- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Havi limitet kap a GeForce Now
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Gondolkozok egy SE-n, érdemes lenne még megvenni? Első iphoneom lenne milyen hamar szokták "belassítani" őket?
-
törölt tag
Nálatok is "furán" írja az aksi százalékát? Arrra gondolok, hogy nem lineárisan csökken a töltöttség, hanem 100-ról 95-re kb ugyan annyi használattól esik mint pl 60-ról 40-re. 11.4 van rajta, három hetes a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Azt ki lehet kapcsolni valahol, hogy ha nem nézek meg egy értesítést, akkor 1-2 perc múlva újra berreg?
-
törölt tag
Nem találtam rá külön topicot, beats fülessel lenne egy kis problémám. Ipad és Iphone között szépen működik, hogy váltogatom az eszközöket, ellenben windows 10-es laptop mindig "visszalopja", ha át akarnám váltani megint valamelyik eszközre. Találkozott ilyennel valaki, van rá megoldás?
-
törölt tag
Használ valaki airplay-t? 1-2 perc után megszakad, eddig azt hittem az airserver a ludas, de azóta kipróbáltam macről is, ott tökéletesen megy. Ipad is ugyan így szakad.
-
törölt tag
válasz aujjobba #13496 üzenetére
Ez kb olyan, mintha nem gyártanának kék autókat, mert egyszer kiadtak egy kék Smartot, és kevesen vették, ergo nincs igény kék autókra. Ha a specifikációk egyenes arányban nőnek a mérettel, magyarul kis telefonokba szar hardvert raknak, akkor nem kell csodát várni.
SE meg kicsi és Apple viszonylatban olcsó volt, és őket is meglepte, hogy milyen jól fogy. De látszólag azt a következtetést vonták le, hogy azért, mert olcsó.
-
törölt tag
válasz aujjobba #13512 üzenetére
Jó, hogy felhoztad, tavaly májusban nekem egy kompakt sony és SE volt versenyben, Sony 1,5-szer annyiért nagyobb és rosszabb lett volna. Előtte androidos telefonjaim voltak, eszembe nem jutott volna iphone-t, vagy bármilyen apple terméket venni, vagy akár csak megnézni, ha nem jön szembe az SE a kisméretű okostelefon kifezésekre keresés közben. Azóta van ipadem, apple musicra, icloudra fizetek elő, esélyes egy mac mini vagy imac beszerzése a közeljövőben, a google accountomat meg - sok más okból is - mostanra csaknem teljesen leépítettem.
Amire ki akarok lyukadni, hogy SE is kannibalizálta valamennyire a Sony piacát, másrészt önmagában nem jelentős rétegigények elhanyagolása továbbgyűrűző veszélyeket is hordoz magában (más eszközök leváltása, kieső reklám és szolgáltatási bevételek), mert nem jelenti automatikusan, hogy attól a gyártótól fognak másmilyen telefont venni.
-
törölt tag
válasz szaki04 #13524 üzenetére
Hát. 4.8-at sokallom káva nélkül is, egy dolog hogy zsebben nem foglal sokkal több helyet, de a hüvelykujjam nem fog megnőni. Ujjlenyomatolvasó hiányozna, noccsot meg dugják... oda Tuti nem váltanék rá ameddig az SE használható marad. Elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik mindenki csak az ára miatt vett SE-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ádám16 #13527 üzenetére
Kisebb ház ne legyen, mert akkor nem fér el a személyim a tokjába Az a baj a nagyobb kijelzővel, hogy sokkszor kell jobb felső sarokba nyúlkálnom, és 4.2 még elmenne, de 4.8 meg problémás lenne. 4.2-vel meg maradhatna az ujjlenyomat olvasó, és nem kellene noccs se a mostani méret mellett.
-
törölt tag
Mennyire normális SE-nél, hogy mobilhálózat hiányában abszolút fogalmatlan lokáció terén? Megállt a vonat a puszta közepén valahol, se hálózat, se wifi ofc, és a térképet megnyitva szerencsétlen azt hitte, hogy még mindig Budapesten van. Ez tartott kb egy órát, annyi idő alatt se találta meg, hogy merre van. Elvileg mindenhol engedélyezve volt a helymeghatározás, ahol kell, lakott területen eddig jól, egész pontosan működött.
-
törölt tag
Na, Apple pay pletyka senkit se lelkesített fel?
-
törölt tag
Kijött új ipod touch, A10-el, változatlan külsővel. Mennyi munkába kerülne SE-vel ugyan ezt megcsinálni, egy hét?
-
törölt tag
válasz Alister71 #13715 üzenetére
Tartalomfogyasztásra ott az ipad, amikor meg épp nincs, addig bőven kibírható az SE. Úgyis pocketben olvasok cikkeket, nagyritkán egy indexet átfutni elég. Digihez kell vezetékes digi, így ez nem érint Androidra semmi pénzért nem mennék vissza, akkor már inkább butatelefon.
Ha nem SE méretű telefonom lenne, sokkal nehezebb lenne igazolni magam előtt egy ipad szükségességet a későbbiekben (most még jegyzetelés miatt kell, de azt a pár évet kibírja a mostani), ezt is figyelembe kell venni, ha esetleg az lenne az érv, hogy az Apple drágább telefonokat akar eladni nekem.
-
törölt tag
5.4 colos "kis" telefon. Lenne egy ötletem, hogy ki, mit és hova dugjon.
-
törölt tag
-
törölt tag
Most jött levél OTP-től:
Az Apple Pay mostantól a Simple by OTP alkalmazásban igényelt Simple kártyával is használható.
-
törölt tag
válasz Ádám16 #14137 üzenetére
Nekem az SE is necces néha valódi egykezes használatnál (amikor tényleg a képernyő bármely pontját el kell érjem, nem csak görgetni), ezen még az ugyan ekkora házba nagyobb kijelző is rontana. Ráadásul pont az Apple a legerősebb tabletek terén, ha csak batár nagy szarokat gyárt, azzal saját maga alatt is vágja a fát.
-
törölt tag
válasz aujjobba #14154 üzenetére
Sikeres volt. Sokat eladtak, és sokaknál az volt a kapudrog. Persze 100 ezres telefon nem annyira nagy dolog, de én pl vettem utána még beats fülest meg egy mac minit is, meg fizetem az apple music, icloud sarcot, meg ki tudja mennyit elszórtam storeban. Ha megdöglik az SE és nem lesz kicsi iphone, és esetleg mást veszek, akkor megbomlik az egységes ökoszisztéma, onnantól az ipad, mac utódja is szabad préda.
-
törölt tag
válasz scyllarus #14172 üzenetére
Nekem a telefon miatt lett mac minim is, és amiatt lett iphoneom, mert az volt a legkisebb elérhető telefon. Semmilyen más iphonet nem vettem volna meg, ha ez nincs, még mindig androidon és windowson bohóckodok. És ha csak ezek a batárok maradnak, akkor ez lesz az utolsó is.
Amúgy meg senki sem mondta, hogy a kicsi az legyen olcsó is, de ne is az iphone 11-hez mérd az árát, jelenleg az iphone 8 a legolcsóbb telefonjuk 187 ezerért. Annyit simán kiadnék egy SE2-ért is. Amúgy ha lesz még SE2, akkor szerintem jövőre, mert akkor az iphone 8 kiesik a kínálatból, és a 6.1 colos batár XR lenne a legkisebb telefonjuk.
-
törölt tag
-
törölt tag
Elkezdett nagyon merülni újabban a kicsike, felkerült rá a 13-as, de már előtte is észrevettem. Került fel rá pár új app (Mail, MS Teams), battery menüpont alapján nem ezektől van. Health-et 94%-ra írja. Érdemes lehet bevinni még a két év lejárta előtt icenterbe, vagy ezzel nem foglalkoznak?
-
törölt tag
válasz giroud199 #14686 üzenetére
Nekem is az első apple cucc, rendesen beszívott az ökoszisztémába, mac mini, beatsX, magic keyboard, 2018-as macbook air, apple tv, icloud, apple music. Ezeket vettem vagy vetettem meg céggel amiatt, hogy a kis mérete miatt beadtam a derekam az almának, úgyhogy azt sem lehet mondani, nem volt rajta túl sok haszna a cégnek
-
törölt tag
Másnak volt gond icloud/music/etc fizetéssel? Teljesen okés kártyámról nem tudta levonni.
-
törölt tag
Huh, lehet ősszel jön az igazi SE-utód:
5.4-inch iPhone 12: 131 x 64 mm (5.15 x 2.51-inches)
4-inch iPhone SE: 123 x 58 mm (4.84 x 2.28-inches)
4.7-inch iPhone SE 2020: 138 x 67 mm (5.43 x 2.65-inches)
Bár ettől az elborult képarányoktól falra tudnék mászni, de lehet megér majd egy próbát. -
-
törölt tag
válasz lugosi #14980 üzenetére
Szerintem telefonhasználóknak nulla értelme van, mi inkább fejőstehenek leszünk, akikkel finanszíroztatják a hálózat kiépítését, hogy majd a várt iot forradalomból - aminek eljövetelét azért erősen kétlem, legalábbis úgy, ahogy páran elképzelték - meg megszedjék magukat. Cserébe minden utcasarkon lesz huawei kémállomás.
-
törölt tag
válasz #40993792 #14981 üzenetére
A letöltési sebesség a többségnek már most elég, a ping jobb lesz, de szintén keveseket érint, és otthoni nethez képest még mindig nagy, ezért kevés új dologra lesz jó, a tömegrendezvények kiszolgálása meg ki tudja, mikor lesz újra aktuális, mindenesetre én már amúgy is abban a korban vagyok, hogy egy bizonyos népsűrűség felett inkább hazamegyek aludni
Az meg hogy az idézett oldalon képesek távműtéttel reklámozni az 5G-t, erősen súrolja a tisztességtelen/megtévesztő reklám kategóriát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G 128/256 GB (bontatlan, 2 év garancia)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256/512 GB (bontatlan, 3 év garancia)
- IPHONE 13 PRO MAX 128GB SIERRA BLUE FÜGGETLEN GYÁRI GARANCIA 2025.08.12-IG
- iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple független, garancia 2025.11.08.
- iPhone 13 pro, 256GB, független, fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest