Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
95W-os kétmagos? Köhömm...
És miért lesz ez az utolsó kétmagos? Lemaradtam valamiről?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
siriq
őstag
Az elozetes tesztek alapjan jo szerianak tunik.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Remélem jó széria lesz! Hajrá AMD!
-
Sandormaster
aktív tag
Erről a 6500-ről én is olvastam már, meg elvileg itthon is lehet kapni, de azért megnéznék egy jó kis PH!-s tesztet róluk, hogy meddig lehet húzni őket és hogy azonos órajelen tényleg úgy verik-e a régi X2-ket....
-
Piero89
aktív tag
Láttam vmi tesztet ahol 2,6-os Brisbrane magos-t és egy ilyen 2,3 ghz-n üzemelő kumát hasonlítottak össze.Játékokban rendre elverte a régebbi procit.Ha tuningban is bajnokoskodna azt hiszem megérné azt a 100$ körüli árát(ami kitudja mennyi lesz itthon ).
mod:hát mint látom egy hsz-el feljebb már nem is éri úgy meg
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
emre
veterán
Az AM2/AM2+ topikban már volt linkelve
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
TomBoy1986
veterán
Magyarán kiszórják a két rossz maggal megáldott és mégis működő Agenákat is. Amúgy nem rossz döntés, mert a Phenom nem egy rossz CPU. X2-höz mérten pedig pláne nem.
Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, dehogynem...
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
félisten
válasz #19617792 #11 üzenetére
Remélem is, hogy nem lesz kazán...
A cikkben ezt írta Abu: "...talán az AMD utolsó kétmagos terméke lesz."
Nem értem, mit akarnak a helyére rakni? Egy magosokat, vagy három magosokat?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TomBoy1986 #12 üzenetére
De ha le van tiltva a két rossz mag, akkor a fogyasztásnak is kellene csökkennie nemde? Amúgy kíváncsi leszek erre a Phenom X2-kre, jónak tűnik, alacsonyabb órajelen hozza azt, mint amit Athlonok magason.
Bici: Na ez jó kérdés, a jövő már a 4 vagy 4+ magos prociéké, de szerintem lesznek még újabb kétmagos procik is, legalábbis remélem.
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz #19617792 #14 üzenetére
Ezek többnyire inkább rosszabbul sikerült darabok lehetnek, amiknek túl nagy a fogyasztása ahhoz, hogy 3-4 magosnak adják el.
Egyébként aki sokallja a fogyasztást, az kukkancsa meg mennyit esznek a Nehalemek, pedig azok 45nm-esek...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
twollah
nagyúr
Most akkor el kene dontenem, hogy ket magos vagy 4 magos CPUt vegyek a mostani 3800+om helyett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvileg jövőre már nem igazán lesz Athlon néven fejlesztés. Csak hárommagos és négymagos chipekből lesznek új generációs chipek. Persze Phenom néven tovább viszik a kumát, de az nem lesz teljesen új ... Ergo gyakorlatilag az ütemtervek szerint az AMD utolsó kétmagos fejlesztésével állunk szemben.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TomBoy1986
veterán
Nem nagyon kell aggódni a kazán lét miatt. A gyári hűtő is elviszi az alapfeszes tuningot:
EarL 007:
Nem tudom, logikus amit írsz, de itt az egész egyben van, ezért lehet nem olyan egyszerű a leválasztás...Mindenesetre nem kell nagyon aggódni. Letöltőgépbe tényleg nem optimális, de amint láttam neten 3GHz-et is simán elérik velük, azon meg elég szép teljesítményre képes...
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
törölt tag
válasz VaniliásRönk #15 üzenetére
A Nehalem vajon mitől fogyaszthat 130W-ot? Talán csak kicsit szeretnék a tápgyártók bevételét növelni? (Összeesküvés-elmélet, hahaha!!!) Nem lepődnék meg, ha megjelenne egy új fűtéstechnikai cég, és Nehalemnek hívnák...
-
Tomate
veterán
Jónak ígérkezik. Ha az ára is úgy lesz ahogy írják és 3,2 -ig fel lehet húzni akkor benevezek egyre.
-
Crytek
nagyúr
Ez a 2 magos igazán olyan 3ghz-en ütne nagyot!
Next PC Upgrade: 2022
-
Bluegene
addikt
3,4ghz-ig lehet húzni
így már pariban van az E2000-essekkel
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
fLeSs
nagyúr
Nem... brühühü...
Btw a legnagyobb Penrynre is 135 watt van írva és meg lehet nézni, mennyit fogyaszt.
A Nehalemről úgy hírlik, hogy azonos teljesítményt feltételezve alacsonyabb lesz a fogyasztása, mint a Penryné.De ez AMD-s topik, úgyhogy bekussolok, csak gondoltam kell egy kis kiigazítás.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Raymond
félisten
Ettol most az AMD hivok a falra fognak maszni, de a szomoru valosag az hogy ennek a procinak a legnagyobb problemajat ugy hivjak "Intel Pentium E5200". €65-70 kozott osztogatjak a dobozos valtozatat.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Bluegene
addikt
ezt AMD bácsi is tudja, azért se gyárt belőle sokat, így is vannak akik megveszik(AMD-kedvelők), és annyival nem rosszabb
tény hogy nem egy komoly kihívója az E5200-nak de megközelíti
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Devid_81
félisten
Nem lesz ez rossz CPU!
...
-
Mercutio_
félisten
Nem vagyok benne biztos, hogy érdemes ~+5ezret kiadni egy 5200+-hoz képest, picivel jobb teljesíítmény, és +30W fogyasztás miatt
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Raymond
félisten
A teljesitmeny megitelheto abbol, hogy egy szinten 2.3Ghz-en jaro 3 magos 8650 sem eleg egy 2.53Ghz-en jaro E7200 ellen. [link] Az E5200 es E7200 kozott legyen mondjuk 10-15% difi, a helyzeten nem valtoztat semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
igen ezt a kétmagos phenomot 3,4 ghz-ig húzták, az én E5200-zasom 3,7ghz-et tud
asszem ez mindent elmond, kötve hinném h a phenom képes lenne 3,6-3,8 ghzre, arról nem is beszélve hogy a core2 még mindíg fölényben van azonos órajelen
szóval elég könnyű kitalálni melyik lesz a nyerő
-
Raymond
félisten
Talan meg annyi sincs. Ha az itteni [link] 9600-as 73W-ja igaz akkor ennek a ketmagosnak 65W alatt kell lennie. Csak valoszinuleg a biztonsagra jatszottak (nagyobb legyen a szoras es legyen mibol valogatni) igy nem lett a 65W TDP kategoriaba sorolva. De szvsz a zome kiadott peldany max 65W lehet.
-
Bluegene
addikt
de ezek 3,6-ot mennek(E5200, E7200) mind, aki ennyit nem bír kihozni a wolfiból az ügyetlen
nem azt mondom h rossz ez a 2magos phenom, senkit se akarok lebeszélni hisz jól húzható(3,3-3,4ghz), de a riválisai erősebbnek tűnnek
egyébként korábban ki kellett volna hozniuk AMD-nek, akkor komoly alteratívát jelentettek volna a core-oknak
Gyuri27: jah ha tunningot nem számítjuk, akkor +200mhz az E5200-zas előnye, de sztem tök egyértelmű melyik a gyorsabb mind2-en tudjuk melyik az, nem az a fontos az a fontos hogy az AMD-nek van egy jól húzható 2magosa ami jó alternatíva aki AMD-t szeret
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
nem az a fontos az a fontos hogy az AMD-nek van egy jól húzható 2magosa ami jó alternatíva aki AMD-t szeret ezt írtam, semmi gond
vegyed azt egészségedre! sokkal nincs lemaradva majd írjál mennyit megy
[link][ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Ez nem így van. Egyrészt ugye ott lesz a Swift bár az kicsit más tészta. Ezen túlmenően a jelenegi tervek szerint majd valamikor 2009 második felében jön az AM3-as Regor amiben 1MB L2 lesz magonként tehát elvileg az valódi 2 magos proci lesz, ha lesz. [link] Elég nagy hülyeség lenne még teljesen elhanyagolni a 2 magos vonalat.
Bici: Irodai és HTPC-be (meg notiba) majd ott lesz a Swift (CPU+GPU) ami direkt erre a célra készül. Ez 2 magos lesz.
fLeSs: -10-+50% százalékot akartál írni gondolom.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
félisten
Na azzééé!
Köszi az infót!Valójában én is tudtam a swiftről, és azt is tudtam, hogy kétmagos, csak most valahogy nem sikerült összekötni a jelen kérdést a szellemi háztartásom eme korábbi bejegyzésének információ-tartalmával. Ez a szellemi leépülésem első fázisai közül az egyik. Valószínűsíthető ok: újbóli rendszeres TV-nézés.
-
dezz
nagyúr
Nem akarok negatívnak tűnni, de valószínűleg arról van szó, amit VaniliásRönk írt (illetve én is írtam korábban 1-2 helyen). A legyártott die-ok egy részének "garantáltan" magasabb lesz a fogyasztása a kívánatosnál (asszem a wafer szélén lévőké, amiknél nem olyan jó a levilágítási fókusz). Ilyenekből sokkal több van, mint olyanból, ami amúgy tuti lenne, csak 1-2 mag nem működik. Ezek kicsivel magasabb feszen működnek stabilan, így többet fogyasztanak. Lásd régebben a Sempronok. (Nem, ott sem az volt, hogy a L2 fele nem működött, és ettől lett Sempron, hanem azt is inkább utólag kapcsolták le.)
Ettől függetlenül persze nem rossz procik, valószínű én is benevezek majd egyre, mert 4-magosra nincs szükségem, de tetszik, hogy ezek már K10-esek. És 65..95W belefér a keretbe. Aztán majd később jöhet a Regor.
ps. a cím kicsit félrevezető...
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Vki tud vmi trükköt,h-h csaljak ki még több órajelet a procimból!?
Vhogy nem akar 2.9 fölé menni!Mindíg lefagy!Vagy kékhalál!
Bisozfrissítés +volt,bioszból is próbáltam,+ ezzel a progival is:
Easy tune 5Avatar
-
M107
addikt
Nekem a 5000+ athlon x2 2.6ghz alapból fesz emelés nélkül (ami 1.3V) 3.1 ghz tudtam emelni
gigabyte ga-m68 sm-sl2 alaplapbanA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
diegho
nagyúr
az első reménysugár végre megérkezett, bár nem hinném, hogy sok értelme lenne az E8200-at (persze 3.6-on hajtva) lecserélni bármelyikre is, de lehet kipróbálok majd egyet, ha a hivatalos tesztekben is jól szerepel.
-
Tomi84
aktív tag
nekem ez a 2.1-2.3ghz kicsit soványnak tünik. Persze majd meglássuk mit tud, meg mennyit bír tuningban, de négymagosoknál azonos órajelen az intel gyorsabb.
Kiváncsi vagyok, hogy a 45nm-re való átállás mennyit fog majd dobi az órajeleken. Ha gyári 3-3.2Ghz-en mennének máris más lenne a leányzó fekvése. -
Tomi84
aktív tag
válasz TomBoy1986 #67 üzenetére
nos, az gondolom nem tenne jót az AMD amúgy is kissé megtépázott büdzséjének, de én végülis nem ellenkeznék
-
eddie303
őstag
FYI: Kuma japanul annyit tesz, mint Medve
Linux.... The choice of a GNU generation.
-
dezz
nagyúr
Pedig ott sem szerepelt túl fényesen a játékokban, és 1-2 másik tesztben sem volt túl meggyőző. Lásd a The Inquirer -- kissé bizonyítványmagyarázós -- megjegyzése. [link] Maga a teszt már nem elérhető -- kíváncsi vagyok, ennek van-e köze az eredményekhez...
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Csak ott a jatekoknal nem a proci volt a problema. Az alacsonyabb teljesitmeny csak a nagyobb felbontasnal volt. Amikor siman CPU limit lett volna a lenyeg akkor nem volt gond. Probaltam anno hogy talan Oliverda magatol is rajon de nem jott ossze. Pedig a szamokbol vilagos volt.
Mod: itt vannak a jatek eredmenyek a Hexus tesztbol: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
És azt mivel magyarázod? Tekintve, hogy ugyanaz a videokártya volt bennük? Chipset? (Ha már a Nehalemről szól egy AMD-s topik.)
Amúgy én úgy emlékszem, több játék is volt ott, nem csak kettő. És ugyancsak több tesztben volt alacsonyabb eredmény a vártnál, nem csak egyben.
Itt sem a Nehalem játékteljesítményét dícsérik, és ennek okát is fejtegetik. (Anandos blogbejegyzés.)
-
fLeSs
nagyúr
mind1, mert hamarosan mi is tesztelhetjük. alaplapunk állítólag már van hozzá.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Iron Funeral
őstag
A legutóbbi CPU-vga páros tsztből kiderült, hogy a K10 az 1m L2 caces Core2-nél gyorsabb vagy legalább annyit tud,-100mhz hátrányban! clock to clock valószínűsítem, hogy ugyanazt tudja a 2m l2 caches core2 mint a k10, nem veri ugyan a 4-6m caches darabokat de az 5200-ról volt szó most a tuningot korrektebb lenne összehasonlítani az e6000 sorozattal, de nem teszem, mert az intel a 45nm procikat tolja már
Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest