- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Apple MacBook
- Öt hibát korrigál a GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
r00r1
aktív tag
Csak nézz meg egy "átlagos" repülőgép szerencsétlenségről készült képeket (törmelékmaradványok, holttestek, stb.), illetve a Pentagonba való becsapódás utáni törmelékmaradványokat. A környéken levő összes biztonsági kamera felvételét lefoglalták, titkosították -> senki nem láthatta...
http://www.youtube.com/watch?v=cBpS7jug8vg -
r00r1
aktív tag
OMG emberek! Van aki még tényleg azt hiszi, hogy egy terrorszervezet ténykedett szept 11-én?
Ami meg a pentagont illeti, nem volt ott semmiféle repülőgép becsapódás... -
Lomha 8V
addikt
Dolgozzanak csak, azért kapnak fizetést!
(#79) drkbl: Nem tudom, hogy kerülnénk kapcsolatba egy szélsőséges szervezet tagjával. Felhívnánk a Hezbollah ügyfélszolgálatot? Vagy hogyan?
(#80) bob.zxr: Ha ezért elővesznek valakit, akkor meg is érdemlik, hogy mindenki hülyének tartsa őket. Ahogy jelenleg is.
-
Alchemist
addikt
Adott a hivatalos jelentés, amely közel annyira (néhol ellentmondásos) feltételezésekre építkezik az érintett szakmák (jelen esetben a repülés) vonatkozásában, mint a legtöbb konteo... és a hozzáértők mindenképpen szeretnének tisztább képet kapni az ügyben.
Sajnos (minden sanda feltételezés nélkül) a nyomozások, vizsgálatok jellemzője (különösen egy ilyen súlyú eseménynél), hogy jelentős nyomás alatt állnak a nyomozás vezetői, hogy mielőbb valamiféle egyértelmű eredménnyel álljanak elő. Ezért már lehetőleg a nyomozás elején össszeraknak egy elfogadható koncepciót és utána ezt próbálják igazolni. Ez sok (egyszerű) esetben hoz hiteles eredményt, de időről-időre előkerülnek olyan esetek, amelyekben egy előkerülő közvetlen bizonyíték felülírja a közvetett (feltételezésekre alapuló) bizonyítékok láncolatát (ld. Remény rabjai c. film tárgyalása, majd később a valódi gyilkos felismerése).
A szept. 11-i történések pedig messze nem triviális, hétköznapi életben tipikus összetevőkből állnak! -
Alchemist
addikt
A forduló előtt az irány megfelelő volt, jóval meredekebben zuhanhattak volna rá a Pentagonra.
Akkor miért ereszkedtek le 7000 lábról 2200 lábra abban a (csaknem teljes) fordulóban?
Megcsináltak egy gyakorlatlan pilóta számára elhibázható felesleges manővert csak azért, hogy oldalról találják el az épületet?! -
drkbl
őstag
válasz
Alchemist #107 üzenetére
Hát, ha megnézel a Pentagonról egy légifelvételt, fel fog tűnni, hogy ez az "alacsony" épület, amit a legnehezebb elhibázni - nekik mégis sikerült, biztosan nem egy lyukat akartak a legkülső falban, az üzemanyagot "házon kívül" elégetve.
-
Alchemist
addikt
Amit írsz, abban jópár szakmailag nem vizsgált, bizonyított feltételezés van. Persze én sem vagyok szakértő, szerény szimulátoros tapasztalataimmal is csak azt tanultam meg, hogy tiszteljem azok szakértelmét, akik valóban értenek a repüléshez, széles körű tapasztalatokkal rendelkeznek.
Viszont vannak, akik elég komoly szakértelemmel rendelkeznek és - konteos szándékok nélkül - szakmai szinten kétségbe vonják a hivatalos jelentések, magyarázatok igazságtartalmát. -
VS461
tag
Szerintem tervezték ezt az akciót annyi ideig, hogy pár tucatszor, vagy pár százszor el lehessen játszani a manővert. Nem "próbálták", hanem "gyakorolták". Sokat. Az amerikai nagyvárosok környéke az MSFS-ben kellően élethűen van modellezve ahhoz, hogy a valóságban később is megtalálja az ember a fontos pontokat egy manőver indításához. A megfelelő varió, a sebesség és a bedöntési szög pedig kiszámítható egyszerű geometriai eszközökkel, és ki fogja adni azt a süppedő fordulót, ami kell - úgy a valóságban, mint a szimulátorban.
És, bár ez kicsit a "hallottam, hogy..." kategória, tudtommal ezek az emberkék vettek pilótaleckéket kisgéppel. Tudom, hogy nem ugyanaz, de higgyétek el, hogy pár óra effektív repülőgép-vezetés sokat ad abban, hogy az alap manőverek felépítéséről legyen fogalma az embernek. Ha pedig egy szabvány tanfolyamra iratkoztak be (egy kisgépes/ultrás/sport tanfolyam kb. tízezer dollár), ott először a fel-leszállást tanulták meg, ami után a nem műrepülő manőverek csak egyszerűbbek. Nem véletlenül kell egy szakszolgálati engedély után csak az újabb típusokra levizsgázni pár órából. Egy 767 persze nem pár órás átképzés Cessna 172 után, de nem is ATPL-vizsgára készültek, csak arra az egy manőverre. Ami, mint ahogy fentebb írtam, nem nagy tragédia, ha kicsit mellé megy.
-
Alchemist
addikt
A GSP-be beirtak a koordinatat, odaforditottak a gepet, ahova kellett, aztan nekimentek az epuletnek (mondom, nem fordulobol, hanem eleg hosszu egyenes rarepulessel).
Ha "egyenesen repülnek GPS alapján", akkor minek is volt az általad idézett csaknem teljes forduló?
(és persze az is kérdés, hogy ha a második WTC toronyba is "GPS célravezetés" volt, akkor miért is előzte meg egy éles forduló a becsapódást, amely híján elvétette volna a tornyot?)Másrészt kipróbáltad a "Pentagon manővert" (a fordulóval együtt) a MS FS akármelyik verzióján?
Akár a szimulált flight computer támogatásával? -
dabadab
titán
válasz
Alchemist #100 üzenetére
Eleg sok flight simes video van a neten az esetrol, nem az a rettenetesen bonyolult mutatvany.
A GSP-be beirtak a koordinatat, odaforditottak a gepet, ahova kellett, aztan nekimentek az epuletnek (mondom, nem fordulobol, hanem eleg hosszu egyenes rarepulessel).
Persze, ha kitalalsz mindenfelet, aminek ellentmond az osszes bizonyitek, akkor valoban ki lehet hozni, hogy "hat ez nem tortenhetett meg", de ebben az esetben ugye nem kell mondanom, hogy hol a hiba. -
VS461
tag
A Pentagon egy valószerűtlenül hatalmas épület. Volt szerencsém közelről látni. Lapos siklásból nyilván nehezebb eltalálni, mint a WTC-t, és ugye, nem is sikerült olyan jól. De azért nem is olyan "rosszul".
Valamint, ahogy írtam is: és akkor mi lett volna, ha nem találják el a Pentagont? Itt is be lehet köszönni bárhová Crystal City városrészen belül, ahol lakó- és irodaépületek vannak halomban; vagy akár a Fehér Házba, vagy a Capitol épületébe is, vagy bármlyik emlékhelybe a National Mall-on, bármelyik kormányzati épületbe - akkora sebességnél kb 5-10 másodperc plusz repülési idő (s elsőre fel sem tűnhetett, hogy valami mást csinál a gépeltérítő, mert a Ronald Reagan repülőtér déli leszállóirányai szerint a gépek pontosan a Pentagon mellett siklanak be, kb. 30-50 méter magasan).
lordfreyr: ezt meg inkább no comment. Bár véleménynek vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Medence topik
- Bittorrent topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hálózati / IP kamera
- Milyen videókártyát?
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Playstation 5 Slim Digital + Vertical Stand Garancia: 1,5 év
- Pavilion 15-ec2167ng 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050Ti 16GB 1TB NVMe gar
- 27% Számlával! Dell PRECISION 5570 i7-12800H / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / RTX 2000 8GB! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest