Új hozzászólás Aktív témák
-
GregOlah
csendes tag
Mint említettem ott van az Avast és a cerberus. Tehát nem semmi, és ezek ráadásul megbízhatóan működnek a háttérben. De most hogy minden tolvaj olvas erről a cuccról azzal fogja kezdeni nekem hogy kikapcsolja az eszközkezelőt és akkor hoppá van itt még kettő. Pontosan azért nem használok jelszót mert egyszer elhagytam a régi olcsó droidom, pár perccel később észrevettem hogy nincs nálam és visszamentem keresni de addigra már hívták róla a szüleim hogy náluk van és mikor tudunk találkozni. Úgy gondolom adok egy esélyt ha netről úgyis bármikor lekódolom, de így most veszélybe került ez nekem. szóval ezért nem örülök. Azt vártam hogy akkor ez nem eszközkezelős lesz hanem csendes frissítésben lejön és a google imei szám alapján integrálja a telefonba.
-
DeathAdder
veterán
Barátnő nyomonkövetésére jól jöhet, ill. ha elveszik az adott készülék, de kb. semmi másra nem..
-
8zabi
őstag
a 2. oldalon a "android.com/devicemanager" link rossz helyre mutat
-
GregOlah
csendes tag
Nem örülök ennek. Nincs benne semmi nagy extra sem csak most majd ha elhagyom a telefonom a kedves megtaláló az eszközkezelőkkel fogja kezdeni akkor meg feltűnik neki hogy van ott egy Cerberus és egy Avast is és azt is kikapcsolja. Aztán emiatt a semmit tudó cucc miatt szívhatok rendesen.
-
Auratech
őstag
Ez a szolgáltatás szerintem alap kellene legyen egy oprendszernél, ami mögött ilyen brutál felhős kapacitás trónol. Jó a szolgáltatás, lehet hasznos is. Én mindenféle platformon használok hasonló szolgáltatásokat és van ami még ennél is jobb, egyelőre, de biztos fejlődik még.
Winphon beépített , bekapcsolható szolgáltatás a nyomon követés. ios-n is van ilyen. Használtam jó.
Ennek a droidos követésnek egy hibája van, elsőre, hogy nem logozza a helyadatokat. Ez jó neked, ha nem vagy túl paranoiás. Amúgy semmi perc alatt meg lehet találni mindenkit, aki online, valamilyen formában...Én a legnagyobb megelégedéssel használom a PREY alkalmazást W7-laptopon, IOS táblán(nem 3G!-s) droidos telefonon 2X.
A PREY készít egy szoftver-hardverkomponens, eszközazonosítókból, imei, MAC-adress... profilt, amit képes lenyomozni, ha pld átmyomták az imeit és a MAC adresst, akár.
Laptop esetében procit és winyót kell cserélni, újratelepíteni, órát átállítani... stb kell, ha át akarom vágni a rendszert. Szóval elég macerás.
A szoft egy mail címhez 3 eszközt rendel ingyenesen. Minden eszközt 10-x kereshetsz ingyen. Ez egy megnyugtató próba után 9 lehetőség. Az eszköz webes kontroll paneljén mindig látod, hogy rendben van. Nem kell rákeresni. -
vinibali
őstag
köszi a cikket. elérhető elég sok alkalmazás. én személy szerint az anitDT-t használtam, de az nem startup szolgáltatás volt, így kissé bizonytalan volt a működése, ez viszont mindig fut.
(#33) rolii21: a telefon van regisztálva a google rendszerébe és nem a sim kártya
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Nandivagyok #32 üzenetére
Képes ismeretlen nyitott wifi hálózathoz csatlakozni?
-
MuzikJunkie
aktív tag
A telefontolvajok többsége egyszerű zsebtolvaj, nem kocka.
Saját, illetve cimborám bőrén tapasztaltam, hogy mekkora lúzerek a tolvajok. Aki az én telefonom lopta el, felvette, mikor hívtam, hogy adja vissza... persze nem adta.
A cimborám Lumia 920-as telójával meg vidáman fotózgattak a tolvajok, a telefon meg szépen szinkronizálta Skydrive-ba, koordinátákkal együtt.Ez utóbbiról toltam is egy posztot.
Viszont a Samsungos "Find my mobile" nagy szar, mert az értesítési sávban kiírja, hogy "telefon keresése", mikor gépen elindítod a folyamatot... azt még a legidiótább enyveskezű is észreveszi és kikapcsolja a telefont.
Írtam is ez miatt a Samsungnak, azt válaszolták, náluk ez elvi kérdés... Nem tudom mire gondoltak. Pff! -
turbulencia8
őstag
Én Kaspersky-t használok, az annyival jobb, hogy a gyári resetet jelszóval nehezíti (és a recovery módot letiltotta), továbbá kevésbé meríti az akkut, és képeket küld az előlapi kameráról, ha valaki a billentyűzárral próbálkozik. Egyszer egy taxiban hagytam a telefont, akkor hasznos volt, bár valószínűleg anélkül is visszahozta volna a taxis.
A Blackberry védelme valószínűleg biztonságosabb lehet, az BIS/BES aktiválás után szerintem IMEI alapján is képes távoli törlésre, és elvileg a PRISM botrányban sem érintett.
-
uki
aktív tag
Tényleg elég alap amit tud a cucc, de kezdésnek jó lesz. Illetve nem kell semmit kliens oldalon telepíteni, csak pár beállítás az egész. Azok a funkciók, amiket itt sokan hiányolnak jogosan, külön app telepítést igényelnek, néhány esetben esetleg root jog is kell. Reméljük az 5.0-ba rendszer szinten integrálnak valami
komolyabb cuccot.Egyébként nem igazán értem azt aki nem használ valamilyen feloldó kódot. Elég komoly személyes infók vannak már egy androidos okos telón amivel nagyon könynen vissza lehet élni.
-
rolii21
aktív tag
Semmit sem ér. Sim kártya off és volt nincs...
-
sir fg
aktív tag
válasz
anony.name1 #28 üzenetére
Hát ezek a megoldások tényleg inkább elhagyott telefonok megtalálására jók.
Én azt mondom, hogy érdemes valamilyen képernyözárat + ilyen lokalizációs szolgáltatást használni (utóbbit a pancserok ill. elvesztés ellen). A képernyözár remélhetöleg megvéd attól, hogy azonnal hozzáférjenek a személyes adataidhoz (Gmail, facebook, telefonszámok, lakcím, stb...). Nem mintha azt nem lehetne feltörni, de ki akarná? Gondolom a legtöbb tolvaj inkább csinál azonnal egy factory resetet, meg dobja a kukába a SIM-et (, átírja a z IMEI-t), aztán viszi a piacra eladni..
Szóval a lényeg, hogy ha a telefont ellopják, azt már úgyse szerezzük vissza, csak a legritkább esetben, viszont az adatainkat védhetjük egy kis odafigyeléssel.Edenyke: Mondasz valamit, ez hasznos lenne. Biztos nincs ilyen? Szerintem vannak a Play-en appok, amihez SMS-sel is hozzá lehet férni, nekem rémlik. Lookout?
Szerk: 1. ilyen találatom az Avast, ahol lehet SMS-sel távvezérelni. -
Zirowe
nagyúr
Szokásos "net kell neki" dolgon bukik el.
Az lenne a jó, ha távoli sms-el (csak egy előre regisztrált elérésről, hogy ne lehessen visszaélni) lehetne aktiválni a mobilnetet, gps-t és a wifit+ a wifi az első szabad hálózatra magától csatlakozna.
Na, az már érné vmit.Ki lesz az első, aki megcsinálja?
-
joey04
titán
N az hasznos dolog. Jó, hogy belekerült a rendszerbe. A samu megoldás azért vicces...
-
anony.name1
tag
Ha nincs semmilyen internet a telón, a legközelebbi csatlakozáskor történnek a netet igénylő dolgok. Addigra amelyik csóró kicsit is ért hozzá, úgyis újrarakja a firmware-t, ha meg a személyes adatokra kíváncsi, kiveszi az SD-t. (Esetleg root-al lejegeli a Google Play Szolgáltatásokat, és máris mehet be a facebookodba, ha úgyhagytad
) Android fan vagyok, de be kell vallanom, hogy lopásnál az Apple ID megoldás a jobb, ott hiába rakod újra a rendszert, a tulaj jelszava nélkül lesz egy téglád. Persze jó, hogy van Androidos megoldás is, csak a rendszer egy piszok jó tulajdonsága, a nyitottság miatt könnyen kikerülhető.
-
Pompi
nagyúr
-
sir fg
aktív tag
Hmm, én beállítottam minden a telefonon, de az android.com/devicemanager oldalon a térkép felett egy "No active devices" felirat fogad. (Pontosabban "Keine aktiven Geräte", mert németre van állítva.) A mobilnet be van kapcsolva a telefonon, a Google Dashboard-ban meg szerepel a készülék.
-
Ukraan
aktív tag
Szerintem ennek ebben a formában túl sok gyakorlati haszna nincs, nálam legalább is biztos. A telefonom nem lóg állandóan neten, a hozzáférést mindig csak akkor engedélyezem, ha használni akarom. Kár, hogy cellainfó alapján nem képes a készülék helyét meghatározni az app...
-
Polllen
nagyúr
Egyébként ha úgy is logolja a google, h merre járok, itt miért nem lehet megnézni?
-
beast27
senior tag
Az normális hogy nekem csak 1576 méteres pontossággal találja meg a telefont?
-
Arthuro_Adam
őstag
Nem rosszak ezek a szolgáltatások, de az a baj, hogy ez max. a lúzer tolvajok és az elhagyás ellen segít, de talán ezek a ritkább esetek. Egy profi tolvaj azzal kezdi, hogy kiveszi a SIM kártyát (nincs net), és töröl mindent, akkor meg már ez sem segít.
-
banhammer
veterán
-
g0n21
senior tag
Tehát Gyári visszaállítás esetén bukta, mivel a google accountot is törli az FR, így van?
-
Snoop-y
veterán
válasz
FireFox1996 #15 üzenetére
Ez igy mukodik BB telefonon is.
Veresre resetelheted a telefont ha korultekintoen volt lockolva. -
FireFox1996
őstag
Az ötlet jó! De van még hová fejlõdnie... ha ellopják a telót, rajta megnyomják a gyári visszaállítást... ezzel kitörli a programot ?! Így sok értelme nincs... A windows mobile (pocket PC) idején volt egy hasonló program, ami a gyári ROM-be telepíti magát + beállításaival együtt. Így hiába csinálsz rajta gyári visszaállítást, az eredeti tulaj mindig megkapja a lopott készülékről
-
Kovacsbelaxy
tag
Ha azt is megoldanák, esetleg az újabb modelleknél, hogy kikapcsolva, esetleg kivett aksival is működjön, (tartalék beépített vészakkuval vagy valamivel...) akkor nem is lenne teljesen hülyeség... aki ellopja annak úgy is az az első, hogy kikapcsolja... max 5 percig lesz utána benyomva míg eladja, arra meg elég kicsi az esély, hogy pont akkor keressek rá...
-
gkris3
tag
Jo lesz ez. Gps kezelest es mentest beleraknak meg akkor tokeletes is.
-
-
youngboy
senior tag
"A használathoz először engedélyeznünk kell a szolgáltatást a Google Settings alkalmazás Android Device Manager menüpontjában."
És ezen beállításokat bármikor eléri az, aki ellopta a telefonomat. Kivéve, ha valahogy másképp nem védem a telefont vagy bizonyos alkalmazásokat.
-
HawerKing
őstag
"A használathoz először engedélyeznünk kell a szolgáltatást a Google Settings alkalmazás Android Device Manager menüpontjában" ---- ez meg hol van?????
Nem talalom sehol sem ezt a device manager bekapcsolast.... Hova kell menni pontosan a telon??? Helyhozzaferest mar bekapcsoltam... -
Pompi
nagyúr
nem maradt le pár karakter, inkább ellenkezőleg, pár felesleges dolog is bele került a linkbe
a szolgáltatás a cikkben is írt, rövidebb címen is elérhető: android.com/devicemanager -
Jó ez az opció, habár én épp tegnap lőttem ki a Helymeghatározást, mert fogyasztásra tán jótékony hatással van...
Szóval megpróbálok vigyázni inkább a telóra -
törölt tag
Akkor ez most nem egy app amit telepíteni kell, hanem a gmail-en beül kell aktiválni?
Bocs a hülye kérdésért... -
HawerKing
őstag
ki is probalom
-
kiskegyed
aktív tag
Link nem működik itt:
Ezzel készen is vagyunk a kalibrálással, irány az android.com/devicemanager oldal, ahol bejelentkezés után már láthatjuk is a készülékeinket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kipróbáltuk a Google új szolgáltatását, mely elhagyott készülékek megtalálásában és az adatok eltávolításában tud segíteni.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest