuk -
UnlimitedN20
tag
Mégis mi mást írhatott volna a levélben...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya