Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
#04430080 #611 üzenetére
Tökéletes program nincs, soha nem is lesz, ezért vagyunk kénytelenek a meglevőkkel tesztelni. Többek közt ezért jók azok a tesztek, amik több tucat játékot néznek, mert nagyobb esély arra, hogy az a pár köztük van, amikkel az ember ténylegesen játszik.
De van fejlődés is, pl. az én egyik kedvenc játékom a Transport Fever, 2016-os játék, masszívan csak egy szálat terhel, még egy 9700K is tud alatta dadogni a csoda 5GHz-cével - idén Q4-ben jön a második része, ami már abból láthatóan jó lesz több szálon, hogy az első rész C2D(3GHz) min. követelménye helyett nélgymagos procikat kér alapból("Intel i5-2300 or AMD FX-4300"). Csodák azért nem történnek, R9-et nem hajtja szarrá 24 szálon, de azért mégis látható előrelépésre számítok.(#613) TTomax: cserébe elvileg nem lesz olyan, hogya tényleges tudásánál klasszisokkal szarabbul megy a neki nem tetsző címek alatt... elvileg.
-
válasz
#04430080 #595 üzenetére
Tesztelői szemmel az a jó, ha a kártyát teszteled minél több és népszerű játékkal.
Vásárlóként meg az a jó, ha nem az összesítéseket nézed, hanem a neked tetsző játékok eredményeit.
Végülis nem hardvert veszel elsősorban, amivel majd olyan játékkal játszol, ami jól van rá optimalizálva, hanem fordítva; játszani akarsz XY játékokkal, és ehhez veszel egy eszközt. -
Kansas
addikt
válasz
#04430080 #595 üzenetére
Olyan nincs, hogy "mit tud a kártya?" olyan nélkül, hogy "milyen feladat végrehajtása esetén?" tehát ha te konkrétan azzal az 5 szarul megírt játékkal szeretsz játszani, akkor bizony az azok alatti teljesítmény mondja meg, "mit tud a kártya".
Az más kérdés, hogy régebben - kis túlzással - nem játékokra tesztelték a VGA-kat, hanem játékmotorokra, most meg konkrét játékra. Én pl. nem tudok mondani még 1-1 játékot, ami pl a Hitman 2, a GTA V esetleg a Forza Horizon 4 motorját használja, így az ezek alatt elért eredményeket nem lehet tágabb kontextusban értékelni, csak ha épp azt a játékot akarod tolni.
-
válasz
#04430080 #593 üzenetére
Nem venném ki, csak megállapítottam, hogy az húzza el a radeon-t abban a tesztben.
Akkor kap a júzer valós képet a kártyáról, ha azokat a játékokat nézi meg több tesztben, amik érdeklik, és saját magánnak készít egy összegzést.
Ha én pl. FH4-et szertem, akkor egyértelmű, hogy piros karit veszek, de ha pl. AC-t tolok sokat, akkor meg zöldet, hiába hozzák ki a tesztoldalak jobbnak bármelyiket.Én azért vettem a Radeon-ok mélyrepülésekor is piros karit, mert én OpenCL renderrel játszom hivatásszerűen, így hiába volt játékban lemaradva a kártyám, észre sem vettem..
-
green dude
tag
válasz
#04430080 #341 üzenetére
Igen. Szeretem is nagyon, bár már szeretném lecserélni, átmegyek 1440p-re. Amúgy sajnos a Polaris-nak a 470-től kezdődően elszállt a fenébe a fogyasztása. Én 60-ra cap-elem a játékokat, de az újakban még very high-on is 100-on van ilyenkor a terhelés. A házam természetéből adódóan részben telibekapja két 120-as venti, így nem annyira hangos, de azért van hangja, hiába a Sapphire hűtés. Hiába van, viszonylag rövid a kártya és 200 Watt fölött van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Vajon mire elég az új architektúra és a korábban már bizonyított, 7 nm-es gyártástechnológia?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Assetto Corsa Competizione
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Politikai mémek
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest