Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
ilyen cuccot már lehetett 8 évvel ezelőtt is kapni rendes hifigyártóktól
tehát semmi új nincs benne, csak ez nem lesz 200ezer mint amaz volt.amúgy a fülhallgató ennél kisebb és annál jobb térhangzást lehetetlen csinálni
-
Vidala
senior tag
Akkor ha jól számolom nemigazán jött be a dolog a marketingeseknek: 47-ből nulla prohardveres vásárló. Akarom mondani 48 velem együtt.
Ezeket tényleg csak azért találják ki, hogy legyen munkájuk? -
bartucc
addikt
Hát a kis szatelitek is elég műanyag kongást adnak, akkor ez milyet....
-
zola0601
tag
Csak ne legyen drága, biztosan beszerzek egyet!
-
Viszont elég kevés olyan hangszóró van, ami közvetlenül a dobhártyára lenne kötve és szimulálna minden apróságot, innen meg bukik az egész
Elsősörban fül/fejhallgatóra értettem a dolgot, de sima hangszóróra is bőven használható a dolog, ha nem előtted, hanem melletted van a két csatorna.
???
Ezt honnan szeded?
Gondolkodj már légyszi. Hallgasd meg külön a csatornákat. Az 5.1-ből ha csak a front és rear hangszórókat nézed (hallod), akkor marginális különbség van a quadrofonnal szemben. Mézz utána.
Enyhén szólva be vagyok b@szva, sorry a helyesírásért.
-
dabadab
titán
"Egy dobhártya van a füledben, pontosabban egy csiga, ami csak és kizárólag a hangot érzékeli."
Viszont elég kevés olyan hangszóró van, ami közvetlenül a dobhártyára lenne kötve és szimulálna minden apróságot, innen meg bukik az egész
"Arról nem is beszélve, hogy az 5.1 igazából nem is irány szerint választja szét a hangokat, hanem logika szerint."
???
Ezt honnan szeded?
-
Egy dobhártya van a füledben, pontosabban egy csiga, ami csak és kizárólag a hangot érzékeli. Valójában az AGYAD érzékeli a két fül alapján, hogy merről jön a hang, illetve a hangszín alapján, hogy éppen hátulról, vagy elölről. Egy viszonylag minőségi fülhallgatóval simán érzem az 5.1-et visszakeverve sztereóra.
Arról nem is beszélve, hogy az 5.1 igazából nem is irány szerint választja szét a hangokat, hanem logika szerint. Az elülső front a rendes hangokért felel, van egy beszéd-csatorna, mély csatorna, majd a két hátsó a környezeti (environment) hangokért, azaz pölö a helység akusztikájáért felelnek, s igen ilyenek a hátulról jövő hangok is természetesen, de ezeket ha elölről hallanád, akkor is hátulról érzed.
-
paprika
aktív tag
Szerintem ez vicc kategória akart lenni .
-
Két fülem van, minek kettőnél több hangcsatorna?
Az más tészta, hogy ez a bigyó sokadik ránézésre is egy kalap ****...
-
Versus
senior tag
Nekem ez van : [link]
A digitális 5.1-es Cretaive-ot indultam meghallgatni Ausztriában egy Xonar STX vásárlása után.
Aztán meghallgattam ezt és lecseréltem az STX-et egy DS-re hogy azért legyen SPDIF a TV-hez !Nagyon szkeptikus voltam pláne hogy előtte 5.1-es cuccom volt de tényleg képes egy ilyen eszköz 5 hangszórós hatást kelteni és nem is túl rosszul !
-
brumesz
aktív tag
Ez gyakorlatilag egy mini hangprojektor? Mert akkor tényleg tudhat térhangzást generálni.
-
Pubszon
veterán
Dettó ugyan így gondolom...
(#7) Hartmann: Egy kis időkorrekció, fázisfordítás, stb., de akkor sem hiszem el, hogy ugy szólna mint ha ott tényleg 5.1-es rendszer lenne, de azért egy próbálkozást megér.
Azon filózok, hogy akkor ennek kisebb variánsát miért nem csinálták még meg notebookba?
-
Spr1nG
tag
Most miért mondjátok??? Hát nem tudjátok, hogy a fejetekben jön létre az 5.1?
Siralmas hangkeltő
A notimra is rá van írva, hogy Dolby Home Theater
Közben meg olyan mint egy jól összerakott Sokol rádió
-
Gergo88
tag
Egy fillért nem adnék ki ezért a sz*rért az biztos.
-
Rossi
addikt
Lesz majd ebből is Technika márkájú 990 Ft-ért...
-
Zanik
addikt
válasz
eclipse006 #24 üzenetére
Upsz, izé, én csak szarkasztikus próbáltam lenni, lám, kevés sikerrel...
-
törölt tag
Mégis mekkora szobába lehet elég? Csatornánként 5 watt? És mi van ha az egyik oldalon könyvespolc van? Szvsz nem is annyira 'sajnos" hogy nem irtak árat,lehet kijönne belőle egy normál hangcucc akár 5.1 is,akár 100wattal csatornánként...
-
eclipse006
őstag
-
WN31RD
addikt
Erről az jut eszembe, hogy az én hangcuccom kb. 130 kg, pedig az csak 4.0... de az legalább igazi.
-
Móci
addikt
Én annyira nem hiszek ebben a cuccban. Lehet, hogy jó, de...
-
Vassili
tag
[link]
5:20 tól! -
Devid_81
félisten
"egy átlagos felhasználó némiképp tamáskodva olvassa ezeket a sorokat"
He?
Tamaskodva...?
Vagyis ne gondoljuk, hogy marketing atveres, hanem tudjuk?
5 csatorna, teljes terhangzas, mindezt egymastol par centire elhelyezett hangszorokkal.
Ezzel max verekedni lehet egy jot, ha eleg eros, masra nem jo. -
Hár ezek a cuccok sosem voltak jók.Nem hiszem,hogy az Asus megváltja a világot.
Persze hiszem ha hallom,de a fizikát nem tudják ök sem átlépni.Egy ekkora dobozból milyen basszus jöhet ki? -
^Clown
addikt
A marketing-osztályon beindult a brainstorming
-
Fáraó
őstag
Sztem nem kellett volna felhívni a figyelmet, hogy kis helységekbe ajánlják.
15dB az okés, de vajon milyen minőségben. -
mephi666
nagyúr
ja, de ezt a cuccot elvileg zsúfolt szobákba ajánlják... (pl a cikk szerint is) ilyen helyen meg nem nagyon lehet szvsz. kalibrálni, ha mondjuk a szék mögött van 1 szekrény, 1 fogas kabátokkal, 1 virágtartó virágokkal meg még sokminden... ezeknek egy része elnyeli a hangot, másik része visszaveri, stb... meg nekem az sem tiszta, hogy a hátulról érkező hangok hogy érkezhetnek zavarmentesen hátulról, ha elölről indultak? régen tanultam hullámtant, de véleményem szerint az egész kivitelezhetetlen 1helyre helyezett 6db hangforrással...
-
Segal
veterán
Mégis azoknak a hangoknak amiknek hátulról kéne jönniük azokkal mi van? Tudom csak mi halljuk rosszul a kütyü biztos tudja azt is...
-
-
dabadab
titán
A Yamahanak vannak ilyen cuccai, mondjuk azokban vmivel tobb hangszoro van, meg meromikrofon is jar hozza, hogy be tudja kalibralni magat a szoba parametereihez es az allitolag egesz jol mukodik - de nem is annyiba kerul, mint ez az Asus cucc (mondom ugy, hogy meg nem mondtak meg az Asus arat
).
-
Zanik
addikt
A marketingszöveg nem győzött meg, de miután megnéztem ezt a videót, már hívő lettem!
Jah, így néz ki hátulról:
-
Hartmann
csendes tag
a marketingesek szerint tökéletes az is
de amugy meg lehet oldani, hogy úgy érzed hátulról szól, aminek hátulról kéne.a hátsó hangokat kiadó hangszóró megcsavarja a hanghullámokat, amik így egy kanyart (jobb esetben egy spirált) leírva hátulról jutnak a füledbe (lásd Curling)
de én hiszek a marketingnek
-
pmheros
őstag
kis helység: WC
-
mephi666
nagyúr
ez szerintem is kb. ugyanolyan marketingduma, mint a "virtual dolby surround", amivel reklámozták a régi tv-nket... abban 2 hangszóró volt, de ugyanúgy nem lehet vele normális térhangzást produkálni, mint az egy helyre zsúfolt 5.1-gyel... (nem mondom, hogy nem szólt szépen, de akkor sem volt az igazi) a térhangzásnak az lenne a lényege, hogy pontosan elhelyezett 5+1/7+1/n+1 hangfallal valósítják meg és sok helyről jön a hang... amíg ez nem így van, addig ez ilyen marketing-bullshit kategória... az meg, hogy javítja a lövések pontosságát, könnyekre fakaszt... egy 1.5literes kobra energiaital jobban javítja
#7: ez már lassan ilyen gálvölgyi-show kategória: "mondom az embernek: te, b@ssz oda a hangnak, hogy ha kell, menjen el a szoba másik felébe és onnan jöjjön... hát de nem? gyúrunkvazze'?"
-
atike
nagyúr
El sem tudom képzelni, hogy nagyjából egy helyről (ok, hogy különböző pontokról és irányított hangszórókkal) hogyan lehet "normális" 5.1-et elérni... És mi van akkor ha nem téglalap alakú a szoba?
-
Pubszon
veterán
Én akkor is kíváncsi lennék milyen térhangzást biztosít, hiába is szépen szól.
-
Sicilian
addikt
Kíváncsi lennék, hogy szól, túl sok reményt nem fűzök hozzá, de soha nem lehet tudni.
-
bsh
addikt
ja hogy a marketingesek szerint... akkor értem...
Új hozzászólás Aktív témák
- SONOS Arc hangprojektor Dolby Atmos 5.1.2 + Sonos SUB mélynyomó wireless, multiroom, AirPlay
- Jabra Evolve2 85 Vezeték Nélküli Fejhallgató!
- AUDEZE Maxwell PS gaming fejhallgató headset, fekete! Ajándék WickedCushions EarPad! 1 év gari!
- Alpine iLX-W690D
- LG 65" OLED65B49LA 165cm UHD 4K HDR Smart OLED Tv
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest