Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Uzi74

senior tag

válasz Rolly #78 üzenetére

Ingázásra hátsó agymotoros ebike-ot ajánlanék legalább 500Wh akkuval, mert a lánc kevésbé kopik és valójában tempomatként működnek a fokozatok - pszeodó-pedálozásnál is segít ha nem akarsz leizzadni. A középmotorosok komplikátabbak és drágábbak. 300-400ezer Ft körül már akadnak használható darabok. (nekem egy kevésbé ismert fajta van: NCM Moscow+ 48v)
    Az elfogyasztott áram kb 1Kwh 100Km-en, szóval 30Ft - költséget inkább itt is az jelenti, hogy az akku 500-1000 töltés után elöregszik - de az is 50-100ezer Km megtett út. Az új akku 500 Eur kb
    Akkor alternatíva, ha létezik elég biztonságos útvonal, mint más is írta, de ha nem a legrövidebb utat keresi az ember általában lehet találni. Elektromos robogóval nem mehetnél bizikliúton, ha ez szempont.

Autót nem váltja ki teljesen persze, mellette akternatív eszköz, de elég hamar meg tud térülni.

Nekem a fő problémám az elektromos és hibrid autókkal, hogy nehéz utánfutót nem vagy csak kis tömegig lehet velük vontatni, ezért még jó ideig csak 2.-3. autónak alternatíva. Ráadásul nem mindenhol olyan olcsó az áram, mint Mo-on, cégautós áramot macerás elszámolni (külön mérőóra kellene otthon), stb - ezért a fogyasztási előny is minimális jelenlet - sőt akár drágább is lehet így tankolni mint benzinkúton.

• Burt1793

veterán

válasz Rolly #78 üzenetére

A villanyrobogókra még várni kell pár évet, főleg, ha nem újat szeretnél. Budakalászon van egy bringabolt (Annyira más bringa), ahol lehet kérdezősködni, nézelődni elektromos bicikli iránt, én inkább egy rendszámos nagyrobogóval járnék, nem lopják annyira. Igazából nagyrobogóval (honda sh300) járok, de azzal is napi 2-szer 28 km-t, az biciklivel már sok és lassabb is.

Új hozzászólás Aktív témák