- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Stauffenberg #1081 üzenetére
Mit tippelsz meddig fog ez így mennyi?
Mert 110-et még csak-csak adnék is érte (csak a jelen helyzet miatt) de 200-nál már megint felejtős. -
carl18
addikt
válasz
Stauffenberg #1081 üzenetére
+1 Igen, szerintem se fog senki manapság 110E-ért RTX 3050-et kapni.
Sajnos a scalperek talán botokkal figyelik és ha van készlet rögtön megveszik.Igazság szerint, néha-néha tud a 6500XT elfogadható teljesítményt is nyújtani.
De a 4.0 fontos hogy meglegyen.a 3.0 elég sokat tud rontani a helyzeten.
-
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg #1031 üzenetére
melyik az a félvezető vagy bármi egyéb szerinted, ami pc komponensekből kifejezetten csak a vga-t érinti? mert más komponens nem drágult a ft romlásánál jobban, sőt, valami még olcsóbb is lett a ft romlása ellenére
nyilván nincs ilyen, tehát az alapanyag hiány nyilván itt bukik
a világpiaci folyamatok nagyon aranyos, de akinek nem egyértelmű mi történt az eth-val a vga-k megdrágulásával/eltűnésével párhuzamosan, nyugodtan rászánhat 20-30 másodpercet eth árfolyamra 2020 nyarától december végéig, aztán napjainkig
az meg már köztudott, hogy az amd-nek a tsmc 7nm-en levő kapacitása igen szűkös, amiből más termékeket is kell gyártatni
nv-nek pedig a samu 8nm-én, ami ott sem végtelen
és se a tsmc-nek, se az nv-nek nem csak ez a gyártósora van, de vga-k szempontjából ez most az érdekes
továbbra is ott vagyunk, azért van az a bizonyos chiphiány, mert a vga-ra jóval nagyobb kereslet lett mint előtte
az új igényeket kiszolgáló kapacitás hiánya ez, aminek az okozata az hogy nem lesz elég vga chip, aminek pedig az okozata hogy nem lesz elég vga...de a kapacitáson kívül kb minden feltétel adott lenne, hogy tudjanak eleget gyártatni gpu-ból
de ezt chiphiánynak hívni? ma már mindent ezzel akarnak betakarni amiből épp nincs elég, de persze, rá lehet sütni
közgáz. szempontból ez is ugyannnyira gáz sztemnyunyu
az amd ezt nagyon elmatekozta anno, ha nem lett volna bánya akkor is necces lenne mindenből annyit gyártatni amennyit kell -
válasz
Stauffenberg #988 üzenetére
Egyetértésben vagyunk nagy vonalakban, maximum apróbb részletekben nem
Ha az RTX-felárra mondunk 50 dollárt, akkor a 3050 árában 40 dollárt kell "megmagyarázni" (az 1650S-hez képest), arra meg éppen van indok. Miután 2050 nem volt, ezért a 3050 eléggé senkiföldjére érkezett, valódi elődje nincs.
A 6500 XT-nél kicsit nehezebb a helyzet, mert a megemelkedett költségek közül nem mindegyik vételár-arányos, ezek az olcsó kártyáknak halmozottan fájnak. A 200 USD-s ár ezzel együtt is magasnak tűnik, viszont, ahogy eddig fejtegettem, nem fogom elítélni az AMD-t azért, mert a scalperek zsebébe vándorló pénz egy részét meg akarja tartani. -
Chaser
legenda
válasz
Stauffenberg #988 üzenetére
ez a chiphiány miatti drágulás nagyon érdekes
mai napig van alaplap ami a hitvány ft ellenére annyi mint még covid meg a chiphiány előtt, tápok is vannak annyiért
memóriák lassan mélyponti áron
szóval na, még bőven covid után is qrta jó áron mentek kártyák ősszel, a bánya miatt repült minden kártya ára, nyilván mikor látták a gyártók mennyiért kerülnek kiskerbe a kártyák emeltek ők is
az alza "trükkje" meg sajnos semmi mivel nálk is alig vga, és ettől többet bolt nem tehetFücsök007
nyártól kezdve max az fog látszódni hogy átáll az eth pos-ra - ha egyáltalán átáll -
és ha talán intel is beszáll a buliba
meg a szokásosan kisebb nyári kereslet
illetve ha a btc-eth páros megborul, na az fog látszani
a 6500xt kategória az nem lesz 30e ft kb semmikor újan ha minden rendeződik is, azalatt nem sokkal volt a gt 1030 kategória - kivéve ha valahol kiszórják sok év múlva őket és már rég eltűnt a bánya -
és persze nagyban befolyásolja ezt az aktuális nv rivális árazása is -
válasz
Stauffenberg #958 üzenetére
240-ért 3060 is van már foramaxon.
-
PuMbA
titán
válasz
Stauffenberg #958 üzenetére
A legnagyobb baj, hogy hol vannak a normális kártyák. Palit? Gainward? Ilyeneket biztos nem veszek.
-
Sundesz
addikt
válasz
Stauffenberg #936 üzenetére
Most már 197 ugyanott, egy nap alatt 40 ezret esik az ára. A 6500 XT is 200-al kezdett és már 110-ért is van.
-
Sundesz
addikt
válasz
Stauffenberg #945 üzenetére
Írtam korábban is erről. Én berendeltem csak proci, lap, vga és ház kombót, de aztán lehet eladom (kb 130 ezerért, annyiba jönne ki csak a kártya, ha eladok mindent). Gondolkozom downgraden.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Stauffenberg #942 üzenetére
mondjuk ezt érdekelne mennyire lehet megkerülni azzal hogy összerakod a létező legolcsóbb konfigot, aztán 14 napon belül visszaviszed a kártya nélkül. gépösszerakóban is tételes számlát kapsz, nem? ha nem az elég gáz mert akkor a garanciát nem tudod normálisan érvényesíteni csak a kereskedőn keresztül.
-
Sundesz
addikt
válasz
Stauffenberg #942 üzenetére
Iponon ugyan ezzel a manőverrel 112 ezer forint volt.
-
Kansas
addikt
válasz
Stauffenberg #936 üzenetére
És én naivan azt hittem, hogy a 6500xt-hez képest 25%-os MSRP különbségből "csak" 50%-os végfelhasználói ár különbség lesz... ehhez képest majdnem dupla áron mennek a 3050-ek...
-
nyunyu
félisten
válasz
Stauffenberg #879 üzenetére
Ismerem én is azt az életszerű felvetést a járvány elejéről, hogy ha a munkaadó az eszközöket csak munkavégzésre adja, akkor a foglalkoztatott alakítson ki egy elkülönített munkasarkot az otthonában és oda csak munkavégzés céljával a munkavégzés időtartama alatt léphet be... de azért na, ez már kissé Monty Python.
Kaptam már olyan adózási tippet is, hogy adjam bérbe az egyik szobámat a kft-mnek, ha már a lakásom a cég székhelye, meg úgyis onnan dolgozom.
-
Kansas
addikt
válasz
Stauffenberg #865 üzenetére
"csak én el tudom számolni a 27% Áfát"
Ez technikailag nem ÁFA-csalás, magáncélra vett eszköz esetén?
Ezzel nem azt mondom, persze, hogy ne bírálhatnád a scalperek viselkedését, de ingatag a piedesztál... -
Gyuri27
félisten
válasz
Stauffenberg #865 üzenetére
Evga is megoldotta.
Ha akarom megoldom. Ha nem akarom akkor vonogatom a vállam és közleményben tudatjuk, hogy mi a gémerek pártján állunk (aka nvidia). És ennyi. Meg sürün emlegetjük a chip hiányt meg a kovidot.
A gyárkapuban meg raklap számra adjuk el a bányászoknak.
Nincs itt gond, meg nincs itt hiány. Csak a bányászoknak megy a vga-k 90%-a.
A hülye gémer meg megveszi 4-5-6-700 ezer forintért azt a vga-t ami felét nem éri.
Szép világ ez. -
Kansas
addikt
válasz
Stauffenberg #860 üzenetére
Akkor az ilyenek is eltűnnének...
Van, aki képes megmondani a frankót, vállalva, hogy ezzel potencionális vásárlókat veszít.
Persze ha az illető igazat ír, akkor ez a vásárlóvesztés csak elvi alapon indokolható, műszaki alapon nem.
Az más kérdés, hogy a hirdetésben leírtak csak néhány tucat, max pár száz kártyás bányában életszerűek, több ezres/tízezres farmon életszerűtlennek tartom, hogy a profitot a karbantartások ilyen szinten tartására képes személyzet fizetésére költenék...
Az megint más kérdés, hogy az a kártya újkori ára, amin a srác kínálja 5,5 év után. -
Gyuri27
félisten
válasz
Stauffenberg #860 üzenetére
Ez a baj.
Miért nem vállalja hogy bányász?
Azzal sincs bajom ha valaki az ősi szakmát üzi. De akkor ne játssza már meg a szüz királylányt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung LCD és LED TV-k
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest