Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Riasztó topik
- 3D nyomtatás
- Két méretben debütált a Samsung Galaxy S10 FE, a nagyobbik nagyobb lett
- Acer notebook topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OLED TV topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
dingdongkng
tag
2018-as iPad veri a tab s4-et. Igen, ettől még olyan mint egy piaci bóvli. Amikor a 2017-es iPademet átvehettem akkor visszavittem, hogy ezen valami szar koppintás kijelző van. Az ember bontott nekem egy újat és, pont ugyanolyan volt. Sűrű elnézéskérések közepette távoztam. Az iPad 2-m és e közötti minőségérzet ég és föld. Ez egy büdzsé modell. És elavult hardware-el rendelkezik, és akkor most jövök én azzal a demagógiával, hogy az ököszisztémán belül kell összehasonlítani. Ennek ellenére szeretem, de sajnos ez az igazság. Helyette ott az ipad Pro ami egy túl nagy túl drága, és egyáltalán. Amire szükség lenne az egy iPad Air, ami régen az iPad volt. (Amúgy ez is megtévesztő, egy effektíve büdzsémodellt iPadnek hívni) De ilyen termék nincs.
Nem a termékekkel van probléma vagy az árakkal, a napihasználós gépem árából kijött volna egy Mac (nem veszek újat ígysem úgysem, nem kell ezt a kijelentést túldimenzionálni), de nem tetszett. De mondom nincs azzal gond akinek igen, de egyszerűen nem lehet elmenni amellett, hogy ez a cég amely egykor annyira határozottan tartott valamerre, felhasználói csoportonként egy-egy termékkel, hány csontvázzal rendelkezik a szekrényben éppen.
-
dingdongkng
tag
Hát pedig eléggé jól összeszedett, és amúgy eléggé igaz amit ír. Főként az eleje. Ugye számítógépből annak idején azért volt 4 féle, mert a különböző emberek máshogy használják, volt erre egy diagram.
X tengely mentén : Desktop | Laptop
Y tengely mentén : Consumer | Businessa 4 termék: iMac, iBook, PowerMac, PowerBook. Ennyi volt. Nyilván ezen belül lehetett variálni, de ezek voltak a fő irányelvek. Tablet és telefon 1 féle volt. (ugye szín meg tárhely, csiribiri zabszalma változtatható volt). Emögött az elv az volt, hogy mivel ultrahordozható eszköz, mindenki ugyanúgy használja. Ez egy tényleg rettenetesen letisztult termékpaletta volt. Mi a Windowsos oldalról csak irigykedve néztük mennyire összeszedett volt az Apple portfóiója.
Most: Van 3 féle laptop. Összevissza pozicionálva, termékek amik hosszú hosszú évek óta nem kaptak frissítést, (most tudom beesett egy tessék lássék Mac Mini meg Macbook Air), 3 féle tablet (tényleg mi van az iPad minivel), megtévesztő nevek (a 2018-as iPad valójában egy büdzsé modell elavult hardware-val), iMac pro. (Ez önmagában oximoron) Telefonos oldalról hasonló kupleráj. Összevissza implementált feature-ök (120hz, 3dtouch) teljes zavarodottság (eleve apple büdzsé modellek
).
Ez úgy néz ki mint az a PC oldali rettenet amikor egy gyártónak volt 17 telefonja, amelyek metszete lett volna ideális.
-
-
Szakiii
addikt
Nehéz elhinni mivel ez a szín dolog egy kalibrálható része az egésznek, tehát maximum a lustaság szab határt annak hogy gond lehet legalábbis droidon persze ha iosen nem akkor ott tényleg lehet szignifikáns különbség.
Nekem ram gondom nem volt még s7en
de 2, 5 fél éves kora ellenére több van benne mint ebben ez is igaz, bár kijelző terén is elmondható ez. Továbbra sem az a baj hogy mi itt a specifikáció hanem az hogy mennyiért kapod ezt. 200ért egy jó ajánlat lenne de így nem az. Azokkal nem értek egyet akik ilyen 100-130at mondanak reális árnak mert hiába a kijelző összeségében ez egy alsó csúcs kategóriás telefon ezért 200 reális lenne érte mai árakat nézve de 300 az embertelen sok érte.
-
-
joey04
titán
még annyi, hogy USA-ban ugye 280-285k netto kb a forinttól függően, itthon pedig 312k netto. az a vicc, hogy pl az apr-eknek viszont közel sincs rajta akkora haszna, mint gondoljuk. anno amikor még xms volt, handras mondott számokat és az picsányi volt a termék árához képest. de ez látszik is. hát még behozza az apcom, átveszi az apr, tényleg alig marad valami, ez a döbbenetes. még ha az apcom kedvezőbb áron is kapja. és akkor tarts fent a westendben egy boltot, meg fizesd az alkalmazottakat, stb. nem véletlen nincs vidéken apr, egy volt, az is bezárt, mert nem éri meg egyszerűen. bukó. főleg már az, hogy apr lehessél az is rengeteg pénz, mert olyan bútorokat kell venni, úgy kell berendezni a boltot, ahogy az apple kéri, stb, stb. na mindegy ez már csak elkalandozás...
-
CptAdamica
veterán
Azzal ugye tisztában vagy, hogy minden telefont érint a gyenge forint árfolyam? Más kérdés, hogy mennyi árfolyam kockázatot tesz rá egy-egy cég. Szóval igen, szegény Apple, fel kell árazza 300, 400, meg 600 ezer forintra a telefonjait. Biztos közben elnyom egy százas zsepit.
Annyira bírom, hogy te osztogatod mindenkinek a fanboy jelzőt. Amikor meg a kis kedvenceid kerülnek terítékre, akkor meg ó, hát ez szuper, kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik! És a tökfőzelék az elég?
-
ZavaBalazs
őstag
media marktban néztem, mert ott egy helyen kapható mindkettő, de ok, akkor 300k.
userként nekem pont mindegy, hogy miért drága a telefon, csak azt tapasztalom, hogy drága. a "budget" verziót gyakorlatilag olyan áron mérik, mint máshol a csúcsot.
hogy ez azért van-e, mert az apple baszik jelen lenni azon a piacon, ahol vásárlok, vagy azért, mert kockázat miatt brutál ráhagyással váltják a forintot, az totál mindegy, az a vége, hogy 250k helyett 300k a telefon. -
-
ddaydome
senior tag
Én akárkivel beszélek, nem kell az 5 collnál nagyobb. Ez olyan fizetettt kutatás lehet, hogy menjek el 5 ezer forintért és beszélünk arról, hogy csak xy almalevet iszok, de ha nem, akkor is mondjam ezt....
Amúgy ezek a nem szabvány felbontások bepippantva jönnek? Gondoltak egy számra és kész? -
<Lacy85>
addikt
1. Mai napig nem értem, hogy itt Európa közepén miért az amcsi árakat hozzátok fel páran (így talán kevésbé fáj az ára?).
Az a 750$ az EU-ban rögtön felugrik 850€-ra, mire ideér, meg lesz belőle 300 ezer JMF.
A 2 nagy tesónál szintén.2. Azért a Xr-t hasonlítani egy Mate 20 Pro-hoz, vagy egy Note 9-hez....több, mint komikus.
Vagy így nem tűnik drágának?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest