- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
Ez egy nagyon szép gesztus a részedről, hogy még nem azt akarod kihozni, hogy ez esetleg egy jó cselekedet az Apple részéről, Köszönjük
Nem szeretem, ha a számba próbálnak adni olyanokat, amit nem mondtam/írtam. Szóval hiába a gúnyos akármi, nyomatékosan megkérlek, hogy ezt fejezd be. Én sem így viselkedtem veled.
-
Friczy
senior tag
Több ízben kitárgyaltátok, valamiért mégis újra kezded
És ez nem az üzletpolitikához volt hozzászólás, csak azt szerettem volna jelezni, hogy van olyan termék, ahol gyakorlat, hogy nem adnak mindent oda, ami kell a teljes használathoz. Az, hogy ennek mi az oka (vagy a marketinges indoka), az ebből a szempontból lényegtelen, ahogy az is, hogy ez jogos vagy sem. Csak arról volt szó, hogy van ilyen, drága termék esetében is (sőt).
De lehet más példát is találni, annak idején a '60-as években ha vettél egy autót, ahhoz járt egy kéziszerszám-csomag, emelő, pótkerék, kicsit később még egy egészségügyi doboz is.
Aztán elmaradt az egészségügyi doboz, a kéziszerszám-csomag, az esetleges tartalék-izzók, a pótkereket lecserélték egy mankókerékre, majd elhagyták azt is.
Ismétlem: nem akarom eldönteni, hogy ez a gyakorlat illetve irány jó-e, vagy rossz. Ezek a példák arra vannak, hogy megmutassák, nem egy egyedi dologról van szó, és meglehetősen sok területen van ilyen, vagy hasonló gyakorlat.
-
Parallaxis
addikt
-
atirag
őstag
-
atirag
őstag
Azt gondolom, hogy alapvetően jó terméket akarnak gyártani. Nekem is vannak problémáim és mint írtam félek vagy idegem nem lenne mást próbálni, de azért én igazán sok mindenre használom és ezeket gyorsan el tudja végezni. És ha valami hiba van akkor próbálják javítani.
Bár annyi pénzért már sztem nem venném meg amennyiért normál árban adják. De ezt nem rovom fel nekik.
Viszont ez igazán kisstílű húzás volt egy ilyen gyártótól.Mert én éppen fordítva gondolom mint a többség. A töltő kivétele inkább "ruppótlan" dolog volt ami nem illik a márkához.
Tokot vagy fóliát nem várnék el mert azt úgyis minőséget veszek. Kíváncsi vagyok mi lesz a jövőben ezzel a dologgal. Azért bízom abban, hogy változhat -
Navaren
aktív tag
Picit túláltalánosított volt a mondat tőlem, mondjuk úgy, hogy 'nem minden marketing-ömlengés mögött van tényleges érték is', lsd a fenti példákat, de egyébként jó, amit írsz itt is - én eladásokban nem vagyok up to date, ezt a részt rátok bízom megvitatni
; H. Andrást pedig nemigen követem.
Nekem az Apple kütyüivel alapvetően továbbra sincs bajom, ezért maradtam továbbra is a gyártónál (ésszerű keretek között), az Apple marketingje körül viszont akadnak.
Évekkel ezelőtt is már írtam egy kommentet vmelyik telefon topikjába (talán i7, vagy i8), hogy az iPhone vs. android viták közel kétharmada nem az iPhone, hanem az azt eladni hivatott marketing - okozta zavar körül forog: hogy nem kéne bármi áron (hehe..) többnek mutatni a telefont, mint ami - egyrészt nincs rá szüksége, másrészt pedig csak kb. mémeket szül.
Eddig a sok incredible! meg Innovative meg #1 in customer satisfaction - mondat legfeljebb egy-egy szemöldökráncolást eredményezett nálam, de az elmúlt években már sok olyan húzás is van (lsd. ismét pl. a fentebbi példákat), amik konkrétan dühítőek, pedig 10+ év hű felhasználóként azért lett volna min fennakadni már. -
Navaren
aktív tag
"Kezd beérni a Tim Cook féle "profitorientáltság mindenáron" üzleti modell."
Erről van szó.
Ez a rész húz fel engem is.
Nem azért, mert nem tudnék megvenni egy nyamvadt töltőt - én pl. nagyon vártam az 'AirPower-t' is, és bizonyára meg is vettem volna, ha nem futnak zátonyra az ötlettel, pedig azt nézve, mennyibe kerül a magsafe - combo töltő, nem lett volna olcsó az sem -, hanem mert manapság nincs a marketing szöveg mögött tényleges érték.
Általában Almáéknél éves szinten azért csak jött valami klassz új, ami persze már nagyon rég óta nem feltétlen forradalmi újítás volt, de akkor is beépült a mindennapokba, működött és hasznos volt (és ez továbbra is nagy különbség a kismilló csúcsdroidos újítás mögött, amik jól néznek ki a specifikációlistán termék-startkor, aztán hasznosság hiányában kukázódnak egy szériával később) és lehetett - sőt, talán kellett - is használni, szolgáltatások része lett. Almáék pedig mindennek IS megkérték az árát, Te meg ültél a gép előtt szeptemberben, elmotyogtál egy 'ó,rohadjatokmegmegintdrágább'-et, kifizetted a kosár tartalmát aztán >két évre le volt tudva a telefon kérdés. Hol vannak már azok az idők, amikor az i3G hirtelen feleannyi lett, mint elődje!
Most viszont évről évre jönnek olyan elképesztő profitorientált marketingtrükkök, hogy a plafon leszakad a Steve Jobs Theatre-ben.
A Tim Cook - féle raktáros úr - filozófia kapcsán mindenképpen kompenzálni kell az anyagi kiesést a globális okostelefon-vásárlási láz csökkenése kapcsán, így jön ki céges portfólió szinten az ezer dolláros monitorállvány, meg a 600 dolláros Mac Pro kerék-szett.
Ez a töltő+headset - kihagyás pedig ugyanez, kicsiben.
MIndent meg lehet magyarázni, Almáék pedig elég nagyágyúk ezen a téren már és nem is feltétlen lesz teljesen kamu a magyarázat, de vérforralóan idegesítő tudni, hogy mindez elsősorban csak fedősztori.
A többiek pedig kapva kapnak az ötleten, mert ők sem hülyék.
Le tudom nyelni, hogy nem jár a telefonhoz töltő és füles. Ez van, kész. A fals ideológiát, amit tolnak mögé, hogy ezért és ezért tulajdnonképp még nekem jó, hogy ezeket külön vehetem meg, extra pénzért, azt viszont nem.
Nagyon nem. -
Szerintem is idegesito a tolto-dolog, nem is errol van szo. Mondjuk teljesen elfogadhato lenne, ha USB-C csatlakozoja lenne a telefonnak, szerintem. Tok standard PD toltot igenyel, nekem itthon olyanbol van ... talan 4 vagy 5, a problema a nyomorult Lightning kabel.
> Nem akarlak elkeseríteni, de az Apple több alkalommal is kijelentette, hogy ő hivatalos adatokat már nem fog kiadni eladásokkal kapcsolatban. [...] Tonnányi cikket találunk a témában, ami az ellentétét állítja, miszerint az Apple egyre kevesebb iPhone-t értékesít, de ugye ez sem feltétlenül kell, hogy igaz legyen.
A 4-es sorozatbol kb. 40 milliot adtak el, a 6S-bol kb. 200 milliot, azota kb. 200 millio korul mozog az evenkenti eladas. A beveteleik is kb. ennek megfeleloen alakulnak. Volt nemi csokkenes (5%?) az utobbi par evben.
-
> az userek tudták hogy ezek mögött még nem csak a pénzhajhászás volt, hanem valamit adni is akartak.
Gyakorlatilag soha sem egyik vagy masik. Akkor is akartak pénzt, és a mostani mögött is rengeteg lelkiismeretes meló van (ahogy bármelyik top cégnél, akár Samsung, akár más: ezeken a helyeken tényleg óriási a hajtás, és mindenki próbál ezerrel valamit kitalálni, amivel még jobbak lesznek).
Több 12-t fognak eladni, mint 4-et. Akkor most mit tudnak az userek?
-
“Kezd beérni a Tim Cook féle "profitorientáltság mindenáron" üzleti modell.”
Figyi, ez nem egy nonprofit alapítvány,, hanem egy profitorientált cég a kapitalizmusban. Akinek ez magyarázatra szorul az az alapokat nem érti. Igen, ezen több lesz a profitjuk. Igen, ezért csinálták. Igen, ez az egész vállalat célja. Igen, ügyes marketinghúzás volt hogy be tudták csomagolni a környezetvédelem sztoriba.
És nem, nem kötelező a többi gyártónak utána csinálni. De mivel ők is a profitért léteznek, ezért erősen várható volt. -
Dany007
veterán
"Ennyi erőből akkor bármi ami trendi, divatos és prémium, akkor lehagyható valami, mert úgy is olyanok veszik meg, akik eddig is megvették a drága "sz@@unkat" és majd megveszi hozzá külön......."
Pedig sarkítva ugyan, de pontosan erről van szó!
Nem vagyok politikus, csak racionálisan gondolkodom. Legalábbis igyekszem. Csak az igazság és a valóság számít, semmi más.
"az Apple tévedésből adott eddig is töltőt és fülest immáron 13 éven keresztül....2010-ben is trendi volt.....meg 2008-ban is......."
Ahogy mondod, ez így van! Megszokásból, mert akkor még nem volt minimális indok sem az elhagyásukra (na meg a különböző szabályozások, lásd Fr.o.). Azonban most eszükbe jutott, hogy a sok "birka" - magamat is beleértve(!) -, akkor is megveszi a telefont, ha nincs hozzá töltő! Sőt! Nem csak a telefont veszi meg, hanem még a töltőt is külön, mert 20 perccel gyorsabban tölt. Ezt vették észre, ebből csináltak pénzt, mert profitorientáltak, és leginkább csak azért, mert megtehetik!
Megtehetik, mert így is sikertermék az új készülék, így is milliók veszik / vették meg az első héten és még így is hiány volt belőle az első hónapokban.
Arról nem beszélve, hogy az Apple az egyik legsikeresebb vállalat a világon.
És Tim Cook ezen kb semmit se tudott rontani. Az Apple részvények értéke az elmúlt 4 évben 4x-esére nőttek. Egy vállalkozásnak ez lefordítva nagyjából azt jelenti, hogy "baromi jó amit csinálsz, folytasd így tovább"!És ez nem egy "fogyasztható forma", nem politikusi szöveg, hanem pont, hogy az igazság! Amit senki nem hajlandó elfogadni, mert annyira nyomasztó és fájdalmas lenne!
Az az igazság, hogy az emberek 99%-nak semmi szüksége sincs egy i12pro képességeire, tudására. Mind mesterségesen kreált igények, és mivel kiadtunk 400+ ezer forintot egy ilyenért, ezért mindenkiben benne van, hogy most hű meg ha meg jó okkal vette meg... elvégre senki se szívesen mondaná azt, hogy kib...tam fölösbe 400 ezret csak mert alma meg legújabb... De attól még ez az igazságon nem változtat.
-
zsoltiz
aktív tag
"Attól függ mit használ az user jelenleg.11-ről 12-re váltani tényleg felesleges,max. akkor ha már tényleg semmi másra nem tudja költeni a pénzét."
Ha a sima (nem pro) 11 és 12-ről beszélsz, azért ott is vannak olyan különbségek, ami valakinek megérheti. Eleve ott a méretváltozás: azonos kijelző méret mellett jelentősen csökkent a fizikai méret. Aztán ott az oled, meg az 5G, fast wireless charging. Kinek mire indul be a vezérhangya...
Watch-ot én sem cseréltem volna 5-ről 6-ra. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez volt az a minden ájfon topik? Az az egy, ahol reagáltam olyan kritikádra, amely nem volt valós, hogy emiatt az iPhone mellett álltam és ahol tieddel együtt törölték? Csak ezt elfelejtetted megemlíteni...
"Bemutatkozott az iPhone 12 család" ttopikjában is beleálltál jó pár tagba.
Csak egybe leginkább, az is te voltál.
Elmész te...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
-
atirag
őstag
Az Xr előtt semelyik nem bírt egy napot! Mármint ha használod is.
Zsolt_72: Méretben nagyon vágynék a minire és tudok tölteni napközben. De az élet már többször rám cáfolt és olyankor kellett a legjobban mikor nem volt lehetőségem tölteni
Mióta 11 pro van azóta nyugodtabb ilyen téren az életemjófejsrác: Akkor nálad a mini is bírná
-
evo87
őstag
Nem volt hibás, de vonattal ingazom minden nap munkába, plusz az irodában is sokat telefonálok és sokat nyomkodom, így nyilván nem meglepő módon nap közben muszáj volt tölteni, hogy kibirja a napot... Ellenben a 12 sokkal tartósabb ilyen szempontból, mint az Xs. Úgyhogy nem bánom a váltást... Csak a mini a mérete miatt vonzó lett volna.
-
Navaren
aktív tag
Lehet, nem volt egyértelmű, nem akartam olyan irányt mondani, mintha Apple nem kompenzálna itt-ott: a vonalélesítés is tényleg ilyen, bár engem inkább a lehetetlen fényviszonyok és "kiszínezett" fotók/szelfik gondolkodtattak el.
Más kérdés persze, hogy a lehető legjobb kamerafon - titulus utáni hajsza egy ideje ott tart, hogy nem (csak) a kamerákat fejlesztik, hanem az exponálás utáni felvételt hekkelik meg a lehető legjobb végeredmény érdekében, akár azon az áron is, hogy extrém esetben elég távol esünk a valóságtól már.De elismerem, hogy ez szubjektív "probléma".
-
Razzul
őstag
Szép kis szalmabáb érvelés némi ad hominemmel megfűszerezve, mindkettőtöktől. Nem írtam az üzemidőről, szoftverfrissítésekről, hálózati lefedettségről valamint azt sem, hogy 5G nélkül nem lehetne élni vagy nekem szükségem lenne rá és váltani szeretnék.
Az i12-ben lévő Qualcomm modemről írtam, kérlek ha beszélgetni szeretnétek erre reagáljatok.
-
Dany007
veterán
Azért a végén összességében ő is elmondta, hogy picit minden jobb lett kameratéren is.
Nem volt akkora "hűha", mint amikor a 11pro-t mutatta be. De azért csak megvette ezt is! És ezt nem szabad elfelejteni...HAndrás az iPhone X óta ekézi az Apple-t meg az iPhone-t. És az akkori fél órás magyarázatával kb teljesen egyet is értek. Igazából a mostanival is. De azt érdemes észrevenni, hogy minden fika ellenére ő továbbra is iPhone-t használ és Mac-et (ezt az akkori videóban el is mondta miért), de az okok ellenére is mindig megveszi a legújabb modelleket is. Szóval... Így innen nézve már kicsit furcsa a véleménye. Egyetértek vele, hiszen én is látom, hogy milyen teljesítményű a másik két kamera, de na... Fikázza,fikázza, de azért csak megvette. Az új 4G modemről meg ő sem beszélt. Oké, hogy 5G fölös, de a sokszoros 4G sebesség igenis számít. Szóval így nekem egy kicsit fura az ember.
Egyébként biztos nekik, illetve a Mobilarena teszt csapatának van igaza. Mert valóban itt a tesztben szereplő képek egy része rendkívül silányra sikeredett. Valószínű az lesz az oka, amit már korábban is beszéltünk, hogy nagyon helyzettől / fényektől függ a dolog.
Mondjuk engem pl hidegen hagy, mert i6-ról váltva biztos brutális különbség lesz. 11pro-ról meg közel sem biztos, hogy váltani kéne. -
Fryskitt
addikt
Nem, megnéztem, és nekem nem az jött le, hogy lehúzza. Negatív volt az, hogy neki túl nagy, szögletes, minek az 5G és videó módban a főkamerán kívül a másik kettő "kásás". Ez első kettő szubjektív, az 5G-t meglátjuk (erre írtam azt, hogy 640kB mindenre elég, ugye), a két mellék kamera videós módja az objektív, kérdés, erre tervezték-e és az, hogy lehet, így választják el a Pro Max-tól.
-
Fryskitt
addikt
Ezt annyiszor belinkelitek ide... az a videó alapvetően nem húzza le az új iPhone-t és nem is élteti a régit annyira (sőt inkább azt mondja, hogy már ott is olyan volt). Azt meg, hogy két lencse szar fotóra használva, sem mondja. Azt mondja, hogy videó alatt a főkamera eszméletlen jó, a többi nem annyira. De szerintem meg a másik két kamera egyszerűen nem videóra lett kitalálva.
Szóval az a teszt szerintem nem azt jelenti, amint amit ti magyaráztok bele. -
clubmonaco
tag
A pont itt van.Kicsit igen tökèletesnek mondták az Iphone-t videóját,fotókat az előző hozzászólók,pedig nem teljesen így van.6 mobilmárka is jó lehet fotókban, videókban,nem csak az iPhone.Jó az iPhone fotók van?Samsung is jó volt mikor volt nekem.De Xiaomi is jó videóban Na de nem isteniteni akarom egyiket sem,mindenki másképp látja.Jól írtad Szabi.Nem minden neked szólt itt,hanem mindenkinek:)
-
tibcsi0407
félisten
Nem vittem el, hiszen a Te gondolataidra is reflektáltam.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért kell keresztre feszíteni, ha nem tetszett neki, hát nem tetszett. Sosem értettem a habzószájú fanboykodást egyik oldalon sem.
Nem tudom egyébként mihez hasonlította, valószínű a professzionális kamerájához, mert a tavalyi iPhone-okhoz képest előrelépés történt mindhárom lencsén szoftveresen is.
Azért szerintem a tavalyi szériához képest előrelépett eléggé: [link]
-
tibcsi0407
félisten
Az teljesen normális, ha ott elmosódik, nem tudom milyen telefonod lehet, de próbáld meg ugyanazt a szituációt a Te kameráddal, ugyanezt fogod kapni. Feltételezem, ha 60 FPS lenne a Youtube videó, akkor azon a részen is javulna a minőség.
Egyébként nem a fókusszal volt baja, a fókuszátmeneteket még dícséri is. A közeli videók stabilizálásával volt problémája.Az, hogy panaszkodik néhány dologra, az is teljesen ok, nem minden hibátlan a telefonon. Szidja a Teslát is, mégis bele van hülyülve. Az nem baj, ha nem teljesen elvakult fanatikus a pali.
-
tesz-vesz123
senior tag
Az Apple nem nagyon szokott marketingelni szerintem. Nincs szükségük rá (hiszen annyi csúcstelefont adnak el egy nap mint a többiek egész évben sem). Ellenben sétálsz a városban és 10 méteres Huawei meg Samsung, Xiaomi plakátok minden sarkon.
Kicsit sem furcsa, hogy egy Pixel olyan lent van, amikor reggelire megeszi a mezőnyt?
-
nozs23
addikt
DxO eladja DxO Analyzer megoldását kamerák tesztelésére. A csomag használatához szükséges licenc megszerzése már önmagában költséges.
Ezzel elvileg nincs is semmi baj, de feltételezhetjük, hogy egy olyan gyártó, amely a DxO Analyzer segítségével finomítja a kamera hardverét, valószínűleg magas pontszámot fog elérni akkor is, amikor a DxOMark-hoz megérkezik a végtermék tesztelésre.
A Huawei és a Xiaomi is DXO partner.
Ez persze nem azt jelenti, hogy a tesztjeik szarok, csak jobb inkább a saját szemünkre bízni a dolgot, nem pedig az ő eredményeikre.Az Apple-nek meg semmi szuksege a DXO-ra. Flagship eladasban messze piacvezetok, a felhasznaloik 99.99%-a nem tudja mi az a DXO es ez rendben is van igy. Inkabb a tobbi gyarto marketing szegyene, hogy ezzel probalnak nyomulni.
-
zsoltiz
aktív tag
"Noha jó a kamerája,azért vannak tőle jobbak a piacon,"
Ezt aláírom, csak nem ez volt a téma. Az egész Note10-es összehasonlítgatást te hoztad ide, letámadva engem.
"Próbálom mindig objektíven nézni ezen aspektusokat,és nem "márkahűen".
Javaslom neked is......."
Én is próbálok objektív lenni, ezért nézek normális tesztképeket.
Ja most látom a kukás teszt képedet amit belinkeltél. 10x-es digitális zoom kép van ott összehasonlítva és te ez alapján mutogattad a képminőséget? És ebből vonsz le következtetést? Ez komoly??? Innentől meddő vita.
Képminőséget így nem lehet összehasonlítani. Az iphone 2x optikai zoomot tud, a Note 5x-öst -> efölé menni digitálisan csak annyit jelent, hogy minél nagyobb a nagyítás, annál jobban romlik mindegyik minősége. Nyilván az iphone rosszabb mert eleve 2x optiakai zoom-ról indul. Ha obejktív akarsz lenni a képminőséget illetően, akkor natív felbontásokat hasonlíts össze.
Részemről ezt lezártnak tekintem.. -
zsoltiz
aktív tag
"Jah bocs,nem tudtam, hogy szemüveges vagy"
Eltaláltad, bár nem tudom ennek mi köze a témához, nem az oviban vagyunk..
Hiába linkelted a videót, képminőséget akkor sem lehet normálisan videóból összehasonlítani. Nézz inkább rendes fotós tesztet. -
zsoltiz
aktív tag
Most komolyan egy yt videóból kivágott képet raksz be fotóminőséget bizonygatni?
Egyébként olvass vissza, hogy honnan indult a vita. Az volt a kiindulás, hogy valaki szerint akár a 80e Ft-os xiaomik is verik az i12pro-t képminőségben. A Note 20 Ultra simán iPhone árkategória, nem csoda, hogy minőségben is legalább olyan jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest