Új hozzászólás Aktív témák

• rodrigez

senior tag

válasz Sinesol #9 üzenetére

Valóban nem ma kezdtem. :) Van egy jó 20 év rajongás és pár terrabájt anime a hátam mögött és remélem ugyanennyi előttem. :) Szerintem mindent a helyén kell kezelni. Én nem összehasonlítottam az általam felsoroltakkal, mert nem is lehetne, műfajukban totál eltérő alkotások. Az FMA, legyen az az eredeti anime ami nem követi egy idő után a manga vonalat, vagy a Brotherhood, közel tökéletes alkotások. Sokkal elgondolkodtatóbbak, szerethetőbb karakterek vannak benne, stb. De a Shingeki meg azt adja amit régóta más nem. Izgalmat, brutális képi világot, mindenfajta cenzúra nélkül. Nem félnek kinyírni megszeretett szereplőket, akikről azt gondoltad, hogy végigkísérik majd a teljes sorozatot. Vehetjük úgy is, hogy ez egy Naruto vagy egy Bleach, mindenféle humor és könnyedség nélkül. Számomra a története ebben a stílusban nagyon jó és nem is érzem vontatottnak, mert ebből a mangát direkt nem is olvastam. Ezért az eddig leadott epizódok egyáltalán nem tűntek filleresnek, de legalábbis nem úgy mint az előbb említett 2 anime sokszor több 10 részen át tartó agymenéses arc-jai. Jól belesimulnak a történetbe, nem lassítja, nem teszi unalmassá. Ha már időt kell nyerni a rajzolóknak, akkor inkább tegyék így, mint egy fél éves 3 óra alatt kitalált sztorivonallal. Sajna manapság igen kevéske a felhozatal a minőségi munkákból és abból kimagaslik. A heti egy epizód persze irritáló lehet, na de melyik jó anime esetben nem?? Én sokszor heteket várok és inkább egyben nézek meg 5-6 epizódot. Azt már látom, hogy a trend nem abba az irányba megy, hogy a közeljövőben kapjunk olyan komplex és hosszú alkotásokat mint amilyen a Monster is volt. Szerintem ez most nem eladható sajnos. Jó lenne látni egy GitS folytatást vagy hasonló témájú sorozatot vagy filmet. Lassan azon kapom magam, hogy többször nézek meg régi Studio Ghibli alkotásokat, mint esélyt adnék az újaknak...

Új hozzászólás Aktív témák