- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- OLED monitor topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Nekem is volt ilyesmi, recepción befizetésnél rögvest mondták, hogy a netkábel az 10euró lesz, mosolyogva válaszoltam hogy én bezony hoztam magammal kábelt, meg amit nem hírdettem TP-LINK routert, szal egy dróton lógott sok eszköz...
Egyébként nem értem miért a wi-fi-re vannak rárepülve, kábel sztem stabilabb. -
malnabokor
senior tag
Vagy van a harmadik lehetőség, egyenesen Montenegróból, mikor hol van ingyenes wifi, hol nincs (de semmilyen). Itt a recepció mellett volt érdemes ülni, a hétvége felé már elég volt csak biccenteni a portásnak és indította is újra a routert
-
BatchMan
senior tag
Szingapúrban 70$ volt két hétre a szállodai WiFi. Viszont nem figyelték, hányan használjuk ugyanarról a jelszóról.
Írországban egy autópálya melletti lakótelep jellegű szállodában nem volt wifi, de minden szobában volt RJ45-ös dugó ingyé. Kérdeztem mennyi a használat, "Free, any problem?" volt csak a válasz.
Van ahol a patch kábelért kérnek pénzt (többet, mint a sarki PC-s, és vissza kell adni), és van ahol a jelszót csak dugóhúzóval lehet kiszedni a portásból, bár ingyenes. Amint a roaming díj le lesz nyomva, szerintem ez az őrület is meg fog szűnni.A Marriott esete érdekes, mert nem közterületen művelte a dolgot, és feltételezem a vendég, ha előre tájékozódik, kap felvilágosítást. Rendszerint a net az, amiről mindig előre tájékozódom, és mostanság már szűrőfeltétel is nálam.
A szexvideók egy természetes szűrési megoldása szokott lenni, hogy net csak a lobbyban van, sokszor pénzbedobós gépek segítségével.
-
MCGaiwer
addikt
beépíthetnék az árakba, aztán aki "megveszi" a szállodai netet, az olcsóbban kapja (tehát megrendelt nettel olcsóbb lenne a szoba, mint net nélkül).
aki meg egyáltalán nem használ netet (se sajátot, se szállodait) az kedvezményként a végén visszakapja a pénzt
(ugye azt nem tilos detektálni, melyik szobában működik hotspot vagy wifi)
-
Dr.FantastiK
őstag
nnaa ! igy mennyen az ember fia Draga Hotelbe !
-
MageRG
addikt
Az a vicc, hogy ez nem az internetről szól, hanem a frekvenciagazdálkodásról.
A wifi (és még egy csomó más rádiós dolog) az ún. szabad sávban működik. Mindenki használhatja, nem kell a frekit kiváltanod az államtól. Cserébe elfogadod hogy csak bizonyos korlátok között használhatod (pl. adóteljesítmény) és nem zavarhatod.
Jogászok biztos jobban megfogalmaznák , de ez a lényege.
Bár fura hogy az FCC eredetileg nem minősítette ezt "jamming"-nek, szóval pontosíthatna a cikk... -
ROBOTER
addikt
Nem tudom voltál-e már 4..5 csillagos szállodában, de ott erre nagyon rárepülnek.
Amíg az olcsóbb szállodák vendégcsábítóként sokszor ingyenes internet-használatot biztosítanak, addíg ezek horribilis összeget kérnek el. A napi díj megközelítheti a szoba árának 20%-át, ami elmebeteg árazás. Szóval annyira nem kell sajnálni őket.
-
nubreed
veterán
válasz
Döglött Róka #2 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy nem függ össze. De mégis böki az oldalamat az internet egy butább szabályozása.
-
nubreed
veterán
Azért érdekes ez a hozzáállás. Most szivatják a Marriotot ezen viselkedése miatt (nem akarom védeni őket), ugyanakkor meg az internetsemlegesség elvének feladása nem baj, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Pentium G4400 16GB DDR4 120GB SSD GTX1050Ti 4GB!
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest