Új hozzászólás Aktív témák
-
TOM-202
senior tag
Értük nem kár. Ismerek néhányat és bizton állítom hogy bármi pénzt képesek a cuccokért megfizetni. Én néha csodálkozom ezen, de hát nem vagyunk egyformák.
Egyébként meg a TSMC is pénzből él. Biztos megvolt az okuk az emelésre.A lényeg hogy ne nekünk kelljen megfizetni a többletköltséget. -
stratova
veterán
Köszi, a linket nem a gyártástechnológiához kapcsolódóan, hanem inkább a másik kérdéshez a heterogén számításhoz kötődően tettem be (keresve annál a leírásnál egy kicsit könnyebben vagy inkább gyorsabban emészthető választ ). Az már csak a sors fintora, hogy a rövidítés megegyezik.
Viszont Trinity GPU paraméterei számomra már csak (találgatás szinten sem) becsülhetők meg (Llano-nál vagy HD 7500-HD 7800 esetében legalább a alapra van adat), mivel az APU teljesítménye itt is heterogén mód esetére van megadva és még a CPU számítási teljesítménye sem ismert.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az egy fals adat. Mivel a Southern Islands szigeteket jelent a kódnevekben. A Thames egy folyó, és a London mobil szériának lehet része.
(#52) stratova: Ennek nem sok köze van a TSMC gyártástechnológiájához. Annyi, hogy a HPL mozaik ebben is benne van, de nem több. Itt mást jelent.
Az a négymagos proci többet tud elméletben 31 GFLOPS-nál. Persze ezek elméleti értékek, ahogy az 520+ GFLOPS is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
stratova
veterán
Ezzel kívánok jó éjt (én sem olvastam még el!) :] Egyébként, merre van bármilyen írásos anyag a Llano 520+ GFLOPS teljesítményéről? (A8-3850 gondolom) A GPU egymagában 480 GFLOPS (2x600x400), a CPU egy-két helyen 31 GFLOPS-szal szerepel. Ha te esetleg tudsz valamit a heterogén teljesítmény kiszámításának/mérésének módjáról az érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Abu, ez alapján és ha másik topikban Valdez kollégának köszönhetően felbukkanó cikknek hinni lehet, akkor a (szerintük, s az órajelek alapján is) HPL alapú HD 7500-7800-as kártyák akár idén is befuthatnak nem?
Érdekes módon, a pletykák szerint a Dell Vostro 3350-ben megjelenő HD 7450M még a HD 6490M leszármazott. Ami megmaradt lepasszoljuk Intelnek, vagy mi folyik itt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hivatalos információ arról nincs, hogy ki mit használ. Nyilván aki HP-t használ, annak szívás.
A HP ugye akkor kell, ha az órajel magasabb, mint 1-1,2 GHz. Az eddigi AMD architektúrákra ez nem jellemző, így az AMD-nek jó az LP és a HPL is. Az NV-nek a magas shaderórajel miatt kellene a HP. Ez a dolog elméleti része.
Amit a történelemből tudunk az az, hogy az NV a TSMC-nél évek óta a HP node-okat használja. Egészen pontosan amióta van a G80. Az AMD keverve használja őket. A HD 2000-hez HP volt, míg a HD 3000/4000-hez LP, majd a HD 5000/6000 újra HP. Na most, az hogy 28 nm-re ki mit választ .... én meg nem mondom. Nyilván ha az AMD köti az ebet a karóhoz, és az idei rajtról álmodnak, akkor az HP mellett lehetetlen. LP mellett biztosan kivitelezhető, HPL mellett pedig kérdéses.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
dabadab
titán
"Így is kb határon mozgok az óradíjammal."
Na latod: te is olyan szintre lotted be az oradijadat, hogy eppen ki tudd szolgalni azokat, akik ennyiert is igenyt tartanak a szolgaltatasaidra - pont, mint a TMSC. Pedig megtehetned, hogy feleennyiert dolgozol es akkor joval tobb ugyfeled lenne - akiket nem tudnal kiszolgalni.
DRM is theft
-
Tomcat
őstag
Egyszer eljön majd az idő amikor neked is szelektálnod kell majd és hagyod majd az 500 Ft-os Pistikének megoldani a bagatell problémákat mert neked nem jut elég idő arra hogy minden apró-cseprő dologgal foglalkozz.
Az egyik ismerősöm nyomdász és az életének a 70%-át a cégén belül tölti. Amikor sűrűsödnek a határidők és szorul a hurok körülötte olyankor a kedvenc mondatata mindig az hogy egy nap 24 óra és egy egész éjszaka.
Egyébként ő sem emel árat ilyen esteben sem. Mindig fix áron dolgozik és emiatt folyton késésben van a munkákkal.@41 Youri: Ott a pont, megláttad a lényegét ennek a szektornak!
[ Szerkesztve ]
Tomcat
-
-
Devid_81
félisten
Igen de az én szakmámban ott vannak a Pistikék akik megoldják 500Ft-ért és persze lehet hogy rosszul.
Itt viszont elég "kevés" a konkurencia, nem sokan gyártanak wafert.
Egyébként meg teljesen igazad van neked is és a többieknek is, de sajnos mérlegelni kell.
Így is kb határon mozgok az óradíjammal.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz Depression #36 üzenetére
Külsős rendszergazdaként melózom.
Nem tehetem meg azt hogy bárkit félrelökök, mert itt mindenkinek minden sürgős.
Megyek mindenkihez az ígért időre.
Így sem kérhetem el azt a pénzt amit megérdemelnék, de gondolom ezt nem kell ecsetelnem nagyon.
Van egy határ amit nem szabad átlépni mert akkor onnan nem lesz melód, kérdem én melyik a jobb?Sok munka kevesebb haszonnal, vagy kevés (vagy nincs is munkád, mert elpártolnak) munka rengeteg haszonnal?...
-
Depression
veterán
Pont az, hogy a gyártás is egy szolgáltatás.
Amikor korrepetáltam, és már annyi jelentkező volt, hogy képtelen voltam mindenkit elvállalni, én is árat emeltem. Egészen pontosan 66%-os áremeléssel értem el azt, hogy a kapacitásom teljes mértékben ki legyen használva.
Nekem is jöhetett volna bárki azzal, hogy de miért nem tartok inkább napi 32 órát.
Ha ezt a módszert nem érted meg, akkor sosem voltál még ilyen helyzetben.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Tomcat
őstag
Pedig de! Gyakran egnem is keresnek meg olyannal hogy valami komoly dolog tegnapra kellene. Én azért szoktam felárat kérni érte hogy fedezze az aktulis széria gyártásából erdedő gyártáskiesés költségét mivel azonnall át kell állítani-szereni az egész gyártósort arra amit a kedves türelmetlenkedő ügyfél azonnal kíván. Én ezt értem felár alatt és tökéletesen megértik és ki is fizetik nekünk ezt a többletköltséget. Az azonnali felár mértéke változó, többnyire attól függ hogy az átszerelés miatt keletkező veszteség mekkora költséget generál addigra míg nem a tervszerűen meghatározott mennyiségben és idő alatt előállított termékeket állítja elő a gyártósor hanem a kedves vevő termékét. Ez néhány nap után már tetemes szokott lenni ezért szokott a váltott fázisban rész-gyártás és részleges, a külső szemlélő számára akadozónak tűnő szállítás történni a legtöbb esetben.
Ha vezető döntéshozó vagy és egy bevethető gyártósorod van ami alkalmas a termékek előállítására akkor előbb-utóbb Te is meghozod ezt a népszerűtlen ugyan de kényszerű döntést.Tomcat
-
Youri
veterán
Ha kereskedő lennél, és valamiből kevés kapacitásod lenne, amire nagy a kereslet, ezt tennéd. Mert rosszabbul nézne ki az, ha a megrendeléseket nem tudnád teljesíteni, és meg is kötbéreznének.
Lásd CHF, ahol a kereslet hogy felverte az árakat, persze a pénzpiac teljesen más
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
Devid_81
félisten
Ha valamit nem tudok megvalósítani időben, akkor felárat kérek.
Ez igen, ez hozzáállás...
Kanna benzin+gyufa az ilyeneknek....
-
Depression
veterán
Bár ez nekünk rossz hír, a lépésük teljesen érthető. Sokkal rosszabb lenne az, ha nem emelnek árakat, csak szimplán visszadobják a megrendeléseket, hogy képtelenek legyártani.
Ugyanis áremelésnél a piac dönti el, hogy mit gyártsanak, és nem egy irodista a tsmc-nél.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Kotomicuki
senior tag
Ez az áremeléses dolog nem biztos, hogy a GPU-gyártatók "kárára" válik, annál inkább a fogyasztók lesznek - már megint - megkopasztva:
Lesz új - igaz, ki tudja még, hogy mikor - GPU, ami akár 30-40%-s gyorsulást is hozhat, azonos fogyasztás mellett, vagy azonos teljesítmény esetén fogyaszthat 30-40%-l levesebbet, DE mindez másfélszer annyiba is fog kerülni! Kb. mint ami a HD 5850 bevezetésekor történt: lehet, hogy jobb, de legalább annyival drágább is az elődjénél!
Még hogy olcsóbb lesz a GPU előállítása a csíkszélesség csökkenésével...
Visszatérnek a 150-180k HUF-s idők a csúcskategóriában - a mostani 30-40k-s, alsó-középkategória "újra" 70-80k-ba fog kerülni?! Mert nem érzek már akkora "versenyszellemet" a piaci résztvevőkben - tudom, régen sem volt bennük... - , hogy ellent tudjanak állni egy ilyen áremelési "kísértésnek". (Jó pénzért(?), már megint a TSMC viszi el a balhéjukat...)A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
TOM-202
senior tag
Gondolom az áremelés majd rajtunk fogyasztókon fog lecsapódni bármi is történik majd később.
-
Cathulhu
addikt
Persze, hogy tankonyvi, hulye is lenne, aki nem csinalna. De nem az igenyletores a celja, nem erdekelne oket ha 3 eves elojegyzes lenne az sem...
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Cathulhu
addikt
Milyen kis alamuszi dontes nem az igenyeket akarjak ezek letorni, az csak maszlag. Ugyse tudnak tobbet eloallitani, tok mindegy mekkora az igeny, akkor legalabb azon szedjek meg magukat jobban, amit sikerul
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Egon
nagyúr
Ezzel a lépéssel az AMD vagy az nV szívhat nagyobbat?
Ha jól tévedek, az AMD nextgen vga-ja 2011Q4-re esedékes, míg az nV-é 2012Q1-re. De mintha nem HP node-ra tervezték volna AMD-éknál a következő szériát, vagy rosszul emlékszem?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Ajánlott olvasmány. [link] Érdekes dolgoknak leszünk szemtanui 5-6 év múlva.
-
törölt tag
Azért fura hogy még a 28 nm is csúszik, pont az után hogy nem rég olvastam hogy áttérnek az EUV levilágításra. Ja, és ezzel 2015 már 14 nm-t akarnak.
-
Egon
nagyúr
Ez már önmagában nem jelent kevés megrendelést
Ez szörnyen hangzik, át kellene fogalmazni (mondjuk így: "Ez már önmagában is sok megrendelést jelent").
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
ngabor2
nagyúr
valószínűleg nem játszanának ilyennel, ha egyszerű lenne a megoldás. 28nm az nem túl vastag, a 40nm-eshez képest azonos területen dupla annyi tranzisztor/vezeték. a léptéknövelés mindig gonddal jár. extrém méreteknél meg pláne.
másrészt valahol érthető a lépés: addig emeli az árat, amíg a fizetőképes(!) kereslet és a kínálat egyensúlyba nem kerül. hogy a vevő hogy és mennyiért adja tovább a kész terméket, az legyen az ő gondja ha túl drágán adná, akkor nem fogyna el minden waffer, tehát lentebb fogja nyomni.
[ Szerkesztve ]
-
Shing
őstag
A TSMC mindig előrukkol valamivel, ami a vevőnek rossz... Egyszer jönnének egy olyan hírrel, hogy az ütemterv előtt készen állnak a technológiával vagy valami miatt olcsón csinálják a cuccost...
-
vanye
senior tag
Ha nem nyelik le, s így ár/érték arányban rosszabbak lesznek az új, 28 nanón gyártott kártyák a mostani 40-eseknél, akkor a júzerek ba**nak majd megvenni őket, amiből kifolyólag a gyártó meg kénytelen lesz árat csökkenteni.
Szal ettől szerintem nem kell tartani. Főleg úgy, hogy sem a mostani generáció, sem az egyel korábbi nem kuka-érett még...Stern des Südens!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Remélem a gofri nem fog drágulni a wafferral együtt
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Youri
veterán
Gratulálok....
RTX ON
-
SzlobiG
félisten
Ált minden évbe ez van technológiai váltásnál sírnak, hogy lassú ütembe halad, nagy az igény nem tudják tartani az ütemet aztán majdhogy mindég megoldják időbe...
-
gyiku
nagyúr
ez az. nem am rafekudni es kielegiteni az igenyeket, inkabb lefaragjak azokat kezelheto szintre. grat.
hüllő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest