- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
A bővülő széria oka, az ár-érték arány, a jót jó áron szlogen!
Csak igy tovább AMD, így is lehet hasznot hajtani, jót jó áron adni! -
RootRulez
félisten
4890nél kezdtem forgatni a fejem 4730nál kiakadtam most pedig ez a kegyelemdöfés Már tényleg nem tudok viszonyítani semmit semmihez. Várom a HD4xxx szériás kártyák mindent árfogó tesztjét...
Mindenesetre ATI RuLez
═════════════════════════════════════════
-
failed
tag
De nyilván, az 55öst már max csak összerakják
[ Szerkesztve ]
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
orbano
félisten
Az AMD "bevett szokása" már egy ideje, hogy a középkategórián próbálja ki az új gyártástechnológiát, pont azért, hogy ne legyen gebasz, ha nem sikerül. Az meg tök mindegy, egy darab chipen mennyi haszon van. A lényeg, hogy mennyit adnak el. Hiába lesz iylen chip a 2x drágább kártyában is, ha fele annyit sem adnak el belőle. Ráadásul ez a 4770-es kártya olcsóbban áll elő, mint az 55nm-es társa.
A vér nem válik VAZZE!™
-
failed
tag
Ezen mit nem lehet átlátni. Nincs semmi baja a tsmc-nek, csak sokkal nagyobb profit lesz az 5xxx szériából, mint a 4770-ből. Tegyük fel gyártanak 1 perc alatt 1 chipet. Neked sem lenne mind1, hogy 1 perc alatt az 1 chip 50$ hasznot hoz, vagy 100$-t. Értelemszerű, hogy azt fogják gyártani, ami nagyobb hasznot hoz. A 4770 azért kellett, hogy demonstrálja, hogy van 40nm, fejlesztik, és nyertünk egy kicsi bepillantást abba, hogy mire képes. Kitalálnak egy marhajó "Gond van a gyártósorokkal storyt", "bedobják az éhes kutyák közé", másnap ezzel lesz tele az internet, és van mire fogni, hogy miért nincs 4770. Ugye nem mondhatják azt, hogy:
"Bocs srácok, de ugyanazok a gépek gyártják a 4770-hez a chipeket, amik a 5xxx-hez, és hát 2-3x annyit fogunk a 5xxx-el keresni kártyánként, mint a 4770-vel."
Szal megvan a story, gyorsan ütünk három legyet egy csapásra:
- Meg van oldva a 4770 hiány
- Nem annyira feltűnő, hogy hirtelen feleannyiba fognak kerülni az 55nm-es kártyák - ugyanis, megintcsak jön az, hogy nem mondhatják azt, hogy:
"Srácok, 2 hónap múlva kidobjuk az 5-ös szériát, de van még 25 raktárnyi 55-ös, vigyétek már el..." - Ha ezt mondanák senki se venne 55-öst, merthogy "mindjárt itt az 5xxx"...
-Tegyük fel hát az i-re a pontot:
"Mi marhára jó arcok leszünk, és azt mondjuk, hogy amiért ,,nem tudjuk biztosítani,, a 4770-et a TSMC miatt.... , ezért occsóbban adjuk a 48xx szériát." Imázs megmarad, és mégis ugyanazt teszik az ember fülébe... Kecske jól lakik, káposzta megmarad.Ugye tudjuk már, hogy ez miért is vicces, feltehetőleg azért, mert így az emberek azt fogják hinni, hogy marhára jól járnak, mert féláron hozzájutnak az eddig csak áhított kártyákhoz. Részben igaz, mert tényleg "olcsón" juthatnak hozzá, viszont az AMD is jól jár, mert nem rohad a nyakára, van pici haszon... ( "A valaminek a fele is több, mint a semmiből az egész!")
Felmerül a kérdés, hogy ez miért éri meg nekik, hisz ha most vesznek az emberek olcsón jót, akkor nem fogják megvenni a 5xxx-et. Ez mind frankó, csak jön az a dx11-es cucc, amivel a "48xx kompatibilissé tehető driver segítségével." - Naja, 15 fps-ig. Ekkor majd jön ismét: "Új kártyát kell vegyek, mert a régi ( 3-4 hónapos ) semmi sem ér az új játékoknál" meg a "miért nem vártam 2 hónapot..."
Sztem ezért lesz a 4790 55 nm. A 4770 megadta a löketet, sokakat felcsigáztak, és most mindenki figyeli a 48xx-ek árváltozásait - és nem az 5-ös szériával törődik, főleg, hogy címlapon vannak a 48xx árcsökkentések-, és arra vár, hogy bestbuy legyen az áhított vga...Adja Isten, hogy még kapufát se lőjek, nem hogy telitalálatot, és ne legyen igazam. Mivel nyáriszünetem van én is szeretnék játszogatni, és hát minden adott, csak a 3450-esem kicsit belerondít az idillbe. Én is váltani szeretnék, és mivel most van szünet nem akarom megvárni a karácsonyt. Ezért nézegetem én is a 4770-et, várom kíváncsian a 4790-et, és viszonyítok ár/érték-ben a 48xx-hez.
Továbbá szerintem amiket feljebb írtam azok miatt nem érdemes már ezeket az 55nm-eseket megvenni, vagy lecserélni a 48-as kártyákat 4770-re vagy 4790-re, annyival többet nem tud egyik sem, és arra apellálni, hogy ezek majd jók lesznek a dx11-hez, véleményem szerint esélytelen... dx11-ben tippem szerint simán be fognak halni. Aki teheti, lehet jobban jár, ha kihúzza karácsonyig, addigra remélhetőleg lesznek pénztárcabarát 5xxx-esek, kb~ felső-középkategóriában... Én csak azért veszek majd egy 55-öst vagy talán 4770-et, mert 5xxx-re biztos nem lesz keretem, mikor megjelenik, és ezekkel a karikkal a mostani játékok azért el-eldöcögnek... Most azok járnak jól, akik nem fognak karit venni, mikor 5xxx megjelenik, és nem akarnak majd új játékokkal nagyon játszani . Aki most vesz, és akar majd dx11-et az sztem meg fog döbbeni. Ugyanis, ha közel hasonló teljesítménye lenne a mostani kariknak dx11-ben, akkor hol lenne a buisness?!
Sorozatszámok - Akit kicsit érdekel a téma, az úgyis néz teszteket, nem okoz neki egyáltalán gondod ez a 47xx 48xx 40nm, 55nm variálás. Aki meg nem ért hozzá, az úgyis azt veszi amit mondanak neki (vagy a boltos, vagy a haver, vagy a fórum...)
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
leviske
veterán
Van realitás abban, amit mondasz. De nem lehetetlen, hogy már pont amiatt kezd egyre inkább akadozni a HD4770 gyártása és az AMD azért igyekszik hevesen pótolni (ugyebár ott a HD4730 80$, a HD4850 99$, a HD4790 115$), mert a TSMC-nél a 800-asokra koncentrálnak.
MOD: Amúgy nem kell nekik az egész 5-ös szériát elrajtoltatni, eddig is a fő termékekkel indították a szériákat, ami jelen esetben is a felső-középkategóriás GPU lesz.
Jobb esetben a RV870 kiüti a HD4870X2-t és a GTX295-öt és egy darabig nem lesz gondjuk az nVidia-'ra.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
A HD5xxx széria 40nm-en készülne ha jól tudom, de lehet hogy tévedek. Ebben az esetben nagyon érdekes lenne, ha egész szériát tudnának korábban indítani, mikor az egyetlen asztali 40nm-es 4770 gpu-ukat sem tudják gyártatni... és akkor ott vannak a 40nm-es mobil gpu-k amik ugyanettől a problémától szenvednek. A jelenlegi 40nm-es technológiára sincs gyártókapacitás, akkor, hogy lenne egy egész HD5-ös szériára?
-
Sundesz
őstag
Az RV790-nek elvileg az az előnye az RV770-el szemben, hogy optimalizálták a fogyasztást és a magméretet növelték, ezáltal elvileg jobb a hőleadása is.
Hörcsög Powa'
-
leviske
veterán
Nem lehetséges, hogy előrehozták Július/Augusztus környékére a HD5-ösök startját?
Ez megmagyarázná, hogy mire ez a sietség és miért nem adták ki a HD4890X2-t.
Amúgy látom, legalább nem csak én vettem észre, hogy az AMD elindult abba az irányba, amibe az nV indult a 8800GT-vel.
-
MODERÁTOR
Hát, tudod, én úgy gondolom, ha kiadnak egy új, javított magot, és odaírják, hogy sebességileg optimalizálták, és gyorsabban fut rajtuk a számítás azonos órajelen mint a régin, akkor 25MHz-nyi, illetve 4%-nyi előnye van az újnak. Ha ennyit sem sikerült hozni a régin, akkor felesleges beleírni a fejlesztés leírásába.
Kíváncsian várom a tesztelésed eredményét, remélem minél előbb megkaparintasz egy megfelelő példányt.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Hát nem is tudom, én nem mértem le, de elég hiteles forrásból van ez:
"Az RV790 lapka 959 millió tranzisztort tartalmaz, így az Ultra-Threading Dispatch Processzor működését némileg optimalizálták, ennek köszönhetően a számításigényes programok, azonos órajel mellett valamivel gyorsabban futnak majd az RV770-hez viszonyítva."
Forrás anyag -
Mark_o
tag
Szerintetek ennek elég lesz majd egy 6 tűs tápcsati??
Az élet olyan mint a sakk : sok a paraszt!
-
Bluegene
addikt
jó lesz ez ez lesz az új 2900pro
bitang olcsó, ultratunningos kártya kár h nem 1gigát raknak rá
kijön majd a 5800-as széria, érzem h bitang olcsó lesz használtan egy 4850-es--->crossfire-t építeni megéri majd fillérekből
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
félisten
válasz WilliamGhost #93 üzenetére
Mert sok az 55nm-es chip, és a 40nm-esekből nem tudnak eleget gyártani.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
WilliamGhost
tag
minek kell számozáson belül a csíkszélességgel kavarni...
There is no cloud, just other people's computers!
-
dudika10
veterán
A "Hány MB?" és "Mennyibe kerül?"-el egyetértek, de az, hogy milyen GDDR az szinte mindig hátrányba szorul a "Hány MB?" miatt. Azt tapasztaltam, hogyha választani kell 1GB GDDR2 vagy 512MB GDDR3 közül, mindig az elsőt fogják választani az emberek.
A sparkle is erre építi üzleti politikáját.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Metalfan
senior tag
Szerintem ez már egy picit sok, talán egy fokkal jobban kellett volna butítani, és olcsóbban adni, de akkor meg kevés profit lenne rajta...
-
leviske
veterán
Én még mindig a "DX11 hamarabb, mint gondolnád" kijelentésükön filózok.
Nem lehetetlen, hogy azért kezdtek most durrogtatni (ugyebár a HD4890 lecsusszan 200$ alá, a HD4850 100$ alá és a HD4870 pedig 150$ alá), hogy elvonják a figyelmet a R800-asokról... Jó esélyt látok rá, hogy Ősznél hamarabb jön. Esetleg Augusztus környékén, iskolakezdés előtt.
Bár az sem volna lehetetlen, hogy a 800-as chipsettel és esetleg egy Phenom X6-ossal debütálnak együtt, de az nem volna "hamarabb", mint gondolnám.
-
TTomax
félisten
Aham,nem is nagyon lehet kapni... nem tudom otthon lehet-e..bár ez sem nagy hir ugyanis a 4850 árát meg levitték a 4770 szintjére ami itt ugyanannyi mint a 4830...akkor?
ezek a karik itt mind 80 font környékén vannak...nincsenek itt nagy csodák,esetleg egy-két kereskedő aki már maga is bekavarodik...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
MODERÁTOR
Jah, nagy hírem van ám! Kijött az e hónapi 9.6-os Catalyst, tessék tölteni
-
CHIPman
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz FireKeeper #81 üzenetére
Igen és azt fogják ráirni,hogy HD4890....vagy hogy gondolod?Rakjanak rá két magot is nem?
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
FireKeeper
nagyúr
tudtommal az rv790-et magas órajelek elérésére tervezték.
remélhetőleg kiadják 1gb-osban is kiadják, és nem a válogatottan gyenge rv790-eseket rakják rá, hanem olyanokat amik minimum a 4890 órajelén menneksteam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
gpatrik
tag
Lehet hogy sokan hülyeségnek tartják a 4790et, de ha azt nézzük hogy van egy rakat chip a raktáron, és hamarosan érkezik egy újabb szállítmány, akkor mindenképpen józan ember megpróbálná előbb eltüntetni a régi kupacot...Az meg picit szerencsétlenebb hogy nincs még egy átfogó teszt, de mihelyt ez is kijön, valaki valószinűleg csinál egy nagy AMD HD4xxx széria tesztet.
"A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."
-
Hebry
senior tag
1, nem tudom miért kell ennyi kártya
2, Az ati saját magával versenyzik 48xx széria alja
3, ki akarják söpörni a raktárakat, mert kell a hely az új dx11-es kariknak
Jódolgukban nem tudnak mit kitalálni -
ThaBoss
senior tag
Kár hogy 55nm-en gyártják, de így is lesz benne annyi tuning, hogy a 70 közelébe érjen...sőt!
-
dudika10
veterán
Nem értem mi itt a baj. Raktársöprés van az új széria megjelenése előtt.
Egyébként: aki nagyon céltudatosan vásárol az utánanéz, és 5 perc alatt megtudja, hogy melyik kártyát szeretné megvenni. Az átlag embernek (a felhasználók 95%-nak) meg mind1, hogy melyiket veszi. Árban, teljesítményben és fogyasztásban sincs 10%-nál nagyobb különbség, és az átlagembert nem érdekli hogy 640 vagy 800sp, 128 vagy 256bit vagy ddr3 vagy ddr5. Senki nem lesz átverve, senki nem fog csalódni.
Inkább legyen bőség szerintem, így mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
TomLion
tag
Ha valaki emlékszik még a régi ATI-féle 9800-as kártyákra, abból is volt az elején XT meg Pro, 8 futószalaggal, 256bit-en 256Mb rammal kétféle órajelen, aztán a végére lett belőle 4 futószalagos SE, meg 128bites LE, meg mindenféle változat a lehetőségek különféle kombinációiban, végűl lehetett vennni olyan 9800-at ami a 9600XT nél gyengébb volt.... Ja, és ezt mindet a 9700/9500-re építették rá
Szóval, régi nóta ez már, ki kell nyomni mindent ami van, kell a hely az új kártyának, nem sok 55nm gpu készülhet már a TSMC-nél.
A számozás pedig marketing okán letet 47xx, mivel nem lehet végleg romba dönteni a 4850/4870 szériát, lévén még rengeteg, már partnereknél levő kártya.
Én arra voksolok, ha nem dől meg a TSMC 40nm-en, akkor ősszel jönnek az új kártyák, hogy mikor, azt a készletek és a gyártás fogja meghatározni.
Hogy ki mit vesz, az pillanatnyi döntés, de 4770-től 4870-ig bezárólag.
Én annak örülök, hogy januárban lecseréltem az 512-es 4870-et némi KPre és egy 1Gb 4830-ra..''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''
-
MODERÁTOR
Nem, teljesen jól van megállapítva a helye, hogy 4850 és 4870 közé esik még az alacsonyabb 600 MHz-es magjával is. Hiszen az valszeg valamelyest gyorsabb a 4850-es 625-öséhez képest mivel ez már az új, némileg optimalizált RV790-es magot kapta. Nem beszélve a jóval nagyobb memória sávszélről meg tuningolhatóságról...
-
gfefe
őstag
ebben a marketing is benne van szerintem... és én is hasonló képpen tettem volna mert a 4770 híre bejárta a világot pillanatok alatt... a 4790 meg a felhasználó szemében jobb és megéri rááldozni (vszinüleg tényleg megéri majd)
ezzel jól jár az AMD és jól járunk mi is....
Az a lényg, hogy olcsó kapunk jót... ennek szerintem csak örülni kellene
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
leviske
veterán
Én ezt nem értem! Most az miért jó az AMD-nek, hogy összevissza pakolgatja a GPU-kat a szériák közt?
Megértem, hogy ki kell szórni a kevésbé tuningos RV790-eket, de ezt megtehették volna úgy is, hogy a 800-as szérián belül maradnak. Így is érdekesen néz ki a HD4770 ezen a néven, miközben veregeti a HD4830-at.
Kezdenek abba a hibába esni, mint anno az nVIDIA a 8800GT-vel. Megértem, hogy kell a hájp, de ez már a sokadik kártyájuk lesz, ami ilyen fogás miatt lesz hájpolva...
-
gfefe
őstag
szerintem ze az új kari az alacsony árával és remélhetőleg jó teljesítményével egy célzott szórás az nVidia szívébe...
dübörög az AMD gépezet
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
-
félisten
Nem értem a háborgást, teljesen érthető az ATI stratégiája. Ki kell lapátolni a sok megmaradt 55nm-es chipet, de a 48xx széria már nem cseng olyan jó mert "régi".
Ezért a jól csengő "új" 47xx széria tetejére dobnak be 115 dodóért egy olyan kártyát ami valószínűleg a 4850-re rápirít.A laikus vásárló aki az "újat" veszi mindenképp jól jár, mert teljesítményt kap a pénzéért, aki meg veszi a fáradságot, és utána olvas, az választhat 6-7 kártyából.
Egyetlen hátránya, hogy megkavarták a termékpalettát, de szegről-végről még így is logikus.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
gyiku
nagyúr
most mar inkabb bovulne a 4770 1gb-ra, meg oc verziokra...
hüllő
-
nagyúr
válasz csatahajós #56 üzenetére
pedig egyszerű a dolog:
- vásárlóként örülök az ilyen kártyáknak
- elemzőként pedig hülyeségnek tartomaz előbbi szempontból már csak azért is jó ez a dömping, mert sokkal nagyobb az esély rá, hogy valamelyik kártyát a kereskedők kicsit félreárazzák, és máris van egy best buy (vagy, a jelenlegi helyzetben egy még bestebb buy - a HD4830 21e körül már igencsak kellemes)
grabber, #46: yep, csak ironizáltam
Joi, #58: a 4850 sokszor ki van éheztetve sávszélesség szinten, úgyhogy egyáltalán nem lesz rossz az extra kraft...
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
keIdor
titán
Sok lesz ezen az oldalon is ez a sok kártya... őszintén nem értem minek kell követni az nV hülyeségeit, minek kell mindenáron leváltani az RV770-et RV790-el, majdnem ugyanaz a kettő... erre még azt se lehet mondani, hogy olcsóbb gyártani, mert nem az.
Időhúzás már ez a HD4000 széria, kicsit G92 filling, jöhetne már az új...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
bartucc
addikt
Érdekes hír. A 4850 28, a 4830 22k. Ez a két kártya rengeteg igényt kielégít. Hiába lesz az új kártyán Gddr5, ha a GPU alacsonyabb órajelen jár, ez vissza fogja fogni az egészet. Mivel nagyon tuningolhat GPU-ról van szó, ez nem nagy gond, de a nagy átlag nem tuningol. (sztem a memók is mennének 4000-en, legalábbis sztem a szokáshoz híven 4Ghz-es memóriák vannak rajta, és kész is egy 512-es 4890, fele áron)
Összesítve aki tuningol annak jó vétel, egyébként nem igazán az.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
TTomax
félisten
Hát nagyon off,de most a GTX van benn és nagyon úgy néz ki az is marad meg még ha sokat bukok is rajta.Sokat javultak a driverek tényleg erősebb is mint a GTX de valahogy ez a játékokban nem jön ki pl pont e miatt a min35fps miatt... azonos beállítások mellett jobban teljesít a GTX.ráadásul amit visszakaptam még jobban megy mint az elődje... (azt hozzá kell tennem hogy mindkét rendszert a maximum tuning mellett használom).Azt hiszem elkészítem elsö logout-os cikkemet a témáról... GTX vs CFX vagy valami ilyesmi
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Chaser
legenda
válasz afterburner_ #53 üzenetére
Remélem
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Killing
addikt
-
LackoMester
addikt
na hoppá....pörögnek az ATI-nál elég rendesen....az ára is nagyon korrekt...
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
csatahajós
senior tag
Minden respektusom a tiétek, de nem értem az embereket itt. Anno a 2600XT korában mindenki azon sírt hogy nem képesek egy erős, középkategóriás kártyát kiadni és túl nagy a szakadék a csúcs és a középkat között.
Most, amikor az ellenkezője van, azaz pont a legnagyobb felvevőpiacú szegmensben, viszonylag olcsón van széles választék, akkor mindenki sír, hogy jaj túl nagy és keszekusza a választék. Értem én, hogy a számozás nem a leglogikusabb (jobb lett volna a 48xx-as szériába besolrolni ezt is meg a 4730-nak álcázott dolgot), de azért szerintem nem olyan eszméletlen bonyolult megjegyezni 7 kártyát (4730-4770-4790-4830-4850-4870-4890) illetve a teljesítmény viszonyukat, az egyszerű utcaemberére meg úgy is azt dumálja rá a boltos amiből éppen szeretne sokat eladni. És természetesen igen, az AMD érdeke az hogy kidobálja a korosodó, nem annyira jól sikerül GPU-t. Szerintem csak örülni lehet neki, hogy lassan 50k-ból olyan CF teljesítményt lehet összehozni ami manapság mindenre elég minden felbontásban. Arról nem is szólva hogy ez a kártya a tuningosok álma lehet. Szóval nem értem igazából a sírás okát, azon kívül, hogy venni kell a fáradtságot és átnézni egy 7 soros táblázatot. -
tzsolesz
nagyúr
válasz afterburner_ #53 üzenetére
Ha ennyire gyorsan söpörnek, akkor bizony érhet minket meglepetés, még a nyáron.
TTomax #54: Hát igen, ez így van. Amúgy mi is a PH! tendencia most?
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Igen igazad van,ez sosem látott dömping...és most akkor vegyítsd a két gyártó alsósközép,közép,felsöközép.meg mit tudom én milyen hasonló ár/érték tudású VGA-it és akkor tényleg nem is tudod mit vegyél,oda lyukadsz ki hogy semmit,majd ha jön a következő generáció akkor majd azt.Meg lehet nézni a PH! tendenciát is...
(#52) Dare2Live
Ez igaz csak sajnos CF-be kell a min35fps hogy ne lásd darabosnak amig egy single vga-nál 25 is elég.. ez a 4770Cf is csak papiron olyan szép de akinek volt/van az szabadul tőle...(#55) tzsolesz
Olvass vissza az alattam hozzászólok is a HD5XXX-et várják...ez van nem vagyunk vevők a 85. rókabőrre ami 5-10%-al gyorsabb...
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
és 870 is "csak" +50-80% lesz gyorsabb.
Másik ami fontos, hogy CF új játékoknál kezd normálisan skálázódni. 2db 4770 olcsobb és ahol megy ott gyorsabb mint egy 4890.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Chaser
legenda
HD 5000-ek mikor jönnek? Úgy látom nemcsak nekem van olyan érzésem, hogy kezd éemdí is átmenni nv stratégiába
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
joi29
őstag
"a sebessége várhatóan a Radeon HD 4850 és a HD 4870 között lesz"
-Ha 600Mhz-en jár a gpu akkor inkább a 4850 és a 4830 között lesz szerintem. -
P00By
nagyúr
Kicsit kezd sok lenni Ennyi kártya nem kell "egymásra".
-
Joachim21
őstag
4790, jobb mint a 4850??? Ez ellentmond az eddigi számozási logikának, csak káoszt teremt! Idióta lesz már az ATI is! Lehet titokban nemcsak az AMDvel, de az Nvidia egyes részlegeivel is fúzionáltak!
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
TTomax
félisten
A franc aki megeszi az ilyen termékpalettát ahol van 48féle kártya kb 10%-on belül,a zöldeknél is igy van...régebben markánsabban elkülönültek a határok,most meg jönek az "ujdonságok" de teljesitményben egy helyben toporgunk.Ez a kártya is kinek jó?AZ AMD-nek persze mert ezért az árért lehet venni 512-es 4870 is...egy vicc az egész,,,,
-
nagyúr
Akkor ez a kártya lenne a 4860? asszem érdemes lesz várni a vmoddolható változatokra
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
tzsolesz
nagyúr
Tudom, de ez azért már még is csak túlzás.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy 4850 1Gb-al sok meglelepetés nem érhet senkit. Tehát még mindig az az aranyközép út szerintem. Ebben a kategóriában egy csonkítás nélküli RV770 chip egy 256bit-es memóriabusszal megspékelve rossz nem lehet.
Egyébként már csak egy kártyát nem csinált meg az AMD a 4xxx-es szériában. Illetve kettőt.
320SP 128bit+GDDR5 RV770-ből
800SP 128bit+GDDR5 RV770-bőlLesz itt még kártya kérem szépen.
gbors #43: Találóbb lett volna. De én inkább úgy nevezném , hogy 4869/71.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
én inkább elvagyok most azzal, amim van és majd ősszel cserélek... vagy jövőre, amikor már lesz talán gt300as széria vagy hd5000-es... (addig nem adna annyi pluszt egyik kártya sem, hogy megérje cserélni...) majd az akkori állás dönti el, hogy mi lesz... most meg aki vacillál, hogy gépet akar összerakni és mi legyen? az vegye meg mondjuk olcsóért a 4770-et vagy a 4830-at... elmegy mindkettőn minden, aminek mennie kell... aztán még 1évet is kihúz vele simán... azt meg nyelje le, hogy idővel lemegy arra az árra a 4850/4790... informatikában (meg mindenhol) mindig így van, hogy amit megveszel, 2hónappal később annyiért már 1-2szinttel jobbat is kapnál...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Dare2Live
félisten
btw kezd az 512mb szükös lenni még 1280ban is.
Tessék nézni a legfontosabbat a min FPSt: [link]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
v.tom
őstag
hmm, ez így bizony tényleg kusza lesz. Felesleges ennyire sietve kidobni a rosszabbul sikerült gpu-kat a piacra. Tény, hogy hamarosan jön az új generáció, de mint mindig, sejthetően most is először a felsőbb kategória kártyái jelennek majd meg, és még várni kell egy darabig az olcsó modellekre. Tehát még mindig lesznek vevők a mostani olcsóbb kártyákra. Viszont probléma, hogy az amd nem várja meg, amíg elkezdenek kifogyni a 4830 és 4850 gpu-k, mert ezzekkel a lépésekkel a gyártókat is kellemetlen helyzetbe hozza, akiknek nyakán maradhatnak a régebben megrendelt kártyák. Persze lehet hozni olyan döntéseket, mint a 4770-ek tuningbeli korlátozása, de ez a szarnak egy pofon.
Egyébként szerintem ez legyen a legnagyobb bajunk, hogy nem tudjuk eldönteni, melyik k*rva jó amd kártyát vegyük meg.
-
syC
addikt
MI a francnak ennyi féle kártya
•
-
smkb
őstag
Hát nekem meg sokkal inkább az az érzésem, hogy itt gyártási/tremelési problémák lehetenek, így piacra dobnak mindent amit csak tudnak, mindegy lesz már lassan milyen néven meg milyen specifikációval... "Előbb jön majd a RV870 mint várnánk..." meg 40 nm meg miegyéb, csak épp még az egyetlen asztali RV740-es 40nm es csipekből is alig bírnak előállítani... és akkor még ott vannak a mobil 40nm-es gpu-k amiknek már ugyancsak illene nagyobb számban megjelenni a notikban, mert már egy jóideje belettek jelentve, de a notebook érában is továbbra is a hd3xxx széria fut erőteljesen. Ez van, 55nm-es technológiával kell tolni a piacot, mert a 40nm-es valószínüleg nem sok profitot hoz, mivel piaci részesedésük nagyon minimális. Szerintem... de valószínűleg ugyanebbe fog belefunti az Nv is a 40nm-es technológiával, nekik sem fog az égből pottyanni a gpu. Nem érzem én azt, hogy itt el fogja lepni a piacot a az Ati meg az Nv az új 40nm-es gpu-kkal az általuk beharangozott időpontokban. Úgyhogy maradnak a mindenféle neveken kidobált cuccok, amiket tényleg nehéz már követni, hogy vajon mit teljesítenek. És valamit ne feledjünk, ennyiféle specifikációjú gpu/ram párosra ami egyidejűleg fut az atinál driver optimalizálás.... na azért arra kiváncsi vagyok. Ez az egy előnye az nv átnevezősdijeinek.
-
Dare2Live
félisten
"Meg lényegében nincs konkurens, szóval tök fölösleges ez a kapkodásszerű dömping."
Szó nincs arról, hogy konkurens miatt kéne dömpingeni..... bár NV ahoz képest nagyon jól tartja a részesedését. Egyszerűen sokkal jobban megéri 40nm en gyártani vsizont addig nem lehet amíg teli a raktár a régi chippekkel.
TSMCnél vszeg rendeződnek a dolgok, ATI minnél elöbb ki akarja szórni az 55nmes raktárkészletet, 40nm sokkal nagyobb profit margingja lesz: Mekkora egy 770 mennyiért adja? Mekkora lesz egy 870(uannyi?) mennyiért lehet adni? Magasabb órajelüt GTX285 árban, gyengébbet 275?
Brutális profit margin. Ez az ok. Minnél elöbb annál jobb. (szvsz akár már agusztusban)[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Komolyan mondom, hogy már unalmassá kezd válni ez a sok kártya.
Most döntsd el nagyokos, hogy mit veszel...
Ma veszel esetleg egy 4770-est mert az jó, és csak 26K? Vagy holnap veszel egy 4850-est 28K-ért, mert az egy kicsit jobb, de lement az ára a háromnegyedére? Vagy még is 4770 a tuningolhatóság miatt? Nem, inkább 4830-ast 22K-ért mert annál bestbuy-abb meg nincs, és az is tuningos? Nem egyiket sem, veszünk egy 4730-ast, és felhúzzuk mint az atom, 24K-ért az is nagyon jó vétel.
Eltelik egy hét, és kiderül, hogy nem azt kellett volna, hanem 37K-ért 1Gb-os 4870-et, mert annak is lement az ára az IPON-ban, és ennyiért a világ legjobb kártyája. No akkor ez fasza.
De nem telik el 3 nap, és kijön ez a csodafegyfer ami a 4850, és a 4870 közé esik. Nem beszélve arról, hogy kis szerencsével nem hogy a 4870, de a 4890 szintjére lehet húzni szvsz.... Az pedig 115 dolcsi.Most döntsd el nagyokos, hogy mit veszel...
[ Szerkesztve ]
-
laci666
senior tag
Szerintem azért van most ez a kártya dömping mert jön az új széria és addig ki akarják üríteni a raktárakat.
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
MODERÁTOR
Igazából semmi gond sincs ezzel a kártyával, abból még sosem volt gond, hogy túl sok volt a jóból egyszerre. Választék van bőven, mindenki a pénztárcájának megfelelően dönthet, az árak mennek lefele, hol itt a gond? Prociból is van 128 fajta egyszerre, kell a választék bezony. Én mondjuk csak a bolygót sajnálom, mire lebomlik ez a sok mérgező hulladék amiket ugye majd kidobálunk nem is olyan sok idő múlva, hol fogjuk ezeket tárolni a többi sz@rral egyetemben?
-
Skizz
addikt
ennyire nem kéne árnyalni a középkategóriát. vagy tüntessék el a 4850/4830-asokat, vagy ne dobáljanak ki ennyi újdonságot. túltengnek.
-
FRENK1988
veterán
Ezek az ATi-AMD-s fiúk mindig kitalálnak valamit. tudják mi kell a népnek. Már ráéreztek anno a 4850 idején és folytatódott a 4770-nek és most ez. Respekt
[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
menalcas
őstag
A pirosak most úgylátom belehúztak, szórják ki hegyre halomra az karikat, van itt választék csak pénz legyen
Jen-Hsun Huang-ot meg látom magam előtt ahogy ostorral a kezében megy a fejlesztő részlegen és hajtja a munkásokat, közben már azon agyalva hogyan is nevezze át a teljes gtx sszériát úgy hogy ne legyen feltünő ( talán egy kis órajel emeléssel nem veszik és ...) XDDDDDDD
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Most túltelítik a 100 dodó körüli kategóriát. Nem biztos, hogy ez jó dolog. Bár rövidtávon ez jó stratégia, ha pár hónapra terveznek, akkor anyagilag megfelelő húzás. Persze így pont az AMD előnye veszik el, az átlátható számozás.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Valty
aktív tag
Érdekesen nyomja az ATI... 4730 80 euró körül, 4770 90 kb. euró, 4850 100 euró és még ez is...
-
adorjant
őstag
jóformán átültetik a 48xx sorozatot 47xx szériába,majd az előbbi szépen eltűnik,közben meg mégsem azért tanulnak a srácok a konkurenciától
bemész a boltba,kérsz egy 4770-et,természetesen nincs,de van helyette 4730,meg 4790,hangzik majd a válasz
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
ez azért szerintem nem kóser, a 47xx-es sorozat 40nm..
erre partizánkodik egyet az amd..
ez nem szép, csináljanak frankó 40-es 4790-et..
tiszta nvidia megmozdulás ez tőlük.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
whiz
aktív tag
Kezdek gondolkodni a 9600GT leváltásán, de már a fszm se tudja, hogy mégis mit kéne a helyére tenni (a többi alkatrész változtatása nélkül). AMD-ék is jól elvannak újabban...
Kéne valami faintos átfogó teszt az összes kártyáról valahogy átlagolva, mert kezd tényleg átláthatatlan lenni ez a HD4xxx dömping.Egy jó hacker nem kéri le a napot!
-
Devid_81
félisten
Huhh, kezd érdekessé válni a helyzet
Maradhattak volna a 40nm-él...
-
jagada
addikt
jah marketing-es számozása vagyon nekije
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
Ricco_hun
senior tag
Nem, baj. Ha alacsonyabb feszt kap legalább nem fog annyit zabálni. Hát igen a neve lehetne HD4860 is, de az AMD már szétkürtölte, hogy a HD47xx széria 40nm-es, legújabb fejlesztés stb és ezt a hullámot akarják meglovagolni, hogy abba a sorozatba teszik HD4790 néven. Egy HD4770-4790-4850-4870-4890 tesztet szívesen megnéznék. Kicsit túl közel vannak egymáshoz a teljesítmények, de az árrés meg annál nagyobb közöttük. Hát igen, az AMD sem jótékonysági intézmény. Van lehetőségük rá, hát el is árasztják a piacot hasonló teljesítményű kártyákkal, de nagyon eltérő árakkal. Régebben ha vettél egy 25 ezres kártyát, akkor tudtad, hogy a következő lépcsőfokon egy 40-50%-kal gyorsabb kártya van olyan 32 ezer környékén. Most meg 5 százalékonként követik egymást a kártyák és mégis elkérnek a gyorsabbért 20-30 ezer forinttal többet. Ez nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Killing
addikt
Ha ez megjelenik akkor lejjebb kell vinni pár videókártya árát...Várhattak volna vele.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
orbano
félisten
-
F.B.I.
veterán
Azzal soha nem lesz bajom ha esztelenül áramlanak a kártyák. Erről is lesz egy jó topik, sokan veszik majd főleg ha az első vásárló beszámol komoly húzhatóságáról és természetesen a korrekt árról. Nyár végére lesz miből válogatni.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Ste
addikt
Teljesítmény tekintetében éppen azt csinálja, hisz a sorozatszám a mérvadó. Az hogy mire mi kerül és miért, azt lehet jobb nem firtatni
Akkor a 256bites memóriabusz és a csökkentett magórajel (valószínűleg gyengébb minőségű pcd, alapból alacsonyabb magfesz) és alacsonyabb tuningpotenciál lesz a 4890-hez képesti különbség?
-
mephi666
nagyúr
jól megkavarják a dolgokat... fene se látja már, hogy melyik az rv740 és rv790-es kari... összevissza lett a számozás is... a 4770 is azért lett 4770, mert ezzel akarták külön szedni a 40nm-es rv740re épülő karit az 55nm-es 4800-as szériától (holott a teljesítménye alapján lehetett volna mondjuk 4840 :S most meg bedobnak egy 55nm-es rv790-es karit a 4700-as sorozatba... holott teljesítmény alapján ez is kerülhetne följebb: mondjuk 4860? ááá...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha túl sok az RV790, akkor inkább HD4800-nak kéne eladni, ennek így nem látom semmi értelmét...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
rudi
nagyúr
Most már lassan tisztázhatná a dolgait az AMD, mert kezd kicsit követhetetlenül sok, majdnem egyforma VGA-ja lenni. Érem én, hogy el kell valahogy adni a nem 100-as RV790-eket is, de valahogyan racionalizálhatnák a dolgot. Meg ugye szépen lassan jön az új generáció is. Meg lényegében nincs konkurens, szóval tök fölösleges ez a kapkodásszerű dömping.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
D.Orion
veterán
Aj, kezd az AMD/Ati is kicsit kaotikus lenne, most már a 4700-as családban is lesz 55nm-es GPU. Komolyan mondom lassan lehet írni a táblázatot, hogy az ember eligazodjon.
Nem is olyan rég, még a 4770 megjelenésekor írtam, hogy sztem hamarosan a 4850 váltják le valami 40nm-es gpuval szerelt példánnyal. Hát a leváltás tipp bejött, csak a 40nm nem. Természetesen ezt a kártyát hazánkban megint nem lehet majd megvewnni, mint ahogy a 4770 is nehezen beszerezhető.
-
Zso2
őstag
Szerintem ez már a jóbol is megárt a sok esete, így hogy nem 40-es kari...
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
^Clown
addikt
115 dolcsiért, jajj neked nvidia
-
CHIPman
nagyúr
Ez egy csökkentett órajelű, félgigás 4890?
Ha lesz annyira tuningolható, mint a 4890 RV790-ese, akkor ez a kari a bestbuy.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
fanti
addikt
Ez aztán a dömping!
Zakatol az AMD-ATI gőzhenger, az nvidia meg csak átnevezget ezalatt......
-
sagesz93
addikt
Ha elfogy a 4850, gondolom a helyére lép ez a kari. Vagyis remélhetőleg olyan olcsó lesz egy idő után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Windows 11
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- RAM topik
- Asszociációs játék. :)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...