Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
Épp most sütök egy 2 terást H2testw-vel.
Másfél teránál már csak 327MByte/s Ez így elég gyatrának tűnik. Közben 70-73 fok között ingázik.
Az olvasás része még hátra van.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Gibo
senior tag
Nem is tudom...akkor már inkább 60e Ft-ért egy Gigabyte Aorus Gen4 1TB-ot
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
ballazol
senior tag
válasz darkarthur #31 üzenetére
osztom
56-ért az 1teráson el is gondolkoznék..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
5150
aktív tag
Én nem látok hűtőbordát, csak egy vékonyka 5filléres alu lemez csikot boritásnak. Eddig úgy udtam, hogy a hűtőbordának az az egyik ismérve, hogy vannak bordái. Hogy lehet összekeverni? Ami még oltári vicces az az 512 mega "dram". Osztá miféle? 1, 2, 3, 4, lpddr? Amúgy a 256-os, futottak még plextoromnak van 512 megányi LPDDR3-a, szóval cuki a történet adata részről.
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
Dr. Akula
félisten
Hát ez a sebesség nem nagyon indokolja a PCIE 4.0-t, maradhatott volna 3.0 is, nagyobb vásálókör eléréssel.
-
darkarthur
senior tag
Picit jobb eredményeket vártam, főleg az árazás tekintetében.
Samsung S23 Ultra 5G
-
_kovi_
aktív tag
-
devast
addikt
A termékkategóriának van értelme, nyilvánvalóan. De az otthoni felhasználók 99%-ának nincs rá szüksége. Aki meg dolgozik rajta, annak nyilván van, és az fizessen is érte. Így van értéke a terméknek. Nem győztem meg magam semmivel, használom aztán kész. Tudom, hogy mire nem való, és mire való, tisztában vagyok a limitációival, nem hit kérdés ez.
-
Graphics
Jómunkásember
Ezt én értem, de miért merül fel kérdésként, hogy miért jó, ha neked nem esik a látókörödbe ez a termékkategória?
Én értem, hogy létezik hétköznapi felhasználás, de azt is értsd meg, hogy létezik olyan terület, ahová meg ilyen kell, ha dolgozni is akarsz...
A QLC meg itt fel se merült most.
Szerintem egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy jó hogy létezik ilyen termék, de nekem a hétköznapi használat során erre nincs szükségem.
És ezzel ennyi, nem pedig megkérdőjelezni egy termékkategóriát.
Nekem hiába magyarázod, hogy fogok-e érezni különbséget, vagy sem. Itt nem erről volt szó
Tudnod kell elfogadni, hogy bizony van olyan terület, ahol ki lehet használni. És pont.
Ennyi erővel akkor lehet maradni a 128GB-os OEM SSD-nél is , mert hétköznapi felhasználásnál nem érzek különbséget...
De rohadtul érzek, különbséget... Mert kihasználom. 4GB-os fájlokat fűzök össze... Amihez nyers írási tempó kell.Viszont ez a teszt nem önigazolásról szól, engem pl. nem kell győzködni a QLC-ről, nem veszem meg, ha ugyanannyiért kapok TLC-t is. Ha magadat meggyőzted vele, használd
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Nekem spec qlc-s 660p-m van, és teljesen meg vagyok vele elégedve, tökéletes a célra. Az ilyen drága ssd-knél a lényeg azon van, hogy mire kell. Mert hétköznapi, normál felhasználásra akármilyen 1tb-os vagy nagyobb ssd, és egy drága high-end ssd között semmi értékelhető különbséget nem fogsz érezni. A beszarok mert elhasználódnak a cellák típusú embereknek meg csak ennyit mondanék, egy a több mint 2 éves qlc-s 660p-m állapota:
-
tibaimp
nagyúr
Köszi az infót. Fasza , akkor Adata-t sem veszek többet...
Graphics: a Kingston is csinálja? Csak mart abból is van a családban pár darab....
Akkor mi marad, a Samsung, Intel, Micron (Crucial)?[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
kcsa
veterán
Pedig a V300 is pont ilyen remek elk.rvulós széria volt:
https://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdnow-v300-a-switch-to-slower-micron-nandFocus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
erer1000
őstag
mit értesz a kingston problémák alatt amúgy?
lehet csak mákunk volt, de eddig semmi problémát se tapasztaltunk itthon kinston téren, pedig van V300, A400, A2000 széria is itthon.M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Graphics
Jómunkásember
Nem egy kategória ...
És azért a Kingstont is fenntartásokkal ,mert hajlamosak kurvának állni.
Már ha az adattáblát egymás mellé teszed is látható különbségek lesznek.
Az A2000 olcsó, ehhez képest a többi 50 körül van.
Ha csak azt nézzük, hogy PCIe 4-es SSD-t szűrsz, akkor nézd meg hol helyezkedik el az ADATA
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Én csak azt nem értem, hogy az hogyan jött ki, hogy 1tb ssd bruttó 54k-ért rendben van... Mert rohadtul nincs rendben Most néztem 35-37k egy a2000...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Hogy mi?Mi az hogy SATA 3 szintjére? Ezt nem igazán értem.._Mi az ,hogy SATA SSD szintjére?Valami itt rendesen megkavarodott.Bocs azt hittem másik topicban vagyok.
De amúgy ezzel az a baj ,ha az elején is ilyen egyenetlen a teljesítménye, akkor később mi lesz.
Pedig még DRAM cache is van mellette, tehát jobban bírnia kéne...
Sajnos ADATA, én már alapból kukázom a Kingstonnal együtt.
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
Amúgy ez a "nem bírja tartani a sebességet és egy SATA SSD szintjére esik az írás" dolog amit sok SSD topikban feldobnak, elég irreleváns a hétköznapi életben szerintem.
tény, a 2,3-2,5GB/s nem épp kiemelkedő full speed írásnál, oké. de folyamatos írás esetén 120GB után droppolt be a sebesség csak SATA 3 szintre.
szerintem ekkora adatmennyiségeket ASAP nem sokan mozgatnak
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
xeon forever
addikt
Igy vegeig olvasva a cikket azert az derek. Majdnem egy belvarosi pentel este jut eszembe amikor is talalkoztam a tortenelmi belvarosban par furcsa kinezetu alakkal es phone I 7 et akartak eladni 100 k huf. A kaszni kb ugyanugy nezett ki, de ammi benne volt az inkabb haggyuk is...
Kesobb hallottam a rendorseg nem igen kultivalta a csapatot...
Ebben az esetben is lehetne szerintem perelni, a vasarlok megtevesztese miatt.
Esetleg Meg az jutott eszembe, hogy ps5 kaszniba lehet ps4 lesz a kialakult giant miatt?[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
fanti
addikt
-
myckey
veterán
Nekem még egy ADATA XPG SX930 van, 3 éves kb, nem is tudom pontosan....lehet több.
5 év garis. Nagyon rendben van eddig az SSD.
De láttam topicban, hogy inkább az új modellekkel vannak így.amit írsz. voltam is ott ez ügyben...új ssd miatt.Itt is egy 2012-es Kingston 120 SSD van -rendszer alá- megy, ahogy kell...
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Derrewyn
senior tag
SSD-re, memóriára nem nagy pénzügyi kockázat megadni az 5 év garanciát, ha nem döglik meg 1-2 éven belül, akkor sokkal tovább bírja.
2011-ben vettem egy 120 GB-os Corsair SSD-t, azóta rendszerlemez családon belül a sokadik gépben. Mondjuk most már lehet rá kéne nézni mennyi a TBW. -
tibaimp
nagyúr
Kösz az infót. Jó tudni, pedig van is Adata SSD-m, mondjuk eddig nekem OK-s, de akkor majd figyelek erre is.
Annyit hozzátennék a "védelmükre", hogy a legtöbb termékükre 5 év gart adnak, és is annyit kaptam a sajátomra.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
flexxx2
őstag
Pofátlanság hogy a papíron megadott értékek 15%al feljebb vannak a valóságnál. És simán megcsinálhatják, nincs büntetés érte.
-
Raymond
félisten
Kijon a termek top spec-el amit a review-kben latsz utanna par honappal a nev, modell vagy barmilyen mas jeloles nelkul lebutitjak a komponenseket.
Szerk:
Adata Switches to Slower Controller, NAND on SX8200 Pro[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
fagzal
csendes tag
Ez a PCIe 4.0 csak ilyen marketing bullshit itt ha jól látom...
-
shteer
titán
hűtőborda? az inkább egy reklámfelület
szerintem jónak tűnik..
-
Graphics
Jómunkásember
Az ADATA legutóbbi botránya után az SSD-s topic elengedte az ADATA termékeket...
Nagyon rossz üzletpolitika amit folytatnak.
Ez nem fér bele, hogy rev v1-2-3-at csinálnak a termékből és a végén 30%-os a teljesítménycsökkenés...
Ilyen az, amikor márkáról és nem gyártóról van szó... Persze most jó a termék, aztán bekerül majd más vezérlő más chip...
Akkor inkább adják ki új termékként, habár ezt meg a WD játszotta el...hogy ugyanazt a terméket csak átnevezte.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest