- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
Mert... Tizmilliokat rendelnek ugyanabbol a chipbol, garantaltan, 7-9 evig?
Vagy... Ah, biztos nem ez, hanem inkabb direkt kitalaltak a crypto-t.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Duck663
őstag
Ez ARCátlanság.... Ha a bányában jó lesz, már megérte, talán elviszi a bányászokat a Radeonoktól. Egyébként ez az AI skálázás elég jónak néz ki, így első látásra a dlss-nél is jobbnak, kevésbé látszódik rajta elmosottság/elmosódottság, kevésbé mű a hatása.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Puma K
nagyúr
válasz planbmokus #35 üzenetére
Nem kell megdicsérni senkit... itt most nem kell örömünkben tapsikolni... egy cégről van szó.
Simán arra próbáltam rávilágítani, hogy használható a cuccuk a mindennapokban és gond nélkül ahogy én tapasztaltam.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Auratech
őstag
Ha kábé úgy gondolkozik az intel, mint a Matrox, akkor nem biztos a kudarc. Ki kéne szolgálni a nem játszó felhasználókat is, akik videót vágnak, konvertálnak, tartalmat készítenek és nem akarnak teslát venni. És ha nem lehet vele bitcoint bányászni sehogyse.. Az adna lökést neki..
Az, hogy (otthoni) médiaszerkesztésre játékra már épp nem alkalmas levetett vga az elérhető opció, nekem ellenszenves. A másik vége is létezik a piacnak. Akik modern architektúrát és szolgáltatásokat szeretnének kis áramfelvétellel, és esetileg azért fHD-ben elevickéljen a páréves játék.. Amúgy szerintem az egész bitcoin marhaságot a konzolgyártók találták ki. Vajon miért kerül szinte kevesebbe egy ps5/xbox-x, mint egy kétéves n 1660 alkatrész?Auratech Field Recording
-
nagyúr
Kis nyomdahiba:
Az Intel hivatalosan bejelentette, hogy Arc néven érkeznek a nagy teljesítményű grafikus vezérlői
helyett
Az Intel hivatalosan bejelentette, hogy Arc néven érkeznek a kis teljesítményű grafikus vezérlői
De persze várjuk szeretettel a teszteket.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
janeszgol
félisten
Minimum gamingre jöhetne megfizethető kártya. Tehát FHD/30-ra.
Bár ugye most jönnek majd az új konzolportok, így megint emelkedhet a játékok gépigénye. -
törölt tag
Remélem nem sokat SzARCodnak és valami jó is lesz belőle.
-
Z10N
veterán
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
GeryFlash
veterán
Nem nagyon vagy tisztában mi az a driver támogatás. Például azt jelenti hogy az Intel a 2011-es Sandz bridge IGP-jeihez (HD2000, HD3000) nem adott ki a 2015-ben érkező Windows 10-hez drivert. Ehhez képest például az Nvidia a 2016ban kiadott Geforce 8xxx szériáhopz is adott ki win 10 drivert. 3 év support vs 9 év. Hope this helps
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
planbmokus
senior tag
Most akkor meg kéne dícsérni az Intelt, hogy 2014 Q2-ben sikerült beérni a 2005-ben megjelent Xbox 360 minőségét (ami IBM PowerPC alapon nyekergett)?
Az Overwatch/CSGO/LoL/DOTA pedig egy formásabb krumplin is elfut....
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Puma K
nagyúr
Nem értem a driver-re való fröcsögést vagy hogy említsem meg ezt a témát
Korábban a 4790K-ban lévő HD 4600 IGP-t használtam 8 hónapig játékokra. Azok közül is leginkább Overwatch és GTA Online pörgött nálam.
Semmi gondom nem volt az IGP teljesítményével... a GTA V/Online pont úgy nézett ki és annyi FPS-el futott mintha Xbox 360-on játszottam volna vele
Szoftveres anomáliákba sem futottam Windows 7 és 10 alatt.
Filmeket is néztem gépről meg youtube videókat 2560x1440-es megjelenítőn és ott sem volt gondom.
Pedig GTX 1070 volt az IGP-zés előtt.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
GeryFlash
veterán
Remélem nem lesz az hogy megjön az Intel a 3-4 éves driver update liftetimejukkal, ami majd ragadós példa lesz a másik kettőnek is, és mondjuk innentől 2-3 generációig tartanának a driver támogatottságok.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Z10N
veterán
Alchemist
Battlemage
Celestial
Druid# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
-
Z10N
veterán
-
Z10N
veterán
-
McDuglas
aktív tag
Ha még a jelenlegi piacra kiérnek, legalább egy 1650-nyi teljesítménnyel, lehet is belőle valami. Már azzal rengeteget behúznának, ha 1030-ak, 710-ek helyett ezt építik be az előre épített gépekbe.
-
Szabi®
addikt
Hihetetlen egyébként, hogy mennyire nem tudott magával mit kezdeni az intel az igd piacon..
Vagyis tudott, de az inkább már közhely volt. Úgy gondolom ha nincs az apple, mint fix biztos tőke injekció, akkor ezek a fejlesztések már 6-8 éve elkezdődtek volna. Így meg szépen el volt a babérjain ...[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
Nekem is volt anno egy 4GB-os I740 -em. Én az Abit BH6-os hoz vettem, mert az már AGP-s volt. Persze nem azon nyomtam a gémeket, az csak a Voodoo1-est szolgálta ki.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
törölt tag
A videó szerint valahogy ki fog ebből a 1080p jönni.
Bár a heves akció közben pillanatokra olyan, mintha 720p vagy 600p lenne felskálázva, de a kép az folyamatosnak tűnik, és a pre rendered frames sem éri el a 2-őt.Olyan benyomásom van, mintha stream-re optimalizált videót nyomna ki magából a hardver betömörítve a video bufferbe és ezt csomagolná ki a GPU feltehetően valamilyen fix funkciós egységgel.
Érdekes a probléma megközelítése, de nem biztos hogy rossz!
-
lemusz
addikt
Gondolom csak photoshop, de rohadt jól néz ki az a fekete pcb-n kékes lilás színátmenetű chip.
-
ShiTmano
aktív tag
Ha esetleg nem sikerül jól, akkor átnevezik Kud Arcra...
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ahhoz még kell egy pár év(tized).
#7 nyunyu : Mondjuk a mostani koncepció az eddigi legéletképesebb. Nem próbálnak meg semmit feltalálni, semmi innovációt behozni, csak másolni azt, amit a többiek. Nyilván a felsőházba ezzel semmire nem mennek, de a középkategória tetejéig felérhetnek. És ez még mindig sokkal több, mint amit eddig elértek az "innovatív megoldásaikkal".
#11 nyunyu : A Vulkan driverük nagyon jó. Tudnak, ha akarnak. A DirectX 11-et is újraírták, és alapvetően nem lett rossz, csak ugye ez DirectX 11, hiba volt újraírni, mert újra le kell optimalizálni több ezer játékra. Arra meg kinek van ideje már... Emiatt sajna nagyon ingadozó a teljesítmény, ami elég alacsony minimum sebességeket szül.
A DirectX 12 driverüknek vannak problémáik, de ezek valószínűleg megoldhatók, csak bele kellene rakni az erőforrást, mondjuk mehetett volna mindaz ebbe, amit a DirectX 11 driverre elköltöttek.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
cheatergs
senior tag
Na, vajon ezekután mekkora lesz az Intel Arca?
Mindig minden mindegy
-
Kansas
addikt
Remélem elég magas lesz ahhoz, hogy minden nyavalyás bányász Intelt vegyen a gaming kártyák helyett.
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
1st party vagy community az a támogatás?
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
nyunyu
félisten
válasz Alogonomus #4 üzenetére
Amennyiben elérik az Nvidia/AMD driver szintjét
Intel meg a használható driver írás???
Előbb lövik le a termékeiket 1-2 év után, minthogy lenne hozzá egy bugmentes driver.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Laraxior
titán
Hashrate?
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
opr
nagyúr
Jojjon csak, jojjon! Nagyon jot tenne a piacnak, ha harom szereplos lenne. Eleinte nem varok toluk sokat, de nem is lenne realis tul sokat varni. Remelem legalabb egy also-kozepkategoriat sikerul elerni, versenykepes arral es hasznalhato driverekkel (ez utobbi a legnagyobb felelmem veluk kapcsolatban, driver teren eddig nem eppen nyujtottak kiemelkedo teljesitmenyt), es nem olik le az egeszet 1-2 rossz ev utan, akkor abszolut latok ra eselyt, hogy felkavarjak az allovizet.
Szoval varjuk, illetve hajra intel!"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nyunyu
félisten
Hajrá.
Mióta is próbálkoznak a dedikált GPU piac leigázásával? 25?
(98 elején jelent meg az i740, ami az egy évvel korábbi nV3 (Riva 128) ellen sem ért sokat, 98 szeptemberben meg jött ugye az nV4 (Riva TNT) )
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ricsi99
addikt
5 perce gondolkozok ,hogy valami pozitívat írjak az Intel féle vga-król.... de semmi sem jut az eszembe...
please help my
kissebb kari biztos kell... az a 64-bites memóriabusz a vágyaim netovábbja lessz..[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Kansas
addikt
El se hiszem, hogy az első 3 hsz.-ben nem látom bárkitől, hogy "no most majd lehet a sok vérpistinek ARCoskodni"...
-
Alogonomus
őstag
Sokkal kedvezőbb ár/érték mutatóval legfeljebb akkor fog rendelkezni, ha a driver lesz még nagyon kiforratlan, de akkor meg egy még sűrűn összeomló kártyát árulnak majd relatíve olcsón. Amennyiben elérik az Nvidia/AMD driver szintjét, akkor nem lesz miért olcsón adniuk, mert úgyis megveszik a kártyát, ha a polcra kikerül.
-
Ajándékok
aktív tag
"az Intel nagy teljesítményű grafikus vezérlői"
Ez azt jelenti, hogy még a kisebbik is gyorsabb lesz, mint az AMD csúcs kártyáiNagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
R.Woodoo
tag
Várjuk, hátha a végén még verseny is lehet belőle!