- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wolfman
veterán
válasz
jacint78 #149 üzenetére
Ki lesz itt aknázva a teljesítmény, csak megint az a helyzet, hogy 3 évvel a szoftveres környezet kiismerése előtt adták át a terméket a fejlesztőknek, aztán most ki ki fejlesztő dobálja kakával a konzolokat, mert fingjuk nincs hogy működik, de persze a világ fejlődése nem állhat meg, az embereknek most kellett új konzol. Ezt az úgynevezett agresszív fejlődés.
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
Érdekes, ahhoz képest, hogy a nextgen fanok mindíg azzal jönek, hogy majd jobb lesz, meg megtanulnak rá programozni stb. Egyre több trükk lát napvilágot, amivel megpróbálják használható sebességgel futtatni a jákokat ezeken az oldgen hurkagyurkákon.
-
Peat;)
veterán
Abban megegyezhetünk, hogy míg a fizikai termékek esetében már valóban nevetséges jogokat adnak a fogyasztóknak, addig a szellemi termékeknél zérót. Ha olympus kiadna egy telét milcre, 12-200mm, f2 és kiderülne hogy 100mm fölött egy obiba beépített software zoomol tovább az botrány lenne. Itt meg még védik is a sonyt hogy nem olyan gáz, ráadásul valóban vannak ennél sokkal nagyobb átverések. Magyarul vagy túlzás, vagy vakság. Kb ez a fogyasztói jog definíciója. Ha ez nem így lenne, akkor nem tudnának taplók lenni az ingyenkölcsönző figurák és nem kéne sonyt perelni. Tehát túl unalmas lenne :-)
-
-
törölt tag
válasz
AeSDé Team #144 üzenetére
Inkább nevetségesek.
-
AeSDé Team
őstag
Ha most a fél ország beperelné a Sony-t akkor gazdagok lennénk?
-
lenox
veterán
Nem erted a lenyeget. Nem az a baj, hogy multiban gyengebb a grafika, az a baj, ha ezt nem kozlik a vevovel. Ha azt irod, hogy single-ben es multi-ban is 1080p szuper minosegu grafika, akkor azt hiheti a vevo, hogy egyforma a minoseg, igy ha nem egyforma, akkor at van verve.
-
parampa
aktív tag
Egy újabb bepalizott delikvens aki elhitte hogy 8 évig kitart a konzol vas.
-
Flind
senior tag
Azért tényleg tud valamit a koma hogy ki is találja mellé hogy ezért kér mondjuk laza 5 millió dollárt.
-
dabadab
titán
válasz
Jhonny06 #137 üzenetére
"Ameddig a dobozra X db van ráírva, de hazamenve a fogyasztó csak X mínusz valamennyit lát ebből, addig ez a fogyasztó átkúrása."
Viszont nem ez a helyzet.
A dobozra rá van írva, hogy van benne pl. 1000000000 byte, a fogyasztó meg fel van háborodva, hogy csak 1000000000 byte van benne, nem pedig 1073741824.Lépjünk már túl ezen a gyerekes hülyeségen. Az óvodában szoktak a gyerekek olyat csinálni, hogy kitalált szabályok alapján akarják kihozni, hogy nyertek. A hivatalos szabály az, hogy a kilo / mega / giga / stb ezer hatványai, nem pedig 1024-é. Van 1024-es is, de azt meg nem úgy hívják.
-
dabadab
titán
válasz
Szatyor95 #127 üzenetére
"Az ilyen történeteknél mindig kétféle hallgató/olvasó van. Az egyik, aki elhiszi, a másik meg aki nem."
Itt szeretnem jelezni, hogy letezik a harmadik-fele hozzaallas is: utananezni. Foleg manapsag, hogy feltalaltak ezt az internet nevu izet meg hozza a guglit, nem olyan nehez ez.
"így viszont, hogy nem igaz, a történet kitalálójának lehetnek gondjai odabent."
Vagy annak, aki elhiszi, ugye.
-
Dilikutya
félisten
Azért kíváncsi vagyok, hogy a felsorolt technikai jellegű kifogásokon kívül mi az a számtalan egyéb ok, ami miatt 5 millió dollárra perli ez az istenbarma a Sony-t...
Veszek egy PS4-et meg a játékot hozzá, aztán beszállok felperesnek mellé rontani a Sony esélyeit. -
wolfman
veterán
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Silenzio #113 üzenetére
Tudjátok min készült a Killzone: Shadow Fall? A véglegesre csak alapjaiban hasonlító target systemeken, majd kezdetleges devkiteken és épp csak annyi ideig tudott látni végleges dev kitet, hogy ne legyenek játékmenetbeli problémák (azaz optimalizáltak még amennyit tudtak). Ennek fényében is igen dícséretes, amit ki tudtak hozni a hardverből, főleg nyitócímként.
-
Szatyor95
senior tag
Azért ugrott be ez, mert ezt hallottam eddig a legtöbbször, mikor idióta esetekről beszéltem másokkal. De hallottam már olyat is, hogy egy embert épp akkor kapott le a traffipax, mikor elesett a motorjával. És azért nem büntették gyorshajtásért, mert a törvény nem tiltja, hogy valaki 120 km/h-val csússzon.
Az ilyen történeteknél mindig kétféle hallgató/olvasó van. Az egyik, aki elhiszi, a másik meg aki nem.
Írhattam volna igaz történetet is, lett volna időm olyat keresni, de ugyan ott lennék. A cél csak annyi volt, hogy írjak egy példát az emberi hülyeségre. Ez mindenképp teljesült, hisz ha igaz is lenne, akkor a macska tulajdonosa lenne az alany, így viszont, hogy nem igaz, a történet kitalálójának lehetnek gondjai odabent. -
dabadab
titán
válasz
Szatyor95 #124 üzenetére
"Mint példa írtam."
Azert eleg jellemzo, hogy peldakent csak egy baromi nagy, kozismert hoax jutott eszedbe. Ennyi erovel azt is irhattad volna peldakent, hogy amikor a holdraszallast hamisitottak, vagy hogy egymillioert fejlesztettek ki az urtollat, pedig az oroszok siman ceruzat hasznaltak vagy mondjuk a fake Stella Awards listabol barmelyiket.
Hamis allitasokbol nem igazan lehet ertelmes modon helyes konkluziot levonni.
-
Szatyor95
senior tag
(#99) DRB: Jó nagy zsebed lehet.
A börtönös dolgot csak mint példa írtam, meg gondolom ha nincs munkád, és semmi másod sem, azt nem fogják hagyni, hogy nyugodtan tengesd mindennapjaidat szabadon, mint hajléktalan mondjuk. Az a 2-300 év se semmi, bár találtam éppenséggel ilyet is: "A negyvenesztendős Duel Wilhelm Davies nem az általa meggyilkolt személyek nagy számának köszönhetően került be a Guinnes Rekordok könyvébe - három embert küldött a másvilágra -, hanem mert őt ítélték a világon a leghosszabb börtönbüntetésre, tízezer évre. Az amerikai törvényhozás gyakorlatában több bűncselekmény elkövetésekor nem a legsúlyosabbért adható büntetést szabják ki, hanem összegzik a büntetéseket." Hogy ebből mi igaz, azt nem tudom, de ha azt nézem, hogy most írunk 2014-et...
Az utolsó mondattal pedig teljesen egyetértek.
(#102) dabadab: Mint példa írtam. Egyébként én nem mernék fogadni rá, hogy ezt még senki sem próbálta. Maximum nem perelt, hanem lapított.
(#104) wolfman: Gondolom ha történt is ilyen elkapás, nem csak az okozott kárt verték rá az emberre, hanem egy durvább összeget. Amúgy ha minden büntettet felderítenének, akkor a földeken kapáló Pista bácsi lenne utána a miniszterelnök, szóval ilyesmitől nem kell félni egy ideig.
Hasonlót már láttam, mint ami a képen is szerepel. Hát nem semmi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wwenigma #122 üzenetére
Majd a bíróságon eldöntik. A Sony számára csak annyi a meló, hogy megmutassák a frame buffer tartalmát, és aztán elmagyarázzák, hogy mi az előnye ennek a megoldásnak. Persze ezt le kell majd fordítani emberi nyelvre, hogy a bíróság is megértse.
Én csak azt fájlalom, hogy egy olyan céget és olyan játékot perelnek, ahol szó sincs a felhasználó megkárosításáról, ennél sokkal nagyobb problémák vannak más játékokkal, amelyek valóban butítások, stb. Ja, hogy azokhoz hozzáértés kell, hogy felfogja a user? Ez így nem igazságos. Rengeteg buta játékos keres egy egyszerű prédát, ennyi történik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Viszont, ha megnyeri, mert ámerikában minden lehetséges, akkor gyakorlatilag minden játék multi módja perelhető, mert a multi paraméterezése szándékossan gyengébb, mint a single-é. Azt, hogy most ezt a dinamikus fények felezésével, vagy trükközéssel érik el teljesen mindegy. A Battlefield 4 ahogy írtam simán perelhető, ahogy az összes COD. Előbbiben átlag 3000 dinamikus fény/jelenet van single-ben, míg multiban már csak 2000. A COD Ghostban ugyanígy 500-700 van single-ben és csak 200-300 multiban. A Killzone fejlesztői csak nem akarták ezt az értéket csökkenteni, mert sokkal nagyobb minőségi érvágás annál, mint amit kitaláltak. Az új Killzone eleve 4500 dinamikus fényt használ jelenetenként, más ennek a közelében sincs.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#08052480 #81 üzenetére
Az a baj, hogy ezzel nehéz vitába szállni. Tehát a játék mind single, mind multi módban 1920x1080-as video outputja van, de még a rendered frame is 1920x1080 pixel. Az mindegy, hogy multiban 960 oszlopot a többi oszlopból állítanak elő, mert ennek nincs befolyása a végleges render natív felbontására.
A 60 fps a multiban megjósolhatatlan. Egyszerűen maga a multi jellege olyan, hogy előfordulhat, hogy 50 lesz egy picit. De amúgy jellemzően 60 fps, mert így van beállítva, de állandót nem tud garantálni senki. A konzolon annyi előny, hogy rendkívül konzisztens mindig a frame time, tehát a konzolon az x fps sokkal jobb élményre, mint PC-n ugyanaz, ami tele van kényszerített szinkronizációkkal a driver és a DX működése miatt. -
Ed3r_X_
nagyúr
Mehetett volna bele R9 290X is akár, és akkor nem lenne senkinek gondja
AMD is mond nagyokat, de már várható volt előre, hogy ez nem a csúcs hardver lesz. Hype az nagy volt, valóban (bár a technológia dologgal nem értek egyet, hasznos dolgok vannak a GCN-ben, csak valakik miatt nem lehet előre jutni ugye
. De ez asztali front. )
De ez olyan mintha egy alsó-középszintű géptől várnád el, hogy Full HD, ultra mellett futtassa a játékokat, aztán leszólnád, hogy de sz*r, mert nem tudja. Ha az nVidia csinálta volna, akkor is ez lenne, új konzol, valamivel el kell adni.
-
Locutus
veterán
De nem másik gyártó rakta bele, hanem ők. Egy közepesen teljesítő valamit világvége szöveggel fűszerezve.
Ez tipikusan AMD-s dolog. Nézd csak meg az összes új bejelentésüket, legyen az VGA, vagy proci... megy a hype hogy milyen előremutató, meg micsoda új technológiák vannak benne, meg szét fog alázni mindent, aztán jönnek a grafikonok / játékok ahol mindez rendre köddé válik. -
-
Locutus
veterán
válasz
Silenzio #113 üzenetére
Ennek a nextgen világmegváltásnak is nagyobb volt a füstje mint a lángja. Bár ez szinte borítékolható volt az AMD miatt... Papíron mindig minden csúcsmegaszuper következő évezred technológiája, aztán mikor a számokra meg a tényleges játékokra kerül a sor, akkor valahogy nem jönnek össze a dolgok.
-
Steve1207
veterán
válasz
wwenigma #111 üzenetére
Igen, erre utalok, ugyanezt írta Abu is és lenox, no meg te is ue
Na de kíváncsi vagyok mi lesz ebből, rég volt ilyen nagyobb ügy.
Am, ha igaza lesz lehet csak annyit csinálnak, hogy feltüntetik single és multinál is a ténylegeset, nem a skálázottat? Vagy mindenki bedurcizik és a MP-hez igazítják a single-t, hogy egységes legyen...
-
Silenzio
addikt
"Csúcs az új PS4 hardvere, de azért a biztonság kedvéért skálázzuk le a horizontális pixelszámot, srácok. Jobb az úgy."
Akkor most vagy a megjelenés kapuját átlépve is már elavult az a cucc, vagy nem tudnak programozni a t. cégnél.
wolfman: hagyatéki eljárásnál nyilatkozol, hogy igényt tartasz az örökségre. Ha elhatárolódsz, veszteségként fogják leírni az adós adósságait. Nálunk pl. elég egy halotti anyakönyvit bemutatni, és máris törlik a kötbért.
-
Dare2Live
félisten
válasz
energy4ever #105 üzenetére
"Ha nagyitoval megszamolom a telefonjaim, tv-m, tablagepem pixeleit, es nem 1080, hanem 1079 pixel van rajta, akkor ezzel az erovel mar enis perelhetnek?"
Perelni még akkor is lehet ha nincs igazad. Hát még ha igen akár nyerhetsz is.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Steve1207 #110 üzenetére
Technikai oldalrol az 1080p az 1080p akkor is ha egy 19x10-es pixelkupacot skáláznak fel rá és akkor is ha nativan 1920x1080-as felbontáson renderelnek. No de azt állítani hogy a kimenetre alapozva ez teljesen rendben van, az hülyeség. Az jatszon a felskálázott 19x10-es felbontáson renderelttel...
-
alevan
őstag
válasz
Nekikezdtem, de 100-150nél mindig belezavarodpk...
-
lenox
veterán
Azert ez nem ilyen egyszeru, mert ugyan technikailag igazad van, hogy ez rendben van, de nem mernokok fognak donteni, hanem jogaszok. Es szerintem jogilag viszont nincs rendben, ugy ertem, mezei usernek nem kell rola tudnia, hogy a 1080p mogott sokfajta minoseget kaphatnak, es ha ez kinezetileg minosegben rosszabb, mint a singleplayer, akkor a sony mindenkepp atverte a usereket, amikor azt mondta, hogy 1080p lesz single es multiplayerben is, pedig a ket eset minosegszintje mint latjuk nem egyforma, tehat en inkabb arra fogadnek, hogy nyerni fog a faszi, a perlo cegnek amugy is van mar gyakorlata ilyenben, szoval hulyesegre nem mennenek ra.
Amugy az 5 millio dollar az az osszeg, amit kernek, nincs rola szo, hogy ezt barki a vegso karterites osszegenek tekintene, es azert kernek ennyit, mert 5 millio alatt meg nem a federal district court-nak kene eljarni, szoval ez egy jogtechnikai kerdes, nem magat a kart ertekeltek ennyire.
-
Bilux
veterán
válasz
igen
-
energy4ever
addikt
Ha nagyitoval megszamolom a telefonjaim, tv-m, tablagepem pixeleit, es nem 1080, hanem 1079 pixel van rajta, akkor ezzel az erovel mar enis perelhetnek?
-
wolfman
veterán
válasz
Szatyor95 #93 üzenetére
Ha engem perelnének, azon egyenest röhögnék.
Egyfelől a milliónyi ember közül pont engem találnak meg
Én úgy tudom, hogy régen ment ez, hogy egyeseket megtalált a hatóság és őket büntették meg mert letöltötték a zeneszámaikat. A mostani időkben (már szerintem tizen év óta) csak és kizárólag a terjesztőket keresik, figyelik, csapnak le rájuk, viszik be, mert ezek alapjaiban okozzák a kárt. Az hogy utána ki tölti le, az mindegy, mert ennyi erővel a Föld fele lakosságát be lehetne baszni a rácsok közé (beleértve a bírókat, ügyvédeket, rendőröket stb.), azt kell elkapni aki FELTÖLTI, mert ezek okozzák a lényegi kárt.
Szóval ha letöltöd az Imagine Dragons legújabb albumát, jó esélyed van, hogy semmi nem fog veled történni.
Ezek már értékes prédák voltak a CD korszakban.(#96) DRB: az összeget amit a nyakadba varrtak, akkor a maradékot életed végéig vonják a bármilyen jövedelmedből.
Kérlek ne légy íj naiv. Ez a modern, kapitalista korszak. Ha megdöglöttél, a gyerekeidre átszáll az adósság, meg unokáidra. Nem volt gyereked? Sebaj, testvéred biztos volt. Az sem? Úgy is találnak valakit akire rávarrhatják.(#97) gyuribácsi88: Beperelem a Mcdonald's-ot mert nem olyan hamburgert kaptam mint ami a képen, vagy a reklámban van. Beperelem a mosópor gyártót mert noha azt mondja hogy minden foltot kihoz az ő intelligens mosópora, nem így történt mert foltos maradt. És így tovább kb a végtelenségig, mindenért lehetne perelni.
És ezért is gyűlölöm a világon az egyik legjobban a marketinget, mert az egyetlen legális módja az emberek durván, brutális átbaszásának. Persze mindig vannak akik egy témában tájékozottabbak, de mivel milliárdok laknak ezen a bolygón így ha csak 2 milliárdot sikerül megtéveszteni az álomvilággal amit a reklámszöveg állít, már nyertek.Egy Tb-os vinyónál, meg ha azt írják rá, hogy 2TB, akkor tegyenek annyival több k..va szektort rá, hogy nekem otthon a felhasználható tárhely kereken 2TB legyen. Nem érdekel, hogyan érik el, de csinálják ha már ez áll a papíron!
-
dabadab
titán
válasz
Szatyor95 #93 üzenetére
"Ez pont olyan, mint mikor egy idióta berakta a macskát szárítani a mikróba, az meg megdöglött természetesen. És a macska tulaja pert nyert azzal, hogy a használati utasításban nincs benne az, hogy macskát nem lehet vele szárítani."
Vagyis kitalalt tortenet? Mert a mikrosmacskas az az.
-
Bilux
veterán
válasz
gyuribácsi88 #97 üzenetére
Mert 60 dollárért nem szoktak pereskedni.
Mindig magasról kell indulni, és a bíróság majd eldönti mennyi jogos.Látom sok embernek nem volt még dolga pl. biztosítós kárügyintézéssel... a biztosító mindig bepróbálkozik kp-s kifüzetéssel ami jóval kevesebb átalában mint amennyit igazából kéne fizetniük.
-
DRB
senior tag
válasz
Szatyor95 #98 üzenetére
A kesergés nyilván nem old meg semmit, de az is tuti, hogy nem röhögnék, inkább nyílna a zsebemben a föld-föld rakéta.
Polgári peres kártérítéses ügy miatt nem mész kóterbe, függetlenül az összegtől, nem is volna sok értelme, hiszen úgy esély nem lenne, hogy kifizesd, mondjuk amúgy se sok.
Talán a szerzői jogok megsértése miatt mehetnél sittre, de nem egy saját célra letöltött mp3 miatt. Persze ha az Egyesült Államokról van szó, mint ahogy írtam volt az előbb, bármi megeshet, elvetemültebb bíró kimér az emberre 250-300 évet is, bolti cukorka lopásért(igen túlzás volt, nyilván okkal), a szerző jogok megsértése meg lassan komolyabb mint az emberölés. De hát nagy ország, és mindenben másban is nagyok akarnak lenni, miért épp a butaság vagy a hülyeség maradna ki.
-
Szatyor95
senior tag
Mi mást tehetnék?
Azon már csak röhögni lehet szerintem, mikor egy alapjaiban hibás rendszerben úgy válik az ember nincstelenné, és rabszolgává, hogy szinte semmit sem csinált. Meg gondolj bele. Ha nem tudsz fizetni, az egyik opció lehet a kóter. Bent az első kérdés az, hogy miért kerültél be, és meddig. Most ha azt mondod, hogy azért kerültél be, mert letöltöttél egy zenét, és életed végéig bent leszel emiatt, akkor a többi rab heteket fog a börtön kórházában tölteni, szűnni nem akaró röhögőgörccsel.
Meg egy ilyet két módon lehet felfogni. Az egyik amit én írtam, a másik pedig, hogy életed végéig azon keseregsz, hogy miért töltötted le azt a nyomorult zeneszámot. Ha nem tetted volna, még most is lenne házad, kutyád, autód, mindened. Ehelyett egy cellában maradsz életed végéig. Én inkább az előbbit választanám.
(#94) Danielssss: Alkalomhoz illő a kép.
-
Beperelem a Mcdonald's-ot mert nem olyan hamburgert kaptam mint ami a képen, vagy a reklámban van. Beperelem a mosópor gyártót mert noha azt mondja hogy minden foltot kihoz az ő intelligens mosópora, nem így történt mert foltos maradt. És így tovább kb a végtelenségig, mindenért lehetne perelni.
A faszikám meg majd max visszakapja a játék árát (60 dollár) aztán kész. Hát milyen fizikai bántalmazás és lelki sérülés érte őt, hogy neki ezért 5 millió dollár járjon?
Ennél sokkal komolyabb eseteknél se fizetnek ki ennyit.
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a történet vége. És közzétesznek majd egy képet amin a hülye gyerek pózol a visszakapott 60 dollárjával, meg a grátiszba kapott 1 gombóc fagyijával
-
DRB
senior tag
válasz
Szatyor95 #93 üzenetére
Jaja, volt téma sokáig az a macskás ügy, direkt nem is azt írtam példának.
Értem amit mondasz, viszont az a baj, hogy ha olyan összegre perelnek(és meg is nyerik a pert), amit nem tudsz kifizetni, akkor elveszik amid van(ingó, ingatlan, függetlenül attól, hogy mennyit ér), és ha mindezek nem fedezik azt az összeget amit a nyakadba varrtak, akkor a maradékot életed végéig(vagy addig míg ki nem fizeted, de jelen összegnél tényleg a végéig) vonják a bármilyen jövedelmedből. Azért ezen röhögni, elég nagy mazoizmusra vall. -
jonnyjoker01
veterán
WOW ezen most nagyon röhögök
Ki****tt géniusz a csávó!
-
Szatyor95
senior tag
Ha engem perelnének, azon egyenest röhögnék.
Egyfelől a milliónyi ember közül pont engem találnak meg, másfelől ha azt mondanák, hogy 1 millió dollárra perelnek, nem tudnék mást reagálni. Hisz ha azt mondják, hogy fizessem ki az album árát, az még oké, megveszem amit "loptam", és még büntiből a többit. De 1 millió dollárt... Megérzéseim szerint életemben nem fogok összesen 236 046 493 Ft-ot keresni, hát még hogy 1 összegben kifizessem.
A visszapillantós, és hasonló esetek... Ez pont olyan, mint mikor egy idióta berakta a macskát szárítani a mikróba, az meg megdöglött természetesen. És a macska tulaja pert nyert azzal, hogy a használati utasításban nincs benne az, hogy macskát nem lehet vele szárítani.
-
DRB
senior tag
A gyártó TB-ban adja meg a méretét, te meg TiB-ban gondolkozol. Persze megtévesztő lehet, hiszen számítástechnikában sosem a metrikust prefixumokat használjuk, hanem binárist. De a tény az sajnos tény, a 2 TB az 2000 GB, stb. TiB-ban ,eg GiB-ban már más a helyzet, 1863 GiB az csak ~1.82 TiB, stb, vagy másképpen fogalmazva a 2 TiB az 2048 GiB.
(#90) dabadab: Nem néztem utána fillérre, de lényegen nem változtat, nem az összeg volt a lényege a mondandómnak. Hanem hogy a kiadók kapzsik, és ha lehetőségük van akkor kicsavarnak mint egy citromot, ha ezt 600 ezer dollárral teszik, vagy 1 millióval nagyjából mindegy(neked), vagy egyéb más módon, pl. megtévesztéssel húznak le. Sőt, az egész csak egy válasz volt a kollégának, arra hogy mi nevetséges, meg mi nem, ja, meg, hogy mi mivel van arányban(vagy nincs
).
-
dabadab
titán
"TB egy egyetemes jelölés, aminek mindenhol ugyanazt kellene jelentenie"
Azt is jelenti, lasd #79.
(#83) DRB: szerintem ha mar ide akarsz rangatni mindenfele egyeb mast, akkor legalabb nezz utana (kulcsszo: statutory damages). A helyes osszeg hasznalata a mondanivalod lenyegen nem valtoztat, viszont kevesbe nez ugy ki, mintha helyben talaltad volna ki.
-
Jhonny06
veterán
"Mert nem annyi."
A 2TB valóban nem annyi, csak _ÉN_ 2TB-os winyót veszek, nem 1863GB-osat. Ha olyat akarnék, akkor olyan kérnék. Azt írják rá bazz, ami engem érint. Ráadásul a TB egy egyetemes jelölés, aminek mindenhol ugyanazt kellene jelentenie. Ezzel az erővel a 4db-os Mars csomagolásának hátuljára miniatűr betűkkel ráírhatnák (mert általában ilyen szintű jelölések szoktak lenni), hogy a gyártó értelmezése szerint a 4 igazából 2-t jelent, rendkívül korrekt ez is fogyasztóvédelmi szempontból. Azt meg aztán pláne nem lehet elvárni mindenkitől, hogy jártas legyen annyira benne, hogy ezt tudja, vagy akár értelmezni tudja. Csórikám csak annyit fog látni otthon, hogy az 1,81TB, nem 2.
Kár ezt magyarázni, ez a fogyasztó megtévesztése.
-
FLATRONW
őstag
válasz
sickoface #59 üzenetére
Ami azt illeti a FullHD 1080p nem szabvány. Azt a szabványt amelyik megköveteli fizikailag az 1920x1080 felbontást 16:9-es képarány mellett HD Ready 1080p-nek nevezik.
Az említett FullHD 1080p egy gyártói elnevezés, ami megköveteli az 1080 sort, de nem követeli meg a 16:9-es képarányt és így nem kell meglenni 1920 pixelnek.
Ennek ellenére én is megtévesztőnek tartom az egészet, mert a reklámok nem erről szóltak.
-
DRB
senior tag
válasz
Szatyor95 #86 üzenetére
Na jó, ilyen értelemben természetesen nevetséges, igazad van. De ha téged perelnének ennyire már nem így élnéd meg a dolgot. Szóval így nézve bármelyik kiadót beperelni 5 millre, az bagó, 50 vagy 100 millió(vagy még több?
) lenne arányban azzal, amit ők szoktak művelni.
Ebben az ügyben inkább azzal van gond, hogy nem fog ez megállni szakmailag, bár ez a bíróságon is múlik, hogy értelmezik az interpoláció fogalmát, lehet így is, lehet úgy is. De egy olyan országban ahol egy visszapillantó tükörre rá kell írni, hogy fordított képet ad a világról, vagy érettségizni 17 évesen, kb egy magyarországi 7.-es(12-13 éves) szintjén, kocsival járnak a srácok(nem a kocsin van a hangsúly!, ez csak körítés a dologhoz), stb, ott bármi megtörténhet. -
Peat;)
veterán
Vannak sokkal nagyobb átverések is ugyanakkor valahol nem jó hogy a kiadók hülyére veszik a népet. Abszurd ilyenért perelni, belegondolunk miről is van szó, egy szórakozási forma, hobby és perelgetünk. De valahol meg kell húzni a határt és a kiadók, fejlesztők gondoskodtak róla hogy elinduljon valami. Bármennyire is abszurd én örülök hogy vannak akik tesznek is azért hogy ne nézzék hülye birkának. Túl sok a marketing, kevés a kézzel fogható dolog, pláne ha szó szerint az is torzított. Egyre érdekesebb szemlélni mi lesz ezzel a generációval...
daa-raa: igazad van, de ez olyan mint nálunk a trafik ügy. Le lett papírozva, utólag, így legális. Semmi gond. Papíron. Van akiket meg lehet mégis irritál a dolog. Itt sem tudnak mit csinálni, de legalább hír lett belőle. Az is valami.
-
DRB
senior tag
válasz
Szatyor95 #15 üzenetére
És azon nevetsz-e vajon, hogy 1 (azaz egy) darab mp3 letöltéséért a kiadók ~1 millió dollárra perelik a delikvenseket, az az egy letöltött mp3 vajon okozott ekkora kárt?
A fentiek tükrében az 5 millió dollár bagó, az 1 millió/mp3-hoz képest, szerintem. Feltéve, ha igaza van a mókusnak az ügyben, ahogy daa-raa kolléga írja, ez nem is olyan biztos, de nem erre akartam rámutatni, hanem a kiadók eszement kapzsiságára. -
törölt tag
válasz
NightBagoly #24 üzenetére
Szabvány szerint az a FullHD, ami 1080 sorból áll teljes képkockánként. Ez a jel ezt a feltételt teljesíti, ergo FullHD.
rob83: Akkor verne át, ha azt írná rá, hogy 2TiB. Szerinted mennyit kellene írni egy 2TiB-os vinyóra GB-ban?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Őszintén szólva megértem.
-
Rico83
tag
Ez az Abu srác tud valamit az biztos...
én is konyítok valamicskét az ilyesmihez de a hozzászólások olvasása után jobb lesz erősen csöndbe maradnom...
RISZPEKT -
VoidXs
nagyúr
válasz
energy4ever #72 üzenetére
Ez a rossz váltószámmal való számlálás tényleg eléggé megtévesztő, én benne lennék a csoportos perben, Murikában meg simán megnyerjük. De előtte rakjunk folyékony nitrogént a mikróba (nincs ráírva, hogy nem szabad), üttessük el magunkat babakocsival (miért nincs rajtuk duda?), kapjunk szívrohamot, ha dodgemben ütközünk (paintballos eset alapján), stb, és kapásból megsokszorozzuk a farmolandó összeget.
-
dabadab
titán
válasz
energy4ever #72 üzenetére
Szerintem inkabb az altalanos iskolat pereljetek, mert egyreszt ott tanitjak a prefixeket, masreszt meg az olvasast
Mindig odairjak az adathordozoknal, hogy 1 GB = 1000000000 byte (vagy hogy 1 TB = 1000000000000 byte) es ez igy is van, a giga az 10^9, a tera meg 10^12 - ez talan hetedikes anyag fizikabolAz meg szinten kozismert, hogy 120 GB = 112 GiB, mert egy GiB meg 2^30 byte.
-
dabadab
titán
Ebbol eleg gyorsan kiderul, hogy a sajto erosen rafekudt a szenzacio-faktorra.
1. Ez csoportos per, vagyis formailag nem egyetlen ember, hanem a Killzone-vasarlok ugy altalaban perelnek.
2. Konkret karteritesi osszeget nem jelol meg, csak a jurisdiction kijelolesenel hivatkoznak arra, hogy az "amount of controversy" meghaladja az otmillio dollart (ami - tekintve, hogy sokmillios eladasnal tart a Killzone - fejenket 2-3 dollaros karteritesnel mar siman osszejon).
3. A konkret panasz meg baromi hosszan ki van fejtve
Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy a forumokon hamarosan mar azzal a formaban fogok talalkozni a hirrel, hogy a hulyeamerikaiaknal valaki otmilliot kapott a Sonytol
-
rob83
aktív tag
Én is perelhetnék mert a 2 TB-os Hdd-m csak 1863 GB!!!
-
energy4ever
addikt
A perelo sracnak igaza van. A Sony ugymond trukkos megoldassal csinalt egyedi 1920*1080-as felbontast.
Sokkal nagyobb dolgokert lehetne perelni, nem kellet volna belekosson. En helyebe inkabb az Apple-t pereltem volna be, mikor kijelentette, hogy az o okostelefonja a legvekonyabb... -
dabadab
titán
válasz
NightBagoly #17 üzenetére
Eleg egyertelmuen ott van a kulfoldi cikkekben, hogy a ficko ennyire perli a Sonyt. A per meg el sem kezdodott, de mondjuk errol az otmilliorol mar innen is latszik, hogy teljesen irrealis, ezt teljesen biztosan nem fogja megitelni neki a birosag.
szerk: egyebkent az eredeti hires link csak veletlenul mutat a polygon fooldalara?
(#57) sing1ep1ayer: Magyarorszagon joval komolyabb fogyasztovedelmi torvenyek vannak, mint az USA-ban. Az USA-ban a fogyasztovedelmi szervek helyett vannak a (foleg csoportos) perek. Szerintem nem szeretned, ha Magyarorszagon is ez lenne (meg kilencven napos garanciak).
-
waithEard
őstag
"Douglas Ladore egy átlagos fickó. "
És van neki egy szintén átlagos, (azaz pénzéhes, gátlástalan, semmirekellő, sz@rházi) ügyvédje.
De ilyen valószínűleg van a Sonynak is. Talán több is. Talán még átlagosabbak. -
VoidXs
nagyúr
Egyszer teszek egy perlő körutat abban a szellemi putriban, és magángéppel jövök haza.
-
sing1ep1ayer
őstag
Itt nem a vásárlástól való elállásról van szó, hanem a megtévesztésről, illetve a gyári hibás és silány minőségű, garanciaidőn belül tönkrement termékek cseréjéről. Kész kanosszajárás egy-egy ilyen ügyet elintézni itthon.
De ha már az elállást szóba hoztad: eddig egyszer éltem vele, nem brahiból, mint a példáidban, hanem okkal. A szolgáltató nem fizette vissza 30 napon belül a vételárat. 35 nap múlva kaptam vissza, de csak azért, mert kétszer is bementem reklamálni. Szerinted milyen kártérítést kaptam ezek után, illetve milyen büntetést róttak ki rájuk? Lehet tippelni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sickoface #59 üzenetére
Ha valóban így írja, akkor nincs miről beszélni, mert a video output még a 900p-ben renderelt játékoknál is 1080p.
Ilyen esetekben akkor lenne jogszerű a felhasználó panasza, ha nem video output, hanem rendered image lenne odaírva. Az, hogy valaki nem tudja a kettő között a különbséget nem azt jelenti, hogy a kiadó hibázott, hanem azt, hogy buta ezekhez a dolgokhoz. -
madgie
titán
válasz
sing1ep1ayer #57 üzenetére
"törvényeink egy cseppet is védenék a fogyasztót"
ROTFL. Mert a net-rendeléses elállási jog kit véd? Jön a lyány fellépése az oviban? Nosza, rendeljünk egy félmillás Sony HD kamerát, hadd villogjon a család vele. Lakodalom? Lerendelünk egy DSLR szettet.
Aztán vissza lehet küldeni, "nekemjogomvanhozzá". -
sickoface
tag
Sajnálom, hogy pont a Sony járt így, de akkor is kurvára hülyének szokták nézni az embereket, főleg a gamer fronton (persze ezért nem csak a cégek a hibásak, de ebbe ne menjünk bele..).
1080p HD VIDEO OUTPUT, Video output in Full HD 1080p requires 1080p native display.
Ezt a hivatalos borító hátoldaláról másoltam be, namármost lehet én vagyok a nyomorult, de ebből nekem az jön le, hogy a játék Full HD-ban fut és olyan képmegjelenítőt igényel, aminek natív 1080p felbontása van. Az pedig nálam 1920x1080 darab pixelt jelent, nem 960x1080-at. Persze lehet itt így meg úgy felkonvertálni, valószínűleg a felhasználók nagy része nem veszi észre, de akkor sem ez van a leírásban és az emberek nagy része nem is így fogja értelmezni.
-
BabMester
senior tag
Volt a national geographicon egyszer egy műsor ezekről, egy pali bele esett a csomagtartojába ami rá záródott, bent volt pár órát mire kiengedték, beperelte az autogyarat valami olyan szintű kártérítést kapott, h azóta minden Amerikába forgalomba kerülő autó csomagtartojat lehet belülről nyitni
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A reklámanyag 1080p-t mond. A frame buffer outputban a 1920x1080 egyedi pixel van single és multi módban is.
Azért eléggé érzékeny dolog a single és a multi különbségei miatt perelni valakit. Ott a Battlefield 4, ahol a single jelenetenként jellemzően 3000 fényforrással dolgozik, míg a multi 2000-rel. Csak azért nem figyel erre senki, mert a usernek már nincs elég szaktudása, hogy megértse a tiled deferred renderert, és a dinamikus fények hatását a jelenetre, de ez a koncepció például sokkal nagyobb grafikai eltérést eredményez a single és a multi között, mint a Killzone Shadow Fall megoldása.
A Killzone-t is meg lehetett volna csinálni úgy, hogy 4,5k átlag dinamikus fényforrás helyett ~2k lesz multiban, csak az lényegesen rontott volna a képminőségen, de sebességben ugyanott lennének.
-
Cassi
őstag
"Itt sem a felbontásból csavartak le"
Hanem a képminőségből, hogy elviselhető sebességű legyen a játék. A bírósághoz beadott keresetben valószínűleg sokkal finomabban fogalmaztak, mint ahogy a cikkből kiderül, biztos nem a Full HD kifejezésen rugóztak, hanem azt tették szóvá, hogy a single és a multi között minőségbeli különbség érezhető, de ennek ellenére ez a reklámanyagokban sehol sem szerepel.
A bíróságok általában szarnak a technikai részletekre meg a fragment shaderekre. Az lesz a lényeg, hogy a fogyasztó érzékelhet-e különbséget a két módban és indokolt-e emiatt figyelmeztető szöveg a feliratokban és a reklámanyagokban. Ha mint számítástechnikust beidéznének, én valószínűleg rábólintanék mind a kettőre, ezért egyáltalán nem látom rossznak a felperes esélyeit. Az már teljesen más kérdés, hogy a kért summából mennyit ítélnek meg.
Persze ezután is úgy megy majd tovább a trükközés, mint eddig, legfeljebb egy mondattal hosszabb lesz a reklámszöveg.
-
wolfman
veterán
Ha a srác nyer, utána sokkal nagyobb eséllyel lehet nekiesni az Ubisoftnak meg az EA-nak is a többévnyi hazudozásért, lehúzásért.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A single-höz képest igen, de a multiba kellett a 60 fps. Egyébként az eltérés nem igazán látható. Volt róla előadás még a GDC-n a játék előtt. Ott mutogatták a single és a multi renderer különbségét. Be kellett jelölni azokat a részeket, ahol látszik, mert nem igazán lehet észrevenni. Itt nem arról van szó, hogy kevesebb pixel lett számolva, mint Full HD-ben kellene. Mindegyik ott van kiszámítottan, viszont nem úgy számítják a páratlan oszlopokat, mint single-ben. Összességében viszont így is úgy is 2 073 600 egyedi pixeled lesz.
-
-
törölt tag
válasz
mongoose123 #44 üzenetére
Mikor szeretett?
-
mongoose123
aktív tag
Murica már nem szeret tisztes munkából pénzhez jutni?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy rossz helyen rugdos. Vannak olyan játékok, amelyeket el lehetne kapni, de a Killzone: Shadow Fall analitikai rendszere jogilag nem kikezdhető, vagy ha igen, akkor ma minden játékot be lehet perelni, mert analitikai szinten nem is tudom mikor volt utoljára olyan program, ami mindent brute force kiszámolt.
-
Locutus
veterán
Én most minden részlettől függetlenül drukkolok a faszinak.
Valakinek épp ideje volt seggberúgni a kiadókat, akik az utóbbi években már bármit megengedtek maguknak. Meg a nagy PR bullshit felhajtás egy évig, aztán mikor végre nekiállsz játszani a 10-15k-s játékkal, kiderül, hogy a fele nem volt igaz annak amit beharangoztak, vagy sugalltak.
Remélem az EA is hasonló sorsra jut.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci #37 üzenetére
Itt sem a felbontásból csavartak le. A kimenet szintjén 1920x1080 pixel keletkezik. Az, hogy ez belsőleg analitikai módon máshogy számolják fragment shaderben nem befolyásolja ezt a tényt. Ma rengeteg hasonló elvű analitikai megoldást látunk, ahol bizonyos dolgokat fragment shader szintjén oldunk meg analitikailag. Az a felskálázás, amikor a frame bufferbe nem 1920x1080 pixeles kimenet keletkezik, hanem kisebb és az lesz interpolálva 1920x1080 pixelre. Itt most más dologról van szó.
A post-process effektek a PS4-en compute effektek. Ezek ingyenesen az aszinkron compute miatt. PC-n azért esik a sebesség, mert nincs asszinkron compute.
-
-
F_Zolee
nagyúr
Azért ez vicces, hogy ekkora kártérítést igényelnek minden szarra. Ekkora összegnél úgy lenne értelme, hogy akik megvették a játékot azok között dobják szét az összeget. Most az illetőnek milyen hátránya származott, hogy ennyit fizessen egy cég? Rossz lett multiban a k/d-ja ettől?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert függőleges interpolációt használnak. Minden páros oszlop van számolva, és a két egymás melleti oszlop közé átlagolt eredmény kerül. Erre azért van szükség, hogy multiban kétszer olyan gyorsan fusson a játék, mint single-ben, ahol már minden Full HD-ben van számolva.
(#23) Mister_X: A srácnak semmi esélye a bíróságon. Ennél a játéknál az interpoláció analitikai, tehát a frame buffer output 1920x1080 multiban is, és ez nem felskálázás. Az teljesen mindegy, hogy belül a fragment shader 960 oszlopra fut le. Ha pénzt akar keresni, akkor rossz játékot választott, mert teljesen jogszerű 1080p-ként reklámozni.
-
Garada
őstag
Érdeke.Micsoda összeg
-
mentoloshypo
senior tag
A fickó állítását lehet tényként kezelni, van erről valamilyen HIVATALOS információ?
Egyébként kínos dolog lesz ha igen, mintha a Watch Dogs-al kapcsolatban már "füllentett" volna egyet a Sony.
Várom a fejleményeket. -
Glenda
addikt
válasz
ImpersonatoR #21 üzenetére
Persze. Kennedyt is a MS gyilkoltatta meg.
-
Ez nem semmi...
-
Polllen
nagyúr
A srác meg az ügyvédje ekkora összeget határozott meg, hogy felkapják a témát. A bíróság - ha nem lesz peren kívüli megállapodás - majd meghatároz egy kisebb összeget, de valszeg megállapodnak peren kívül.
Ha még többen perelnek (csoportos per), nem nyernek automatikusan, de jó eséllyel, ha itt elmarasztálják a sony-t, máshol is így fognak dönteni - erre hivatkozva (angol jogrendben).
-
Mister_X
nagyúr
Akárhogy is vergődnek, ez 1080p. Az 1080 a sorok számát jelöli, az pedig mevan. Ránézésre megmomdja a mezei user, hogy nem 1920*1080? Nem. Valami trükkös technológiát használtak a fejlesztők, Abu biztos tudna mit mesélni róla.
-
Szatyor95
senior tag
válasz
NightBagoly #17 üzenetére
Ezt sejtettem, mivel akkor taglaltad volna gondolom, vagy lett volna egy link. Viszont bárhogy is értik, és bárhogy is számoltak, maximum akkor tudom elképzelni ezt az összeget, ha minden eddigi vevőnek visszaadnak X összeget.
-
Vártam mar mikor lesz vmi ilyen per. Bar a en a WD -re tippeltem volna mondjuk az e3 mas videokhoz kepest.
Lehet a MS pénzeli a gyereket, hogy megmutassak PS4 sem bírja a full HD-t (nem csak a XO)
-
Goose-T
veterán
Aztán mióta nem 1080p a 960x1080? A hivatalos leírás szerint annyit jelent az 1080p, hogy 1080 soros képkockák progresszív pásztázással.
-
törölt tag
"neksztgen"
-
NightBagoly
tag
-
KisDre
senior tag
960x1080 ?
Azt se tudtam hogy használnak ilyen felbontást! A képarány hogy a frászba nem probléma?
-
Szatyor95
senior tag
válasz
NightBagoly #7 üzenetére
Nem is tudom, hogy sírjak, vagy nevessek ez esetben. Jogos a per, mert megtévesztés, de ekkora kárt szerintem összesen nem okozott a Sony a játékosoknak ezzel a trükkel. Mondjuk emlékszem még a Lucy Coch féle Apple-Samsung botrányra, így nem értem, min lepődök meg.
-
NightBagoly
tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #10 üzenetére
Jogos észrevétel, javítva és köszönjük
-
djculture
félisten
Meg is fogja nyerni simán. Egyes kiadók játokszoftver szintjén nagy pofátlan átveréseket csinálnak állandóan, remélem ez pár ilyen után megváltozik...
-
Hunzoza
csendes tag
Merica. Kíváncsi leszek ez hogy fog rendeződni pl. peren kívül megegyeznek, a fejlesztők módosítják a játékot (nem valószínű), Sony beismeri hogy félretájékoztatott és bocsánatot kér stb.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
*-> perlik
-
törölt tag
Végre valaki aki nem csak ül a seggén és sír, hogy minden szar.
-
ddekany
veterán
És ha kimondják, hogy igaza van, akkor miért járna neki ekkora kártérítés, hol okozott neki ekkora kárt a Sony? Illetve, miért pont ő lesz "kárpótolva", mi van az összes többi játékossal? Ők is most már automatikusan nyernének, vagy hogy van ez?
-
Szatyor95
senior tag
"lehet bárhogy csűrni-csavarni a dolgot, a 960x1080 nem 1080p, ezért pedig a Sonynak félrevezetésért, megtévesztő reklámokért, és még számtalan okból kifolyólag ötmillió dollárt kellene fizetnie az úriembernek."
Ugye csak én értem rosszul, hogy ezért a Sony 5 millió dollárt kellene fizessen a gyereknek?
-
Sident96
tag
Kellene? Ez most mit jelent? Köteles kifizetni, vagy még bíróságon nyerhet és nem lesz belőle semmi?
-
bbTamas77
aktív tag
Ingyen Sony reklám.
-
Gomez86
őstag
Hogy ez nem nekem jutott eszembe....
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy kaliforniai játékos felszívta magát a Killzone: Shadow Fall kapcsán, és úgy döntött, bepereli a kiadót, amiért az félrevezette a játékosokat.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Spiderman Limitált PS5 Konzolvilàg Garancia!
- PlayStation 4 500GB + 10 Lemez
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest