- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon EOS DSLR topic
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
Dilikutya #98 üzenetére
Anno a Win95-nél a legnagyobb változás nem csak a start menü és az asztal koncepció volt. Kettős UI volt abban is, hiszen ott volt a parancssor is, de az új grafikus interfész egyértelműen dominálta a rendszert, és a parancssor háttérbe volt szorítva. A Metroval valami hasonlóval próbálkozott a Microsoft, de nem jött be neki.
-
fordfairlane
veterán
amugy ez az "igy kellett volna kijonnie, miert nem ezzel kezdtek", meg a hasonlo tartalmu kommentek eleg nevetsegesek.
De miért? Ha a start menü visszakerül, a desktop nagyrészt visszaalakul, ha tényleg ez lesz, akkor az maximálisan igazolja ezt a véleményt. Kezdetektől fogva figyeltem, és kritizáltam ezt a dualdesktop koncepciót, a legelső publikus bétától kezdve. Nem a kidolgozást, nem a sebességet, magát a koncepciót. Ha visszavonulót fújnak, az tökéletesen igazolja ezt.
-
fordfairlane
veterán
válasz
lionhearted #70 üzenetére
A minialkalmazások szerepét a Metro aktív csempéi vették át, csak épp átkerültek egy külön felületre, és ott egybeolvadtak a start menü "passzív" indítóikonjaival.
-
fordfairlane
veterán
Nem mondom, hogy a mostani felület tökéletes, de az irány tetszik.
Sokaknak viszont nem tetszik. Az asztali bill + egeres használatot nem lehet hozzáidomítani az érintőképernyős felületekhez. Mikor Jobsék kitalálták az iPhone felületét, nem az OS X-et miniatürizálták, hanem új interfészt terveztek, és fordítva sem megy ez másképp. Lehet őket közelíteni, de egyformára csinálni nem. Van egyáltalán értelme ennek az erőszakos uniformizálásnak, hogy mindenáron azonos felületet akarunk eltérő felhasználású eszközökre?
-
fordfairlane
veterán
Már a 5-6 col alatti felületeket is másképp kell használni, mint a 8-10 collos tableteket. A Windows Phone felülete nem ugyanolyan, mint a Windows RT-é, pedig mindkettő érintésvezérelt képernyőre lett kitalálva. Szóval nem igazán értem én sem, hogy ugyanezek az emberek miért gondolták azt, hogy kvázi ugyanaz a felület remekül működni fog tableten és billentyűzet+egeres gépeken egyaránt.
-
fordfairlane
veterán
válasz
cskamacska #41 üzenetére
Nem tudom, csak elképzeltem, hogy mi lehetett a vezérgondolat. Részben az lehetett, hogy majd mindenkinek milyen jó lesz a metró. Részben meg az említett oprendszer-migráció lassulása. Persze kérdés, hogy vajon nem gondoltak azokra, akik új notebookot, asztali gépet akarnának venni, de óckodnak a win8-tól (like me?).
-
fordfairlane
veterán
Lesz egy tabletes és érintőképernyős felhasználásra szánt, Modern felületes verzió; egy, a hagyományos egeres és billentyűzetes munkát kiszolgáló, az Asztalt előtérbe helyező kiadás; és egy vállalati változat, ami támogatni fogja a céges környezetben szükséges rendszermenedzsment eszközöket, szintén a hagyományos desktop felület használatát helyezi előtérbe, és lehet, hogy csak mennyiségi licenceléssel lesz megvásárolható.
Végre megjött az eszük. Marhaság volt a touch-first felületet erőltetni minden gépfajtára. Persze, meg lehet szokni, persze, a csempéket meg a gesztusokat is lehet egérrel használni, csak épp nem kényelmes, sokszor határozottan zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest