- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iron Funeral
őstag
A legutóbbi CPU-vga páros tsztből kiderült, hogy a K10 az 1m L2 caces Core2-nél gyorsabb vagy legalább annyit tud,-100mhz hátrányban! clock to clock valószínűsítem, hogy ugyanazt tudja a 2m l2 caches core2 mint a k10, nem veri ugyan a 4-6m caches darabokat de az 5200-ról volt szó most
a tuningot korrektebb lenne összehasonlítani az e6000 sorozattal, de nem teszem, mert az intel a 45nm procikat tolja már
-
fLeSs
nagyúr
mind1, mert hamarosan mi is tesztelhetjük. alaplapunk állítólag már van hozzá.
-
dezz
nagyúr
És azt mivel magyarázod? Tekintve, hogy ugyanaz a videokártya volt bennük? Chipset? (Ha már a Nehalemről szól egy AMD-s topik.)
Amúgy én úgy emlékszem, több játék is volt ott, nem csak kettő. És ugyancsak több tesztben volt alacsonyabb eredmény a vártnál, nem csak egyben.
Itt sem a Nehalem játékteljesítményét dícsérik, és ennek okát is fejtegetik. (Anandos blogbejegyzés.)
-
Raymond
titán
Csak ott a jatekoknal nem a proci volt a problema. Az alacsonyabb teljesitmeny csak a nagyobb felbontasnal volt. Amikor siman CPU limit lett volna a lenyeg akkor nem volt gond. Probaltam anno hogy talan Oliverda magatol is rajon de nem jott ossze. Pedig a szamokbol vilagos volt.
Mod: itt vannak a jatek eredmenyek a Hexus tesztbol: [link]
-
-
eddie303
őstag
FYI: Kuma japanul annyit tesz, mint Medve
-
Tomi84
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #67 üzenetére
nos, az gondolom nem tenne jót az AMD amúgy is kissé megtépázott büdzséjének, de én végülis nem ellenkeznék
-
Tomi84
aktív tag
nekem ez a 2.1-2.3ghz kicsit soványnak tünik. Persze majd meglássuk mit tud, meg mennyit bír tuningban, de négymagosoknál azonos órajelen az intel gyorsabb.
Kiváncsi vagyok, hogy a 45nm-re való átállás mennyit fog majd dobi az órajeleken. Ha gyári 3-3.2Ghz-en mennének máris más lenne a leányzó fekvése. -
diegho
nagyúr
az első reménysugár végre megérkezett, bár nem hinném, hogy sok értelme lenne az E8200-at (persze 3.6-on hajtva) lecserélni bármelyikre is, de lehet kipróbálok majd egyet, ha a hivatalos tesztekben is jól szerepel.
-
M107
addikt
Nekem a 5000+ athlon x2 2.6ghz alapból fesz emelés nélkül (ami 1.3V) 3.1 ghz tudtam emelni
gigabyte ga-m68 sm-sl2 alaplapban -
GAbre
veterán
Vki tud vmi trükköt,h-h csaljak ki még több órajelet a procimból!?
Vhogy nem akar 2.9 fölé menni!Mindíg lefagy!Vagy kékhalál!
Bisozfrissítés +volt,bioszból is próbáltam,+ ezzel a progival is:
Easy tune 5 -
dezz
nagyúr
Nem akarok negatívnak tűnni, de valószínűleg arról van szó, amit VaniliásRönk írt (illetve én is írtam korábban 1-2 helyen). A legyártott die-ok egy részének "garantáltan" magasabb lesz a fogyasztása a kívánatosnál (asszem a wafer szélén lévőké, amiknél nem olyan jó a levilágítási fókusz). Ilyenekből sokkal több van, mint olyanból, ami amúgy tuti lenne, csak 1-2 mag nem működik. Ezek kicsivel magasabb feszen működnek stabilan, így többet fogyasztanak. Lásd régebben a Sempronok. (Nem, ott sem az volt, hogy a L2 fele nem működött, és ettől lett Sempron, hanem azt is inkább utólag kapcsolták le.)
Ettől függetlenül persze nem rossz procik, valószínű én is benevezek majd egyre, mert 4-magosra nincs szükségem, de tetszik, hogy ezek már K10-esek. És 65..95W belefér a keretbe. Aztán majd később jöhet a Regor.
ps. a cím kicsit félrevezető...
-
Na azzééé!
Köszi az infót!Valójában én is tudtam a swiftről, és azt is tudtam, hogy kétmagos, csak most valahogy nem sikerült összekötni a jelen kérdést a szellemi háztartásom eme korábbi bejegyzésének információ-tartalmával. Ez a szellemi leépülésem első fázisai közül az egyik. Valószínűsíthető ok: újbóli rendszeres TV-nézés.
-
Oliverda
félisten
Ez nem így van. Egyrészt ugye ott lesz a Swift bár az kicsit más tészta. Ezen túlmenően a jelenegi tervek szerint majd valamikor 2009 második felében jön az AM3-as Regor amiben 1MB L2 lesz magonként tehát elvileg az valódi 2 magos proci lesz, ha lesz. [link] Elég nagy hülyeség lenne még teljesen elhanyagolni a 2 magos vonalat.
Bici: Irodai és HTPC-be (meg notiba) majd ott lesz a Swift (CPU+GPU) ami direkt erre a célra készül. Ez 2 magos lesz.
fLeSs: -10-+50% százalékot akartál írni gondolom.
-
Bluegene
addikt
de ezek 3,6-ot mennek(E5200, E7200) mind, aki ennyit nem bír kihozni a wolfiból az ügyetlen
nem azt mondom h rossz ez a 2magos phenom, senkit se akarok lebeszélni hisz jól húzható(3,3-3,4ghz), de a riválisai erősebbnek tűnnek
egyébként korábban ki kellett volna hozniuk AMD-nek, akkor komoly alteratívát jelentettek volna a core-oknak
Gyuri27: jah ha tunningot nem számítjuk, akkor +200mhz az E5200-zas előnye, de sztem tök egyértelmű melyik a gyorsabb mind2-en tudjuk melyik az, nem az a fontos az a fontos hogy az AMD-nek van egy jól húzható 2magosa ami jó alternatíva aki AMD-t szeret
-
Raymond
titán
Talan meg annyi sincs. Ha az itteni [link] 9600-as 73W-ja igaz akkor ennek a ketmagosnak 65W alatt kell lennie. Csak valoszinuleg a biztonsagra jatszottak (nagyobb legyen a szoras es legyen mibol valogatni) igy nem lett a 65W TDP kategoriaba sorolva. De szvsz a zome kiadott peldany max 65W lehet.
-
Bluegene
addikt
igen ezt a kétmagos phenomot 3,4 ghz-ig húzták, az én E5200-zasom 3,7ghz-et tud
asszem ez mindent elmond, kötve hinném h a phenom képes lenne 3,6-3,8 ghzre, arról nem is beszélve hogy a core2 még mindíg fölényben van azonos órajelen
szóval elég könnyű kitalálni melyik lesz a nyerő
-
Mercutio_
félisten
Nem vagyok benne biztos, hogy érdemes ~+5ezret kiadni egy 5200+-hoz képest, picivel jobb teljesíítmény, és +30W fogyasztás miatt
-
Devid_81
félisten
Nem lesz ez rossz CPU!
-
Raymond
titán
Ettol most az AMD hivok a falra fognak maszni, de a szomoru valosag az hogy ennek a procinak a legnagyobb problemajat ugy hivjak "Intel Pentium E5200". €65-70 kozott osztogatjak a dobozos valtozatat.
-
fLeSs
nagyúr
Nem... brühühü...
Btw a legnagyobb Penrynre is 135 watt van írva és meg lehet nézni, mennyit fogyaszt.
A Nehalemről úgy hírlik, hogy azonos teljesítményt feltételezve alacsonyabb lesz a fogyasztása, mint a Penryné.De ez AMD-s topik, úgyhogy bekussolok, csak gondoltam kell egy kis kiigazítás.
-
Bluegene
addikt
3,4ghz-ig lehet húzni
így már pariban van az E2000-essekkel
-
Crytek
nagyúr
Ez a 2 magos igazán olyan 3ghz-en ütne nagyot!
-
Tomate
veterán
Jónak ígérkezik. Ha az ára is úgy lesz ahogy írják és 3,2 -ig fel lehet húzni akkor benevezek egyre.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #15 üzenetére
A Nehalem vajon mitől fogyaszthat 130W-ot? Talán csak kicsit szeretnék a tápgyártók bevételét növelni?
(Összeesküvés-elmélet, hahaha!!!) Nem lepődnék meg, ha megjelenne egy új fűtéstechnikai cég, és Nehalemnek hívnák...
-
TomBoy1986
veterán
Nem nagyon kell aggódni a kazán lét miatt. A gyári hűtő is elviszi az alapfeszes tuningot:
EarL 007:
Nem tudom, logikus amit írsz, de itt az egész egyben van, ezért lehet nem olyan egyszerű a leválasztás...Mindenesetre nem kell nagyon aggódni. Letöltőgépbe tényleg nem optimális, de amint láttam neten 3GHz-et is simán elérik velük, azon meg elég szép teljesítményre képes...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvileg jövőre már nem igazán lesz Athlon néven fejlesztés. Csak hárommagos és négymagos chipekből lesznek új generációs chipek. Persze Phenom néven tovább viszik a kumát, de az nem lesz teljesen új ... Ergo gyakorlatilag az ütemtervek szerint az AMD utolsó kétmagos fejlesztésével állunk szemben.
-
twollah
nagyúr
Most akkor el kene dontenem, hogy ket magos vagy 4 magos CPUt vegyek a mostani 3800+om helyett.
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #12 üzenetére
De ha le van tiltva a két rossz mag, akkor a fogyasztásnak is kellene csökkennie nemde?
Amúgy kíváncsi leszek erre a Phenom X2-kre, jónak tűnik, alacsonyabb órajelen hozza azt, mint amit Athlonok magason.
Bici: Na ez jó kérdés, a jövő már a 4 vagy 4+ magos prociéké, de szerintem lesznek még újabb kétmagos procik is, legalábbis remélem.
-
TomBoy1986
veterán
Magyarán kiszórják a két rossz maggal megáldott és mégis működő Agenákat is. Amúgy nem rossz döntés, mert a Phenom nem egy rossz CPU. X2-höz mérten pedig pláne nem.
Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, dehogynem...
-
emre
veterán
Az AM2/AM2+ topikban már volt linkelve
-
Piero89
aktív tag
Láttam vmi tesztet ahol 2,6-os Brisbrane magos-t és egy ilyen 2,3 ghz-n üzemelő kumát hasonlítottak össze.Játékokban rendre elverte a régebbi procit.Ha tuningban is bajnokoskodna azt hiszem megérné azt a 100$ körüli árát(ami kitudja mennyi lesz itthon
).
mod:hát mint látom egy hsz-el feljebb már nem is éri úgy meg
-
Sandormaster
aktív tag
Erről a 6500-ről én is olvastam már, meg elvileg itthon is lehet kapni, de azért megnéznék egy jó kis PH!-s tesztet róluk, hogy meddig lehet húzni őket és hogy azonos órajelen tényleg úgy verik-e a régi X2-ket....
-
^Clown
addikt
Remélem jó széria lesz! Hajrá AMD!
-
siriq
őstag
Az elozetes tesztek alapjan jo szerianak tunik.
-
95W-os kétmagos? Köhömm...
És miért lesz ez az utolsó kétmagos?
Lemaradtam valamiről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD új kétmagos processzora már a K10 architektúrára épül.
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i5-HQ I 12GB I 500GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest