- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikemyers133
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI R7 260 X kártyám. Munkára/Játékra csak egy mezei DVI kábellel használom a monitoromat, nincs is vele semmi gond. Viszont ha nagy ritkán filmezésre adjuk a fejünket, a Tv-el nem tudom összeházasítani. Próbáltam már HDMI és DVI porton is. Mi lehet a gond? A TV egy 7 éves 42" Samsung, szoval nem hinném hogy a kora miatt hasal el a dolog..
Köszi.Ui: A Tv-m HD ready, és csak VGA/HDMI bemenet van, DVI nincs.
Várom az észrevételeket. Köszi
-
Ciccuka
veterán
R7 260X-re fel lehet szerelni Accelero S1 Rev. 2-t?
-
Neró
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy ASUS R7 260X OC 1GB -os kártya.
A következő hibát produkálja: [link], [link] - kinéz magának a képernyőn egy pontot és ott téglalap alakban legtöbbször elkezd (a textúrák eltűnése és villogása mellett) vibrálni kis kockákban.Ezzel mit lehet kezdeni? Nem találtam Googleben érthető megoldást.
A rendszer teljesen új 64 bites Home Premium - minden Driver friss (azt raktam fel, amit a kártyához adtak CD-n)
Előre is köszi!
-
XharX
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #145 üzenetére
Ha még nem találtad meg, itt is nézz körbe.
-
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok
egy kárya után érdeklődenék vélemények tapasztalatok érdekelnek az r7 260x kariról ha valaki tud rólla valamit irjon köszönöm
teszteket már olvastam de inkább érdekelne olyan véleménye aki már hatja ezt a karit
-
Gainka
őstag
válasz
raisechip86 #143 üzenetére
Igen de mondom ide gyertek irni/kérdezni stb : [link]
-
raisechip86
csendes tag
Sziasztok!Egy FSP 350 APN el vinne gond nélkül egy Radeon R7 260x-et Athlon II x 4 740 társaságában?
-
Gainka
őstag
Sziasztok ha segitségre stb van szükségetek gyertek àt a hd 77xx es topikba
-
isizakhi03
tag
sziasztok. Csatlakozom a társasághoz egy R7 260X Sapphire kártyával !
-
GyGDugong
újonc
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy ASUS R7 260x kártyát, mert a régi tönkrement. Amióta az van a gépben, elég gyakran előjön a következő probléma: két, három kb. 2x4 cm-es téglalap alakban pixelesedik és villódzik a kép. Ezt csak a teljes képernyős alkalmazásokban csinálja, pl. játékok, online videók, ill. ez utóbbi után, néha a böngésző is olyan marad miután kilépek a teljes képernyőből. Ha újraindítom a játékot, vagy a böngészőt, egy ideig eltűnik, aztán újra előjön. Érdekes, hogy filmezés közben (Gom player) még nem tapasztaltam. Kipróbáltam win7-en és 8-on is, a gyári, a legújabb, még béta driverrel is, de mindig ugyanez a hiba. A catalyst control centerben is állítgattam dolgokat, de semmi nem változott. A kártyához kapott GPU Tweak programra gyanakodtam még, miután azt letöröltem kicsit mintha ritkábban jelentkezett volna a probléma, de lényegében nem változott a helyzet.
Lehet-e ez driver, esetleg valami beállítás probléma, vagy hibás a kártya?
Segítségeteket, ötleteiteket előre is köszönöm! -
kolbásszag
csendes tag
válasz
kolbásszag #138 üzenetére
Nem voltam egyértelmű. 7790-et szeretnék venni és ezzel kapcsolatban kérdeztem.
-
kolbásszag
csendes tag
Hali!
Tervezem egy ilyen kártya vásárlását, de sok helyen olvastam a "black screen" problémáról.
Lehet tudni, hogy mi okozza? Típushiba, vagy driver okozza? Főleg az ASUS kártyáinál olvastam ilyen problémáról. R7 260x-nél is szokott jelentkezni a "black screen"?
Melyik gyártó kártyáit érdemes választani? A Sapphire-ról jókat hallottam.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
jeni
félisten
Szia
Tudna valaki olyan karit ezek közül amelyiknek a magassága nem több 5 inchnél és a hossza sem nagyobb 8 inchnél.
Nálam nem a teljesítmény a korlát,hanem a magasság inkább még a hosszával még meg lennék,de a hűtés miatt vennék kisebbet,vagyis a jobb szellőzés miatt keresek másik kártyát.
Semmilyen extra kilógó ,felfelé menő,ívelő csöves kari nem jó,mert akadályozva van a ház tető lezárásának.ezek jók lennének
ez már nem jó,mert felfelé kilógna a házból.
-
Male
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #133 üzenetére
Nem hinném... az R7 250 szerintem gyengébb kártya...
-
Lacielvtárs
nagyúr
remélem még valaki nézi ezen totyikot
van egy hd 7770 gigabyte vga karim
van kilátásban egy ilyen kari lehetőségem
GIGABYTE GV-R725OC-1GI R7 250 1GB GDDR5 PCIE
szerintetek érdemes e cserélnem?
lesz e javulás valamilyen téren?
akár élményindex terén -
dragonfx
veterán
jo teszt amig ilyne durva ára van addig esélytelen.
meg a 2gb memonak se sok jelentősége van még csak nagyritkán és a 7790 kb 30e csak... -
Komplikato
veterán
-
Silentfrog
veterán
Itt tedd fel a kérdésed Milyen videokártyát vegyek ,itt sokkal hamarabb kapsz rá választ a kérdésedre.
Szerintem csak akkor tudnád kihasználni teljesen a ezt a vga-t ha emelnél a proci órajelén,főleg akkor full hd felbontásnál alacsonyabb felbontáson szeretnél játszani.
-
kogelen
csendes tag
Sziasztok!
Már nem mai a gépem,de egy videókártya cserével szeretnék még javítani rajta a közeljövőben.
HD 7790-re gondoltam,2gb-al.Ti mit tennétek bele(mit érdemes még?)Köszi a segítséget!QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333)
Alaplap neve Gigabyte GA-EP45-UD3LR (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet Intel Eaglelake P45
Rendszermemória 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)ATI Radeon HD 4870 (RV770)
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ez a hűtő katasztrófa! Dr most viccen kívül. Azèrt valami nagyobb rézmagos elfért volna, ès akkor nem lenne ilyen forró fejű.
Majd más gyártó megcsinálja, ha a ref. ennyire ócska! -
kalap12
tag
mi a jó édes szarnak ilyen kártya, egy sima 6870 vagy 5870-el mai napig el lehet mindennel játszani, a 7770 vagy 7870 vagy 7970 meg ver mindent, totál felesleges az új széria, totál!
-
Neovenator
senior tag
válasz
Silentfrog #121 üzenetére
Ja értem. Hát nekem azért elég soknak tűnik 65W, de hát ez relatív...aki 600W-ot zabáló crossfire rendszerhez van szokva mind hangban, mint fogyasztásban, annak bizonyára nem sok.
És ugyanez a hanggal kapcsolatban...volt pár 150W körül fogyasztó Radeon-om anno, de egyáltalán nem nevezném őket hangtalannak, sőt...pont ezért preferálom egy ideje a hatékonyabb energiamenedzsmentű kártyákat. Persze ez ismét relatív...aki 8 ventilátor süvítéséhez van hozzászokva, annak nem tűnik fel egy ilyen kártya hangja. -
Silentfrog
veterán
válasz
Neovenator #118 üzenetére
Nem, pluszba annyi a Hd 7790-hez képest...
Nekem volt egy Hd 5830 kártyám ami a Hd 5850-nél is 30 wattal többet evett,max terhelésen,180 wattotos TDP-s volt és annak sem volt semmi hangja,talán max terhelésen. Hd 5830 Xtreme Sapphire kártya volt
-
Oliverda
félisten
válasz
djculture #113 üzenetére
Akkor bizony a haverod eléggé rossz lóra tett. Az 5850 és 5870 között kb. 14% a difi, miközben az előbbi kb. 18-19%-kal van a 7790 mögött, és akkor fogyasztásról illetve az extra fícsörökről még nem esett szó.
-
Neovenator
senior tag
válasz
djculture #113 üzenetére
Egyrészt a "vérszegény" kicsit túlzó kifejezés, ennyire azért talán nem komoly a helyzet, másrészt az 5870 majd' másfélszer annyit eszik és ebből következően fűt, mint a 7790, még szép, hogy nagyobb a teljesítménye...de ennyi erővel a 7730-at is össze lehetne hasonlítani az R9 290X-szel és JÉ!, az utóbbi gyorsabb...
Jó, értem, értem, ugyanaz az ár...de ahogy azt fentebb is írtam, minek pazarolni, ha nem muszáj.
Azt se utolsó szempont figyelembe venni, hogy egy régebbi generációs kártya terméktámogatása előbb meg is szűnik, mint egy mostanában piacra dobotté. -
Neovenator
senior tag
válasz
Silentfrog #112 üzenetére
Hol 65W a fogyasztása egy 5850-nek teljes terhelésen?
A másik dolog pedig, hogy nem feltétlenül a megspórolt áram pénzben kifejezett összege a lényeg, hanem egyrészt, hogy feleslegesen minek erőforrásokat pazarolni, mikor már van fejlettebb, hatékonyabb megoldás, másrészt minek hallgassam 150W süvöltését, ha 85 duruzsolását is hallgathatom?
-
djculture
félisten
válasz
Neovenator #111 üzenetére
Haver inkább vette egy használt 5870-et 1 év garival 31-ért mint egy 7790-et 2 év garival ugyanennyiért. Kettő összelett hasonlitva 7790 full hd-ben vérszegény volt
-
Silentfrog
veterán
válasz
Neovenator #111 üzenetére
A 65 watt full terhelésen nem olyan sok,kivéve ha valaki éjjel nappal játszik. /bár akkor se
/ Ráadásul a ha valaki eladja és vesz egy Hd 7790-et akkor arra bizony rá kell dobni 7-8 ezret ami napi 8 óra játékkal pont egy év után lesz nullás a kiadás. /43 forintos áramárral számolva/
-
Neovenator
senior tag
válasz
Sanchez638 #104 üzenetére
Inkább a fogyasztás/teljesítmény mutató miatt érdemes újat venni. Az 5xxx széria egy kazán, és ebből kifolyólag a hűtés is bajosabb. Minek tartanék a gépben egy 5850-et 151W TDP-vel, ha ugyanezt a teljesítmény megkapom a 7790-nel, 85W-ból...
-
stratova
veterán
Nem 100% hogy egy wiki teljesen oldal megbízható adatokat közöl, így az én hsz-emben is lehet hiba. Ez a kódnév valóban a médiából van, egy kínai pletyka alapján.
Egyébként a wiki eleve gyanús, mert ha R9 270X és R9 270-nél egyezne a core config egyszerűen túl közel lennének egymáshoz. Szvsz R9 270X és R9 270 csak egy kicsi OC-vel megáldott HD 7870 és HD 7850 rókabőr lesz, hisz 270X teljesítménye már ismert.
Valóban nem változott a név: -
dezz
nagyúr
válasz
stratova #100 üzenetére
"240/250 Oland-je is jelen van már egy ideje, csak mobil vonalon a HD 87x0M, 86x0M, 85x0M kártyákon."
Néhány hónapja. De abban sem lennék biztos, hogy teljesen ugyanazok a chipek, ugyanaz a process. Mindenesetre, nem desktop 7xxx átnevezés.
"270X-nél az új Curacao XT kódnév szvsz kicsit indokolatlan, mert csak egy boost órajelet kapott Pitcairn XT / HD 7870-hez képest, illetve gyorsabb RAM-ok jelentek meg az új kártyán."
Ezzel most megleptél, mert az AMD nem szokott kódneveket átnevezni. De legalább megmagyarázza a TrueAudio hiányát.
Viszont a Curacao Pro (270) legalább növelt konfigurációban (több SP + magasabb órajel) jön a Pitcairn Pro-hoz (7850) képest.
-
djculture
félisten
válasz
Sanchez638 #104 üzenetére
Én is elvagyok az 5850-el, még a bf4-et is vtte szépen 1280*1024-be. Előtte egy darabig 7850 volt , erősebb volt de nagyobb felbontású monitor alatt tudott volna produkálni jobban. Azt meg nem veszek...
-
Sanchez638
addikt
Van értelme váltani bárkinek is?Én még mindig egy hd5xxx vga hajtok, mert bőven elég
És egyáltalán képes valaki 10-15%-ért teljesítményért(már ha van annyi) új kártyát venni?Mert újabb széria?
-
hmmmm. jó teszt, nem jó kártya. főleg nem ezzel a referencia-hűtéssel. úgy fest, drága dolog az az 1GB RAM...
-
stratova
veterán
240/250 Oland-je is jelen van már egy ideje, csak mobil vonalon a HD 87x0M, 86x0M, 85x0M kártyákon. 270X-nél az új Curacao XT kódnév szvsz kicsit indokolatlan, mert csak egy boost órajelet kapott Pitcairn XT / HD 7870-hez képest, illetve gyorsabb RAM-ok jelentek meg az új kártyán. (ez drága qwerty..)
-
dezz
nagyúr
"az uj szeria csak egy gyari OC-s atnevezett eresztes."
Éppenséggel ez csak a 260X-ről mondható el (de az ennek alapjául szolgáló Bonaire chipet is csak utólag biggyesztették a 7000-es szériába, idén).
Az, hogy átnevezés - azonos/csökkentett órajel mellett, azonos/megnövelt SP szám mellett - pedig csak a Tahiti alapú 280/280X-től és a Cape Verde alapú 260-ról.
A 240, 250, 270, 270X, 290, 290X új chipeket használnak. (Ezért nem is értem, miért maradt ki a TrueAudio a 270/270X-ből.)
-
Prof
addikt
Ne viccelj mar mikor voltak az uj generacios kartyak megjeleneskor ertelmes aron. SOHA.
Mindig ment a XY elozo generacios erosebb kartya jobb aron van moka, egeszen 2 honapig amig el nem tuntek a boltok polcairol
Ilyenkor kell valtani ezekre amig meg vannak de mar a leheto legolcsobbak, mivel az uj szeria csak egy gyari OC-s atnevezett eresztes. Semmi uj technologia nincs bennuk, ami a 7790-ben ne lenne.Siman kihozhatnak jovore egy sima 270-est es az lesz a 7850 utodja.
Bar teny ilyen teljesitmennyel kicsit az elnevezes csaloka, egy 250-nek varna az ember ezt a kartyat.
AMD megtanulta sokal tobb vasarlo kovetkeztet magas szamokbol magas teljesitmenyre/tudasszintre ezert szepen eltolta a szeriakat felfele szamozasban. -
dezz
nagyúr
válasz
djculture #43 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a kártyán lévő memóriachipek nem egyenként 192-bites buszon vannak bedrótozva, hanem 1-1 chip 32-bites, párosával ülnek 1-1 64-bites memóriavezérlőn, amiből az alap 650Ti-n kettő van, a BOOST-on pedig három.
Szóval, nem az a baj, hogy az a +256 (2 GB-oson 512) MB 64-bites buszon csatlakozik, hanem az, hogy nincs rá még egy 64-bites memóriavezérlő, így a meglévők közül osztanak meg egyet.
-
arn
félisten
fene... vartam, hogy jon vmi alacsony tdpju megoldas - ami vagy vmivel jobb teljesitmenyt nyujt a 7790 tdpjen, vagy vmivel alacsonyabb tdpt, azonos teljesitmenyen. mivel nekem mar szinte csak openclre kell, igy vagy 7790 lesz belole, vagy r9 270.
a 7790 valszeg meg elmenne (semi) passziv modban (accelero s1), ez mar kicsi esellyel.
-
huskydog17
addikt
Ja értem, köszi a gyors választ.
"Mert fájna a kisebb kártyáknak."
Ez most valami vicc? Ennyi erővel minden játéknál ki lehetne kapcsolni valamit, ráadásul vannak olyan játékok is, melyek sokkal alacsonyabb tempót adnak így is, mint a Showdown aktivált GI-el."De felezd meg az eredményeket és megkapod a GI tempót."
Legfeljebb NV kártyákon, Kepleren elhiszem, de az előző tesztetek pont azt mutatja, hogy a Showdown még aktivált GI mellett is nagyon jó sebességet produkál. Ha aktivált GI mellett a Radeon HD 7870 bírja a stabil 60 FPS-t, akkor erősen kétlem, hogy a kistestvére, a 7850-es csak 30 FPS-re lenne képes. Emellett még te magad is mondtad, hogy idén a Showdown kapott egy olyan javítást, mellyel a játék nagyon begyorsult aktivált AL és GI alatt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #92 üzenetére
De le akarjuk, csak nem olyan egyszerű megtenni.
Mert fájna a kisebb kártyáknak. De felezd meg az eredményeket és megkapod a GI tempót.
-
huskydog17
addikt
Egyszer már kérdeztem, de akkor nem kaptam választ, így remélem nem gond, ha most újra megkérdem:
Oliverda és Abu: A Dirt Showdown le lesz lecserélve majd Grid 2-re?A másik és egyben új kérdés: A Dirt Showdown-ban miért lett kikapcsolva a GI?
-
Komplikato
veterán
"Én akusztikai térmodellezést várok tőle. Ezt nézzétek meg."
Na igen, a fenti felvétel pontosan mutatja, hogy igen is LEHETNE normális prezentációs videót kiadni, mondjuk 2 csatornás fejhallgatós és 5.1-es hangfal szettes verzióban, mint egy THX vagy DTS demó formájában. Remélem ha végre bejelentik hivatalosan a 290X-et, akkor tesznek ki ilyet, mert habókra elhinni a TrueAudio csudajóságát senki nem fogja. Bevallom férfiassan én arra számítottam, hogy ha lesz 260X bemutató, akkkor ott lesz már valamilyen techdemo rá.
-
Komplikato
veterán
-
mickemoto
őstag
Úgy látszik vga fronton is átveszik azt a szokást mint cpuk-esetében.Csak minden második generáció hoz némi teljesítménynövekedést.Itt is az van mint 5xxx széria után a 6xxx szériánál.
-
djculture
félisten
Szerintem többet dob az áron a 2 giga magas frakvencián biztos hogy működő ddr5ram.
Komplikato: Ne csodálkozz, ha ezer féle törvénnyel költségeket raknak a boltokra persze hogy itthon nem csökkenni fognak az árak. Itt a környéken is 10+ éve működő számtechboltok után csak a zárva tábla maradt Ami maradt az meg már rég nem a lakossági vásárlókból él meg.
-
Köszi a tesztet!
"R7 and R9 Series - winning at all the major price points" - erről az jutott eszembe, hogy a 250-esnél nem is éri meg gyengébb karit csinálniuk, arra ott lesz az IGP az APU-kban...
-
Nagyon jó a teszt,sokmindenre kitér.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #78 üzenetére
azért meg pénzt nem adok azért az 5 alkalomért......
-
Silentfrog
veterán
Ha vennél az APU mellé egy vga-t akkor úgy járnál mint én,1 évben 5 alkalommal lenne a gépedbe.
Legutóbb a Splinter Cell Blacklist miatt volt a gépemben a Hd 7770 mert a 6550D-vel sehogy nem akart menni.
Érdekes,hogy a Crysis össze része jobban ment az APU-val mi t a Splinter Cell...(#74) Komplikato .: Így van, valóban!
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #66 üzenetére
Olyanom volt 2 db is HD4850 512M GDDR3-al majd HD4870-1G majd CFX 4870,
hát mit mondjak azóta nem volt olyan jó ár/érték arányú kártyám
,bár azóta nincs is VGA-m
bár mostanában néha bevillan hogy veszek valami 7770 körüli 7850-es karit,de úgysem használnám ki,így marad 18ezerért a A8-3870K HD6550-ese.
( a vágyam egy akkoriban beszerezhetetlen Ati HD4850 X2 volt....) -
djculture
félisten
válasz
Komplikato #75 üzenetére
Az a baj ezzel hogy amerikából származó cuccra nem kis vámot kell fizetni, ha csak nem ajándéknak küldik de néha még abba is belekötnek ha drága cucc.
-
Komplikato
veterán
Nyugatabbra sok minden fordítva megy. Például arrafelé "karácsonyi árengedménynél" aljas módon tényleg csökkentik az árakat, nem kicsit. Itt maximum akkor megy le műszaki cucc ára ünnepekkor, ha nagyon nagy áresés volt előtte.
Az a nem vicces, amikor Fekete Pénteken Magyarországról vehetnél weben keresztűl műszaki cuccot 40-60%-os áron! Itthon meg?
-
Komplikato
veterán
válasz
Silentfrog #56 üzenetére
"Mikor jött ki utoljára olyan kártya ami a teljesítmény és az ár alapján mindenki azt mondja, hogy húúú azonnal vennem kell egy ilyet? / talán a 8800 gt??/"
Radeon HD4850? Nagy ugrás volt a konkurenciához képest, a HD3850/70 kártyához képest is, és még drága sem volt.
-
Male
nagyúr
Terheletlen fogyasztás több monitorral? (leginkább az érdekelne, hogy a 7790-hez képest nincs különbség, ahogy egy kijelzővel terheletlenül, vagy pedig már jelentős az eltérés, ahogy terhelve...)
Amúgy ez a kártya nem sikerült valami jól, ahogy látom. Kb 20-25% fogyasztás többlet 4-5% plusz teljesítményért... még ha csúcskategóriáról lenne szó, ahol a pár plusz százalék teljesítmény dönthet, de ez nem az...
-
Silentfrog
veterán
válasz
antikomcsi #57 üzenetére
De hát 140 dollár nálunk az 40 ezer fölött van,köztudott ! Mi a baj?
Bár a Hd 7730 pont annyi forintba kerül mint amennyi a dollárban a forintba átváltás után,az aktuális árfolyammal. Ott nincs vám,áfa,kisker/nagyker árrés?
-
dergander
addikt
Lesz 7950 utódja is vagy egyből csak a 7970,mert nemlátok sehol sima 280at
-
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #62 üzenetére
Üdv itthon.
Nyugatabbra éppen fordítva mennek a dolgok.
-
djculture
félisten
válasz
- = Zk = - #61 üzenetére
hd38xx sorozatra én úgy emlékszem hogy rengeteg hibás volt. Én ötször gariztattam az enyémet mire nvidiát kértem helyette. Tojást lehettet rajtuk sütni szallonnával játék közben ilyen 90 -100+ fokok röpködtek.
-
-
- = Zk = -
félisten
csak megvárok én év végére egy használt 7870-et
elfér itt, az a meglátásom(#60) djculture
3850/70 pl? -
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #56 üzenetére
A hd4850/30 sorozat is elég korrekt árakon jött annak idején.
-
scampolo84
aktív tag
Nem túl nagy dobás, de legalább drága.
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #57 üzenetére
A korábbi generáció árát időközben kissé levitték, hogy minél hamarabb kiszórják őket. Bevett gyakorlat.
-
Dehát akkor még nem is lehetett kapni itthon.
Ne vedd már magadra, nem Téged szidlak, hanem a kártyák árát.
(#56) Silentfrog
Szerintem félreérted a dolgot.
Nem az árazással van baj, hanem, hogy előtte úgy lett beharangozva, hogy olcsóbb lesz, mint a leváltandó széria.
Annyi, amennyi, csak akkor ne menjen a rizsa, hogy ez megjelenéskor de baromi jó vétel lesz. Bár ez betudható annak is, hogy sokan csak beszorozták a 139 dollárt az aktuális árfolyammal, és megfeledkeznek a vámról, haszonról, hazai áfáról.
-
Silentfrog
veterán
Mikor jött ki utoljára olyan kártya ami a teljesítmény és az ár alapján mindenki azt mondja, hogy húúú azonnal vennem kell egy ilyet? / talán a 8800 gt??/
/csak mert itt is csak a méltatlankodást látom,úgy mint mindennél évek óta/ -
Gainka
őstag
(#41) djculture
Az akókány kártya is jobban megy mint ez gtx 650 ti boost 1gb
Legalábbis ebben a tesztben. -
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #51 üzenetére
Plusz vesd össze, hogy ugyanezt a teljesítményt mennyiért kínálta az előző generáció annak megjelenésekor.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #51 üzenetére
van jó sztereo fejesem is.. csak kéne alá egy Xonar
sok sok éve?!.. ugyan...mióta Ánusz lapom van
-
Úgy az egészre értem globálisan, mert úgy lett beharangozva, hogy olcsóbbak lesznek. De nem lettek.
A 270 az első bekezdés alapján jön ide, és az előző teszt alapján, ahol a "félpénz" böki az oldalam.Oké, az asus csak 2500.- Forinttal drágább.
Ha szerinted ez a generáció olcsó, akkor rendben elfogadom a véleményed és tiszteletben tartom, de ettől még az enyém nem lesz ez, és remélem ezért Te sem fogsz haragudni rám.
De ne menjünk ebbe jobban bele, ez nem az a hely, és mi sem fogunk ezen összeveszni.
(#49) - = Zk = -
Egy jó sztereo fejhallgató kell hozzá, nem 100.1, és mi volt ebben az újdonság Neked, ez már sok-sok éve így működik.
-
Király teszt!
Igaz itt a 7850-es kari szerepel , de rávilágított számomra, hogy jó választás volt a 7870-es sapphire , amit a napokban rendeltem -
KillBorn
senior tag
Szóval annyival gyorsabb a 7790-nél amennyivel magasabb az órajele. Illetve ha R7 szériára optimalizálnak valami drivert AMD-ék azzal nettó a 7790 is nyer.
Annak érdemes ezt venni aki 7770-ről vagy alatta lévőről váltana.Amúgy aki ragaszkodik az egy tápcsatlakozós VGA-khoz annak más választása nagyon nincs.
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #36 üzenetére
Hol látod azt a cikkben hogy a 260X-nek jó az ára?
Az R9 270X nem tudom hogy jön most ide. Abból per pillanat kb. 2500 forinttal olcsóbb a HD 7870 (ASUS viszonylatban), viszont a 270X 10%-kal gyorsabb.
-
GeneraL_XTX
veterán
Tetszetős kártya, de 40 ezerért biztos h nem veszem meg. 30ezerért még okés lenne, de 40 körül inkább 7850.
Troll mód on: Nvidiát meg épeszű ember manapság nem vesz
Troll mód off
-
djculture
félisten
válasz
Komplikato #42 üzenetére
Nézd meg hogy a tesztben milyen kártya szerepel :
NVIDIA GeForce GTX 650 Ti BOOST 2048 MBAmit a fórumtárs linkelt az meg az 1 gigás felirattal rendelkező kiherélt, gyakorlatilag 768megás verzió (a maradék memória 64 bites buszon díszként van a nyákon)
-
Def26
félisten
Iponban 32k egy gtx650ti boost. [link] Ez meg 40k? Kicsit (nagyon) drágállom.
-
Silenzio
addikt
"Most végre újra lehet."
Wow, ez aztán a fejlődés. Végre újra kapunk valamit, amivel már a 2000-es évek elején rendelkeztünk. Ennek lassan állampolgári jognak kéne lennie, nem új fícsörnek.
Mellesleg ez az egész dolog annak a gyakran emlegetett, szerencsétlen mezőgazdasági munkásnak bizony elveszi a szeme világát...
-
Diocles
aktív tag
Ez semmi, ez már prociból és régóta elvégezhető, vannak nagy precizitású opensource szoftverek rá, vagy a razer sorround is ezt csinálja valószínűleg kisebb pontosság mellett.
Én akusztikai térmodellezést várok tőle. Ezt nézzétek meg. Ha ezt nem fogja tudni, akkor ezen is csak a márketing dipártment dolgozott.
-
djculture
félisten
Különben én ezt a 2 giga ddr5 ramot se értem ezeken, szerintem abszolute gyenge ez a kártya 2 giga videoram kihasználásához. Csak fölöslegesen növeli az árát. Mintha lett volna erről írás is hogy 5% ot számított aq 7790-nél a több ram, nagyobb felbontáson 1gigával meg 2-vel is kifullad a gpu.
-
Miért kell minden cikkbe beleírni, hogy milyen jó az áruk, és, hogy olcsóbbak?
Lehet, hogy egyszer azok lesznek, de most hiába a nagy csinnadratta, a 270 és a 260 is drágább jóval, mint a 7870 és a 7790. Egyszerűen nem igaz, hogy olcsóbb, az meg pláne elég költői, hogy félpénzért van. Egyszerűen nem éri meg ilyet venni ma.
-
AAAgold
senior tag
A 30%-os többletfogyasztás kicsit soknak tűnik az 5% teljesítmény előnyért...
Akkor már inkább 7790-re esik a választásom, olcsóbb is, kisebb a fogyasztása is.
-
stratova
veterán
A magyarázat ennyi:
Specs status: Rumored
Azt asztali HD 8000 sorozat, R5/R7R9 2xx részben megújult sorozat.
AMD a GCN szériában eddig sem használt 192 bites buszt (64, 128, 256, 384 és 512 amivel ilyen kártyák készültek).(#31) Abu85 ez valami epic
djculture: igen csak sajnos a hangkártyák hősora óta nem nagyon volt ilyen (amúgy van hasonló tudású elérhető árú kártya pl PCI-e foglalatban?). Az A3D-t mint technológiai elődöt Abu is megemlítette ebben a cikkben. Most végre újra lehet. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Tudunk egészen konkrét adatokat adni, hogy mi használ majd TrueAudio-t: Dying Light, Thief, Murdered: Soul Suspect, Lichdom, Star Citizen és Sonic & All-Stars Racing Transformed
A DX11.1/11.2/Mantle támogatás az mindegy, mert azt támogatja a HD 7700+ sorozat is. Tehát ehhez nem kell 260X, hanem jó a HD 7700+, azaz minden GCN. -
Firkavadasz
tag
Jó kis kártya, de csalódás. Köszi a tesztet, és hogy a HD 7850 is benne volt.
-
diegho
nagyúr
600ft-al több az ipon-ban az msi660-as, mint az asus 260x, teljesítményben pedig laza 40% előnye van a 660-nak. Ez a kártya talán 33-ért jó vétel lenne, ennyiért viccnek is rossz.
-
AAntii
őstag
Nesze semmi, fogd meg jól, ennek a kártyának kb. semmi értelme ezen az áron (ha tényleg 40k-n nyit).
-
Silenzio
addikt
Vegyél 7790-et, már vidéki kiskerekben is 35, két héten belül 30-32-re esik le az ára, most csökkentette az AMD.
Szegény AMD megint kezdi a f@szkodást, ilyet utoljára a 6950/70 idején csináltak. Átszabott 7790 2 GB rammal, amiről már bebizonyosodott, hogy fölösleges, mert a gpu nem képes érdemben használni, és 30W-os fogyasztási töblettel, amit sem a magasabb órajel, sem az egyébiránt fölösleges 2 giga ram nem indokol. Jahhogy DX11.2 meg trúaidó anyámkínnya? Mi használja ki ezeket? És mi fogja? Semmi garancia nincs rá, hogy ezek valaha számítani fognak.
Kedves AMD, úgy kellett ez nekünk, mint kis hazánknak a sok-sok stadion. Tudom, hogy új évben alap az új termékciklus, de csíkszélesség csökkentésig ez így egy nagy-nagy nulla.
-
mghltm
addikt
ha a gyari hulladek hutes helyett ( hangos es melegszik rendesen ) normalis hutoset vesz az ember, 140dolcsiba kerul. 150dolcsiert 3 ev garos 7850-et adnak, ez a kartya eddig bukta...
-
Spancho
senior tag
Arról lehet tudni valamit ,hogy az nvidiának lesz e ebben az évben megjelenő új szériája a középkategóriában ? (VGA)
-
b.daniel
senior tag
Karácsonykor 30k körül fog menni,annyiért sztem bőven jo lesz
-
_Atesz
addikt
Ez 40-ért? Annyiért 7850-et kapok, ha 2gb-os kell, akkor pedig hozzá rakok 3-4 ezrest és megvan az is. Lőjék csak be olyan 37k-ra és azt mondom reális.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Nagyon vártam ezt a kártyát, de nekem is csalódás, a 7790-hez képest nem megy annyival jobban, mint amennyivel többet fogyaszt.
-
.mf
veterán
Amerikában 139 USD-ért (30 kHUF) középkategóriás, itt viszont 40 kHUFért már felső-középkategóriába ér bele az ára, a teljesítménye viszont halovány középkategória.
-
Ghoosty
őstag
Végre egy cikkben is meg lett említve, ami nekem rögtön feltűnt, mert pont ilyet akarok hamarosan venni. Valahogy hiányzik a 7850-es kártyának megfelelő az új generációból. Remélem, nem járok úgy, hogy elfogy a régi, de még nem lesz új.
-
Prof
addikt
Nem rossz, hozza az 5870 eredmenyeit ahogy nezem, kisebb fogyasztassal 128 biten.
Bar azert szepen latszik, hogy egy gyarilag tuningolt 7790 semmi mas. -
Spancho
senior tag
Mostanában kéne nekem egy új gép.
7770-ben gondolkodtam ,de ez 5-10 fps-el jobban teljesít, bár drágább is lesz (nem is kicsit).
A nVidiának lesz mostanában valami új szériája ? Notikban már látok 700m-es szériát ,de az asztaliról semmit se tudok. -
Steve1207
veterán
Mire elfogynak a "régiek", majd lemegy ennek is az ára optimálisra. Utána meg behoznak valami hasonló jellegűt, mint anno a 7790 és kitöltötték az űrt (persze azt akkora ismételten értelmetlen áron)
Ettől függetlenül szerintem nem rossz, nincsenek akkora különbségek, ami az egyiken megy az a másikon is, kis kompromisszumos ez a szegmens. Ha ez kevés manapság, akkor fentebb kell nézelődni egyébként is. -
MongolZ
addikt
Számomra csalódás.
Ahogy néztem máshol is a tuningokat, a memória enyhe szűkkeresztmetszet. -
djculture
félisten
Elég felejthető egy vga pláne ilyen áron az a helyzet. Normális ára ennek maximum 30k lenne, akkor el lehetne őket adni így nem...
-
Azta hogy odacsap a7850-nek. Mármint a 270
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bemutatjuk az AMD legújabb VGA-generációjának harmadik, középkategóriás tagját, az R7 260X-et.
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest