- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Akciókamerák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
-
djculture
félisten
Ja így értem. Minden esetre az amd féle kuponozás még mindig megbizhatóbbnak tünik ott eddig egy játékkal volt gond a Bioshock Infinite cimmel. Mondjuk most ahogy hallom a sniper elite 3 féle kódletiltogatások is érintik. Elég szép botrány van belőle steam-en.
Tényleg erről mi a véleményed? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
djculture #44 üzenetére
Ez az NVIDIA és az AMD közötti szerződéskülönbség. AZ NVIDIA Marketing Fund szinten dolgozik, így az Ubisoft utólag ezekért a segítségért ad kódot, míg az AMD nem csinál Marketing Fundot, hanem szimplán vesznek xmillió kódot. Az NVIDIA végül sokkal kevesebb kódot kap, így sokkal hamarabb el is fogy. De ugyanez a helyzet előállhat az AMD-nél is, mert ott is limitált a kódok mennyisége, így ha van is kuponod lehet, hogy idővel kikerül xy játék a kínálatból.
-
djculture
félisten
válasz
Tommmysun #43 üzenetére
Azért ott van az is hogy amd kártyákhoz adnak kupont is ami új játékokra is váltható ezzel szemben nvidiának elég gyér kinálata van ilyen téren, legutóbb is egyik haver vett 780-ast egy csomó semmiresevaló free játékhoz járt hozzá arany meg pont. Teljesen random cserélgetik a hozzá való cuccokat pl iponon :
"Tök jó, hogy napokig ajándékba adták hozzá a Watch Dogs-ot, mire kiforrt, hogy milyen gépet rakassak össze addigra már nem volt a nevében a plussz ajándék, ez az állapot volt 2napig, majd miután megrendeltem egyből újra ajándékba adják hozzá...remek"
-
Tommmysun
aktív tag
Nem mondom, hogy ésszerű dolog a "márkahűség", de én sok más területen is így vagyok a dolgokkal
. Pl. számomra nem szimpi sem az Intel sem az NV üzletpolitikája, ez már egy érv ( legalábbis számomra ... de tisztában vagyok vele, hogy ettől még nem lesz több fps egy AMD kártyával
). Viszont tetszik az AMD APU, Mante, stb. törekvései, jó iránynak tartom amit csinálnak, így ezért "cserébe" igyekszem AMD rendszerre építkezni. Viszont vitathatatlan ellenérv az AMD-vel szemben, hogy sok dolgot meg eltötymörögnek :S, érdekes dolog számomra, hogy egy csomó ötletben, fejlesztésben élen járnak, de a lendület valahol mégis mindig elveszik .... mindegy egyelőre még bízok bennük
, de az én türelmem és hűségem is véges
, a 750Ti erősen el is gondolkodtatott már
... ezért is mondtam, hogy nem ártana lépnie az AMD-nek, mert tippelem nem csak én gondolkodom így és idővel egyre többen döntenek a váltás mellett.
atti_2010:
A HBM memóriák is piszkálják a fantáziám, de én most leginkább fogyasztásban várok valami előrelépést!
Az utolsó infók valóban már csak annyit írnak, hogy 2014 második felében várható, de korábban még júniust emlegettek, aztán második félév eleje, végül, ahogy te is írtad csak simán valamikor a második félévben :S. -
RyanGiggs
őstag
Ha téged nem zavar a butított grafika, akkor nincs gond!
Nálam, (részemről) minimum a HD7870-es szint jöhet szóba...
De aki játékra szeretne venni VGA-t, és érdekli hogy (szerintem) abból minimum milyet vegyen, az a HD7750-es!Amúgy a FIFA11-et Intel HD 4000-el játszom! Ahhoz megfelel az IGP is!
Crysis 3-at nyomtad rajta? Gondolom csak úgy szaladt 60 fps-el?
-
djculture
félisten
Ez a r7 alsó kategória is arról szól csak hogy kell új néven drtágábban gyengébb szériát kiadni...
-
Pandaboy
tag
A 240, 250-et nem èrdemes venni, mert 1 èv múlva megjelenő játèkok nem fognak rajta menni, csak pènz kidobás.
A 260X ami most jó vètel. A 260-on fel kellene oldani a letiltott szàmolóegysègeket ès textúrázókat. Máris kapnánk 260X-et. -
gtasystem
őstag
pont jókor jött ez a teszt, épp a 240-est nézegettem, de valahogy ennél jobb eredményeket olvastam..
ez így nagyon gyengus de még a 250-es is.. -
Findzs
addikt
válasz
RyanGiggs #34 üzenetére
"Játékra ez is, az is kevés! Ahhoz minimum egy HD 7750-es kell."
jaj nekem szólhattál volna hamarabb is, én meg itt 1 éve játszogatok a 6800k -val
többek között crysis 3 (na jó az butítva volt), bioshock infinitie, mass effect 3, wolfestein the new order, és napi szinten quake live,rögtön dobom is ki a gépből és veszek egy 7750 -et
-
Gainka
őstag
válasz
Tommmysun #28 üzenetére
Nem kell semmit kiütni, csak meg kell nézni hogy csinàlta az nvidia. Kipotyogtak a boost-ok és utàna bedobtàk a 750 ti-t. És ugynézki jó húzás volt.
------------
Köszönet a tesztert.
-------------
Az meg nem igaz hogy nincs szukseg egyikre sem. Olcso karikra mindig van szukseg pl egy regi gepbe, inkabb ugy mondanam hogy eleg lenne az egyik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem szükséges processzort cserélni. Az világos, hogy a Mantle gyengébb proci mellett is képes a magas teljesítményre, illetve megszünteti a véletlenszerű és előre nem látható teljesítményeséseket például a shader újrafordításnál. Valamint a multi-GPU-t az alkalmazás vezérelheti.
Igazából ami érdekes azok a next-gen képességek. Amint elkezdik a konzolokon használni az aszinkron compute-ot, rögtön a GPU-limitet is kitolja a Mantle, illetve van rengeteg olyan effekt, amelyek implementációja elméletben megoldható DirectX 11 alatt, de egyszerűen nem éri meg felvállalni a lényegesen nagyobb R&D költségeket, így ezek csak a low-level API-kra készülnek el. A támogatók egyharmadának csak azért kell igazából a Mantle, hogy ne maradjanak le a többiek mögött az R&D versenyben. -
RyanGiggs
őstag
Egyetértek a tesztel, az R7 24(5)0-nek nincs létjogosultsága!
Netezésre ugyan elég lehet, de arra bármelyik IGP megteszi.
Játékra ez is, az is kevés! Ahhoz minimum egy HD 7750-es kell. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezekre majd kidolgozunk valamilyen megoldást. Addig amíg nem jön az új generáció (VGA-IGP) a régi tesztcsokor él. Majd ősszel ráérünk átgondolni.
Nehéz eldönteni a Mantle létjogosultságát. Egyrészt nem szabvány, másrészt 50+ stúdió vállalta, hogy beépítik az új játékokba, ergo a támogatottsága nagyon rövid időn belül is igen nagy lett. Nyilván olyan költségcsökkentési irány mellett, amit a Mantle képvisel ez érthető.
Valószínű, hogy a szabványos tesztek mellett lesznek nem szabványos egyedi mérések is, de ezt még nem látjuk tisztán.
-
Sinesol
veterán
Általában az is offolva van. Ma meg már nemsok minden hasznalja amugyse.
Na meg egy i7-es mellett megis mit számítana a Mantle.
Akkor már cserélni kéne az Intel cpu-t valami Amd-re, hogy a cpu legyen a szük keresztmetszet, bár ezeket akarmelyik Amd cpu is kihajtja böven tehát kb nulla különbség lenne.
(#28) Tommmysun
Hát én úgy vagyok vele hogy föleg teljesitményt és fogyasztast nézem és valami normális árban gondolkodom. Az hogy ki gyártja/fejleszti az adott terméket mindig is hidegen hagyott.
-
Tommmysun
aktív tag
Én úgy olvastam valahol, hogy inkább a 270x szintjét hozza majd az első Tonga kártya (ami nekem bőségesen elég is lenne), de mindegy is, mert értem én, hogy nem akarják kiütni a saját terméküket, de ilyen fogyasztás teljesítmény mutatóval lassan eláshatják magukat a közép kategória környékén az NV-vel szemben (pedig én szeretnék az AMD mellett kitartani)!
-
Jeollam
aktív tag
A 160 mm²-es Bonaire 896 darab végrehajtóegységet tartalmaz, órajele pedig 1000 MHz
Most az r7 260 ról van szó, ugye?
Tudtommal 896 végrehajtóegységet a r7 260x tartalmaz! Ez el van írva szerintem, és gpu-z képet látva, biztosabb vagyok benne.A cikk remek, jó kis kártyák ezek a GTX 750/260-ak!
-
Sinesol
veterán
válasz
Bad Pritt #23 üzenetére
Persze hozzátartozik de egy fair tesztben amennyire az lehetséges, azonos feltételeknek kell teljesülniük, azonos beallitasok stb.
Nvidian nem megy a Mantle tehat nincs létjogosultsaga hogy benne legyen egy vga-kat összehasonlíto tesztben. Ugyanugy ahogy le van/volt tiltva tiltva a Physx, Tressfx és hasonlo dolgok.
Persze extraként érdekesség lehetne, de nehogy már elvárjunk olyan dolgokat amik nem tartoznak a teszt témakörébe.
-
Bad Pritt
félisten
-
Sinesol
veterán
válasz
Tommmysun #19 üzenetére
Tonga elvileg egy 280x teljesítményszint lesz olyan Hd7850-es körüli/alatti fogyasztással. Ez szép és jó de ezzel maguknak tennének keresztbe, mert akkor mégis ki venné a 280x-eket.
Maximum a Trueaudio ami valós plusz lenne, dehát az is kb van de minek kategoria.Inkább a Gtx 860 lesz az ami nagyon nagy dobás lesz ha kijön, ha 50-60 wattbol ennyit tud a Maxwell, akkor a 150 Wattos közepkategorias Tdp mellett nagyot fog dobbantani.
-
Garyka
tag
Érdekes, hogy mantle alatt nincsenek tesztek. Pedig kicsit az amd oldalara billentené a mérleg nyelvét.
-
Tommmysun
aktív tag
A Tongát már én is nagyon várom, de egyre inkább úgy tűnik, hogy egyelőre hiába .... gondolom nagyon hamar akartak reagálni a Maxwellre, de idő közben rájöttek, hogy nem fog olyan gyorsan összejönni, mivel júniusra ígértek valami csodakártya bejelentést, de még mindig semmi, szóval tippelem, még komoly problémák vannak a Tongával :S.
-
Chabee
tag
A HIS kártyánál az a radír jópofa megoldás, vagy az széria tartozék?
-
-
mcs
veterán
Ezek a belépő szintű kártyák kisebb hd felbontásokban pont megfelelőek játéktól függően kisebb-nagyobb kompromisszumokkal. Ahogy szokás mondani, alapból is inkább ,,casual" játékos vagyok, így elvagyok a GT 640el.
Nem kevesen használnak 18,5 colos monitort is 1366x768as felbontással, ami alap szintű felhasználásra bőven elegendő. Egyelőre én se szorulok ennél nagyobb képernyőre, mert böngészésen és játékon kívül nem sok mindent csinálok a gépen.
Nálam ultra helyett highra téve a grafikát már átlag 55-60 fpsel szalad a Grid2 1366ban 4x símítással. -
Oliverda
félisten
Az összesítéskor nekem is feltűnt, de őszintén szólva gőzöm sincs hogy ennek mi lehetett az oka.
mcs: Remek, csak éppen a 19/24 sem játszható. Kár volt kiadni a 240-250-et, nagyon gyenge eresztés mindkettő. Ahogy elnézem aki teheti, most inkább használt 7750-re vadászik, ami lényegesen jobb vásár, csak hát ugye ezért is hiánycikk.
-
mcs
veterán
Kíváncsiságból készítettem mérést Grid 2ben a tesztben azonos beállításokkal, és a saját Giga GT 640 OC kártyámmal, hogy összehasonlítsam az R7 240el:
R7 240
1600x900 min: 19 max: 24
1920x1080 min: 16 max: 20GT 640 OC 2GB, DDR3 (itt fél tizedtől felfelé kerekítettem az eredményeket, ahol kellett)
1600x900 min: 23 max: 27
1920x1080 min: 18 max: 23Nem is rossz az áráért a kis Radeon, csak ne Catalyst járna hozzá.
-
Findzs
addikt
nincs időm rendesen átolvasni de az rögtön szemet szúrt hogy a korábbi tesztben a 250 meg a 7750 teljesítménye közelebb volt egymáshoz [link]
nem is éri meg a 250 mert a 240 olcsóbb és kb egy szint
-
kisedi
csendes tag
Köszönjük a tesztet. Mindjárt az negyedik oldalon van egy elírás: a táblázatban a GTX650 Maxwell chipesnek van feltüntetve.Valójában Kepler (GK107)
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Dr. Romano #6 üzenetére
-
Yutani
nagyúr
A HIS R7 240 kártyán jó az az Arctic Cooling hűtő. Elég is oda bőven, sokkal komolyabb kártyákat is le tud hűteni.
-
Bad Pritt
félisten
Az R7 250 elvileg nem a HD 7750 szint kéne, hogy legyen? Le van maradva, mint a borravaló.
-
Ellia
addikt
Ránéztem erre a két pici kártyára és elfogyott a nosztalgikus érzés
-
atti_2010
nagyúr
Jöhetne már a Tonga, a végén elköltöm a pénzem.
-
flashpointer
őstag
Pont az R7 240-en gondolkodom kisebb procival, a teljes fogyasztásos grafikon nagyon jól jött, ezek szerint egy 160w-os picupsu teljesen elég neki. Egy darab játékkal játszom néha ahhoz meg elég ez is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A belépőszint és a középkategória alján található két AMD VGA-t teszteltük le az R7 260 és 240 személyében.
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Építő/felújító topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest