Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• arty

veterán

válasz nemszabad #277 üzenetére

Nincs "ki". Az egy ember. Egy ember nem tud ottlenni pl Ukrajnában, tehát CSAKIS átvett infókat tudhat. És honnan vegye az infót? a CNN-ről? a putyinhírügynökségtől? :D

Nem tudnék neked 100% hiteles politikai szakértőt mondani, akiről biztosan állíthatnám, hogy a tutit mondja. Mert szerintem nincs is ilyen. Van jobb/rosszabb, de amire te vágysz, olyan nincs.

Ha valakit a fidesz fizet, annak nem hiszem el, hogy mit mond a fideszről, bocs (ez most csak egy példa). Ha valakit én fizetek, vagy nagyrészt "mi", az olvasók fizetjük, annak INKÁBB hiszek. Nem tudhatom, hogy ő is nem-e elkötelezett valakinek, DE ha a létezése tőlem (is) függ, kisebb az esély, h a szemembe hazudik, ez világos, nem? ;) (lásd t72killer táblázatát.... világos, hogy ezeknek a gyakran elkaszált médiumoknak NINCS vesztenivalójuk a hazugságokat tekintve, más (te és én!) fizeti a cechet).

Az ukránokat 2014-ben elfoglalták az oroszok/oroszok által támogatott szeparatisták.
    Ezekután csoda, hogy paráztak és erőteljesen közeledni próbáltak a NATO-hoz???
    Az már nem csoda, hogy ezen meg az oroszok paráztak be, de ez önmagában nem jogosította fel őket a támadásra - pláne, hogy végül nem is jutottak el "semeddig" se az Ukránok. Az orosz birodalmi nosztalgia pedig egy közismert gond, láthattad h 2014 után mennyire megerősödött a putyini diktatúra.... :( Az sajnos jól mutatja a távlati orosz célokat :(

De ha nem is akarsz logikázni, a végén mégiscsak az oroszok támadtak meg egy szuverén államot, PONT. Ehez nem kell politikai szakértő se.

És az oroszoknak van egyfajta reputációja: hazugság, hazugság, hazugság. Novicsok, plutiniumos szendvics, kiesel az erkélyről, lelőjük a malájgépet, de nem mivoltunk, stb stb stb. Vagy ha ezeket is nem hiszed el: basszus, egy KGB-s a főnök, kvázi korlátlan hatalommal - mégis mit vársz?!???!! Hogy az ő álláspontjuk a valóság? :D

A két végletnél te masszívan amerikáról beszélsz, én ellenben európai vagyok és az európai nyugat számomra a "cél". Rájuk az általad leírtak nagyrészt nem igazak. Ami pedig mégis.... hát látod, senki nem tökéletes. De vagy az, vagy az (orosz) diktatúra. Nincs harmadik út.
    Hogy miért nem figyelek az orosz álláspontra, fentebb leírtam. Bocs, én a 40 évükből 13 évet kiélvezhettem.... és ÉN nem felejtek, pláne h az elmúlt 30 évük is mindig egy irányba hatott (vissza a dicső múltba).

Budapesten élek, és akár 1-2 évet végigvacogok a hideg, fagyos lakásban, ha ebbe az oroszok belegebednek és többet nem tudnak leigázni senkit. Szerintem vállalható kompromisszum. Ne a kényelmünk legyen már a fő szempont, amikor egy őrült fenyegeti európát! Mindenkinek ki kell vennie a részét ebből, szegény ukránok fizetik ígyis a legnagyobb árat, erről remélem nincs kétség (és jah, majd ha lesz időm az ukránok mellett megsajnálom az oroszokat is ;) ).

(egyébként pesti vagyok és a 11 éves fiam is kapott oltást. hogy miért? mert képes voltam a költség-haszon elemzésre az oltás esetében - ezt nem csak az aszpirinnél lehet ám elvégezni vagy a mobiltelefonnál, amik ellen gondolom semmi kifogásod bezzeg ;) Neked sokat nyom a latba a sok fészbúkos legenda, azt látom, én nem vagyok szósölszarokon, tehát viszonylag védett az életem a hibbantaktól :D Amit magam körül látok: senkinek semmi mellékhatása az oltástól, aki el is kapta utána, simán megúszta. Volt akinek post-kovid tünetei szüntek meg a harmadik pfizertől (izlelés szaglás kvázi másnapra visszajött), de ezek mellett is inkább hiszek a tudomány doktorainak, mint mendemondáknak)

Új hozzászólás Aktív témák