Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
napos2600
tag
én ezért is vettem meg most az OCZ Vertex 2 60 GB-os változatát, mert nem bírtam kivárni "míg olcsóbb lesz" lépést. ezzel segítetttem nektek, hogy hamarabb lemenjen az ára!
a sebességérzete az valami fenomenális, ahogy fless nagy cíkkében írja, nem lesz idő kávézni menni, se cigizni, mert bootol a gép és teszi a dolgát ahogy kattintasz.más világ.
-
Cs_Laci
senior tag
Ez sosem fog bekövetkezni Kicsit más nagyságrendben van a késleltetésük
De az a 480k IOPS és a 4GB/sec az elképesztő. Régen 24 vinyós SAS raid kellett, hogy 10Gb/s-es interface forgalmát rögzíteni lehessen, ez meg önmagában elbír 3-at.
És már készült ugyanez SF 2600-al !! Ha csak a sebességarányokból indulunk ki, akkor kb 700K IOPS és 8GB/sec.
Az árak meg. Egy 24-es RAID tömb, az vinyónként 50K plusz a controller 300K. az 1.5 milla. És mennyivel macerásabb!
-
Brae
őstag
Lassan nem is kell már ram a gépbe, mert az ssd lelépi sebességbe
-
bteebi
veterán
Ez az OWC Mercury Extreme Pro Enterprise SSD kártya hihetetlenül brutális. 3,2 TB, 4 GB/s, 480 kIOPs? Kéne! Asszem elférne rajta néhány program, nem kellene vele spórolni.
Mondjuk az ára még jobban kellene, vennék belőle egy kastélyt a Bentley-m mellé, miután visszajöttem a saját jacht-omon a világkörüli utamról... Na jó, ez azért túlzás, de minden bizonnyal 5-10 millió körül lesz majd az ára. De inkább 10.Az persze megint más kérdés, hogy SLC chipekből épül-e fel (bár gondolom igen, mivel ez nem egy otthoni játékszer), és hogy mennyi írási ciklust bír ki - bár valószínűleg legalább 100.000-t, vagy legalábbis valahol a körül.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Findzs
addikt
Mercury Extreme Pro Enterprise PCIe SSD 4 GB/s
tesztet de iziben
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
waterman_
aktív tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #15 üzenetére
nem olyanok mint a hdd-k, mert ilyet boldog boldogtalan gyárthat. hány winyó gyártó van? hány különböző vállalat gyárt ssd-t? (azokat is számolom, akik csak matricáznak) utóbbiak sokkal többen vannak, néha házon belül is konkurenciát jelentenek maguknak.
el fogunk jutni oda, hogy alaplapra lesznek integrálva az ssd-k, egy az egyben pcie buszra kötve. amilyen gyorsan csökkent az áruk (relative a konzumer piacra belépéstől) ezt szerintem max 3-5 éven belül meglépik a gyártók (például egy tabletbe akár már most jól jönne)...egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
Televan74
nagyúr
Az a baj , hogy ezek az SSD kártyák csak a vállalati szektorban jelentenek konkurenciát az SSD meghajtóknak.
Az SSD fejlődik és ez által olcsóbb is lesz majd valamikor, bár ma már nem olyan borzasztó az áruk.Mindenbe beleugatok!!!
-
Srodney
senior tag
én is bízom benne mert nagyon jolenne már beruházni egy tiszteséges ssd-re....
-
.mf
veterán
"leggyorsabbak", "verhetetlen" -- nem bulvárlap ez, hogy ennyire nyalni kell nekik, vannak rég náluk is gyorsabbak (Marvell vezérlős C300, vagy az ismeretlen vezérlős Photofast, Foremay, stb)...
Nem tűnik rossznak ez az új, de továbbra is kicsit csúsztatásnak érzem ennek az egésznek az alapelvét (tömöríti az adatokat, így a maximális sebességnek már eleve tömörített anyagoknál közelébe sem ér).
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Angel1981
veterán
Nem tudtam összehozni a címet a cikkel, aztán végül leesett, hogy nem "leépíti", hanem "lelépi" saját magát - hiába, késő van!
Az az OWC tényleg brutális!!!
Egyszer majd elérhető lesz halandó számára is....
Egyszer.... -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Én azért bízom benne ( és sztem vagyunk még így egy páran ) hogy majd lejjebb megy az ára. Anno a vinyó is marhadrága volt... jó tudom a kettő nem ugyanaz, de remélem az SSD-k is majd lemennek. Főleg ha van fejlesztés, és jönnek jobbak.
Olvastam ezekről a technológiákról, bár még nem annyira életképesek mint az ssd, ha értelmes konkurenciát jelent, és versenyt hoz, annak csak mi, felhasználók fogunk örülni."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Malachi
addikt
Nagyon durva, de én szerintem kihagyom az SSD-ket. Inkább holokockára gyúrok.
-
killerjohn
addikt
A lakosságnak szerintem sem éri meg egyhamar, de üzleti célokra már most sokkal jobbak az SSD-k mint a HDD-k! Sokszor a kapacitás nem számít, és csak azért kell 16 vinyó méregdrága RAID kártyára fűzve, mert az SQL-t nem bírja el a szerver (IOPS). Ehelyett sima (ne röhögj ) alaplapi (Intel) RAID vezérlőre dugva ma már olyan teljesítményt érsz el 4-8 SSD-vel amit még 20 HDD-vel is nehezen. És ha a kapacitás tényleg nem számít, akkor az árkülönbség már nem is olyan sok!
-
mzso
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #8 üzenetére
Szerintem az ilyen flash-es SSD-k soha nem lesznek versenyképes áron. Esetleg valami úl technológiával készültek. Memristor, PRAM, PMC esetleg.
-
törölt tag
Ja, tiszta kár, hogy téged nem kérdeztek meg, piacra dobják-e az újat.
Egyébként ezek keveset fogyasztanak, így a melegedés sem vészes. Langyosnak szokták mondani őket.
-
nednez
tag
OWC beszállt a VGÁ piacra is
-
lujó55
addikt
Atyagatya! Még hagyományos SSD-t sem tudtam venni az ára miatt, erre itt az új, mert az előző nem volt elég gyors. El kell adnom a házat, hogy le ne maradjak!
Kérdés a profikhoz: itt nincs melegedés ekkora ki-be olvasási sebességnél? -
Arra az owc ssd-re beneveznék...
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Himym
senior tag
Erre csak annyit, hogy : WÁÓ
Egyre jobbak ezek a cuccok, legyetek még gyorsabbak.
Ez még nem elég gyors.
[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
Hamar lecsaptak erre a csipre a gyártók. Most már csak jó ár legyen hozzá
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Воланд
titán
"A rendszer 3,2 TB-os kapacitást kínál majd, az adatátviteli sebesség pedig a 4 GB/s-ot is elérheti. Az IOPS teljesítmény 480 000 véletlen művelet lesz másodpercenként." Atyaúristen!!! Semmi szükségem ilyen gyorsaságra, de ha megdobnának eggyel, azt nem adnám vissza. Az új SF vezérlőknek hála, talán lejjebb megy a régebbi vezérlőkkel rendelkező ssd-k ára.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- BestBuy ruhás topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Szólánc.
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest