Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
A kompakt méret mellett az is fontos, hogy rövidebb ujjakkal is lehessen egy kézzel használni.
Ebbe beletartozik az oldalsó sáv vastagsága de a kijelző mérete is.
pl. ha csak a kijelző lenne, és 0mm-es lenne körbe a sáv, akkor is max 4 col lenne nekem kényelmes, a 4,3 már fogásváltós lenne, ami miatt tuti elejteném sokszor.
Haverom Z1 compact-ját 2 percenként eldobtam, és baromi kényelmetlen volt használni.
Mivel 0mm-es szegély sosem lesz, így szívem szerint 3,5-3,7 col körüli telefont vennék közepes hardverrel. ami nyilván csak álom.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
mazsi1911
aktív tag
Két dolog. Nincs benne cat6 LTE, csak 150Mbit megy.
Masik pedig: "Lassan kimondhatjuk, a Flash véglegesen megszűnik létezni mobil platformokon"
Mindenhol megszunik a flash.
Ja és nincs benne FM rádió! Ezt minden iPhone cikkben bejátsza a mobilarena!
-
ToniSoprano
addikt
Szerintem az értesítő led baromság. Nekem pl. az van beállítva, hogy amennyiben el nem olvasott értesítéseim vannak (sms, whhatsapp, messenger gmail és társai) akkor 10 percenként rezeg egy erősebbet a telefon amíg el nem olvasom. (mondjuk lehet rövidebb időt is beállítani 1-3-5 percet is).
Ez azért jó mert ha hazaérek autóval, vagy telekre megyek sokszor elfelejtem megnézni a telefont, de ha táskában van meghallom a rezzenést ha arra vagyok, (erre az értesítő led nem alkalmas pl. és így nekem hiába villog az értesítő led a táskámban)
Ja és persze 23 és 6 óra között ne zavaranak üzemmód van bekapcsolva, akkor nem csinálja ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Legendd
senior tag
válasz Totheground #93 üzenetére
Nem-nem, sértődés kizárt csak tényszerűen írtál olyat, ami nincs úgy, mert rémlett. A Touch ID-s részbe pedig beleírok kicsit, hogy egyértelműbb legyen.
YouTube: https://www.youtube.com/@tamzso
-
scbb
tag
Jok a kompakt keszulekek, de nem igy. Ez szvsz parasztvakitas . A sreen to body ratio elkepesztoen kicsi 60% koruli. Az ujabb keszulekeknel ritka a 70% alatti. Ez magyarul azt jelenti, hogy egy alig 13%-al nagyobb hazba belefer egy 5 inches kijelzo, ami tobb mint 50%-al (!) nagyobb feluletu megjelenitot jelent. Az innovacio az lett volna ha az 5s meretu hazba bele tudnak tenni egy nagyobb kijelzot. Mert gondolom a vasarlokozossegnek nem a 4 colos kijelzo tetszik, hanem a kompakt meret.
nincsbéhúsz és szarazakksi
-
Totheground
addikt
Nem tudom, miért rémlett a 10, mea culpa.
Ilyenkor IJ van, de a tesztből (nekem, és szerintem nem csak nekem) nagyon az jön le, hogy a touchID kb csak a telefon feloldására és iTunes/AppStore vásárlásra való, pedig nem így van.
Megsértődni és dacoskodni pedig nem kell.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
veterán
válasz maximilien88 #88 üzenetére
Rossz topik és rossz év!
Ezt 2012ben és az i5 topikban kellett volna kérdezni! -
Eclips21
őstag
"Értesítő led nincs, miért is lenne, öt forintos költég, helyette minden egyes értesítésnél a kijelző villan fel, amit mondjuk én rettenetesen utálok"
Ekkora arcot
-
Legendd
senior tag
válasz Totheground #56 üzenetére
Na barátom, egy, csak ötöt lehet, nem tudom, hogy légből kaptad az infót, vagy honnan. Nem hinni kell, hanem kipróbálni. Íme:
A másik, hogy rendszerszinten akarok többet, harmadik féltől vannak appok, persze, a Dropbox is, de én a saját galériámat, üzeneteimet, és mondjuk az e-maileket akarom levédeni. Ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
Gentleman.
csendes tag
válasz Viktor0610 #80 üzenetére
mutass még egy csúcs hardveres (+ compact méretet) ennyiert.
-
basa78
csendes tag
Két dolog:
2015-ben 230 millió iPhone fogyott, ebből 30 milló volt 4 hüvelykes.
Aki a kamerához manuális beállítási módokat szeretne, tölthet le bármikor ilyen appokat az appstore-ból.
-
tothmaxy182
őstag
Egy apró észrevétel: "Az viszont biztos, hogy nem az SE-n tolták a teszteket, mert a jég nem tud úgy megfagyni, mert ez a verzió ezen a készüléken."
Gondolom a második "mert" az "mint" akart lenni. Illetve további szőrszálhasogatás, hogy a jég nem is fagy meg, lévén az már meg van fagyva. Viszont a víz az igen!
Amúgy jó írás... Olvasása közben valami ördögi erő folyamatos vigyorgásra kényszerített...
Minden szavam magánvélemény!
-
Beri78
őstag
az első i ami tetszik...az asszonynak
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
gixxer-tomee
aktív tag
Kicsit mosottak a képek. De tűrhetőek. A 16 giga meg azért 16 és nem 32, mert akkor sokkal kevesebben vennék a 64-est. Mert a 32 már a felhasználók 90 százalékának elég lenne.. Így viszont abból 90 ből szerintem legalább fele megveszi a jóval drágább 64-est.. Úgy meg nem.. Ennyi.. Nincs itt semmi nagy rejtély.. Kell az éhes zsebeknek a még több lóvé.
tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
ToniSoprano
addikt
válasz B-L-A-C-K #76 üzenetére
Egy hivatalos vásárolt 2 év gyári garanciás 53-55 ezer Ft-os dual simes LTE képes Samsung J5 ilyen képeket csinál alapbeállításokkal HDR nélkül:
[link]
[link]
[link]
[link]Ugyanennek az 5 MP-es előlapi kamerája ilyen képeket csinált, ezt a mobilarena tesztből vettem át:
[link]
[link]Ezért én nem látok akkora nagy durranást a SE kamerájában, a pl. J5-höz képest, sőt nekem a J5 képei, színei természetesebbnek hatnak, de ez már szubjektív dolog.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
enginev3.0
félisten
Szemetseg ha azt mondom hogy jó, csak kár hogy ilyen kicsi?
Egyébként fura hogy 1 napos üzem időre azt mondjátok hogy jó
Ja és drága, 100-150kozott kéne lennie, akkor aztán hogy vinnék
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Torda
csendes tag
ha ez nem lett ajánlott akkor mi?
ja tudom, nincs benne fm rádió...:)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz ToniSoprano #71 üzenetére
Ezt az első mondatot nem tudom értelmezni, előlapi kamerával nem készítettem képet...
darvinya: Csak ezt nem úgy kell felfogni hogy egy új széria lett, ez egy év közben kiadott modell frissítése lett, hogy visszahozzák a kis méretet. Aki újdonságra vágy külsőben is, az majd megkapja a szokásos időben iPhone 7-tel
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Ami bevállt nem kell változtatni.
De ebből jön majd a pukk, hogy csak fan fogja venni.
Többiek meg lekörözik és akkor ellaposodik az Apple is.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tegnap előtt vettem át, 5S-ről váltottam. Anno képbe volt a 6S, de nem bántam meg hogy kicsit kivártam. Számomra a design tökéletes, méret szintén. Ha olyan helyre megyek ahol fontos a víz/por állóság akkor előkapom a Z3C-t.
Remélem folytatni fogják a 7-es széria bemutatását6értékesítését követően is ezt a kompakt vonalat. -
Lirion
addikt
Az meg mar kezd unalmas lenni, hogy minden Apple tesztben, portaltol es tesztelotol fuggetlenul, allandoan megy a siras-rivas a 16 gigas verzio miatt. Tessek tullepni rajta
Az is elég unalmas, hogy minden ilyen alkalommal megjelenik vki, aki jól megmagyarázza, hogy a tesztelő a hülye és kattanjon le a témáról.
Azért megy a fika emiatt, mert visszataszító hozzáállás, hogy ekkora összegért a használhatatlanság határát súroló tárhelyet pakolnak a telefonba, ha meg nagyobbat akarsz, fizesd ki a memkari árának sokszorosát, csak hogy cook bácsinak több legyen mit a zsebbe pakolni.
nem kotelezo megvenni. Mint ahogy a 64 gigas modellt sem kotelezo megvenni
Sőt, tesztelni se kötelező, minek azt. Még a végén kiderül, hogy nem az iphone a tökéletes telefon és vannak hibái
-
ToniSoprano
addikt
válasz B-L-A-C-K #69 üzenetére
Ja látom a fás képen, hogy ez az előlapi kamera gyakorlatilag tájképként, hogy háttért is fotózzunk a selfie mellett gyakorlatilag használhatatlan. Hiába na pixeles nagyon az egész és eléggé életlen, homályos, csodák nincsenek. És ha pl. a megszokott 16:9-es szélesvásznú képeket akarunk, gondolom akkor még az 1,2 MP-elből is levág jócskán.[link]
No mindegy, egyébként a telefont hardverileg tényleg nagyon jó és minden más szempontból jó lett, akinek ez a méret szimpatikus viszonylag korrekt ártért jó telefon.
Én a hátlapi kamerától sem voltam elájulva, de lehet az automatikus HDR miatt volt.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
barátnőmnek tökéletes telefon lenne.,
-
B-L-A-C-K
titán
válasz ToniSoprano #67 üzenetére
-
gixxer-tomee
aktív tag
Az "egyszeregy" egybe írandó. Csak jelzem. Amúgy jó cikk!
tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
ToniSoprano
addikt
Szerinted a színhelyesség rendben van ezeken a képeken, pl. a sárga házas (zöld tájas), vagy a pitypangos?
Nekem valahogy olyan fura az egész mesterkélt, terészetellenes?A természetbeni "tájjelegű" képek az igazán, mert ott jön ki igazán a hibája a fényképezőgépeknek, házakat mindig könnyű fényképezni közelről még a leggagyibb kamerákkal is jó képeket lehet csinálni.
Az előlapi kamera nem lett tesztelve?
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz munnergep #16 üzenetére
Minek kisebb col, ha ekkora méreten nagyobb kijelző is elfér?
Lásd Mi4c, alig pár mm-rel szélesebb, mégis 5".. De van még pár telefon ekkora mérettel 5"-al.
De mindegy, ezért is el lehet kérni 180 ezret és ezt is megfogják venni.
Ki posztolja az első sátras képet ahol az elsők közt akarják megvenni ezt a telefont?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
B-L-A-C-K
titán
Ez teljesen felhasználó függő. Pl nekem 16-os van, jelenleg 28 program van rajta (ebből 2-3 nagyobb), 320 kèp, és így is 7,6 GB szabad helyem van (és ugye nem 16ból, mert ebből a használható 11,9GB), viszont abszolút nem használom 4K videózásra. Akinek kell több nagyobb program, nagy GPS, 4K-ban vesz fel, annak meg abszolút nem ajánlott. Viszont ha vásárlás előtt valaki ennek utána néz, úgy hogy tudja a felhasználó szokásait, akkor nem hiszem mellé tud nyúlni.
-
Hessler
csendes tag
Ez SE kell.
-
Clander
tag
Igazat adok Legendd-nek a 16 GB tárhellyel kapcsolatban. Nekem egyik ok, hogy megváltam az 5S-től az a tárhely. Úgy vettem meg anno a telefont, hogy tuti elég lesz a 16 GB is. Sajnos nem és bővítési lehetőség se áll fent..... De ez szubjektív.
Az értesítési LED-et meg én sem értem miért nem lehet bele rakni...[ Szerkesztve ]
-
Legendd
senior tag
válasz Gentleman. #57 üzenetére
Ugyan már, ne szórakozzunk olyannal, hogy jaj többet került volna egy 32 gigás tárhely. 5 dollár basszus, és 95-ért adják. Szerintem van elég pénz náluk, hogy ne a júzerekkel fizettessék meg a fejlesztést. A G5 190k, pedig ott is sokat fejlesztettek (jó, nem minden téren jó irányba), mégsem a júzerek fizetik meg. Ha jót gyártanak, amit visznek, mint a cukrot, akkor jó a szakvélemény, mennek fel a részvényárak, jön bevétel a vásárlásokból. Hülyeség, hogy azzal kell pénzt keresni, hogy nem fejlesztünk, adunk egy minimum valamit, aztán jóvan, meggazdagszunk belőle.
-
Legendd
senior tag
válasz hericstamas #39 üzenetére
Az akadozások miatt nem 10 pont. Ennyi. Persze, veszett gyors, tényleg, meg szerettem is, komolyan mondom, annak ellenére, hogy nekem nagyon apró ez a kijelző. És ahol jó, ott kiemeltem, de ahol nem ott is, ez ne legyen hiba, nem kell szemet hunyni egy gyártó hülyesége felett sem, ha én írnék minden tesztet, mindenhol lenne pár negatív hozzászólásom
-
Gentleman.
csendes tag
mert Legendd agyát kicsit elborította a szürke köd..
neki a 4" csúcs hardverrel nem elég és nem érti , hogy az apple nem vöröskereszt, profitorientált cég és azért nincs 32GB mert akkor senki nem venné a drágább 64GB-s verziót..
(már nem válaszként, de ide kapcsolódik)üzlet,üzlet, üzlet ez éltet egy céget és ezt az apple a legjobban csinálja jelenleg!
ha új külsőt kapott volna , az pénzbe kerül, mind fejlesztés, mind gyártás terén. Ha nekik pénzbe kerül, akkor drágábban is adják, ha drágábban adják, akkor a 6S-sel vetekszik, akkor már inkább megveszik az emberek azt. Akkor nincs profit a fejlesztésből.
-
Totheground
addikt
"A gyártók (és itt most nem csak az Apple-t savazom) azért végre kibővíthetnék a tudást, vannak erre kezdeményezések (főleg a Huawei részéről), de marha jó lenne, ha programokat, funkciókat, ne adj isten képeket is le tudnánk védeni ilyen módszerrel. Androidon erre már van API, a fejlesztők élhetnek a lehetőséggel, az iOS világa ennél egyelőre zártabb."
Volt pár dolog (eleve úgy érzem, hogy maga a teszt is egy enyhe trollcsalogató cinizmussal volt meghintve), de itt fogyott el a cérna.
Egy RAKÁS app támogatja a TouchID-t, kezdve a password managerekkel a Paypalon keresztül egészen az egyik bankom appjáig, amivel még az asztali gépen is be tudok lépni a netbankba a TouchID segítségével. Van olyan app, amibe áttéve a képeket szintén le lehet zárni. Ez bőven elég.Egyébként iPhone 5S óta 10 ujj(/macskatappancs/pöcs) menthető, nem hinném, hogy ezt csökkentették
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Baggins86
aktív tag
válasz hericstamas #39 üzenetére
Nem tudom ez a rész megvan e... Ja és Legendd, azt hiszem itt van egy pici elírás...
"Az iOS 9.3 az utóbbi évek legstabilabb rendszere. Ezt mondták az okosok, az elemzők. Az viszont biztos, hogy nem az SE-n tolták a teszteket, mert a jég nem tud úgy megfagyni, mert ez a verzió ezen a készüléken. Szerencsére gyorsan jött a 9.3.1, ami már kevesebb fejtörést okoz, bár még itt-ott mindig nem túl rózsás a helyzet (például hívás után lassan villan fel újra a kijelző)."
[ Szerkesztve ]
-
Navaren
aktív tag
válasz #20655360 #38 üzenetére
Ez meg megint egy olyan kérdés, amit évek óta hajtogatnak, és rónak fel - részben talán tényleg jogosan - az apple számára.
De micro SD - egyelőre - ugyanazért nincs az iPhone-ban, mint nem volt lassan egy évtizede: az iTunes-on vásárolt, 'licenszelt' cuccok ellenőrizhetetlen terjesztését megelőzendő.
Ugyanezen okból nincs tetszőleges file megosztás sem BT-n, és nem is lesz mondjuk NFC-n..Amíg ez a kérdés szoftveresen nem beton-biztosan megoldott a megvásárolt tartalmakon, addig - valószínűleg - nem is lesz SD. Pont. Bosszantó, mint ahogy az volt eddig is, de próbáljunk meg túllépni ezen.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
andrisbandi
őstag
válasz ToniSoprano #50 üzenetére
Dual sim-esben szeretnék egy ilyen kicsi készüléket.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest