- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlohu
addikt
Üdv
2 gépünk van Windows 10 - zel és 1 más OS - el,
a 2 gép közül egyik lefrissítette az Alkotói frissítést,
felhasználóként vagyok bejelentkezve,
a másik meg mindenáron rendszergazdai jelszót kér,
valamilyen microsoft edge - hez,
és nem hajtja végre a frissítést, ha a start menüben a frissítésre klikkelek. -
Romvr
őstag
Amit én felfedeztem:
- Game Mode
- Night Mode
- Átszabott Settings
- Kicsit gyorsabb Edge böngésző
- Snipping Tool is fejlődött
- Start Menü is jobban testre szabható
- Start Menü ikonokat mappákba lehet rendezniDe így kb ennyivel találkoztam ami új / más
Sokat a mostanra ígért dolgok közül majd a következő nagy Update-re ígértek ami elvileg idén lesz év vége felé.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
rup1u5
nagyúr
Hol találom a Groove music makert?
És hol van a beígért fényerő slider a jobb alsó sarokból?
A 3D Paint-en kívül én semmit nem látok ebből az agyonhypeolt frissítésből.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Romvr
őstag
Azokon felül én ezeket használom elég sokat:
Win + R - Futtatás
Win + P - Kijelző kimenet állítás
Win + W - Win10 alatt az InkSpace-t nyitja
Win + E - Sajátgép
Win + Q - KeresésEzeket meg ritkábban:
Win + Kurzorgombok (Ablakok macerálása gyorsabb mint egérrer)
Win + I ( i ) pedig a Settings-et nyitja meg azonnal.Biztos van még egy rakás amiről nem is hallottam, de valóban bátor kijelentés hogy kevesen használják a Win + Hotkey gombokat... legfeljebb azok akik egér nélkül még sosem használtak gépet.
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
zrubi
senior tag
válasz #06658560 #24 üzenetére
Én inkább azt kérném, az MS mutassa meg azt a tizennyolc embert völrdvájd, aki a win+ gomb kombinációkat használja. Ezek közül azt a hármat, aki tudni fogja a Win+G kombót ismerni is fogja.
Virtual desktop vezérlés:
Win+Tab, Win+Ctrl+ jobbra/balra nyílScreen lock:
Win+LWin+G is ismert - de értelmetlen faszság.
zrubi.hu
-
t72killer
titán
válasz scarabeus86 #249 üzenetére
Köszi, este megnézem. Mikor töltötted le?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
t72killer
titán
válasz t72killer #245 üzenetére
Belenéztem, 15063-as build, MCT-vel szedtem le, és márc. 18-án piszkáltak a setup.exe-jében utoljára.
Viszont ahogy nézem, az "install.esd" a letöltés dátumát kapta, ergo úgy tűnik, az MCT-vel letöltött cuccok egyediek, nem lehet hash-eket hasonlítgatni (feltételezem pusztán az eltérő fájldátum az iso belsejében lévő fájlocskáknál elég a különböző sha-értékhez)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz scarabeus86 #243 üzenetére
Köszi, hm, valami nem stimmel, nálam
383bb39e18919e0b501c08243e573242aad517e9
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz scarabeus86 #240 üzenetére
Ezeket az automatikusan telepulo sz@rokat igy tudod veglegesen kiiktatni:
1. Elso korben nyisd meg a Registry Editort es navigalj el ide: HKEY_CURRENT_USER / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / ContentDeliveryManager, es itt a "SilentInstalledAppsEnabled" nevu bejegyzest allitsd at 0-ra!
2. Restart
3. Ezutan szepen uninstallalj mindent, ami tudtodon kivul es/vagy akaratod ellenere telepult.
Ha az 1. pontot kihagyod, akkor hiaba torlod le a progikat, visszajonnek!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Gyors kérdés, aki letöltötte az USA angol x64 ISO-t nézne nekem egy SHA-1 értéket pl totalcommanderrel? Nem találok infót, mennyinek kéne lenni.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz scarabeus86 #240 üzenetére
Mindenkinek ugyanazt a szemetet rakja fel, törölni kell az alkalmazástelepítőt is különben visszarakja a szemetet...
type your text here..
-
scarabeus86
tag
Igen közben megtaláltam. Win+X menüvel szoktam megnyitni és akkor mindig az új jön be, de a régi is elérhető ebből az ablakból:
[kép]A képen az is látszik hogy a Win automatikusan feltett néhány olyan játékot amikkel életemben nem játszottam. Így nem csoda hogy hamar elfogy a 40 GB. Most 21 GB-ot foglal a rendszer. Megnyitottam a Minecraftot, ami valami demo lehet mert volt egy olyasmi menü, hogy Unlock. Mindenkinek ugyanezeket a játékokat telepíti fel, vagy mást? Ha letörlöm ezeket a játékokat, nem telepíti újra a Win, és másikat sem tesz fel?
-
őstag
-
törölt tag
Az első pozitívum megvan, a Computer tab a File Explorerben. Ez egy kiváló ötlet volt. Aztán lehet, nem most került bele, csak most vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Meglepődtem hogy már kinn van, én is feltelepítettem. Később talán pozitívumokkal is találkozom, most csak az eddigi, engem zavaró dolgokra néztem rá. Azok éppúgy megvannak (nem egyszer küldtem nekik visszajelzést rólunk, angolul és érthetően):
Maga a régi Control Panel, lomtár ürítésénél vagy üres lomtárba másolásnál éppúgy villlannak az inaktív ikonok a tálcán, Edge böngészőből nem lehet egy tabot egy egérhúzással leválasztani, majd az ablak széléhez dokkolni, és a tálcáról jobb klikk után Most visited meg Recently used menü sincs.
Van viszont Paint 3D, hurrá.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz scarabeus86 #232 üzenetére
"A régi programok törlése is átalakult, "
Szerintem ugyanilyen volt már az első Win10-ben is. Talán egy kicsit políroztak rajta, de nagyjából nem változott.
Sokan viszont nem tudják, hogy egy program uninstallálásához nem kell ide bemászni. Bármelyik ikonra, ami a startmenüben van, jobbegér, elvátolítás. És, ha az egy UWP app, akkor kérdés nélkül törli a gépről. Ha az egy hagyományos win32 alkalmazás, akkor pedig bevisz a régi vezérlőpultba, a program telepítése és törlése ponthoz, ahol kiválaszthatod, hogy mit akarsz ledobni a gépről.[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz scarabeus86 #232 üzenetére
A programok torlesenel megmaradt a regebbi ablak is, a klasszikus vezerlopultbol lehet elerni.
-
Robaj
addikt
Nekem már a 15063.13-at telepítette délben.
-
Zotya84
őstag
válasz scarabeus86 #230 üzenetére
Ez nem új fícsör: Ez már az AU-ban is így volt. Ha nem adtál neki aktiválós termékkulcsot, vagy nem volt korábban eredeti aktiválva rajta, hogy az alapján mehessen, akkor amint netet adtál neki, ugyanezt csinálta. A korábbiakra nem emlékezem.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
scarabeus86
tag
válasz t72killer #231 üzenetére
Ja akkor összekevertem a kettőt, viszont ez a beállításos tiltás eddig nem volt.
Geforce driverét felrakta: 378.78, ez csak eggyel régebbi mint ami a legújabb (378.92). A régi programok törlése is átalakult, ehhez is hozzá kell szokni. Sok előre telepített app van, a legnagyobb ezek közül a Facebook. Nem is tudtam eddig hogy van x86-ra FB app, majd kipróbálom.Szerk: a képen jobb oldalt Programs and Features menüre kattintva előjön a régi megszokott törlés ablak.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz King Unique #229 üzenetére
Igaz, nálam egyéb okokból van kéznél live-rendszer, szóval ez a része nem érint
Őszintén ódzkodom bármilyen később feleslegessé váló progi felrakásától és eddig nem volt bajom belőle. Igaz, mindíg volt elég helye adatokat pakolászni.
#230: az aktiválatlan és a kalóz mióta azonos fogalmak? A kalóz az, amit nem legit kulccsal aktiváltál, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
scarabeus86
tag
Na feldobtam gyorsan a PC-re tiszta telepítéssel. Egy új "ficsőrre" máris ráakadtam: aktiválás nélkül nem engedi megváltoztatni a beállításokat Ennyit a korábban említett jogtiszta kalóz winről. Feldobom az Office 2016-ot is, aztán majd beaktiválom egyszerre a 2-t.
-
King Unique
titán
válasz t72killer #227 üzenetére
Ja, csak éppen külön letölteni egy ISO-t és kiírni, majd bebootolni pendrive-ról...Másrészt én egy windowsos rendszerpartíciót nem feltétlen ilyennel állnék neki minden esetben piszkálni. Amely program egyébként is csak akkor tudja növelni a kötet méretét, ha közvetlenül utána van nem lefoglalt terület. Máskülönben csak csökkenteni engedi. A fentebb linkelt külső particionáló programok ilyen téren is többet tudnak. Valamint azok akár közvetlenül az OS alól is megoldják, vagy problémásabb esetekben max. kérnek egy újraindítást a PreOS módhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
válasz scarabeus86 #224 üzenetére
Hát, én már csak este tesztelem sajáton, de pont most került a kezeim közé a Transfromer Book, e célból, így pont jó lesz - legalább látok 32bitest is még valamikor.
Aktiválási dolog nem érint, origival rendelkezem. De attól még hasznos az infó.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
t72killer
titán
válasz King Unique #225 üzenetére
Mert semmit nem kell telepíteni, pár egérklikkel megvan az egész. kb féltucatszor használtam már és sose volt belőle semmilyen gondom - igaz, winPE-t nem próbáltam még.
-
scarabeus86
tag
válasz King Unique #225 üzenetére
"Rendszerpartíciók átméretezésekor, illetve az említett programok használatakor (főleg a live), nem árt körültekintőnek és fokozottan óvatosnak lenni! Szükség esetén előtte célszerű az operációs rendszerről / fontos adatokról biztonsági másolatot készíteni!"
Ezért én csak üres HDD-t / SSD-t particionálnék és nem zsugorítással, hanem nulláról az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz t72killer #220 üzenetére
Egy windowsos rendszerlemezt / rendszerpartíciót mért piszkálna egy inkább linuxos környezetbe való programmal?
Vannak ám Windowsra is külső particionáló programok, amelyek simán megcsinálják az ilyet. Sőt, szinte mindegyiknek van WinPE-alapú optikai lemezről / pendrive-ról bootolható változata is. Igaz, az van amelyiknél csak a fizetős verzióban érhető el. Egyébként többet is tudnak, mint az általad említett program.
[ Szerkesztve ]
-
scarabeus86
tag
Igen, nálam is az új verzió települt fel VM-en. Nemsoká rádobom a PC-re is. Telepítés menete is más mint eddig, több mindenre kérdez rá részletesebben. Az újonnan megjelent Mail appot valszeg soha az életben nem fogom használni, maradok a webes felületnél. KMSpico ugyanúgy aktiválja, Defendert is sikerült a régi módszerel kiiktatni, jó lesz ez.
-
Zotya84
őstag
válasz Németh Péter #217 üzenetére
Valóban, tegnap még a régi MCT-t töltötte le nekem, de mostanra kicserélték a 03.19-i aláírású, v15063.0-ra.
-
micafighter
nagyúr
-
BiP
nagyúr
válasz scarabeus86 #219 üzenetére
A particionáló progi megteszi helyetted az átpakolást.
200Giga nem is olyan sok, ssd-n "gyorsan" megvan. -
t72killer
titán
válasz scarabeus86 #219 üzenetére
Ubuntu liveCD/USB+GParted, átméretezés.
-
scarabeus86
tag
válasz King Unique #178 üzenetére
Igen, növelnem kéne a rendszerpartíciót de nincs kedvem 200 gigányi adatot átpakolni, így marad egyelőre. Az elején csesztem el amikor a fél terrás SSD-t így osztottam ketté. 40 GB rendszer, 426 GB dokumentumok partíció.
2012-es celeroncsos notira 5400-as HDD-n az első nagyobb 2015-ös November update nem ment fel 2 óra alatt, és ebben nincs benne a letöltés. Azóta mindig szűz telepítést csinálok, ami lassú gépen is max 20 perc. Azon a notin már win7 van mert a HDD-t állandóan darálta a W10, az egyik CPU magot is pörgette, és lassú is volt. 7-es prímán fut rajta.
Elvileg a Creators Update-től már delta frissítésre vált a Windows, így végre az ezt követő nagyobb főverziók is sima frissítésként települnek majd.(#217) Németh Péter: na akkor ma ismét beizzítom a VMwaret, hátha ISO-ban is az új verziót szedi már az MCT, csak alszom egyet előtte.
-
t72killer
titán
válasz Németh Péter #217 üzenetére
-
őstag
-
t72killer
titán
válasz Németh Péter #215 üzenetére
Nem arról volt szó tegnap, hogy a MCT még a régi verziót szedi le?
-
őstag
válasz #72042496 #214 üzenetére
A Windows update ad egy linket most, amin keresztül letölthető a Media Creation Tool és az meg megkérdezi, hogy szeretnél e frissíteni.
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
Eszköz letöltése gomb
-
törölt tag
válasz Németh Péter #213 üzenetére
Ez valamilyen előzetes build? A végleges úgy tudom, a jövő héten lesz csak elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Na most fölraktam ezt a Creatorst. Ez az éjszakai fény ez tetszik! ;-) Meg kaptam egy Posta ikont... Próbáltam a game mode-ot, de a Forza 3-on az nem segít. Kb. 10 perce próbálgatom még csak... Ez egy sima Home verzió.
[ Szerkesztve ]
-
bekes.andras
tag
Miért kell nekem a retardált UWP-s felületet látnom desktopon? Miért nem lehet ezt kikapcsolni, és miért nem oldotta meg azt a Microsoft, hogy adott környezetben egységesen elérhető legyen minden funkció például, hogy ne legyen normál settings és csak UWP-n elérhető settings? Ez kiba idegesítő. Marad a 7...
Éljen a SkyNET! :D - http://sites.google.com/site/htpconweb/Home
-
minilego
senior tag
Minden update-el kreálnak valami új hibát, de elég jó kis rendszer ez a 10-es, bár a 8.1-et is szerettem.
-
Zotya84
őstag
Persze, mert aki még nem grafikus felületen nőtt fel, az megszokta, hogy a billenyűzeten sokminden gyorsabban megoldható, mintha ki kéne nyúlni az egérért. Annál sokkal gyorsabb egy-egy billentyűkombinácóval dolgozni. Akik már grafikus felületen kezdték pályafutásukat, azok keze van hozzánőve az egérhez.
-
Payskin
tag
válasz #06658560 #24 üzenetére
Én inkább azt kérném, az MS mutassa meg azt a tizennyolc embert völrdvájd, aki a win+ gomb kombinációkat használja. Ezek közül azt a hármat, aki tudni fogja a Win+G kombót ismerni is fogja.
Távol álljon tőlem, hogy én Microsoftot védjek, de óvatosan felteszem a kezem. Win+L-t, Win+R-t, Win+D-t és Win+P-t rendszeresen használom. Win+G-t egyszer nyomtam meg, de megbántam, viszont ismerem.
Szóval, akkor már csak
17 embert kell mutatnia a Microsoftnak, illetve 2-t a Win+G-vel kapcsolatban.ó, továbbolvastam, mások is jelentkeztek... Lehet, hogy csak itt a PH! fórumból összehozzuk ezeket a számokat?[ Szerkesztve ]
-
Cody007
csendes tag
Hát kíváncsi leszek erre az új frissítésre.
Az 1607 anniversary verzió indításkor lefagy, majd a gép leáll..(amint a windows logó megjelenik) eleinte nem csinálta, úgyhogy nem tudom mitől van ez... W8.1 nél soha nem volt problémám... tápot, ramokat cseréltem és akkor is ezt csinálja... alaplap lehet még, de akkor is érdekes hogy a windows 10 csinálja csak ezt. Úgyhogy marad a windows 8.1
Szóval remélem javulni fog most ezzel az új frissítéssel a dolog, és stabilabb lesz a rendszer, azért egy próbát megér majd. -
t72killer
titán
Kedves tőle... Persze ha frissebbre, jobbra cseréli, rendben van, de ha alapdolgok kezdenek vacakolni, amihez nem is tudom hol találni egyáltalán akármilyen drivert, mert win alatt sose volt vele gond, akkor szívás van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest