Hirdetés
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
Armahun #7180 üzenetére
megszokás, én nem kapcsolom, robot kapcsolja...
azért a 2G/4G váltás sokat tud csökkenteni a fogyasztáson főleg ha rossz térerősséggel rendelkező helyen próbál 4g-re csatlakozni. Pont az épületekben, ahol legtöbb esetben úgyis wifire kapcsolódik az ember, vagyis semmi értelme a 4g-nek...
a Wifi kapcsolás is tud azért konyhára hozni, bár az nem annyit, én egyszer beállítottam 2-3 éve, azóta megy, nem tudom milyen lenne az akkuidő nélküle, de azért azt mondom elsőre, hogy azért változat rajta...
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Armahun #7122 üzenetére
3 eszközből csak a Huawei-en van ilyen, ott engedélyezve.
Egyik eszközön (LG G Flex, LG Tab, Huawei P7) se jelenik meg a Robot értesítés zárképernyőn.
Régebben megjelent.
A Pebble órára se jön értesítés tőle, alkalmazáson belül szintén engedélyezve. Korábban a Talkband-re átjött. Igazából túl sok is, ezért volt kikapcsolva. De most kellene, ám hiába próbálom. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Armahun #6986 üzenetére
A konkurens Tasker esetén én találkoztam ilyen "bug"-al 4-5 hónapja kb.
Az akkor verzióval.
Újrainditás után valami miatt mindig elfelejtette a dolgot, és nem csak az értesités dolgotRoot joggal megtudtam oldani végül.
Annyi volt hogy rendszerinditáskor mindig lefuttata a settings put secure enabled_notification_listeners com.teslacoilsw.launcher/com.teslacoilsw.launcher.notificationlistener.NotificationListener
rg.kustom.widget/org.kustom.lib.music.NotificationService:net.dinglisch.android.taskerm/net.dinglisch.android.taskerm.NotificationListenerService parancsot.
Persze ez egyedi most
Ez szépen vissza kapcsolta a dolgokat ahogy be bootolt a tasker.
Egyébként szerintem ez a program és a rendszer hibája lehet
mert mostanság már jó, és nem csak a taskernél volt ez.Nova launcher esetén is csinalta, azóta frissűlt, az is jó.
-
törölt tag
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Armahun #5121 üzenetére
Kombinálva? Ha a robot kikapcsolja a netet, akkor ez a firewall bekapcsolja csak a messengernek? mennek ezek együtt?Mert szerintem (bár nem ismerem) szerintem ha a firewall whitelist alatt a messenger engedélyezve van, akkor csak az kap netet a többi nem. kikapcsolt képernyőnél.Belegondolva, mobilnet mellett nem is kell nekem messenger. Mert ha mobil neten vagyok, akkor utcán/suliban vagyok. Suliban a teló néma, meg nem is használom akkor a telót. Utcán úgy sem hallom. A wifit meg nem tiltottam le. Jó lesz így robottal, köszi nektek!
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Armahun #5107 üzenetére
Egyedül az Android rendszernek nem akarok netet adni, a többinek mehet
Mert az mindig sokat fogyaszt, és sokszor tartja a mobilnetet aktívan... Szóval valahogy csak az android rendszert kellene kivételekhez adni.
Headless: Ezeket kell így bemásolnom, ahogy leírtad, amikor új parancsot akarok hozzáadni?Sikerült megadnom a parancsokat, el sem hiszem
Na elvileg be vannak lőve. Mindkettőt elmentettem. Most így jó is? Mindkettő parancs fut?
-
törölt tag
válasz
Armahun #4850 üzenetére
Hááát... Találnék érvet arra is, hogy működni fog, meg arra is, hogy nem. Nem tudom, hogy a szolgáltató változás "provider" kimenője nem lenne -e jó. Vagy, ha a cella megváltozott eseményhez, tagadásba tett egyenlőség operátorral hozzáadod a korábban említett, országkódos feltételt.
-
törölt tag
válasz
Armahun #4848 üzenetére
Ott szerintem egyenlőség operátorral kéne megadnod a szükséges infót. De, sztem az alapelgondolásod hibás. Az már régen rossz, ha a kicsöngésnél akarsz belenyúlni. Sztem akkor kell az alapértelmezett csengőhangot megváltoztatni, amikor a teló roamingba kerül, nem akkor, amikor roamingban csörög. Tehát nem feltétel, hanem esemény kéne legyen a roamingba lépés. A cella alapú helymeghatározásnál látok MNC és MCC kimenő változó értékeket. Az egyik a szolgáltató kódja, a másik meg az ország kódja.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Armahun #4135 üzenetére
Szia,
Az biztosan nem jó ha a közelség érzékelőd berakod eseménynek. De pontosan le is írtad hogy kell csinálni:
"Azt szeretném elérni, hogyha bekapcsol a képernyő és a közelség érzékelő közelt jelez (zsebben van), akkor az app zárja vissza a készüléket."
Tehát az esemény a Képernyő bekapcsolás. (hogyha bekapcsol a képernyő)
Az esemény feltétele a Kisebb mint(Távolságmérő szenzor érték, 5). -
törölt tag
válasz
Armahun #4139 üzenetére
Én még Basicet sem tanultam. MZ -ken, meg Zsigulátorokon nevelkedtem. Hamarabb építenék 200 lovas, driftelő Wartburgot, minthogy megírjak egy alkalmazást.
Értem a gondolatmennetedet, de sztem jó így a Robot. Már eleve, az eseménybe is tudsz "IF" -et rakni. Aztán ott vannak a változók, amiket szintén nagyon jól lehet alkalmazni. Pl. van egy egész szám változód, amit matematikai műveletekkel befolyásolsz. Alap értéke:0 Egy művelet után jön egy összeadás operátorral "+1".
Aztán, egy másik művelet után, megint +1. Egy másik parancsban tudod használni önálló eseményként az értékváltozást, vagy eseménynél és műveletnél is feltételként is a változó értékét (egyenlőség operátorral). Ha változó értéke =1, akkor egyik művelet, ha =2, akkor másik művelet. Ezt lehet a végtelenségig variálni (pl. </> operátorokkal). A műveletsor végén pedig egyszerűen visszaállítod 0 -ra a változó értékét és az egész kezdődik előlről. Azt vettem észre, hogy a többszörös feltételek eléggé lelassítják a Robotot. Eddig a parancs tiltásos/engedélyezéses folyamatok tűnnek a leghatékonyabbnak. A tiltott parancsok nem foglalnak erőforrást, nem számol velük a Robot, ezért nem is lassítják. Remélem, érted, hogy mire gondolok. "Vezérlő" parancsok, "egy lépéses IF" -ekkel, amik az "IF" -től függően más parancsokban definiált, egyszerű műveletsorokat tiltanak/engedélyeznek. A vezérlőparancsban használhatod a számértékes változókat.
Persze, ez is csak egy módszer a sok lehetséges közül. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Armahun #4135 üzenetére
ha rootold a telefonod és müködik az xposed keretrendszer akkor a gravitybox full verziójában az értesitések kezelésénél van olyan hogy zsebben hordás mód,az elvileg arra hivatott hogy megakadályozza a képernyő feléledését,viszont ha jól tudom a proximity sensor csak 1cm-ig tud kezelni dolgokat
tehát ha bármi ok miatt 1cm-nél nagyobb a távolság akkor érvényét veszti,ezért szerintem eleve csak úgy müködik ha a szenzor "takarási" tartománya 1cm-en belül van. -
törölt tag
válasz
Armahun #4135 üzenetére
Én egyszer már bajba kerültem egy ilyennel, ezért először csak egy üres parancsot csinálnék, aztán egy másikat, ami rendszerindulás után tiltja ezt a parancsot és csak ezután kezdenék kísérletezni vele. Szóval, egy biztonsági parancs, nehogy kizárd magad a telóból. A visszazáró parancs elmélete pedig az, hogy az eseményed a kijelző bekapcsolva. A művelet pedig a kijelző ki, amihez hozuáadsz egy közelségérzékelő közel feltételt. Csakhogy, a dolognak van egy pár buktatója. Pl. mivan akkor, ha a teló a zsebedben van és a kijelző azért éled fel, mert van egy bejövő hívásod? Továbbá, nem minden gyártó veszi át ugyanúgy a lock aktiválását. Nem tudom, hogy most mi a szitu, de régebben az Androidban (tehát a Nexusokon) nem volt lock késleltetés. Pl. a Samsungokban viszont igen. Tehát, attól, hogy a Robot lekapcsolja a villanyt, még nem biztos, hogy a lock is aktiválódik. Szóval, az ilyen beavatkozásokat alaposan át kell gondolni, végigvenni az összes lehetséges szitut.
-
törölt tag
-
darvinya
titán
-
törölt tag
válasz
Armahun #3384 üzenetére
Emlékszem vmi ilyesmire, de úgy rémlik, hogy a Gmail problémás volt. De talán ilyen "hagyományosra" működhet, amit viszont lehet Gmail -be irányítani.
Oldman2:
Pl. SMS -nél sztem a "from" -ot kéne rögzítened egy saját (globális) változóba és aztán annak az értékére hivatkozni. -
bartatamas
senior tag
-
bartatamas
senior tag
válasz
Armahun #2945 üzenetére
Nem is igazán értem hogy miért kellene úgy működnie, szerintem normális hogy nem kapcsol vissza.
Ha ki van kapcsolva a Wi-Fi és hazajössz akkor a hálózati állapot nem változik, továbbra is "unavailable" marad, tehát nem váltódik ki az esemény.Szerintem mindenképpen a konfigurált hálózat elérhető eseményt kell ehhez használni. És csak egyetlen lehetőséget látok, nekem kellene belefejleszteni hogy ignorálni lehessen megadott hálózatokat. Megcsináljam ezt így?
-
törölt tag
válasz
Armahun #2934 üzenetére
A Google merényletei miatt sajnos, az Android egyre kaotikusabb. Egyre kevesebb az olyan megoldás, ami minden droidon működik. Úgyhogy először tisztázzuk, hogy milyen teló (SOC), milyen Androidverzió? Ha már van benne wifi near, akkor az aktív, vagy ki van kapcsolva? A wifi hálózathoz automatikus csatlakozás ki van kapcsolva? Milyen wifi alvó mód irányelv van beállítva?
Egyébként a wifi kapcsolatoknál tudsz SSID -re és BSSID -re is szűrni.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Armahun #2776 üzenetére
Szia,
Igen, ezt mindenképp meg kell érteni a programmal kapcsolatban hogy az események pillanatnyi történések, nem állapotok. Nem összefűzhetők. Ha egy parancsnál több esemény van akkor bármelyik bekövetkezik a parancs végrehajtódik, nincs az események között kapcsolat, de nem is lehet. Pont azért mert időben eltérő dolgokról van szó.
A konkrét példában is, bármikor lehet a nem fogadott hívás és utána bármennyi idő eltelhet a bekapcsolásig. Az esemény biztos hogy a Felhasználó jelen van, ekkor kell valamit csinálni. Ez gondolom nem véletlen hogy eseményként elérhető, feltételként nem. A rendszer ugyanis tudja hogy éppen feloldod és tudja értesíteni a programot. Feltételt viszont csak akkor lehetne ebből csinálni ha bármelyik időpillanatban el lehetne ezt dönteni. A rendszer ezt biztos nem tartja nyilván hogy most miért van bekapcsolva a képernyő, felhasználó kapcsolta be valamikor vagy egy alkalmazás.
Na de visszatérve, az eseményhez hozzá lehet adni feltételként hogy kapcsolat / Van nem fogadott hívás. Az egyetlen probléma hogy nem tudod melyik az a szám. Most belefejlesztettem egy új kifejezést amivel le lehet kérdezni a nem fogadott hívások telefonszámait. Ha adsz email címet akkor elküldhetem. Ezután a parancs úgy nézne ki hogy: amikor felhasználó jelen van (esemény) és van nem fogadott hívás (feltétel) akkor hívja fel (művelet) a nem fogadott hívások közül az elsőt (kifejezés paraméter)
-
törölt tag
válasz
Armahun #2776 üzenetére
Az események mindíg "vagy" kapcsolatban állnak egymással. Ha két eseményt adsz meg, akkor bármelyik teljesülése indítja a parancsot. Ebben az esetben ez a képernyőzár feloldása, vagyis a felhasználó jelen van. Ha más kapcsolatot szeretnél, akkor vagy az eseményhez kell feltételt adni, vagy az első műveletnek a parancs megszakítását feltétellel, vagy első műveletnek egy másik, tiltott parancs engedélyezését, aminek az eseménye a másik esemény, utolsó művelete pedig saját maga tiltása.
zho-lee:
Sajnos, Samukon sokminden másképp működik. Pl. ha kikapcsolt kijelzőnél a teló nem frissít cellainfót, vagy nem indít Wifi keresést, akkor a Robot sem értesülhet a változásról. Meg kéne nézni a történetben, hogy indult-e ilyen parancs. Esetleg a router ki/be kapcsolásával előidézni a hálózatba lépés eseményt és figyelni a reakciót. Ugyanezt meg lehet ismételni úgy, hogy a teló töltőn van (az én Samum nem ment DS -be töltés közben). De nekem az a gyanúm, hogy a kikapcsolt kijelző lesz a ludas. -
bartatamas
senior tag
válasz
Armahun #2048 üzenetére
Igen, ilyenen is gondolkodtam. Ez nem valósítható meg a mostani esemény -> művelet típusú parancsokkal.
Vagyis most ha valami esemény kiváltódik (wifi bekapcsol) akkor meg lehet mondani mi történjen (mobilnet kikapcsol).
Ehhez új lehetőséggel egészíteném ki a programot állapot -> állapot, belépő művelet, kilépő művelet
Itt meg lehetne mondani hogy ha fennáll az adott állapot (wifi be van kapcsolva), akkor milyen állapotot őrizzen meg (mobilnet legyen kikapcsolva) és hogy miket csináljon ha bekerül egy állapotba vagy ha kikerül innen.
Ez utóbbi eset (én állapotvezérletnek hívom) könnyebben használható mint a mostani (eseményvezérelt), hátránya viszont hogy kevesebb dolog oldható így meg. Éppen ezért választottam az eseményvezéreltet induláskor, mert több dologra képes.
-
törölt tag
válasz
Armahun #2002 üzenetére
Tamás!
Értelmezhető a "kijelző egy ideje kikapcsolva" esemény, "alkalmazás fókuszban" feltétellel? 5 perccel a képernyő kikapcsolás után a Robot kikapcsolja az adatkapcsolatot. Azzal szeretném finomítani, hogy ez csak akkor történjen meg, ha villanyoltáskor nem voltam benne vmiben (mondjuk Maps, vagy letöltésvezérlő), tehát a Launcher volt fókuszban.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Armahun #1980 üzenetére
Úgy kell használni hogy "elérhető". Ennyi.
Nem kicsit megtévesztő ez az elnevezés. Ez az eredeti Android elnevezés. Az "elérhető" ezt jelenti:
http://developer.android.com/reference/android/net/NetworkInfo.html#isAvailable()
A "nem elérhető"-t úgy kell érteni hogy nem azért nem elérhető mert a hálózat nem elérhető. Hanem már a lehetősége sem adott már (ki van kapcsolva a wifi például)
-
bartatamas
senior tag
Szia,
Egyelőre nincs ilyen, belefejleszteném de nem vagyok biztos benne hogy kellene. Android 3.0 óta ugyanis nem a vágólapon több tétel lehet. Hogy működne a kifejezés ami visszaadja a vágólap tartalmát? Mindig az első elemét? Vagy összefűzve valamilyen szeparátorral az összeset?
-
törölt tag
Nekem ez inkább híváskezelő bugnak tűnik. Ha fókuszba kerül, akkor a "közel" jelre kikapcsol a kijelző, de az alkalmazásban nincs definiálva, hogy kapcsolja vissza, ha a szenzor "távolra" vált. Szerencsétlen szenzor valószínűleg adja a jelet, csak az alkalmazás tojik rá. Ha szenzorkalibrációs gond lenne, akkor az minden alkalmazást érintene, nem csak a híváskezelőt.
-
törölt tag
Bocs, véletlenül átsiklottam, ezért nem válaszoltam. Külföldi használatra lenne, ahol húzós lenne a netes követés. Egy Androidos kütyü lenne elrejtve a járműben feltöltős kártyával és ha mozdul, akkor sms -ben küldi a koordinátákat egy térkép alapú navinak. Ha 5 percenként jelent, akkor az 12 sms óránként. Szerintem elenyésző költség a nethez és ahhoz az infóhoz képest, hogy hova vitték szétszedni az autódat/motorodat. A dolog most is működik, csak több alkalmazás kell hozzá, kényelmetlen a használat. Az E-Robot viszont egyébként is minden kütyümön alap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest