Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tng
tag
Azért temetik az ívelt kijelzőt sokan, mert ha megnézel bármilyen értelmes tesztoldalt, ott is leírják, hogy tv illetve filmnézésre nem túl ideális. Monitornak oké, az más tészta. Plusz aki látott már ilyet, és nem ez van neki otthon, az nem elfogult. Az ívelt tv egy parasztvakítás, semmi más. A betekintési szöge jóval gyengébb, mint egy sík tv-nek, ez egy dolog. De a legtöbb kegyetlenül bevilágít, rohadtul nem homogén a fényeloszlás sem. Ez nyilván lcd tv betegség, meg az edge led sem segít rajta, de sokkal nagyobb fokú a bevilágítás a sarkoknál, mint egy egyenes kijelzőnél. Az, hogy görbülnek a vonalak az van akit zavar, van akit nem. Egyébként meg az ívelgetést ugye az lg kezdte az oleddel. Na most ott ugye sem a betekintési szögnek nem ártott sem bevilágítás nem volt. Ott talán lehetett volna értelme, de elsősorban ott is egy új design megjelenése miatt volt nagy durr.
-
henrik1
tag
válasz
philoxenia #45 üzenetére
sztem a hajlított tévék iránt sokan azért táplálnak ilyen negatív érzelmeket, mert volt idő, amikor jóformán minden csúcskategóriás fejlesztést ezek a típusú készülékek kaptak meg.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #45 üzenetére
Én inkább a purgatóriumba tenném.
Jó, csak vicc, értem amit mondasz. -
törölt tag
válasz
philoxenia #43 üzenetére
Nem temetem, lentebb írtam is, hogy a kategóriában még mindig elsők voltak tavaly. Az is látszik viszont, hogy bele kell húzniuk, ha nem akarnak további csökkenést, mert az LG OLED-ek nagyon megindultak.
Mindez a prémium szegmensre vonatkozik persze, alatta őszintén szólva nem tudom, mi a helyzet.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#72042496 #42 üzenetére
Ne temessük már a Samut azért. Nem vagyok fan, az egyik tv-nk samu, a másik lg, monitorom is mindkettőtől van.
Jó régen vettem azért ezt amit most épp nézek, a másik géphez meg LG van.
Azonban nem jobb az újabb LG sem, csak újabb, pedig ez TN, az meg valamilyen eldzsí féle IPS.
A drágábbaknak mindkét gyártónál szebb a képe, több a szolgáltatása. A Samunál inkább a szoft gyenge, a miénk Tizenes. -
törölt tag
válasz
philoxenia #39 üzenetére
Az LG OLED pedig a kategóriában már tavaly is egy nagyon erős alternatíva volt a Samsungokkal szemben. A cikkben is írják, amit az előbb linkeltem.
Nyilván nem filléres az OLED, de a Samsung QLED éppúgy nem volt az, és szinte biztos, hogy az idei Samsungok teteje is lesz ennyi, ha nem több.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Aprósólyom #40 üzenetére
Oldalról egyiken sem élvezhető a kép, de nézhető, a történések nagyjából figyelemmel kísérhetők. Nézd meg a két képet, amit linkeltem!
-
Aprósólyom
addikt
válasz
philoxenia #15 üzenetére
Olvasd el mégegyszer a hsz-em. Egyáltalán nem beszéltem kizárólagos módban, csak hogy mi és milyen LEHET az ideális. Ezen felül meg izlés kérdése. Nem kell mindjárt szivatóval írni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Még jó,hogy vannak ezek a filléres oledek az LG-nél....
-
gézu
őstag
A magukat szagértőnek tartó trendfikázóknak akkor ismét: az ívelt monitort az egyszemélyi használat, az ívelt tévét pedig a mérete legalizálja. Ha valaki így sem érti, akkor kérjen telefonos segítséget.
-
törölt tag
A prémium tévék eladásait nézve - egy tényleg nagyon komoly visszaesés után - azért még mindig első volt tavaly a Samsung. Jómúltkor ezt a cikket találtam erről.
Idén alighanem megint jönnek tőlük a FALD tévék. Ívelt vagy sem, azok talán értelmesebbek lesznek az ideieknél. Szükségük lenne rá.
-
Interceptor
addikt
Szerintem pont ezért kell, hogy megmaradjon a model kínálatukban a hajlított opció, mert senki más nem gyárt olyat, vagyis vásárlókat csalhat el
-
troviko
senior tag
Jó ez a vita, csak itt azt felejtik el egyesek, hogy ha nekik tetszik valami, azt még nem jelenti azt, hogy az adott termék üzletileg életképes. Nem az a lényeg, hogy 1, 10, 50 vagy 100 esetleg 30000 embernek tetszik-e a hajlított képernyős TV, mert valószínűleg lesz 30 ezer ilyen ember. Mint ahogy a Windows phonet is imádta 1-2 millió ember, a maradék sok milliárd meg ignorálta, bele is bukott az MS, meg a csempés szutyka, hiba imádta Jóska Pista és népi zenekara.
Jelen esetben az a kérdés, hogy mondjuk a 3 milliárd potenciális TV vásárlónak tetszik-e a hajlított TV koncepciója, és erre a piac megadta a választ. NEM.
Az emberek nagy többségének nem tetszik, a maradék szűk kisebbségnek meg nem (feltétlen) éri meg gyártani. Ha üzletileg megéri, profitábilis, miért ne, egyébiránt nem kell erőltetni.Amúgy fura nekem, hogy a Samsung még mindig ennyire szembe megy a trendekkel, talán tavalyi hír, hogy brutálisan bezuhantak a TV eladásaik (talán valami 30-40%-al csökkentek, vagy ilyesmi nagyságrend), pont ennek a hajlított hülyeségnek, meg a QLED átverésnek hála. De csak folytatják tovább. Lelkük rajta, csak majd nem kell sírni, ha nincs profit.
-
Alapos leejtőn a Samsung kapkodnak és rossz irányba mennek, ennek ékes példája ez a hajlított kijelző.
-
troviko
senior tag
Sosem kéne hajlított TV. A QLED is egy átverés. Bukóra áll a Samsung. Még jó, hogy van LG, Sony és még sok egyéb márka...
-
Ispy
veterán
Igazából tök mindegy kinek mi jön be itt a PH-n, a piac beárazta a dolgot, a gyártok meg szépen kivezetik ezt is, mint a 3D-t, plazma tévét stb., gondolom nem azért, mert annyira bejött volna nekik ez az újítás anyagilag.
A samsung meg elég nagy (még), ahhoz, hogy a saját feje után menjen, majd elmúlik.
(következő: 4k HDR?
)
-
total90
veterán
Nekem van TV és monitor is hajlított. A monitor jó, vagy is hasznos... de a TV-nél semmi különbség.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#72042496 #26 üzenetére
Monitornak nem tudom, milyen lenne, filmeket és videókat nézek csak rajta.
Monitornak nekem nem igazán jön be a tévé. Tévémonitor kombóm volt, de az kisebb volt olyan húszas csak. Anno a régebbi laposon HDMI-vel próbáltam, de nem volt igazán éles a kép, hanyagoltam is. Böngészni még talán lehet tévén, de grafikai/fényképfeldolgozó munkákra szerintem nem az igazi. -
philoxenia
MODERÁTOR
Anno '85-ben még moziban is volt Szolnokon tévé.... Azon mentek a VHS filmek...
Videomozinak, vagy hogy is hívták....
Ellenben azok a tévék majdnem annyira domborúak voltak, mint ez a mostani homorú. Sokkal rosszabb volt oldalról nézni. Oldalról egyébként a lapost se sokkal jobb nézni. Annyira minimális a különbség. Az ívelt felőled lévő oldalát valóban rosszabbul látod teljesen oldalról nézve, a túlsót ellenben jobban.
Azonban a hatvan fokos szöget figyelembe véve, nincs különbség. Egyméteres szélességű tévénél ez mondjuk három méterről nézve olyan három és fél méter szélesség, ha jól számolok.... -
Kernel
nagyúr
Vajon tényleg kifejezetten az íveltségre volt olyan nagy a kereslet, mint ahogy a marketingesek beállítják? Vagy azért vitték az ívelteket, mert többnyire olyanokat lehetett kapni az alsó kategória felett, és azok kapták a fejlesztéseket...
Az emberek hajlamosak bedőlni ilyesminek, presztízs és hasonló hülyeségek miatt.
Pedig a filmek készítésekor a kamerák sem hajlított szenzorra képezik le a teret, akkor meg minek utólag begörbíteni...
De sokaknak mindegy, meg a látás is olyan, hogy alkalmazkodik. Ennél rosszabbat is meg lehet szokni úgy, hogy az ember azt hiszi egy idő után, hogy az a tökéletes.
-
törölt tag
válasz
szabi80sz #17 üzenetére
Én viszont örülök, hogy két héten belül épp vissza tudtam vinni az íveltet, és visszaadták az árát. Egy Samsung 43KS7500 a típus, ami monitornak számomra katasztrófa volt (görbének látszottak az egyenesek), tévének csak olyan meh.
Utána a sík elé ülve olyan volt, mintha domború lenne.
De egy óra és már örültem, hogy a sík mellett törtem lándzsát. De felőlem aztán mindenki azt vesz amit akar, csak azt sajnálom, hogy a nagyobb monitorokból (30"++) jóformán csak hajlított létezik. (Kipróbálnék valami gamer modellt G-Snyc-kel.)
-
spank0309
tag
Nem tudom mi a bajotok a hajlított tv-vel, igaz nekem (is) monitorom van 34 colos de nincs különbség sík és hajlított között használatban, szimpla dizájn.
-
odorgg
addikt
válasz
philoxenia #22 üzenetére
A kocsi legyen elektromos!
Én a lapost preferálom, ez van.
A nyócvanötös vagyok, így a kékesre nem emlékszem, de anno ilyenen néztük a nyolcadik utas a halált, meg a terminátort, vagy 30-an a helyi kultúrházban, minden lehetséges szögből, és senki nem panaszkodott
-
philoxenia
MODERÁTOR
Senki nem mondta, hogy kötelező...
A kocsi meg legyen benzines. A krumplileves meg legyen krumplileves. Vasárnap ebédre pedig rántott hús...
Jó éve használjuk, teljesen jól nézhetik hárman-négyen. 55-ös. Van sík is persze, az csak 43-as. Nem jobb nézni oldalról. Persze nem is nézzük. Ha valaki tévét néz, olyan 60fokos szögben teszi. Nem tudom, a Kékest milyen szögben néztétek anno a hatvanas években. -
haxiboy
veterán
Ívelt tévéknek csak akkor látom értelmét ha játékról vagy egy személyes szórakozásról van szó.
Bár filmeknél igen érdekes tud lenni azért...
Én maradok a laposnál, ha azt akarom hogy körbe öleljen a tartalom akkor meg veszek egy HTC VIVE-ot vagy valami hasonlót. -
PuMbA
titán
válasz
philoxenia #19 üzenetére
Ahol nem csak nagy kanapé van, hanem fotelek, ott nem mész annyire közel egymáshoz, főleg ha közöttetek asztal van egy 25m2-nél nagyobb nappaliban
Kis helyre jó az ívelt....
-
odorgg
addikt
Engem a hideg kiráz ezektől az ívelt csodáktól. 1Ft-ot nem adnék egyikért sem. A TV legyen sík képernyős.
A monitor is. -
szabi80sz
tag
Teljesen igazad van. Nekem is hajlított 48 colos volt és már sokszor megbántam, hogy eladtam.. Főleg, hogy nem lehet már 3D-s hajlítottat venni.. Egyébként megint csak azok okoskodnak, hogy vackok, akik még csak hallottak ilyen tv-ről.
Mi többen használtunk filmnézésre, és igen: mindenki élvezte, bár csak 4-en ültük eddig "körbe", de nem volt senkinek sem gondja a minőséggel.. Sőt! A tv-k íve nem olyan nagy, mint a monitoroké. -
PuMbA
titán
Gondolom arra gondolt, hogy kicsit oldalról nem nézed, mert úgy viszont valamivel rosszabb az ívelt
(#17) szabi80sz: A minőséggel nincs is baj, csak például egy egyenes vonal a szélen nem lesz annyira egyenes
Kibírható, ha nem figyelnek rá annyira, de egyes esetekben kirívó lehet.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Aprósólyom #10 üzenetére
Hát "naccsalád" nem szokta nézni a mi tévénket, de olyan 120 fokos szögből simán nézhető. Ez az "egy ember nézheti" akkora bullshit, mint ide Lacháza...
-
hdekakas
senior tag
Játékra IS!
Meg ezen nézem a Híradótól a Barátok köztig az RTL-t, utána pedig a Gold-on az 1perc és nyerszet és a dr. Tóth-ot. Tényleg csak monitorként használom.
Kvázi mintha az autóddal elmész bevásárolni is, akkor azt mondja a vevő, hogy ja, nem kell mert csak rövid útra használtad mindig kizárólag.
Attól, mert úgy akarod kifordítani a mondandómat, hogy neked tetsszen, még nem lesz igazad. -
Aprósólyom
addikt
Úgy tűnik, az értő olvasást kellene inkább tanítani az irodalom/nyelvtan órákon vagy legalább is azt is, mert valójában ezt nem szerezzük meg automatán az érettségin, nyelvvizsgán, államvizsgán, szakvizsgán.... és még lehetne folytatni. Lehet azért is szólaltam fel, mert a kampány időszakában is micsoda meg nem fogható, de jól hangzó, viszont konkrétumok nélküli szövegek hangzanak el, amit mindenki a saját gondolataival interpretálva értelmezhet, így rlatíve ki jót, ki rosszat, ki ezt, ki amazt lát beléjük, ízlés szerint. Tulajdonképpen mindegyik pártra igaz. Nem akarom ide terelni a témat, csak erről a hétköznap helyzetről (ami lehet csak egy alkalmi figyelmetlenség) ez jutott eszembe. De kicsit általánosnak is érzem... OFF vége.
-
hdekakas
senior tag
Hát nekem meg hajlított 48" Samsung UHD TV-m van már pár éve, amit pc-játékra és munkára monitorként is használok, és bizony le nem cserélném. Pedig sűrűn cserélek minden IT dolgot.
Úgyhogy ízlések és pofonok. A Samsung meg jól csinálja, mert így akkor az egész piac az övé ebben a kategóriában. -
Aprósólyom
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #1 üzenetére
Neked monitorod van, a cikk pedig a TV-kről szól. Nagyon nem ugyan az. Míg egy PC monitort jellemzően egy személy használja, addig egy TV átlagban többen és átlagban jóval nagyobb sugarú körben, a személyek akár tavolról egymástól. Ebben az esetben ideálisabbnak tűnik a sík képernyő a betekintési szögek miatt, míg a PC monitor esetében a legtöbb esetben ideálisabb lehet az ívelt forma, de ott sem feltétlen.
-
.mf
veterán
"A Samsung továbbra is kitart az ívelt tévék mellett"
Én pedig továbbra is kitartok a sík tv-k és monitorok mellett..
"5-6 évvel ezelőtt bukkantak fel az első ívelt televíziók, amelyek nagy feltűnést keltettek, és rövid idő alatt megjelentek minden gyártó kínálatában. Olyan nagy volt a kereslet, az igény az ilyen jellegű modellek iránt, hogy senki nem engedhette meg magának, hogy hanyagolja a hajlított kialakítást."
Vajon tényleg kifejezetten az íveltségre volt olyan nagy a kereslet, mint ahogy a marketingesek beállítják? Vagy azért vitték az ívelteket, mert többnyire olyanokat lehetett kapni az alsó kategória felett, és azok kapták a fejlesztéseket...
-
Cs1csó
titán
válasz
Egy 34" 21:9-es képarányú monitor ha hajlított az okés, de tévénél halott ügy.
-
törölt tag
Azért egy OLED65W7P féle nagyon vékony nagyon könnyű, nagyon falra szerelhető tv-t hamarabb vennék személy szerint mint egy hajlítottat...
Persze a jelenlegi szabványtalan külső dobozos megoldással az se sokkal jobb mint bármi más, akkor lenne szexi igazán, ha a kijelzőre kb bármilyen boxot rá tudnál dugni mert csak hdmi van közöttük kb. Az említett lg-t, azért masszívan el tudnám képzelni a falon, de a hajlítás amíg tv, és nem egy imax vászon méretű kijelző, nos szerintem masszívan fölösleges.
-
M@trixfan
addikt
Gratulálok a Samsungnak, de főleg azoknak akik megveszik az ívelt tévéket...
-
törölt tag
mindig van valami amivel el kell adni a kovetkezo darabokat, 3d, utana a hajlitott es most lassan jonnek a wallpaper tv-k.
-
törölt tag
válasz
Igen, lassan mindenki. Az írás, így a vezércím is, nem monitorokról, hanem tévékről szól.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Mindenki???
Ilyenem van monitorban és imádom. Nettó bullshit a vezércím.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A cégen kívül lassan mindenki elfelejti a hajlított kialakítást a televízióknál.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest