Új hozzászólás Aktív témák
-
stifi
senior tag
én egy dolgot hiányolok, és a cikkben sem esik szó róla.. oké, hogy 3 év garancia, meg 3 éves akku, meg cseppálló meg matt, de milyen a szerviz? ugyanaz, mint a többi asus? nyilván igen.
márpedig mind a lenovo, mind a dell letett már valamit az asztalra szolgáltatás terén a biznisz vonalon, szerintem ettől lehetne igazán biznisz gép egy annak szánt termék... helyszíni NBD garancia ésatöbbiha majd az acer meg az asus is kialakít ilyen worldwide hálózatot, akkor fognak felnőni a többiekhez, addig maximum elfogadható gépeket tudnak gyártani, de ez sosem fog megfelelni a szemellenzős biznisz fetisisztáknak
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
stifi
senior tag
eleve komolytalan olyan emberrel üzletet kötni, aki abból indul ki milyen karóra, öltöny, autó, notebook van a másiknál...
még az is lehet, szívesebben állok szóba egy olyan emberrel, aki ilyen notit használ, mint aki előkapja a félmillás Latitudeot, a slusszkulcsot meg a Rolexet, bár mivel ez engem egyáltalán nem érdekel, felőlem aztán egy Amilo is lehet nála, nem ettől lesz több vagy kevesebb..Sőt, talán még jobb is, ha valami olcsóbb cucca van, legalább az első benyomás nem az, hogy ez az ember csak a külsőségekre ad, és direkt vakítani akar a drága holmival...
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
törölt tag
válasz audi100td #77 üzenetére
Arról volt szó korábban, hogy mit keres az asus a biznisz modellek körében, mert nem olyan nagyszerü mint pl. a lenovo ezen kategóriájú terméke.
Erre irtam én, hogy nekem meg van egy ilyen nagyszerü laptopom, amin végülis csak a laptopok egyik legfontosabb tulajdonságát sikerült eltolni (melegszik és hangos). Kötekedés helyett inkább tanulj meg olvasni. Köszi
-
törölt tag
válasz audi100td #75 üzenetére
Tudom. i5-ös proci.
De az eléggé a lenovo hibája, hogy a szellőzőnyilások a t410-en pont feleakkorák mint a t400-on...
És az is hogy hütő sebessége nagyjából a következő kiosztás szerint változik:
0 - nincs hütés (hangtalan)
1 - ~2000 rpm (alig hallható)
2 - ~3500 rpm (boing 747)
3 - ~3800 rpm
és igy tovább. És ezen semmilyen külső program nem segit, mert az csak ezeket az értékeket tudja beállítani (0,1,2,..7) és nem az rpm-et. Hihetetlen hogy nem voltak képesek 2000 és 3500 közé még berakni értékeket, miközben 3500 felett 300-asával növekszik...Szóval a lényeg:
egy bekapcsolt t410-esnek i5ös procival, ahhoz hogy a processzort ~50 fokos hőmérsékleten tartsa, 3-es szinten kell pörgetnie a ventit, ami baromi hangos. És mindezt úgy, hogy semmi, de semmi nincs elinditva a gépen az operációs rendszeren kivül. Ha bármit is futtatsz (pl. netezel), akkor már 3800-4000 között fog menni a venti. Szóval én senkinek nem ajánlom a t410, mert egy elcseszett modell. (és mint mondtam nem egyedi hiba, csak ird be a googlebe hogy t410 noise, fun noise, loud vagy hasonlók és szarásig lesz panaszkodó userekkel)Na ennyit a bizniszségről, fém zsanérok helyett inkább gondoltak volna a hütésre
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz #82729984 #71 üzenetére
Ennek az az oka, hogy i5 meg i7 procikkal szerelik, amik elég rendesen fűtenek, hozzá még esetleg Quadro vga. Ez nem a lenovo hibája, a T400-ra amúgy nem jellemző, nekem ThinkPad X41-em van 90nm-es procival és szép csendben végzi a dolgát, gyakran teljesen le is állítja a ventit.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
válasz #82729984 #73 üzenetére
Szerintem vidd el szervizbe, mert a ThinkPad max akkor melegszik ha meghajtos, és akkos csak akkor, ha nem kis processzor van benne. Az Én T61-em közel ugyanaz, és köze nincs a melegedéshez. De közel nem annyira hangos mint egy ProBook, vagy egy Extensa.
Hát igen, a bisznisznél sem mindig a hang a fontos, hanem a support, meg a gari, esetleg a szerviz na ebben a Lenovo-nál nem mondasz jobbat. Az Asus, meg biztos, hogy nem jobb.
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
törölt tag
Van egy dellem is, nem biznisz (inspiron). 3 éve tökéletesen müködik, és nem melegszik, nem hangos.
Mellesleg a t410 árából 2-3 ilyen dell is kijön, szóval ha beszarik, akkor bemegyek a boltba másnap és veszek egy zsir újat és még mindig olcsobban vagyok.Na de nem ez a lényeg. Hanem hogy ez az állítolagos biznisz kategóriájú laptop melegszik és folyamatosan megy a ventillátora és az baromi hangos és ez mondjuk elég lehangoló tud lenni egy üzleti tárgyaláson. És ez nem csak az én gépem problémája, teli van vele a google ennél a tipusnál.
Szóval csak arra probáltam rávilágitani, hogy attól hogy egy gép biznisz modell, mert titánium sarokpántjai vannak meg magnéziumház stb stb, még lehet hogy pont hogy alkalmatlan arra amire szánták. És forditva, egy "rosszabb" minőségü notebook is lehet alkalmasabb. Speciel én lesz@rom a magnézium házat, sokkal fontosabb hogy halk legyen egy notebook.
ui:
viszont ez a numerikus billentyüzet ultra gáz laptopon, nem tudom miért erőltetik. Az egysoros enterről már nem is beszélve... -
alamuszi
senior tag
-
törölt tag
Hagyjatok már ezzel a buisness class kategóriával.
Nekem t410-em van aztán egy kalap kaki. Melegszik és hangos. Ennyit a bizniszről... -
alamuszi
senior tag
Értelelek hajtogatod a saját dolgaidat, ha ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor elmondom mi nem teszi ezt a gépet valódi Business géppé. Magyarázd el legyél szíves, hogy egy ilyen kategóriás SMB Notiba mióta illik:
Atheros Wi-Fi-t tenni? (Ugyan jó az atheros, de közel nem tudja kompatibilitásban az Intel, Broadcom páros tudását, jelerősségben igen)
Mióta szabad ismeretlen Bluetotth chipet tenni egy ilyen gépbe. Nem láttam sehol, hogy le lett volna írva.Sajnos a Business kategóriának az első ismérve a szinte mindennel való kompatibilitás, amit a Dell, Hp, Lenovo gépei hoznak is. Nem szokás konzumer alkatrészekből Business gépet építeni. Ezt megtette az Acer is a TravelMate-el és meg is van az eredménye.
Nem szokás ilyen billentyűzetet építeni egy Business gépbe, hiszen a kompatibilitás mellett, a használhatóság a másik ismérve. Azaz az Aceren kívül csak ezen az Asus-on van konzumer billencs.
A Matt kijelző jó pont, a házat megfogdostam, valóban hozza az SMB szintet.Ha ennyire akartad kezdetben ennyibe tudok belekötni, ami miatt nem ér fel a HP ProBook 6000 Serieshez. A Tartósságot valóban az idő eldönti, de addig is ki lehet indulni az eddigi Asus termékekből.
Mer ugye a ProBook 6000 series elődeit (Pl :HP NX 6110, 6310, 7400, 7300, 8440) ismerjük 4 - 5 éve mennek. Nekem is van egy NX7400-am.
Szóval summa summárom lovagolhatsz ezen, akkor sem nőtt fel arra a szintre, amire a régi SMB gyártók.
ÉS PERSZE EZ MAGÁNVÉLEMÉNY.
(#69) Zanik :
Ebben egyetértünk.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Hát ha a 6000-es Probook-okat nem is éri utol, a 4X10-es és a 4X20-as szériát simán lepipálhatja. Volt szerencsém megtapogatni egy 13"-os és egy 15"-os példányt, és hát nem voltam elájulva sem a tapipadtól, sem a billentyűzet körüli fényes felülettől (a kurzor billentyűkről inkább ne is beszéljünk!). És a HP ezt a 4000-es szériát is "small business"-ként pozícionálja, miért ne tehetné az Asus is ezzel a B53-mal? Az egyetlen gond talán az ára lehet, mert azért a 4000-es Probook-ok olcsóbbak!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
ro_bert17
őstag
"Alapvetően az a baj, hogy ez az ASUS annyiba kerül, mint egy HP ProBook 6000 series, és ez nem tudja azt, sem minőségben, sem tartósságban, sem pedig ipari kompatibilitásban."
"Nincsenek,.."
Ha nincs ezzel az asus notival tapasztalásod, amiről a cikk szól, akkor nem tudom miért írtad, hogy mennyire tartós, és milyen minőségű más gyártóhoz viszonyítva?"Rudi nevezheti üzletinek, mert az ASUS is annak nevezi..."
Ezért a mert miatt kérdeztem. A Rudi miért nevezheti annak, ha "mert" az asus is annak nevezi? Gondolom a cikkíró azért nevezi annak, mert így látja, és nem azért, mert az asus is annak nevezi. -
alamuszi
senior tag
válasz ro_bert17 #66 üzenetére
"Rudi asus marketing munkatárs?"
Miért ha annak nevezi, akkor annak kell lennie???? Nem értem az összefüggést de biztosan elmagyarázod majd. Hmmm... (Bocs Rudi de nem értem mi a fenének kell értelmetlen dolgokba belekötni, nem neked szól természetesen.)
"Ti már használtjátok ezt az asus notit, hogy vannak tapasztalásaid minőségben, tartósságban? (A tartósság főleg érdekelne egy ennyi idős készüléknél.)"
Nincsenek, ellenben vagy 10 - 15 Más Asus-al igen. És bizony azoknak köze nincs a Bussines-hez. És Mint Rudi nagyon tisztán leírta mi a pontos konkurenciája ennek a notebooknak, ezért már bocs Te olvastad valahol, hogy T osztály, elitebook, vagy latitude, mert én nem, akkor ha ennyiért lehet venni ilyeneket, Te asus-t vennél? Sok sikert hozzá, nem lebeszélni akarlak, azt veszel ami tettszik. Csak van ésszerűség is a világon amibe ez nem fér bele. A Marketing igen.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
"Alapvetően az a baj, hogy ez az ASUS annyiba kerül, mint egy HP ProBook 6000 series, és ez nem tudja azt, sem minőségben, sem tartósságban, sem pedig ipari kompatibilitásban."
Ti már használtjátok ezt az asus notit, hogy vannak tapasztalásaid minőségben, tartósságban? (A tartósság főleg érdekelne egy ennyi idős készüléknél.)
"Rudi nevezheti üzletinek, mert az ASUS is annak nevezi, de nem ér fel az azonos kategóriás pl ProBook-okhoz."
Rudi asus marketing munkatárs?[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Alapvetően az a baj, hogy ez az ASUS annyiba kerül, mint egy HP ProBook 6000 series, és ez nem tudja azt, sem minőségben, sem tartósságban, sem pedig ipari kompatibilitásban. Szóval nem nem az ASUS-al van a baj, hanem pontosan az a baj vele, mint az Acer TravelMate-ekkel. Egyszerűen csak nem tartalmazzák azt, amit a HP, Dell, Lenovo, azaz azt a fejlesztést, ami üzletivé tesz egy eszközt. Rudi nevezheti üzletinek, mert az ASUS is annak nevezi, de nem ér fel az azonos kategóriás pl ProBook-okhoz. Az pedig egyenesen komolytalanná teszi ezt az eszközt nevezze az ASUS bárminek, hogy ennyiért van T is na ez viszont nem annyira értem ezt a filozófiát. Szóval amit Integra ír sajnos abban van valami. Az hogy valamit üzletinek nevezünk, nem lesz az. Erre pontosan a TravelMate a legjobb példa, ami már nagyon lenn van.
-
rolkaDb
aktív tag
Jó a dizájnja tetszetős! Bár nekem igencsak drága noti ez.
-
audi100td
nagyúr
válasz audi100td #62 üzenetére
Ezzel csak arra akarok utalni, hogy egy olyan gyartotol akinek legalabb van tapasztalta a felsö vallalati kategoriaban, elöbb vennek ilyen gepet. Mig pl. Asus eddig csak consumer tömegkacatokat gyartott, a stabil szervizhatter, alkatreszellatottsag megint egy kerdeses dolog...
-
Zanik
addikt
Kedves Integra! Ne haragudj, hogy beleszólok, de ha te a Probook, Vostro és Thinkpad SL szériákat is rossznak tartod, akkor a HP-t, a Dell-t és a Lenovo-t miért nem szidod olyan vehemensen azért, hogy ők is "vállalatoknak szánják" a szerinted "legalja" notebook-jaikat, miközben az Asus-t ugyanezért elítéled? Kérlek ne vedd támadásnak, csak nem értem tisztán, hogy neked magával "semi-business" kategóriával, vagy kifejezetten az Asus-szal mint márkával van-e bajod?
-
Integra
titán
ezek a szériákkal amikkel kardoskodsz, max legalja vállalati kategória.
thinkpad sl - még viccnek is rossz.
az hogy az asus vállalatoknak szánja, egy dolog. ettől még nem lesz vállalati notesz, ez egyszerű parasztvakítás, olcsó consumer gépet ad el jó drágán vállalati név alatt.
melyik részét nem érted?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Gusztáv
addikt
Külsőre a gép teljesen vállalható. A minőség majd kiderül, a billentyűzet meg gáz, de sajna most ez a trend a numerikus blokkal. Kíváncsi vagyok, sikerül e az Asus-nak bekerülnie cégekhez, mert ott általában 1-2 modell nem elég, a nagyok teljes portfólióval ott szoktak lenni: szerver-desktop-laptop. Ja és a vállalati szektorban, főképp most, szerintem van létjogosultsága ezeknek a gépeknek. Nem lehet minden dolgozóhoz 300-400 ft-s laptopokat hozzávágni.
Laci
-
Michell
tag
Üdv!
Bár én eddig mindig TP notebook-ot használtam, most épp azt látom hogy a környezetemben lévő kb. 60 T400 1/6-a már megjárta szervízt.
(Ráadásul nem is egy sorozatból valók hanem 3 különböző eresztés.) -
-
Integra
titán
na várjál már, nehogy még te sértődj meg, mert pontatlan vagy...
asus notebook vállalati szférába - ez a cikk címe. te írtad, nem én.
ha az ember magára a klasszikus vállalatra gondol, akkor nem az általad felsorolt teherfuvarozó kismaszekre asszociál (hahaha, üzleti szféra, még számlát sem adnak, úgy kell kikönyörögni tőlük), hanem a valódi vállalatra. már itt elrontod.
ne is haragudj ez nem business class vagy vállalati szegmens, oda azok a gépek tartoznak, amelyekről mai napig megismerszik ez a szegmens.
ez az asus notebook jobb esetben egy alsó kategóriás kisvállalkozói notebook, ennek megfelelően látszik is rajta. se több se kevesebb. ám ha azt veszem, hogy t400-ból (vagy t410s? - nem tudom hirtelen) akcióban 3 év garival brutto 310ezerért kapsz jelenleg vadonat újat, akkor meg egyenesen viccnek tartom az asus árát, meg az egészet ahogy van.
ez nem jottányit sem engedni a régi dolgokból, hanem ez nem vállalati, üzleti notebook, amiről ez a szegmens megismerszik és soha nem is lesz az.
te fogalmazol pontatlanul. vagy dőlsz be a gyártó markegint bullshitjének.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Zanik
addikt
Jah, mielőtt nekem ugrik a jónép, hogy itt védem a "fos" Asus-okat, tisztában vagyok a konzumer gépek hibáival, valamint a megfelelő support fontosságával, és tudom, hogy hol helyezkedik el az Asus a minőségi rangsorban a HP-hez, a Dell-hez és a Lenovo-hoz képest. Amúgy meg épp egy business laptop beszerzésén gondolkodom.
-
spyduck
nagyúr
válasz audi100td #25 üzenetére
A "normális" business-ről azért olvasol kevés tesztet vagy szinte semmit, mert a vásárló réteg adott, nem kell őket győzködni ( nagyvállalatok ).
Míg a consumer gépek vásárlórétege maga az átlag fogyasztó, ő megy fel az inernetre és keresi a tesztet. Ezen gépek gyártói természetesen fizetnek a tesztekért, senki nem dolgozik ingyen (kivève a fanatikusok ). Én is csak hobbiból csináltam és csinálni is fogom az EliteBook teszteket. -
Zanik
addikt
válasz ro_bert17 #50 üzenetére
Hát igen. Közben találtam is egy hsz.-t a szerviztapasztalatokról. És ez csak egy conzumer gép, az üzleti meg akár prioritást is élvezhet...
Nekem nincs szerviztapasztalatom, mert anyám 8éves Asus-a meg az én 4 éves Asus notim is köszöni szépen, de jól vannak. Igaz az évek alatt kicsit megkoptak itt-ott, de rendesen működnek.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz ro_bert17 #47 üzenetére
Én úgy tudom, hogy már újra itthon van a szerviz (a HRP az, ha jól tudom). Korábban az NSE Hungary végezte a munkát, de sok baj volt velük, utána szervezték ki Csehországba. Ott meg az volt a gond, hogy a cseh szervizesek sokszor téves vagy félinformációkat kaptak csak arról, hogy pontosan mi a baja a notinak, és eleinte 1-2 hét volt mire visszakerültek a tulajokhoz a gépek, de később volt aki 4 nap alatt visszkapta. Aztán megint sok lett a panasz a sok hibásan visszaküldött gép és a felesleges körök miatt, úgyhogy kb. 1 éve visszahozták a hazai szervizelést és azóta a HRP viszi, ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
polip
addikt
eleve egy üzleti notinál a garanciális ügyintézés a legfontosabb. egy üzleti notin az ember élete rajta van...
hogy a bánatomba gondolja az asus, hogy nincs mögötte normális szervizháttér, és küldözgetem ki a gépem az osztravai szervizbe, morvaországba????
nonszensz
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
audi100td
nagyúr
-
ro_bert17
őstag
válasz audi100td #33 üzenetére
Nekem az írásból lejött, hogy a cikkírója végül is nem is hozta egy szintre a TP-el, vagy elitbookokkal ezt a gépet.
Valamiért úgy érzem, ha az acer, asus, stb., gyártó készítene egy olyan gépet, amit ami minden általad felsorolt kritériumnak megfelel, akkor is prüszkölés lenne, de legalább is majmolásnak lenne elkönyvelve. -
rudi
nagyúr
válasz audi100td #33 üzenetére
A címben egy kérdés volt, a cikk végén pedig ott a válasz:
"Úgy gondoljuk, az Asusnak egy nagyon jó kis céges notebookot sikerült összehoznia. A B53 a méregdrága és legendás T-s ThinkPadekkel vagy csúcs EliteBookokkal azért nem veszi fel a versenyt "összerakottság" terén, de árban sem az ő ellenfelüknek szánják. ..."
Amit Te fél konzumernek hívsz, és elég viccesen hangzik, azt a notebookgyártók biznisz klassznak, és szerintem tényleg a biznisz klassz aljára sorakozik be. Vagy szerinted hova sorolható be ez az Asus, a Dell Vostro, a HP ProBook vagy a Lenovo ThinkPad L/SL sorozta?
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
audi100td
nagyúr
válasz ro_bert17 #32 üzenetére
Itt az a problema, hogy felrevezetesböl egy fel-konzumer gepet akarnak üzletikent eladni, ennek fenyeben elegge szavaro az alcim, "Kipróbáltuk az Asus B, vagyis business vonalába tartozó, B53-as notebookját. Vajon ezután reszketnie kell a ThinkPadeknek és EliteBookoknak?" Hogy lehet ezket a gepeket egy lapon emliteni egy Asus akarmivel? Es most nem a markarol beszelek, be lehet a helyere nyugodtan helyetesiteni, Acer-t, MSI-t, Gigabyte-ot, HP ProBook-ot, ThinkPad Edge-t, vagy akarmi mast. Hogy lehet egy gepet üzletinek nevezni, ha ezek a jellemzök nem adottak: strapabiro alu-magnezium vaz, megfelelö billentyüzet, massziv zsanerok, zarhato fedel, pöcök eger (nem letszükseg, normalisat ugy is csak a lenovo tud csinalni), 180 fokban nyithato fedel, megbizhato es gyors, könnyen elerhetö szerviz. Megertem, hogy a PH is a reklamokbol el, de azert nem kene olyan szintre süllyedni mint a hazai palyaval...
-
ro_bert17
őstag
[link]
Pl. nekem ebből ez jön le. De több hsz.-ból is sajna. És hogy mennyire biznic, meg miért arról is volt már ezer megnyilvánulás. Engem mondjuk már hidegen hagy. Talán rugalmasabban kellene szemlélnünk a dolgokat...(#30) ^Clown: Nekem is pont ez jutott az eszembe, dicséretes lenne, ha több gyártónál is elterjedne ez a technológia, ha valóban beválik.
-
Solten
őstag
Szerintem elegans...
Saor Alba
-
-
hemaka
nagyúr
válasz ro_bert17 #28 üzenetére
Itt nem magáról az ASUS márkáról van szó. Hanem inkább csak arról, hogy ez a gép nem fér meg a biznisz kategóriában, elnézve a vetélytársakat. Hiába próbálják úgy eladni, pár dolgon elhasal a gépezet. Ez az én személyes véleményem erről.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
ro_bert17
őstag
Miért sejtettem, hogy ebben a topicban nagy prüszkölés lesz, ha valaki vállalatit, és asust egy mondaton belül olvas?
Egyébként ez a márka imádat mindig is divat volt?A 14"-os ígéretes lehet szerintem, ha olcsóbb lesz. Van egyébként más gyártó, aki az akksira is 3 évet ad?
-
Szabvány nincs, mérce viszont van: TP, EliteBook, stb.
Abban persze igazad van, hogy aki jobbat akar egy consumer gépnél, de nincs éppen nála 200+K, azoknak jó megoldás. Vagy legalábbis jobb, mint egy csilivili consumer gép. Ismerősöm pl. az én javaslatomra vett SL510-et 140K-ért. Kompromisszumnak jó, business gépnek nem
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Varhato mostanaban teszt igazi üzleti gepröl (pl. ThinkPad T, X szeria, EliteBook) vagy csak ilyen kacatok, mint Asus, TimeLine X, stb?
-
Integra
titán
ugyan már, ne beszélj csacsiságokat, egy cég nevetséges áron kapja meg flotta értékesítésben ezeket a csúcs noteszokat..
ez az asus egy vicc, már ne is haragudj, ha pedig szerinted ez a gép egy valódi business class gép, akkor egyszerűen hiteltelen vagy. aki meg komoly vállalkozó privátban és nem cégtől kapja a noteszát, az meg nehogy már ne tudja kiköhögni azt a 300 ezer brutto ft-ot egy t400-ra,ami fényévekkel veri ezt a vackot minden téren.
valóban kialakult ez a budget réteg, senki sem tagadta, én sem, de ezeknek az ég világon közük nincsen a business class-hoz, csak a gyártók szeretnék rásózni a népre business class név alatt ezeket a hulladékokat.
ez nem szemellenző, akármennyire is igyekszel beállítani ilyennek, ez tiszta, egyszerű tény....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
polip
addikt
lehet, de ti is félreértetek valamit:
nem attól üzleti egy notebook, mert a gyártója azt mondja róla hogy az, illetve abba a kategóriába szánja...pont fordítva van a dolog. attól üzleti egy gép, hogy a célközönség (az üzleti szféra) annak tartja-e. remélem világos az óriási különbség!
na és az asust soha nem fogja üzleti gépnek tartani a komoly vásárló...ilyen egyszerű a sztori...
mint ahogy a dacia hiába gyárt sportkocsit, soha senki nem fogja megvenni, aki sportkocsit keres
-
polip
addikt
komolytalan gép, komolytalan gyártótól...
köze nincs a business classhoz...és az asusnak soha nem is lesz...
tudjuk mindannyian, az asus nem a minőségi noteszgépeiről híres...nem véletlen lépett le magyarországról anno
-
rudi
nagyúr
válasz hibavissza #19 üzenetére
Hmmm... lehet kellene itt tartani egy angolórát vagy valami hasonlót. Mert a "szmól bizniszt" is biznisznek hívják. Az meg akár teherfuvarozó kismaszek is lehet, akitől a ThinkPad ugyanolyan messze áll mint a selyemöltöny vagy a rolex vagy vagy akár a hosszú tengelytávos 7-es BMW... Nem értelek benneteket...
-
-
hibavissza
veterán
elképzelem amint a selyemöltöny alól villan az ánusz biznisz laptop...kva sokat kell a marketingeseknek gyúrni erre a márkára, hogy vállalható legyen.
-
rudi
nagyúr
Van valami ISO vagy IEEE vagy akármilyen szabvány arra, hogy mi nevezhető biznisz klassznak? Szerintem nem kell ahhoz túl nagy ész, hogy valaki belássa, a kereslet szélesedésével a kínálat is szélesedett. Nézd csak meg mondjuk a Dellt. Anno volt Latitude és Inspiron, most meg van mellé Vostro, Studio, XPS-ek és Alienware, illetve a minik és a Compaq. De a világon mindennel így van ez, legyen szó autóról vagy bármiről.
-
hemaka
nagyúr
Én is így látom. Sok vendégelőadó(magas beosztású arcok) tart nekünk előadást a saját gépéről és eddig csak Dell Latitude variánsok(Z, XT2), MBP, Lenovo W510... volt a felhozatal. Nyílván vehetne más márkát is, de nem kérdeztem meg egyiket sem, hogy miért éppen azt választotta.
[ Szerkesztve ]
-
-
rudi
nagyúr
Sejtettem, hogy jönnek majd a hozzád hasonló bigott "bizniszesek". Észre kellene már venni, hogy a biznisz nem csak azt jeletni, amit Te szűk szemellenzővel látsz. A T40 óta eléggé szélesedett a világ ezen része! Ma már nem csak annak a "bizniszmánnak" van vállalati notija, aki(nek a cég) 5000 dolcsit ki tud köhögni érte! Érted, Vostro, ProBook, ThinkPad SL, sőt még TravelMate is! Kialakult ez a réteg, gyerekség úgy tenni, mintha nem létezne.
[ Szerkesztve ]
-
Jelentem, a TP-ek és az EliteBook-ok nincsenek veszélyben
Nem rossz ez a gép alapvetően, de a fent említett két brand-nek csókolommal kell köszönnie
-
VaniliásRönk
nagyúr
Kihagyni a B52-es ziccert...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
adalbert1
veterán
Egyetértek az előttem hozzászólók egy részével, Asus mint bc notebook, muhaha
A konkurenciának felsoroltak közül egyedül a HP egyik Probookjához volt szerencsém, de szvsz az is hulladék volt...Szerk.: jövő héten lesz hazai pálya?
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
ez egy vicc, komolyan
azért rendszeresen nézem reptereken meg repülőkön, ki mivel dolgozik. x200/201 az első, aztán dell, néha egy-egy mac. aztán akadnak ilyen felejtős gépek is, hamar tudod ki a komoly és ki szeretne az lenni...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
hemaka
nagyúr
ezt üzletember nem veszi a hóna alá, asszem...
-
Puma K
nagyúr
Everest v5.5 - CPU AES 165 258 10 746 8961
Nem sok az egy kicsit?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Pixelmaster
tag
engem nem fogott meg, sőt
-=The digital artist of the darkside=-
-
Zanik
addikt
Hát a Thinkpad, a Latitude és az Elitebook nincs veszélyben. A Probook-kal és a Vostro-val még talán versenyezhetne is, ám azok ennél olcsóbban is kaphatóak. A másik nagy probléma, hogy míg az ezüst színű fémborítás kevésbé gyűjti a port és az ujjlenyomatokat (de legalábbis kevésbé látszik rajta), addig a feketén szinte minden meglátszik.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
jézusatyaúristenaztaleborultszivarvégit....
ez egy biznisz notebook? ápr1 e van?
ezzel a klavival és klavi kiosztással? ne már.. hol a pöcökegér?
azt hiszem, a dell-nek meg a lenovo-nak nem kell különösebben kattognia..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Boxi88
őstag
Ennyi pénzért én azért már elvárnék egy kicsit erősebb vga-t, de ezt leszámítva nem rossz, elég jó kis masina!
-
grc999
tag
Nahát, külsőre igencsak hasonlít a nemrég tesztelt acer notikra, helyesnek tartom, hogy újra divatba jött a visszafogott, mattfekete borítás.
"Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."
-
lujó55
addikt
Jó kis írás lett, alaposan teszteltétek. A véleményem az olvasás után ugyanaz, mint a tiétek: tetszik. És kész. Maradok a Vostro-nál (bár ezért sokan megfeszítenek majd)
Az USB portok nincsenek túl közel egymáshoz? Az Asus legendásan jó akksikat pakol be, ez is okés. A billentyűzete is elmegy, de ezt tényleg csak kipróbálás után. Viszont 20000HUF differenciáért inkább az i5, mint az i3.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Dell Vostro 15-3568 / i5-7200U / 8GB RAM / 240 GB SSD / jó akksi
- AKCIÓ! HP Omen GTX 1650/ i5 9300H/ 8Gb DDR4/ 128 Gb M.2 + 1 Tb HDD
- Hibátlan Asus ROG Zephyrus G14 RTX 3050Ti/ Ryzen 7 5800H/ 16Gb DDR4/ 500Gb M.2 SSD
- AKCIÓ! Asus FX550D GTX 1660 Ti 6Gb/ R7 3750H/ 16Gb DDR4/ 250Gb SSD
- MSI GF65 Thin RTX 3060 6 Gb/ i7 10750H/ 8Gb DDR4/ 500Gb M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest