- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
Egyébként ez jó példa rá, hogy akár csak a monitoroknál a TN panelnél, úgy a tévéknél az LCD technológiában is lenne még kraft, az mondjuk más kérdés, hogy gazdaságosabb lenne-e mint későbbiekben az OLED. Valószínűleg nem.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
<Lacy85>
addikt
Én jobban örülnék, ha inkább az LCD vonalat tuningolnák (mint itt is), mert oké, hogy hú, de frankó az OLED, de a franc akarna azon stresszelni, hogy mikor ég be a ~ fél millás TV.
Baromi sokat van használva (filmek, sorozatok, youtube, PS4, stb.), és szerintem 1 éven belül kinyírná a család.[ Szerkesztve ]
-
secretgarden
aktív tag
Rohanok, gyorsan veszek harmat, minden szobaba egyet :-)
-
Joshi
titán
Gondolom azért szűnik meg mert jön az utód ZF9, nem kell temetni a csúcs LCD-t.
Itt inkább arról van csak szó, hogy a 100"-os méret gyártása szűnhet meg. A ZF9-nél majd kiderül hogy lesz vagy nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Megnézném azt a hatalmas nagy kapkodást, aki 2x milláért szalad, h övé lehessen az uccsó batrang!
-
kkf
aktív tag
megyek, veszek a 21 millámból 3 Nissan Qashqai-t, a maradékból meg egy 65"-os Orion LCD-t, hogy azért legyen tévém is
[ Szerkesztve ]
"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
GeryFlash
veterán
válasz PrinceHerceg #5 üzenetére
kolopele
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
arn
félisten
csinaljanak inkabb keretmentes modultvt aztan mindenki akkorat legozik ossze, amekkorat akar.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
olivera88
veterán
' és a kép minőségét tekintve is felveszi velük a versenyt, köszönhetően a Backlight Master Drive névre hallgató háttérvilágítási eljárásnak, illetve az X1 Extreme képfeldolgozó processzornak.'
Ez nem túlzás azért kicsit.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
joey04
titán
Ennyiért lcd úristen...
-
Plague666
tag
Lóg az eső lába, vigyázzatok. Nehogy kabrióval vigyétek haza.
-
Peter13
senior tag
Ennyiért bármilyen TV úristen...ez még errefelé is iszonyat sok pénz egy akármilyen-szuper kütyüért is...
(gondolom nem kis részben ennek is köszönhető hogy ilyen hamar leállítják a gyártását: ezért az árért nem talált elég gazdára)
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
Tkulcsar
kezdő
A 100 hüvelykes 21 millió, a 65 hüvelykes pedig csak másfél millió? ez nem elírás? Szerintem az 2.100.000 akart lenni
[ Szerkesztve ]
"Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem lehet tudni róluk hogy valódiak-e" (Petőfi Sándor)
-
MaUser
addikt
A burn-in tesztek alapján pedig "illene" neki beégni.
Milyen teszt alapján? Az első rtings-esre gondolsz? Van azóta már rendes nem rtfm szintű hiábával kezdődő tesztjük, ahol napi 20 óra kizárólagos CoD-dal is 1500 óra után kezd alig észrevehetően derengeni a hud, amit csak magenta tesztábrán látsz. Na most normál emberként ez az 1500 óra az nálam egy éves adag, s felteszem, hogy még Vér István sem tudna 1500 órán át csak CoD-ozni vagy bármelyen konstans cuccot nézni. Normál használat mellett beégést nem kell agyon parázni, ez nem plazma. (Az is volt pár előtt, ott tényleg picit figyelni kellett.)
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
hokuszla
senior tag
kiég
10600k 16GB 1660s 5TB
-
MaUser
addikt
leég
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Astroboy
őstag
Elég!
-
sb
veterán
Az újabb tesztre gondolok. Tartalomfüggően 1000-2000 óra között megjelenik.
Az eltérés ott van, hogy erről mit gondolunk: sok vagy kevés. Szerintem nem elég.1000 óra az mondjuk napi 1 óra 3 év alatt. Vagy napi 2 óra 2 év alatt, csak munkanapokra számolva (ha mondjuk monitorként csinálsz valamit a gépen.)
És nem COD-ra vagy más fix alkalmazásra gondolok amiből nehezen jön össze, van ami fix részelemként lazán mehet ennyit. Desktop vagy annak része, taskbar, ikonok, használt programod fix része: gördítősáv, timeline, browser vagy akármelyik app fejléce, akármi... Erről beszéltük nemrég a másik topicban, persze van taskbar hide, de ez már mind kompromisszumos megoldás, vagyis figyelni kell rá. Én pl. utálom hide-olni, mert nem látszik mi fut: gyk, nem megszokás kérdése, ez feature-ről való lemondás. Aztán volt szó róla, hogy háttércsere sem árt... képernyővédő (mondjuk az kikapcsol rdp-nél) de pl. nem reális ikonokat arrébbhúzgálni se, épp azért vannak fix helyen, mert így hatékony. A gyakran használt progid se fogod átszabni, ha egyáltalán lehet... de tényleg elég egy böngészőre gondolni, ha nem videovágást tol valaki.
Szóval nem egy-egy programról van szó és fullscreen ottmaradó elemekről, egyes kisebb képrészleteknél lazán összejöhet az 1-2000 óra odafigyelés nélkül.Nyilván az is kérdés, hogy a 2-3 évre hogy tekintünk. Szerintem csúnya lenne ennyi idő alatt kukázni egy prémium TV-t, de igazából akármilyet.
-
törölt tag
Nekem az is simán bennvan, hogy átmegyek "megnézni valamit" a másik szobába és ottragadok. A tévén meg úgymarad a Kodi, a játék, bármi.
De az 5 év gondoskodás azért most megnyugtató. Maximum veszek egy OLED-et, aztán 4,5 év múlva megírom az LG-nek hogy be van égve, szar a tévéjük.
(Az OLED-et persze kikapcsolnám akár a másik szobából a Harmony-n keresztül. LCD-nél viszont semmi ilyesmivel nem kell foglalkozni, ami azért egy előny.)
[ Szerkesztve ]
-
A HDR-ben a széles színtér jó. A magas kontraszt is (nemrég váltottam AH-IPS-ről AMVA-ra), bár 10000:1 felett már kontraproduktívnak tartom, mivel az emberi szem már nem igazán képes hozzá alkalmazkodni, a fehér kiég, a fekete beég. Az ilyen 500-1000 cd/m² fényerő elég brutál -- legalábbis beltérre, ahol 100-120 cd/m²-re van kalibrálva a monitorom, s simán megfelel.
Make Asia Great Again!
-
<Lacy85>
addikt
Na épp ezek miatt felejtős nálam az OLED.
Rengeteget megy a tv. Napi 6-8 óra szerintem röhögve megvan. Sokszor még több is.
Az meg, hogy figyelni kell rá, meg cserélgessek hátteret, ne legyen statikus tartalom mindig ugyanott, stb., hát köszi.
Ezek használati cikkek. Nehogy már én legyek értük.Ezt a "nem ég be" dolgot sem igazán vágom. Telefonoknál is MINDEN létező oled hajlamos rá.
Ez mitől lenne más? -
törölt tag
Tévékben a pixelstruktúra (WOLED) és az elektronika is más, futnak a kopmenzáló ciklusok kikapcsolás után. Előbb-utóbb viszont "elfogy" az anyag, és akkor itt is kezd látszani a beégett minta. (Attól függ az egész, kinek mennyire OLED-kompatibilisek a szokásai. Én például tévének már a lent írtak ellenére OLED-et tervezek. Ugyanakkor nincs sajnos univerzális, mindenkinek tuti technológia.)
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Nem csodálom hogy leállítják, el sem kellett volna kezdeni. Gondolom a profit nagy részét nem ez a TV hozta nekik Sony amúgy is szereti "kicsit" túlárazni a termékeit.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
sb
veterán
válasz #72042496 #30 üzenetére
Simán benne van, de ilyet nem akartam írni, mert még user errort kiált valaki.
Azt akartam kiemelni, hogy ez a "soseégbe" "nemiskellrávigyázni" azért hülyeség mert egyszerű állításokból indulunk ki. Taskbar hide+úgy se COD-ozunk annyit vele... De résztartalmakra nem gondol senki amiből sokkal könnyebben összejöhet a dolog. Pl. tök ua. az összes win ablak fejléce. Mindegy, hogy nem nézek 1500 órát egy programot, összejön 20-ból együtt is. Nomeg a felsorolt példák már a macerás kategória is szvsz. Hide és társai.
És akkor ezzel együtt is ha él akár 3-4 évet az szvsz kevés még a többségnek ennyi pénzért.Az 5 év garancia csábító, de ez nem garis probléma. Az, hogy most cserélik egy dolog. Erre szintén nem építenék 100%-ra évekre előre.
-
<Lacy85>
addikt
"De résztartalmakra nem gondol senki amiből sokkal könnyebben összejöhet a dolog. Pl. tök ua. az összes win ablak fejléce."
Nem is kell ilyen "drasztikus" dolgokra gondolni.
Pl. filmeknél, sorozatoknál az HBO logo mindig ugyanott van."És akkor ezzel együtt is ha él akár 3-4 évet az szvsz kevés még a többségnek ennyi pénzért."
A mostani tv-m ára "kicsit" kevesebb volt, mint az oled-ek, de már ennél is durcis lennék, ha 3 év után valami kínja lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Én 800:1-ről váltottam 3000:1-re és elég durva a különbség. Az okostelefonom meg mindig is OLED volt. Utóbbinak nagyon szép a képe, de amikor pl videót nézek, akkor kissé fárasztó a nagy kontraszt. Pl ez az "lcd" teszt elég jól prezentálja, hogy mi a gondja a túl nagy kontraszttal az emberi szemnek. Ha feltekerem a telefon fényerejét, akkor kiégetik a szemem a világos részek. De ahogy tekerem le a fényerőt, egyre jobban beégnek a sötét részek, elvesznek a részletek.
Make Asia Great Again!
-
-
Lacok
őstag
Ilyen ár mellett valószinű, hogy nem kapkodtak utána.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest