Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kriza
őstag
A héten újítottam egy ilyent, ha valakit érdekel a saját HD Tach mérésem: HD Tach - WD640AAKS
14k+ÁFÁért nagyon jó vétel volt.[ Szerkesztve ]
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
orbano
félisten
-
Levin01
őstag
a 250GB-os WD AAKS akkor egytányéros?
-
.mf
veterán
Kiváncsi vagyok, mikorra fog ez ideérni.
WD GP 500-ra is már mióta várok (gondolom nem csak én) pedig azt már lassan kb egy éve jelentették be...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Male
nagyúr
A teszteket elnézegetve az 500-asban és a 750-esben 250GB-os tányérokat használnak... tehát nincs letiltogatás (nem hibás 333-asokat, hanem eleve 250-eseket). Így akinek a nagy sebesség kell, az a 320-640-1000 közül vegyen inkább...
Pl ezen is látszik a sebesség különbség a 750-es és az 1000-es között.
Itt pedig a teszt a 320-asról, ami szintén hozza az 1000-es eredményeit. -
marcee
addikt
Ó tényleg, köszi a linket! Nagyon hasznos lesz a következő winchester megvételekor!
Már csak azt lenne jó tudni, hogy amelyikben nem teljes lemezoldal van letiltva, ott mi alapján intézik a tiltást? Örvendetes lenne, ha a sebességet szem előtt tartva a belső szektorokat tiltánák, de attól tartok ez nem így megy.
\m/
-
orbano
félisten
Az 500GB-os WD-k közül hogy lehet kitalálni hogy melyik 2x250-es és melyik 2x320-as? legalábbis ha emlékezetem nem csal, gyárt utóbbiból már a WD. és nekem olyan kéne bár ez a 640-es sem rossz csak mire ideér és lemegy az ára picit, azt én nem tom kivárni
A vér nem válik VAZZE!™
-
shtml
őstag
Jól értelek, hogy a WD diszkekben minden lemez tartalmaz szervó információt (tehát embedded servo rendszer az általad csatolt leírásban), de a drive csak egyről olvassa is ténylegesen ezeket az adatokat?
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Satan_Claus
őstag
-
TeeJay
félisten
az F1 az 334GB-ot tárol 1 tányéron
tehát lehetne belőle 334-668-1002-1336GB-os vinyókat csinálni
a 750gigás F1 szerintem csak 5fejes vagyis a 3. tányérnak nem használja csak az egyik felét
így 668+167 bőven 750GB fölött van úgyhogy még le is tilthatnak belőle
ideális pl az egyik oldalán hibás tányérokat belepakolni és kevesebb a veszteségMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
liksoft
nagyúr
[link] Miután az ábra első része működőképes, így a második esetén is lehet kitüntetett servo-t alkalmazni, holott van adat is a felületen. Természetesen a többi oldal is rendelkezik servo adattal, de a drive csak egy felületen végez full seek-et, a többin a sávon tartáshoz micro step-et tud csak.
Ez adattároláshoz tökéletes, de adatbiztonság terén a gyakorlat számomra azt mutatja, időnként kevés.
Szerk: Nem véletlen a Quantum információ. Ilyen rendszerben működött, valamint a klasszikus Maxtor is így tárolja az adatokat. (Érdekes módon nem is maradtak talpon. Azt hiszem, ez is szerepet játszott a meghibásodási statisztikában. Viszont egyértelműen csak a gyári adatok mondanák meg, amik ugyebár titkosak. )
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
marcee
addikt
Samu is csinálhatna az F1-ből kéttányéros 666 (na jó 667) GB-os verziót. Minek ezek a hülye méretkategóriák, legyen benne minnél kevesebb tányér, viszont azokat használják ki teljes mértékben, aztán akkora lesz amekkora, nem kell feltétlenül 50-100-250GB-os lépcsőkben ugrálni! A 750-es F1 is kész pazarlás, mikor majdnem benne van minden, mint a terrásban.
\m/
-
liksoft
nagyúr
Remélem a WD nem csak a parkoló villát (sárga alkatrész) veszi át más gyártótól, illetve a 2,5"-os kategóriától. Nagyon örülnék, ha minden felület 100%-os servo-val rendelkezne. A mostaniak egy felületen tudnak csak seek műveletet végrehajtani, a többi fej pozicionálása ez után csak sávontartásra jó. Vagyis erősebb deformáció esetén nem képes olvasni úgy, mint más gyártóé. Na ezt is adaptálni kéne Nekik. Megjegyzem, a 2,5"-os winyóik rendelkeznek a full servo-val. Vagyis nem lenne nagy dolog megoldani, adatbiztonságban viszont minőségi ugrás lenne.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Male
nagyúr
válasz Satan_Claus #2 üzenetére
Nyoma már van
322HJ -
TeeJay
félisten
ez zsír
eddig 2 tányérban 500gigás Seagate 7200.11 volt az ami kapható is és gyors nagyon
ezek valszeg mégütősebbek lesznek
kíváncsi vagyok Seagate-ék mivel fognak ráemelni
szerintem ők már a 400GB/tányér megoldáson dolgoznak és lehet jönnek majd a 400-800-1200-1600gigás cuccok hamarosanegy ilyen 2 tányéros 640gigás vinyót kipróbálnék bár igazán tehettek volna rá 32MB cache-t
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Satan_Claus
őstag
Kiváncsi vagyok, mikor ér ide, meg lesz-e 320-as belőle.
A 320-as F1 Samsungnak még mindig nincs nyoma (na jó, a 640-es már kapható)
[ Szerkesztve ]
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
Chaser
legenda
Ha itthon is ennyiért mérnék vennék 1et
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest