- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz tal-garius #194 üzenetére
nekem viszont lassan váltanom kellene
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
blaca83
őstag
Előrendelést szinte már bárhol le lehet majd adni rá, az egy dolog, hogy a "Merlin" szép képekkel illusztrálva feltette a weblapjára szerintem megközelítő árakkal.
Az árak nem mérvadóak mert máshol biztosan ennél olcsóbb lesz és beszerezni sem tudják sajnos hamarabb mint a MO.-i nagykerek.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Sanya
nagyúr
azért az az Über és a Quite szignifikánsan elválik egymástól
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Integra
titán
szóval ma 160ezernél tartunk egy csúcs vga esetén.
meg 250 ha nv-rőé van szó.
és akkor nem értik miért van válságban a vga piac?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
haddent
addikt
Hopp... még egy kis infó amit elcsíptem. A next-gen konzolokban GCN CI van, ráadásul APU formában. Akkor mióta is áll készen az AMD raktárán a 290X chipset?
Észrevétel: tudom, hogy a Titan feature level-ben csak a DX11 -nek megfelelőt támogatja, de a hivatalos álláspont nem az, hogy rá lehet írni, hogy DX11.1 -es kártya? (Tehát a cikkben nem azt kéne írni a sima DX11 helyett?)
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
válasz Malibutomi #186 üzenetére
Igen. Ezt már leírta Abu:[link]
-
Malibutomi
nagyúr
Na akkor nekifutok a másik oldalról ennek a 95 foknak.
Ha ez a target temp, de jobb hűtés van a kártyán, akkor feljebb tudja magát tolni - gyorsabb lesz?
Az órajel állítás jelen esetben akkor csak annyi hogy ott is egy targetet adunk meg a kártyának, és megpróbál a fogyasztás/hőmérséklet értékeken belül maradva ahhoz legközelebb üzemelni?Jól értelmezem a dolgokat?
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Számomra hozta az elvártat. Titán teljesítménye (igaz az AMD felé húz a szívem, de ezt inkább nevezném mérési hibának, mint különbségnek. De az a minimális viszont pozitív irányban.) korrekt áron.
Ezek után nem értem azt, aki 780-at / Titan-t vesz. Sokkal drágább, (elhanyagolhatóan) gyengébb, cserébe nem támogatja a DX11.1 & DX11.2 feature levelt.A 780 Ti érdekes lesz. Várható / remélhető: (még) drágább, mint a 780, jóval gyorsabb a 780 -nál és az R9 290X -nél is, és végre támogatja a DX11.2 -őt. Ezzel egyidejűleg akkor a Titánt is vernie kell igaz? Akkor a Titannal is drágább lesz? Vagy a Titan megmarad a státuszszimbólum a fanboyoknak 1000$ -os árral, cserébe még nvidia oldalon is lesz olcsóbb/jobb kari?
#180 aswmaster 7990 = 2x7970. Felesleges a 290X vagy a Titanhoz hasonlítani, mert sokkal problémásabb, mint az 1GPU -s rendszerek.
#178 Malibutomi nem értem, hogy a CF hatásfoka hogy lehet jobb 100% -nál?
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz aswmaster #180 üzenetére
Attol fugg miben:
PL: WoW Eyefinity Titan leveri a 290X CF-et, a 7990-et meg megalazza
Skyrim Titan leveri a 7990-et
Ac 3 Titan leveri a 7990-et
Starcraft 2 Titan leveri a 290X CF-etTudom, ezek ilyen szutyok indie cimek, ahol nincs penz CF optimalizaciora
Meg nem mondom hany millio peldanyban keltek el
Sajnos hiaba vannak 100% skalazodast felmutato CF-re rendesen megirt jatekok, meg mindig nem eleg ceg tamogatja, pedig nagyon jo olcso kis CF rendszereket lehetne csinalni 7850 OC-kbol pl.Mindegyik esetre lehet sok peldat mutatni. Az biztos ha valaki FPS jatek fuggo akkor 7990 (ezeket kihagytam direkt ), ha nem akkor mar nem egyertelmu a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Ha nem lenne ilyen k.meleg és hangos, még kellene is, de a csend nem ér meg +5-10% többletet, közel sem.
-
aswmaster
tag
sztem semmi értelme se a 290X-nek se a TITANNAK.
HD 7990 agyon vissza veri mindkettőt, előbbinél egy áron, utóbbinál pedig 100k-val olcsóbban"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
Malibutomi
nagyúr
Ez kemény
-
asvald
senior tag
r9 290x megette a titánt olcsóbban is /teljesítményben
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Meg akarták verni nagyon olcsón a Titánt. Megverték. Ha jön egy új GeForce VGA, akkor custom hűtős termékekkel az is elintézhető. Bár igaz, hogy 4K-ra gyúrnak, ahol ezt a kártyát nehéz verni, de későbbre is kell tartogatni puskaport pláne úgy, hogy 2014 Q4-ig semmit sem lehet majd felmutatni, mert a következő körhöz már 20 nm lesz.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Anaren91
senior tag
[link] tessék itt van lehet venni akinek nem tetszik a hűtés... még ezzel is olcsóbb mint a titán...
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Prof
addikt
Azert nem annyira dramai helyzet, harmadsebesseges hutovel is sokszor veri quietben a Titant a beta driverrel
De miota volt 2900PRO, 6970 teglam en tobbet AMD gyarihutoset addig nem, mig legalabb egy 25 dollaros hutot nem raknak ra. A sapphire 2 ventis, Gigabyte WindForce alom ezekhez kepest.[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Ha azt nézzük ,hogy a Titán és az AMD között 60-70 watt maximális teljesítmény különbség van, akkor a Titánba eléggé alul van pörgetve. 837 mhz aszem?
Szerintem az NV hamar behozza ezt....vagyis mit is kell behoznia? Csökkent árat.
-
Prof
addikt
Ezt en akkor se ertem. Ha tenyleg a jelenlegi leghutestechnologia csucsat raknak a kartyara, akkor ertheto lenne. De igy egyszeruen csak nem tudom hova tenni (plane hogy az Nvidia mar lepett a 7xx szerianal)
Ha 20 dollarral lenne tobb az ara mindenki ugyanugy megvenne, sot tobben is akik a hutese miatt inkabb Nvidiat fognak venni/vagy meg kivarnak egy ujabb szeriat.
Valami azt sugja az AMD a sajat konzolpiaca miatt is aggodik mar
Elvegre eljott a tortenelem soran eloszor, hogy egyazon ceg iranyitja mind a PC, mind a konzolok fejlodeset.
-
Anaren91
senior tag
válasz KevinMulder #156 üzenetére
Tridef 3d vel lehet 3d ben nyomatni mindent ha erre gondoltál. Én is ezt használom amikor rászabadulok a 3d tv re
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
tixem
addikt
nesze neked Nvidia Titantól gyorsabb GCN röpke 100k-val olcsóbban.
780 Ti ehhez édeskevés lesz, és sanszos, hogy a 780 felett nyit majd árban is, abszolút nulla az esélye. Komoly árcsökkenés kell a zöldektől a 780-tól felfelé.egy apró hiba a tesztben: Tesztkonfig oldalon az első táblázatban a Titannak 3gb a vram: NVIDIA GeForce GTX TITAN 3072 MB (Geforce driver 331.40)
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Diniboy
aktív tag
Fel kell tolni a légkondit a szobában, vagy berakod a fagyasztóba a gépet , és kész. Haha elképzelem ahogy nyitott ablak és ajtó mellett ülnek a kockák , kabátban sapkában meg kesztyűben , mert úgy jobb az fpsük multiban Meg jön a tél, mehet a Bacsis féle balaton hűtés is neki. Örülök tényleg- bár sose lesz se Titanom, se ilyen kártyám- minden esetre jó látni a teszteredményeket Bár az első 3 oldalból nem sokat értettem
-
Turbolada II
őstag
KO
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Hawaii teljesítménye nagyjából 3-5%-ot fog esni a terhelés fennmaradásával. Kb. ennyit veszít a GK110 is, a program futtatásának megkezdése után úgy 4-5 perccel. Manapság ez így működik mindkét cégnél.
Itt arra kell ügyelni, hogy a kártyákat azonos környezetben kell tesztelni, mert a működésük nagyon hasonló. Mindegyik ilyen hőmérsékletlimites termék elveszti a teljesítményének egy kis részét pár perces terhelés mellett.
Ma már egyébként a procik is így működnek. Gyakorlatilag mindegyik. Az első teszt még gyors, de ha nekimész ugyanazzal a programmal ötször, akkor az ötödik mérés már lassabb. Ha neked ez az elv nem tetszik, akkor a 2010 előtt megjelent termékekből ajánlom a PC építését.(#159) Malibutomi: Nem ugrik meg a hőfok. Arra van kalibrálva a termék, hogy azt tartsa.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jack@l
veterán
Tehát ha monjdjuk beteszem egy zárt házba, és a hűtő kevésbé tudja lehűteni akkor viszont elvesznek tőlem 10%-ot? Ez nagyszerű, ezek szerint a tesztek mind megtévesztések, amit most olvashatunk a benchmarkokban. (asztalon sokkal jobb a szellőzés)
Úgy látom nem vagy ezzel a kijelentéssel túl vásárlóbarát...A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Prof
addikt
Szerintem ezt az AMD most megtiltotta egy ideig. Furcsan mindegyik OEM gyartonal tegla van ([link]
Ok, hogy sporolni akarnak,de 599 dollarert is siman vennek az emberek egy normalisabb hutessel azonnal es nem varnanak ki, amikorra lehet az NV reagal vmit es megse AMD-t vesznek. Lehet kicsi a gyartokapacitas?
Oszinten nem ertem oket, miert nem akarjak erositeni a brandet, ehelyett szinte kotelezove teszik, hogy OEM-tol vegyenek az emberek kartyat ne kozvetlen toluk.
-
KevinMulder
tag
Valaki meg tudná nekem mondani azt, hogy AMD kártyákhoz is van-e olyan szoftver, mint az nVidia 3DTV?
Azaz, ha az alkalmazásnak nem kell támogatnia a 3D-s megjelenítést, hanem helyette a kártya teszi ezt meg.
(Ha nem fogalmaztam érthetően, akkor szóljatok! ) -
SzlobiG
félisten
Nagy várakozásoknak vége. Mégis csak hozza a Titan-t ez.
-
dergander
addikt
Ár/teljesítménybe egyértelmü jobb a Titánnál,future terén is jobb,ez odaver az Nvidiának aki még a DX11.2 se tudja,remélem össze szedi magát az NV
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert nő a teljesítménye a kártyának. Egy jobb hűtő +10%-ot is jelent. Be kell konfigurálni, hogy a termékek azonos paraméterezés mellett azonos teljesítményt mutassanak fel.
(#149) djculture: Persze hogy cserélni fogják, ha elromlik. De manapság normális a 100°C-os limitre való törekvés. Erre készítik fel az alkatrészeket ma. A prociknál a Haswell és az Ivy is ehhez hasonló tartományban működik terheléssel gyári hűtő mellett. A VGA-knál is ez lesz a norma. Az a lényeg, hogy minél csendesebb legyen a termék, az alkatrészek és a NYÁK-ok úgyis hitelesítve vannak 125°C-ra is.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz djculture #149 üzenetére
Jon majd, hogy leeg a VGA, szar az AMD, kivancsi leszek en is, hogy birja majd.
Amig nem jon 4K olcso monitor, a monitorgyartok addig orulhetnek, mert jobban fog terjedni az Eyefinity mint valaha.
Egyebkent a 7970Ghz-eken (gyari) meg egyszeruen erosebb, de egyben hangosabb volt a hutes alapbol. Nem veletlen talaltak ki a quiet modot.Bar tovabbra is szerintem strategiai okbol, szandekosan fogjak itt meg a kartyat a homerseklettel. Aztan ha reagal vmit az NV, akkor kiadnak egy XT valtozatot
-
Jack@l
veterán
És az mért is baj hogy egy normális hűtőt tesz rá egy gyártó? (főleg látva a brutál hőfokokat működés közben)
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
djculture
félisten
Jó csak ugye itt felmerül az hogy aki nemért hozzá csak játszani akar annak a kártyája ilyen körülmények között ha szétég a kártya a gyártó garanciálisan cserélni fogja e. Ez nagyon meredek terep szerintem. Tudom ateljesítmény mindenek felett de így első olvasatra ha ilyen hőmérséklet értékek jellemzik a működését abból renegeteg meghibásodás várható.
-
Prof
addikt
Akik fikazzak, hogy alig gyorsabb a Titan-nal azok a 290X CF eredmenyeket nezzek, az van egyarban a Titan-al: Eyefinity felbontas 94 fps, 4xAA-val.
Ebbe csak az a vicces, hogy CF-ben tobb mint 100%-al volt gyorsabb 2 kartyaval uberben, mint eggyelEz jol mutatja a tesztek kozott nagy szoras lehet jelenelg a homerseklet/kornyezetvaltozas miatt.
Ertsd kinyitod teszt kozben az ablakot, vagy valaki kinyitja az ajtot es mas lesz a mert fps, mert latszolag huteslimitalt a cucc
[ Szerkesztve ]
-
E1even
senior tag
Köszönjük a szokásos részletes tesztet!
Akkor, ha jól értem "rendesen" meg fognak "lódulni" a 290/290X-ek a custom- és a vízhűtéstől.
Cool.[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
Drizzt
nagyúr
Szerintem itt most a DC2 majd megint 3 slotos lesz. Szükség lenne rá első blikkre. Amúgy jó kártya. De ez a hűtés nagyon gáznak tűnik.
I am having fun staying poor.
-
daneeeeee
aktív tag
Tessék a 780 OC-val összehasonlítva. Azt is megveri alapon.
-
félisten
Tehát kb. ugyanazt tudja, mint a TITAN, csak 100k-val olcsóbb annál?
Nincs több kérdésem..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz djculture #141 üzenetére
Ha nem tetszik a hőmérséklet, akkor ott a CCC Overdrive. Ott beállítod, hogy milyen hőmérsékletet szeretnél. Ennyire egyszerű. A kártya ezután -2°C-os különbséggel azt fogja tartani.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Nem lesz hosszú életű a kártya akkor az már biztos, hd2900 meg a nagyobb 3870x2 is hasonló rezsók voltak, sokszor a gari időt se húzták ki. Első körben csak a nyák hátoldala barnult meg azoknál is majd jött a forrasz anyag rideggé válása és a gpu nem egyszer fityegettt a semmibe a hűtő tartotta ez avég stádium volt. Nem tesz jót semminek ekkora hőterhelés..
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Televan74 #133 üzenetére
Igen. Ezért nincs az első körben custom termék, mert ki kell dolgozni egy rendszert, hogy a gyártók azonos paraméterezéssel azonos teljesítményt hozzanak, mert ennek a kártyának a teljesítményét a hűtő drámaian befolyásolja. A custom megoldások is valszeg 94°C-on működnek majd, mert ez a teljesítmény erre a hőmérsékletre vonatkozik. Ha 80°C-ra lehúzza valaki ezt egy combos hűtővel, akkor nőne az órajele a terméknek, vagyis tempót nyerne.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Amugy. [link]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
törölt tag
-
Thrawn
félisten
Még mindig nem tudjuk mire képes a Mantle vagy a TrueAudio, pedig fontos lenne
Teljesítményben (eddig) nem sok különbség van az R9 290X és a Titan között, de az ár egyértelműen a Radeon felé billenti a mérleget.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
blaca83
őstag
Nem gondoltam, hogy mára lesz már cikk és teszt a kártyáról... (köszönjük )
(#125) Abu85:
Végigolvasva elég furán hangzik elsőre ez az újdonság, de nem tűnik egy elveszett/rossz megoldásnak.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Prof
addikt
LOL behalok nemreg olvastam a Tup-on a 290X tesztet. 200 FPS Full HD BF3
Koszi, jon itt a 4K gaming, veszek egy Hisense-t azt csapatom
Splinter Cellben majdnem 100%-os skalazodasNa ilyenkor latszik mekkora tetu banda a tobbi fejlesztoceg akiknel alacsonyabb az fps mint 1 kartyaval.
[ Szerkesztve ]
-
vinibali
őstag
válasz Sondi1986 #129 üzenetére
nem értem az elégedetlenkedéseket a hűtéssel kapcsolatban, egy 100 wattos procira aggatjuk rá a a mugen 2 meg hasonlóan nagy, batár hűtőket, itt meg ahogy látjuk, elég korlátozott a hőleadó felület
lehet jobban is csinálni, látjuk az nVidiánál, de a örüljünk, hogy nem lángol a kártyaBIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Mister_X
nagyúr
Battlefield 4 megjelenésekor megejtetek majd egy Mantle vs. DirectX tesztet is? Kíváncsi vagyok, hogy mekkora különbség lesz.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Sondi1986
addikt
Itt egy kis infó a driver tuninjáról: tomshardware.com
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #35434496 #122 üzenetére
Nem is számítok, de annyira amúgy nem izgat, a GPU OC, csak benchelésre kell max, játékban ahol alapon kevés egy kártya, ott már általában OC-val is...bár egy ilyen vagy egy 780 elég sokáig nem lesz még kevés sehol alapon sem szóval.
Amúgy a volt-os kérdésre:
"In terms of power management, SVI2 features 255 6.25mV voltage steps between 0.00V and 1.55V that can be switched between approximately every 10 micro seconds, and it can control multiple voltage domains too."
Szóval ha lenitrozod felhúzza, és szétfeszeli magát a kártya
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz #35434496 #122 üzenetére
Oszinten tunnigolas szempontbol nemnokes vagy mi. Viszont akinek egy kartya kell a gepbe jatszani vagybmasra annak ezen az aron egy ilyen eros kartya hosszu tavra megfelelo.
Ui.: ezt irtak mit tegyek. A forum nem biztonsagos hely.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #35434496 #120 üzenetére
Nem. Az über mód csak azért gyorsabb, mert a ventilátor nincs 2100 fordulatra korlátozva. Elmehet 2600-ig is, csak ez a különbség a quiet módhoz képest. Nincs semmilyen extra feszültség.
Úgy fogd fel ennek a kártyának a működését, hogy ha a gyári hűtést lecseréled vízhűtőre, akkor kb. 10%-ot gyorsulni fog még úgy is, hogy hozzá sem érsz a beállításokhoz. Ha hozzáérsz az áramfelvételi korláthoz, és kitolod, akkor még gyorsulni fogsz, és az órajeleket még szintén nem piszkáltad.
Ennek a kártyának a sebességét nem csak az órajel határozza meg, hanem az egyéb tényezők is (hűtés, áramfelvétel, stb.). Az órajelet és az ahhoz szükséges feszültséget majd ezek alapján a termék beállítja magának.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
mghltm
addikt
most nem tudom, hogy ez az amd arcsokkentesenek a hatasa, de 3 ev garos msi 7970 lightning brutto 80k
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Sondi1986
addikt
Ahogy meg látták a 95 fokot, egyből mint a dög keselyűk rá repültek a húsra.
Csak úgy repkednek a vizesblokkok a 290x-re: [link]De még így is símén megéri mert olcsóbban kijössz mint egy titánnal.
players111 mért a 780 és titánnak tudsz, van egy százalékos csúszkád és azt húzogathatod.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #115 üzenetére
Értem én amit mondasz. De nagy oc-re ne számíts mert mint aub írta nem lehet manuálisan + feszt adni a karinak. Ergó tök mindegy milyen hűtés van rajta mert nem fog többet menni a kari csak halkabb, hűvösebb lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #35434496 #108 üzenetére
Olvasd el a cikket. Nem lehet rajta feszültséget fixálni. A kártya állítja be azt az alapján, hogy te milyen hőmérsékletet és milyen hangos ventit akarsz. Te határozod meg, hogy hogyan működjön, mennyire legyen hangos, mennyire forró, mennyire gyors. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Asrach
tag
Ez elég durva angyon sokkal olcsóbb a TITAN kártyánál és van olyan jó brutál az egész .
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #35434496 #108 üzenetére
Hát az tuti, hogy kell rá valami tuti hűtés, egyébként írják is, hogy kb 0,05v amit szerintük még normál léghűtéssel lehet rajta emelni. Ezt az 1145-öt ennyivel érték el, és felhúzott powerlimittel, hogy amiatt ne throttlingoljon, ezt még elbírta a a gyári hűtés, de maxon ment. Szóval egy jó custom hűtéssel kb erre lehet számítani hogy elérhető.
(#114) players111
Hagyd már ezt az OC-OC-t
Alap az alappal hasonlítandó. Majd a 290x-ből is kijön a toxic vagy 1100-as órajellel, és még lesz aki arra is rátuningol, majd az lesz a 780OC-OC-hoz mérhető.Amúgy nem vagyok nagy rajongó, sorban olvasom a review-kat, most épp azt nézegettem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #105 üzenetére
Nem tudtam, hogy techpowerup rajongó vagy. Tessék giga 780 oc alapon. Erre rájön az oc és a 290x oc előtt vagyok.
-
Whysperer
addikt
Ertem. De elolvastad mit irtam. Kicsit tobbet eszik a fxem mint az az i7. Ezert mertem megkerdezni,de elnezest az eretneksegert!!! Gyorsan megyek is eloveszem az ostort!!!!! amugy azert kerdeztem mert a 280x topicbasom 550-es tapot is kevesnek tartanak hozza.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jól látom hogy kb +30% egy 7970GE/280X-hez képest?
Azért ez eléggé kétségessé teszi mennyire éri meg.
Nem valami hűdenagy előrelépés ahhoz képest.
És akkor a fogyasztás + többi nyűg még nem is nézve.Lehet érdemes megvárni tényleg egy kisebb csíkszélt/következő generációt + egy 280x-el addig is el lehet dekkolni jóval olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Zorel
senior tag
Ez a kártya, így jelen ref formájába egy vicc.
Teljesítményben Titan szint és ehhez az ára kiváló, de! mi ez a hűtés? Asztalon 95fok, mennyi akkor gépházba és mondjuk egy szép nyári napon 2 óra BF4 után?? Hihetetlen, hogy kijön az AMD egy ilyen remek ár/teljesítményű kártyával és egy ekkora rakás xar hűtőt tesznek rá. Kíváncsi leszek a non ref megoldásokra, mert ez így ebben a formában nem győzött meg. -
Janus27
tag
Én csak azt nem értem, hogy minden R9 290X-es reklámban a 4k-t demózzák akkor miért 1.4-es és nem 2.0-ás hdmi-t pakoltak rá?????? Ki a rák akar 4k-ban max 30fps-el játszani?
-
törölt tag
válasz Malibutomi #105 üzenetére
Igaz. Viszont annyira melegszik, hogy a custom hűtők is csak addig foják bírni ameddig alapfesszel megy az oc. + feszültésggel még a custom megoldások is könnyedén elvéreznek majd. Ez a kari léggel hűthetetlen. Hozzáteszem fesz emelés mellett.
-
W.Wilson
aktív tag
Mindig szempont volt, az is lesz. Nyilván az itt vásárlóknak kisebb az árrugalmassága, de nem 0. Ugyanannyit tud, de 100K-val drágább, az legfeljebb a legelvakultabb fanboyoknak érheti meg.
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
-
törölt tag
válasz Malibutomi #101 üzenetére
Óriási. Egy iylen képet bárki készíthet. Megnéztem volna terhelés alatt is. 780/titan karin beállítok 1450MHz gpu órajelet és csinálok egy screenshotot.
-
norb55
őstag
Szerintem ezt a GTX 780OC-vel kelett volna összehasonlítani nem egy Titannal ami elérhetetlen a leggtöbb felhasználónak . Meg nem hogy elérhetetlen, hanem felesleges, mióta megjelent a GTX 780 azóta a Titan értelmét vesztette .
GTX 290X-ről a véleményen , hangos , fogyaszt, és forró mint anno a GTX 480 .
Hozzáteszem azt is hogy a 7970-hez képest csak + 32% töbletet tudtak elérni vele, közbe mindenből duppla annyi van benne mint egy 7970-be .
Egy érv szól melette az ár jelenleg , ahhoz képest hogy milyen drága az előállítási költsége, nagyon jó áron lesz .
-
-
Malibutomi
nagyúr
Érdekességképp techpowerupról:
"AMD's Radeon R9 290X shows fantastic clock scaling with GPU voltage, better than any GPU I've previously reviewed. The clocks do not show any signs of diminishing returns, which leads me to believe that the GPU could clock even higher with more voltage and cooling."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest