Acer blog: TravelMate TimelineX tartósteszt indul!

Nem is olyan régen, majdnem pontosan egy hónapja futólag bemutattuk az Acer üzleti notebookcsaládját, pontosabban a TravelMate sorozatnak két tagját, melyekkel kapcsolatban azt ígértük, hogy fogunk róluk még beszélni. Nos, a tervek annyiban módosultak, hogy ugyan továbbra is két konfigurációval fogunk foglalkozni, de ez a páros nem a korábban bemutatott TM6595 és TM8473 lesz; e két típusból csak az utóbbit tartjuk meg, mellé pedig (vagyis a TM6595 helyett) a TM8573-2434G50MNkk modell kerül, amiben beépített 3G modem is található, ami egyébként (a visszajelzések szerint) sokszor hiánycikk egy ilyen kategóriájú termék esetében.

Tartóstesztünk alanya az Acer TravelMate 8473TG: Core i5-2430M, NVIDIA GT 540M, 4 GB RAM, 500 GB HDD, optikai meghajtó, USB 3.0 és még jó pár extra
Tartóstesztünk alanya az Acer TravelMate 8473TG Core i5-2430M processzorral, NVIDIA GT 540M GPU-val, 4 GB memóriával, 500 GB-os merevlemezzel, optikai meghajtóval és még egy pár extrával [+]

A típusszámozás alapján az sejthető, nincs nagy különbség a két gép között. Kívülről, csukott állapotban a fizikai méreteket leszámítva valóban nem fedezhető fel érdemi különbség, ezeket inkább belül találjuk: a 15,6"-es TM8573 teljes méretű billentyűzetet kínál (numerikus gombokkal) és megtalálható benne a korábban említett 3G modem, cserébe viszont csak az integrált Intel HD Graphics 3000 dübörög benne. A 14"-es TM8473-nál a 3G-ről és a numerikus billentyűzetről kell lemondani, cserébe dedikált NVIDIA GT 540M grafikus vezérlőt kapunk, tehát egy multimédiás célokra alkalmas összeállítást fedezhetünk fel benne.

Minden egyéb szempontot vizsgálva a két konfiguráció megegyezik, azaz második generációs Core i5-2430M processzor hajtja mindkettőt, amihez 4 GB memóriát és 500 GB-os merevlemezt mellékeltek, valamint van bennük optikai meghajtó is (persze vagy sajnos, de nem Blu-ray). Említésre méltó még a technikai paramétereken felül, hogy a két notebook szinte azonos árban van, azaz nagyjából 240 000 forint környékén kaphatók.

A beépített 3G modem SIM kártya foglalata az akkumulátor alatt
A TM8573TG beépített 3G modemjének SIM kártya foglalata az akkumulátor alatt [+]

Ami pedig a teszteket illeti, a TM8573-as modell a hagyományos notebook tesztben fog bizonyítani, míg ezzel párhuzamosan a kisebbik modellt nagyobb kaliberű tartós tesztnek vetjük alá. Így várhatóan jobb képet kapunk majd arról, hogy a mindennapos nyúzás, az utazásokkal járó megpróbáltatások és napi több órán át tartó intenzív gépelést igénylő munka miként hat majd a notebook külső és belső állapotára. Vajon elkezd-e recsegni a műanyag, kilazul-e a zsanér, fényesednek-e a gombok, érzéketlenebb lesz-e a touchpad gombja, hogy bírja a beígért 8 órás üzemidőt ígérő akkumulátor? Reméljük ezekre a kérdésekre választ kapunk 1-2 hónapon belül.

Addig pedig még jelentkezünk más, eddig nem látott témákkal is, mint például az új Acer Aspire Revo mini számítógéppel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények