- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ide írok, de a tf201 topik egy kihalt szellemváros.
Nagyon hálás lennék érte, ha valaki tudna segíteni, hogyan tudnék eljutni odáig a tf201-esemmel, hogy rátegyek egy recovery-t? Gyári 4.1.1 van rajta.
Próbáltam xda-n eligazodni a témában, de össze vissza írtak ics meg jb bootloaderekről, meg nvflash és társai, ezt szabad azt nem, ez működik ez meg nem. Van már tapasztalatom a témában, sok telót rootoltam, telepítettem recoveryt, de ez nekem már túl bonyolult. Egyszerűen nem tudok/merek belevágni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Sixkiller6
őstag
nem igazán találok nagy tablet topikot, így itt kérdem, milyen versenyzők jöhetnek még szóba a TF700T mellett? alapvetően egy tabletre lenne szükségem, de keyboard opcióval néhanapján, otthoni használatra.
bárkinek bármi tippje? köszi -
parkasz
senior tag
Íme egy: [link]
Szvsz azért nem találtál, mert nem dokkolónak, hanem keyboardnak nevezi.
Azért nézd meg tuti ugyanaz-e az akksiAmúgy láttam hirdeted is. Szerintem jobban jársz, ha átrakod az akksit, és szerzel egyet a keyboardba is. Akkor jó ideig kitart még. Volt több tabletem is, de ez viszi a pálmát eddig
-
HPAA
őstag
kiderült hogy az akku halt meg a tabomban
hálózatról vagy a dokkoló akkujáról megy gond nélkül
így ,hogy a rossz akku már ki van véve belőle -
parkasz
senior tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket. Akkor elmélyedek a romolás művészetében
-
Sztupidka
tag
válasz
szilasz007 #3386 üzenetére
Egyetértek. Stabil gyors és megbízható.
-
DessertFox
aktív tag
válasz
parkasz #3384 üzenetére
Szia, én használom, gond nélkül fut. Nekem eddig minden ment, katkiss kernellel. Az egyetlen hiba, hogy a Dolphen böngésző néha FC-zik, bár ez nem rom hiba. Az eddig próbált 4.2.X romok közül ( még josteink és a a paranoid romot próbáltam ) nekem ez jött be legjobban. Ja és jó az akku használata, hétvégén 7,5 órát bírt a tablet folyamatos navigálással, 14 %-ra ment le.
-
parkasz
senior tag
Hali!
A katkiss 4.2.2 romot használja itt valaki? Milyen, mennyire stabil? Kamerák működnek rendesen?
Esetleg helyette valami jó 4.2. rom javaslat? -
parkasz
senior tag
Bár személyes tapasztalatom nincs de esetleg: itt segíthetnek, vagy asus márkaszervízben
-
HPAA
őstag
eddig hibátlan dokkolós 16 gb-s gépem ma reggeltől nem kapcsol be sem
igazából nem vagyok képben mit is tudok tenni vele , javítás esetén hova fordulhatok ? -
lev@bps
csendes tag
Eladóvá vált a TF101-esem, részletek itt.
-
Sztupidka
tag
Sziasztok.
Nekiáltam rootolni a Tabomat a Root Toolkit es ennek a videonak a segítségével, de már a driverek telepítésénél gondba ütköztem mivel az nvidia flashert nem tudta rátenni. Így meg ugye hiába tettem Apx módba nem tud kommunikálni a PC és a Tab. Esetleg az lehet a gond, hogy a Driver install közben a Tab nem volt radugva a PC-re , vagy Win 8-ra nem megy fel?
Segítségét előre is köszi -
somigon
csendes tag
válasz
DessertFox #3374 üzenetére
Nem gondolnám. Egyszer csak fogta magát és nem vette többet a töltést és szépen lemerült, miközben a megoldásokat keresgéltem. Néha eljutunk odáig, hogy bebootol a főképernyőig, az akksi szimbólumon egy felkiáltójel van és írja, hogy csatlakoztassa a töltőt(ami persze be van dugva) majd paff, kikapcsol mert ugye semm kraft benne.
-
somigon
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával kapcsolatosan fordulnék hozzátok, hogy nem tölt a TF101-em. Nem csak a dokkoló, de maga a tablet rész sem. Tudom, olvassak vissza, megtörtént. Fagyasztós téma is megtörtént. Több irányból is nekifutottam a dolognak. A töltő fejegységével nincs hiba, beledugtam egy USB - MiniUSB kábelt, hibátlanul töltötte a telefonomat. A kábellel sincs gebasz, mikor még volt nafta a tabban rádugtam laptopra és érzékelte. Ha tab nélkül bedugom a dokkolót nem is villog nem csinál semmit. Ha tabbal, akkor elkezd villogni a led, megpróbál bekapcsolni a tab, majd kikapcsol és nem villog tovább. Ha csak a tabot csatlakoztatom, megpróbál bebootolni, majd leáll. Ha USB-n keresztül próbálom töltetni, laptopról, ugyanez a szisztéma. A vicc az egészben, hogy bedugva mintha áram alatt lenne a gép, mert ahol egy picit lepattogott a festék a fém burkolatról enyhén áthúz a dzsudó, érzem a bőrömön, ha odatartom, hogy csíp. (Elég röhejesen hangzik, tudom) Valakinek valami ötlet? Köszönöm!
-
A_Papa
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
@lev@bps: Igen, gyári. A kalibrálással kapcsolatban valamilyen app-ot tudnál javasolni, ami jó? Nem igazán csináltam még ilyet.
@parkasz: Ajjaj... Ha már nincs rajta gari, akkor pénzért sem cserélik?
-
parkasz
senior tag
A garanciális feltételeket nézd meg, de én valamiért úgy emlékszem az aksira csak 1 év a gari.
-
lev@bps
csendes tag
Gyári ROM van rajta? Elvileg 2 év gari van a tab-ra, ennyire biztos nem szabadna az akksinak tönkremennie ennyi idő alatt, ha a papírok megvannak, mindenképpen érdemes még most elküldeni garanciális javításra.
Először persze érdemes kipróbálni valami akku kalibráló app-ot, van olyan, amihez root sem kell.
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok:
A tablet aksija kb 30 perc alatt lemerül és töltéskor is ennyi idő alatt végez. Semmilyen folyamat nem megy csak a wifi, a képernyő és az android rendszer... Kb 2 napja megy ez.
A tablet novemberben lesz két éves. Szerintetek mi lehet az oka? Ha a aksi tönkrement, akkor gariban cserélhetik? Ha nem, hol tudom kicseréltetni és kb mennyiért?
A merülésről sajnos képet nem, tudok mellékelni mert nem otthon vagyok. De ha hazamegyek csinálok.
Köszi a válaszokat!
-
sombrio
tag
Az elöttem szóló mindent leirt.
Igazából minden funkciót nézz meg, mindenképp az USB és az SD kártya olvasót probáld ki!
A betegsége a kijelző alatt porosodik. -
lev@bps
csendes tag
válasz
zsolt19900 #3364 üzenetére
Szerintem különösebben sokmindenre nem kell figyelni: a tab alapos kipróbálása mellett nyilván érdemes megnézni, működik-e a dokkoló összes gombja meg a trackpad, SD-kártyát és USB-s eszközöket kezeli-e rendben és a dokkolás nagyjából biztos-e (ha a dokkoló ágyában ül a tab, 1-2-3 fokos billegés normális). Emellett én arról hallottam, hogy por került sok embernél a kijelző alá, ezt érdemes még mindenképpen lecheck-olni. Jó döntés amúgy, sztem még ma is bőven megállja a helyét a tab, 70-80 000 Ft-ot sztem ismán megér ma is dokkolóval, ha jó állapotban van.
-
zsolt19900
őstag
szeretnék vételezni egy ilyen használt transformert, mire figyeljek oda átnézéskor? andoridos telóm van szóval nem ilyesmikre gondolok, hanem a specifikus dolgokra, dokkolóval együtt lesz a gép
-
Buvana
aktív tag
Nem tudjátok mitől lehet az, hogy újabban állandóan dobálgatja, leválasztja magától a microsd kártyát a tab?
Rohadt idegesítő, régen nagyon ritkán előfordult, de most folyamatos lett. Ha nem múlik lementem a cuccokat a kártyáról, formázom, és meglátjuk. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Nem egészen ide való, de sajnos nem tudok máshol segítséget kérni. 3napja vettem egy Asus Memo Pad 7 HD-t, és sajnos valamiért nem akar működni a wifi, teljesen szürke, nem lehet kapcsolni. Gondoltam dobok rá egy szoftvert, de egyszerűen nem találok hozzá szoftverező alkalmazást. Felhívtam az Asus ügyfélszolgálatot, mivel a készülék garanciális, így kiküldenék Csehországba, de megköszönve nem kértem ebből, nem akarok heteket várni. Viszont az ügyfélszolgálatos annyit elárult, hogy ha rootolom a készüléket akkor meg tudom valahogy szoftverezni. Többet nem mondhatott, mivel a beszélgetést rögzítik. Van valakinek tippje arra, hogy mire gondolhatott? Hogy kell az Asus tabokat házilag szoftverezni?
-
parkasz
senior tag
Járt már itt valaki úgy, hogy por került a kijelző alá? Mit lehet vele tenni? Garis a dolog? A garohz kell számla, vagy elég a jótállási jegy? Esetleg tudtok egy helyet ahol vállalnak tisztítást pl gari lejárta után?
Előre is köszi a segítséget -
asusdani
csendes tag
valaki tud sgiteni az asus tf101 dokkólom mért nem töltödik
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Képzeljétek el bekapcsoláskor egy "Android verzió frissítése" szöveg jelent meg... Pár másodpercig dolgozott, majd felállt a rendszer.
A verziószám: 4.0.3
A kernel: 2.6.39.4
Nem igazán tudom mire vélni ezt a a dolgot. Van valami ötletetek? :-) -
parkasz
senior tag
Üdv!
Gariztatásnál a jótállási jegy elég, vagy a számla is kell?
-
zezoka
őstag
Én is köszi a válaszokat!
-
-
bupemko
senior tag
Nekem csak húzva vitte a 720-at, persze kódolástól is függ.
-
zezoka
őstag
Miért lehet az, hogy egy 720p-s sorozat akad? Nem elég neki a hardver? Egy másik 720p-s sorozat ment rajta viszonylag simán (annyira apró darabosság volt, hogy szinte nem is volt zavaró - asszonyt nem zavarta, engem zavart volna az is), de a mostani, az konkrétan szaggat, hang folymatos, majd megáll, h utólérje magát a kép is.
MX Player, és a tabhoz való Mx kodek (Arm v7) van feltelepítve, és gyári rendszer, még root sincs.
Szerk.: Most rémlik valami, évekkel ezelőttről, mikor megvettem akkor volt itt téma, hogy a full hd-t nem viszi, de a 720at sem? (720ban van letöltve, mert általában tv-n nézzük)
-
szponzor
senior tag
válasz
DessertFox #3340 üzenetére
Már megvan, a ROM is jónak tűnik, bár lehet, hogy legközelebb a linaro-sra frissítek, az elvileg kicsit gyorsabb. Governor-t hagytam interactive-on, mert smartassV2-n folyamat maxon hajtotta a processzort.
Köszönöm szépen a segítséget! -
szponzor
senior tag
válasz
DessertFox #3335 üzenetére
Nem flash-eli fel egyiket sem:
Running Wheelie..
>Tablet is now ready for Nvflash
Flashing twrp.SOS
>Finished, now reboot into recovery!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Running Wheelie..
>Tablet is now ready for Nvflash
Flashing roachcwm.SOS
>Finished, now reboot into recovery!És hiába nyomom a Vol-Down-t és a Power-t, után Vol-Up és semmi, a gyári Android recovery jön be, de mivel nincs update.zip-em, ezért dobja is a piros felkiáltójelet. Van valami ötleted?
-
szponzor
senior tag
válasz
DessertFox #3332 üzenetére
Most nézem, hogy az általad linkelt ROM TWRP-t kér, de az EasyFlasher CWM-et rak fel. CWM-ből is felrakható ez a ROM biztonságosan?
szerk.: Linaro-s verziót használod?
-
szponzor
senior tag
válasz
DessertFox #3332 üzenetére
Nem nekem kell, de azzal tisztában vagyok, hogy mit nyújt mondjuk a CM a stock Android-on felül, persze azzal is, hogy (ha nagyon-nagyon figyelmetlen vagyok, akkor) tégla is lehet a gépből, de eddig erre még nem volt példa nálam. A lényeg, hogy akkor ennél a készüléknél nem kell bootloader-t nyitni. Köszönöm a segítséget!
-
DessertFox
aktív tag
válasz
szponzor #3331 üzenetére
Úgy látszik mindenki nyaral. A te általad leirt módon is lehet recoveryt cserélni, én azonban az easyflashert ajánlom:[link] A romok közül kinek a pap, kinek a papné. Én lassan 3 hónapja ezt használom a legnagyobb elégedettséggel: [link] De mielőtt nekiállnál: biztos akarsz romot cserélni? Tisztában vagy vele hogy ez mivel járhat? Ha segítség kell, kérdezz bátran.
-
szponzor
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen táblagépre szeretnék CM-et vagy másik ROM-ot rakni. Ennek a menete csak annyi, hogy a leírás szerint felrakok egy CWM-et és onnan felrakom a zip-et? Bootloader-t nem kell nyitni?
Melyik az aktuális stabil, ajánlott ROM erre a tablet-re? -
cimbi186
aktív tag
válasz
bupemko #3323 üzenetére
Szia!
Ezeket az appokat teljesen gyári gépre is fel lehet tenni(ICS 4.0.3.)?
És mondjuk ha igen akkor a HD tartalmak lejátszásán javítana,hogy nem 1Ghz-n pörög a proci,hanem mondjuk 1.2Ghz-n vagy akár feljebb?
( lehet a közeljövőben elég sokat lenne rajta nézve a MindigTv HD,de a mostani állás szerint eléggé akadozik a lejátszás) -
DessertFox
aktív tag
Ezt tegnap találtam.[link] Annak lehet érdekes, aki szokott a tf-n zenét hallgatni. Szerintem jobb mint dsp. Az ájfón fülesével döbbenetesen szépen szól a masina.
-
bupemko
senior tag
válasz
dave182 #3321 üzenetére
Milyen verziójú dokkod van? Dokk nélkül nem indul újra?
CPU állításra a Pimp My Romés a No-frills CPU Control app-okat javasolják a [Revolution fórumban].
-
bupemko
senior tag
válasz
dave182 #3319 üzenetére
Ez XDA-n sajnos elég ismert jelenség (SOD - Sleep of Death). Esetleg ha olyan ROM-od van, amiben custom kernel van, akkor megpróbálhatsz kicsit magasabb feszültséget adni adott frekvencián, hátha segít. Sajnos nem találtam egyértelmű megoldást, de hardveres oka is lehet. Elvileg a legújabb gyári ROM-mal nem nagyon kellene, hogy előjöjjön. Van akinek gyárival is előjön, van akinek custom rom-mal sem.
SOD témák XDA-ról pl:
[Q] TF101 SODs with no-name CM nightly builds
[ROM] [4.2.2] [ No-name CM10.1 nightlies ] [ Standard & Linaro ] [TF101 / TF101G] SOD search results
Random újraindulás viszont elég gyanús. Ha visszatetted a gyári Asus-t és továbbra is produkálja, akkor esélyes, hogy valami haldoklik benne.
-
dave182
senior tag
válasz
DessertFox #3318 üzenetére
Még esetleg valakinek utolsó 5lete hogy mi lehet ez a nem tudom kihozni alvó módból és random ujraindul...hátha nem hardver lenne...
-
dave182
senior tag
válasz
DessertFox #3315 üzenetére
még 1 kérdés...a gari 1 év vagy 2? asszem a serial number mellett 24 van tehát elvileg 2 év gari van rá...
-
dave182
senior tag
válasz
DessertFox #3313 üzenetére
Köszönöm
-
dave182
senior tag
válasz
bupemko #3308 üzenetére
Megtaláltam és letöltöttem, feltettem a revolution hd-t de még így is ha kijelzozarat adok neki néhány perc után már nem tudom felébreszteni csak ha hosszan nyomom a bekapcsoló gombot...ha easy flassherrel visszateszem a gyári rendszert az asus honlapjáról akkor be tudom gariztatni? Nem fogják latni hogy rottolva volt vagy masik rendszer is volt rajta?
-
bupemko
senior tag
válasz
dave182 #3309 üzenetére
Innen tudod letölteni. CWM-ben ROM telepítés előtt közvetlenül kell futtatni.
How to flash:
Download ROM and place it on your SD card
Download "Super Wipe" script & place it on your SD card (optionally if coming from earlier version of my ROM, obligatory if coming from stock or other custom ROM)
Boot your phone in recovery mode (vol down + power)
In main menu, select "install zip from sdcard"
Select "choose zip from sdcard" and browse to the location of "Super Wipe" script
Once again select "choose zip from sdcard" and browse to the location of Android Revolution ROM
After flashing process is complete, reboot the device -
bupemko
senior tag
Régebben volt egy superwipe script, azt esetleg próbáltad?
-
dave182
senior tag
válasz
dave182 #3306 üzenetére
Sikerült gyári romot visszarakni de kifagy folyton, random újraindul és kifagy az asus logónál. ..eos4 rommal is ugyanez van, cm 10.1 el is ugyanez...marad a gari
A kérdés az az hha easy flasherrel visszateszem a gyári romot és úgy küldöm el gariba...nem fogják látni hogy buzeralva volt? -
dave182
senior tag
Valahogy totál bootloop fogadott a géppel és semmi sem segített rajta...cwm-ből feltettem cm-et de az csak a cm logoig jut el...apx-et nem ismeri fel a pc...most mit csináljak? Melyik romot tudom cwm-ből telepíteni?
-
zezoka
őstag
válasz
hugyapeter #3303 üzenetére
Az, h custom rom van fent!
Nekem is volt ilyen, h telón custom romban nyomtam egy factory resetet, és utánna nem akart elindulni a teló, mert a rom telepítése az sd-re is pakolt (itt gondolom a belső memóba), és ugye az is törlődött. Csak a rom újratelepítése volt a megoldás (kb fél órát hagytam , de nem indult el).
Épp ezért mikor kicseréltem az sd kártyámat nagyobbra (8->16GB), akkor is ugyanez a szitu, rom újratelepítése...
-
hugyapeter
csendes tag
Sziasztok!
A problémám már megoldódott, egy jó barátom megcsinálta a tabot, de ismét szembesültem egy másik gonddal
Továbbra is főzött ROM van a tabon, 4.1.2 JB.. egyik ismerősöm elvitte a tabot tőlem, mivel eladó és megnézné jobban a gépet és csinált egy gyári visszaállítást a gépen..most a probléma az, hogy a CM10 logó bejön pörög, mintha töltene, de nem tölt be az android.. valakinek valami tipp??
Wipe-olni mindent a CM10 boot alatt és tegyük fel újra a ROM-ot??
Előre is köszi a válaszokat!
-
atonement
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki custom ROM-ról olvasna tapasztalatokat:
Én eddig a gyári rendszer hűséges követője voltam, viszont gondoltam egyet, és kipróbáltam a TeamEOS 4-et, ami Android 4.2.2. Én eddig is elégedett voltam a gép teljesítményével, na de amióta ezt használom, száguld a masina. A gépelés szélsebes végre! Mintha egy új gép előtt ülnék, fürge, a megjelenés pedig alaposan testreszabható.
Aminek külön örülök, az az, hogy az alsó fekete csík eltüntethető, így csak a gombok maradnak láthatók. Sajnos ennek hiánya mindig zavart az előző rendszerekben, és ennek meg is lett az eredménye: 2 év után elforgatva a képernyőt durván látszik a csík nyoma.Egyébként ti milyen launcher-t használtok? Én kb. 1 éve a NOVA-ra esküszök, ennél jobbat a TF101-re sehol nem láttam.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- GTA V
- Napelem
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Delta Force (2024)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Jó állapotú!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Új Dell XPS 15 9530, 15.6" FHD+ IPS, i7-13700H, RTX 4060, 16GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Acer Predator GAMING 17" Laptop! i7-11800H / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1135G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium 96%, 2025.12.02 Apple gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest