- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
őstag
Az én nézetem szerint elmondom, hogy működnék és miért ha én lennék a TSMC...
Ugye megrendelésre dolgoznak, figyelembe véve a gyártósor kapacitását és annak karbantartásához szükséges erőforrásait, idejét stb. Namost ugye a cikk említi, hogy 100% felett dolgoznak, magyarul szerintem mind emberi mind gépi szinten iszonyatos túlórák vannak, amit ahogyan írtátok is sokáig következmények nélkül nem lehet csinálni.
1. Ez nem kifejezetten csak erre a cégre vonatkozik, hanem mindegyikre a világon. Csak és kizárólag annyit vállalnék el megrendelésből, amit biztosan és pontosan meg tudok csinálni anélkül, hogy a gépeim és munkásaim kárára menne rövid vagy hosszú távon. Mert ugye a cégek szeretik bevállalni a jóisten f*szát is, azt a következményekkel később foglalkoznak.
2. Ha elértem a fent említett limitet, akkor valószínűleg cég/gyár szinten marha sikeres a termék amit csinálok, így bizonyosan van profit bőven, ergo nem zsebre bacom az egészet és villákat veszek, hanem felhúzok még egy gyárat még ha évekbe tellik is a megépítése, így a dupláját tudom termelni. Most lehet azt mondani, hogy ezt korábban nem lépték meg, mert honnan tudná biztosan egy cég, hogy a befektetett x trilliárd eurója visszajön-e. Nos mivel chipgyártásról beszélünk, minden technológia ezeket használja és mindegyik az elmúlt évtizedben egyre jobban fejlődik, így fixen megtérült volna, csak ugye akkor nem tudnának árat emelni, nem tudnák azt mondani, hogy akkora a kereslet, hogy 4x-es áron is elviszik.
Ezt a két dolgot simán megtehették volna, csak inkább arra mentek, hogy amíg nem 10000000000000% a haszon addig nem építek gyárat. Most elkezdtek egyet vagy többet, de az évek mire meglesz addig meg mehet a jó drága chip mindenbe. Utána meg az az ár lesz a természetes már mindenkinek, így csökkenteni biztos nem fognak. Hozzá szoktatják az embereket szépen. GG.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest