Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz #43373312 #15 üzenetére
Na ez az amit nem tudok hová tenni...Hogy adhatnak ki egy ilyen gépet. Tesztelik egyáltalán???
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
A 3830tg-nél főleg a core i5-ösök hajlamosak az "elszállásra".
Nálam is volt egy 3830tg core i3-al pár hétig, moddolás után rendbe jött nagyjából, több mint 10 fokot jelentett a művelet. (meleg helyen 1 óra orthos+furmark teszt után 81 fok cpu, 80 fok gpu, 90-100 helyett)
A mod része a katasztrofális olasz szósz cseréje normális pasta-ra, normálisan megcsinálva (tuti ez a gyári kínai pásztázás valami kis apró bosszú a nyugatnak ) valamint a "szűrők" kigyomlálása. Kissé macerás volt, de megérte, bár könnyű közben lenullázni a notit. -
freemanone
addikt
Igen, az új 3830-as.... az előző modellben két körös hűtés van 2 külön ventivel. Így nincs dvd, ami nem is igen probléma. Bár mióta tudom, hogy a thinkpad ultrabay, szerű megoldással, lehet ebbe is keretet kapni második vinyónak a dvd helyére, már bánom 1 kicsit.
Épp ez tart vissza tőle, hogy arra váltsak. Pedig egy gt540-555 elég lenne.Köszi mégegyszer a felvilágosítást
Travelmate kilőve![ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Mondjuk számomra elég meghökkentő volt, hogy egy Aspire TimelineX-ről( Az a mostani új kék burkolatos) azt olvastam,(pont itt a PH!-n valahol) hogy gyári beállítások mellett a gép képtelen magát a megfelelő mértékben hűteni terhelés esetén, és egy idő után a Throttling közbelép...Ez számomra olyan WFT? , hogy kb hozzávágnám a kedves Acer tervezőkhöz.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
M3Ny3'T
senior tag
válasz freemanone #11 üzenetére
Ha inkább a játék a cél, sokkal inkább javaslom az Aspire változatot, mert akkor tök fölösleges pénzkidobás a sok plusz funkció, amit a TravelMate tud.
Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
freemanone
addikt
Igazából, a cuccaim között meg lehet nézni, hogy mik vannak épp nálam Van egy acer 3820tg-m is és nagyon szeretem a kis méret, de nagyon jó teljesítmény miatt. Asszonykám használja és annak a cseréje jött el mára, mivel sajnos a vga nem elég játékos célra. Egyenlőre még megteszi, de nem sikerült megtalálni az utódot. Így minden újdonságot meglesek, hogy végre valaki összerakott-e egy számomra elérhető, megfelelő teljesítményű, kis méretű (14" max) notit
Viszont a travelmate sorozatot sose nézegettem közelebbről és gondoltam, így egyszerűbb lesz infóhoz jutni! -
MrSealRD
veterán
válasz freemanone #7 üzenetére
Kicsit félreértettelek.
T420? Akkor mit akarsz egy ilyen Acer kacattól?!
Nem ellenfele a TP-nek a TimelineX. Lényegében nincs olyan pont amiben az Acer fel tudna mutatni valami jobbat.
Ha olcsó gépet keresel, én úgy gondolom, hogy még otthonra is érdemesebb TP-t venni, már csak a biztonságérzet miatt is. Kevésbé esélyes, hogy lerohad. Persze nyilván látom mennyibe kerülnek, de érdemes lehet kifutó vagy használt modelleket megvenni(esetlegesen még garanciával)
-
Daywalker
addikt
válasz freemanone #3 üzenetére
A timeline-osak hosszú akku üzemidővel rendelkeznek (akár a 8 órát is elérheti),
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
M3Ny3'T
senior tag
válasz freemanone #7 üzenetére
Hát azok ellen nem.
Viszont kategóriájában baromi olcsó, lényegében ez a lényege szvsz.Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
freemanone
addikt
Nem erről van szó van egy T420-am itthon. Nagyon is át tudom érezni mi a különbség, de nem győzőtt meg az acer, hogy ez a masina pl valós ellenfele lenne egy thinkpad-nek vagy pl egy elitebook-nak. Szal a lényeg, hogy a tipikus üzleti vs konzumer különbségek vannak. Semmi olyan extra ami otthoni felhasználásban különösebben érdekes lehet számomra. Köszönöm a segítséget!
-
Tibor_560sec
aktív tag
Korrekt eszköz ...
Bírja a mindennapokat ...Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
-
MrSealRD
veterán
A teljes gépház és a kijelző matt, erős fém zsanérok, némileg talán masszívabb ház, de még nem volt a kezemben ilyen. Ennyit látok mint előny a travelmate-ben.
Bár pontatlan, de lényegében igen.
Ha igazán érteni akarod a különbséget egy üzleti és egy "konzumer" gép között, akkor nézz meg egy Thinkpad T/X (vagy Hp elitebook, esetleg Dell Latitude) szériás gépet.
Masszív és elnyűhetetlen gépek. Belül többnyire Mg váz. Jól megtervezett hűtési rendszer...stb Egy más világ, amit csak akkor értesz meg ha kipróbáltad mindkettőt.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
M3Ny3'T
senior tag
A TravelMate az üzlei célú változat, amíg az Aspire inkább az otthoni felhasználásra való.
TM-ben még ott van az ujjlenyomat olvasó, SIM kártya hely, dokkolható, ilyesmikkel nyújt többet.Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
freemanone
addikt
Hello, valaki pls 1 kicsit homályosítson fel, hogy mégis mik a különbségek a timelinex szériás notiknál az aspire és a travelmate vonalban!
Azért érdekel, mert proci ram gpu hdd/ssd egyaránt variálható mindkét vonalon, és egy I5 2430m+gt540+4gb ram párost aspire vonalon már 180k-ért lehet kapni. pl a 3830tg ill 4830tg-re gondolok!
A teljes gépház és a kijelző matt, erős fém zsanérok, némileg talán masszívabb ház, de még nem volt a kezemben ilyen. Ennyit látok mint előny a travelmate-ben. -
Apika
addikt
Én is kíváncsi vagyok, hogy hogyan teljesít...
-
Graphics
Jómunkásember
Hmm, egész szép kis laptop , kiváncsian várom a tesztet.
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest