- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Házimozi haladó szinten
- HP notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amazon Kindle
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a tények ellenőrizhetők.
Az egyes API-k közötti különbségeket tényleg nem lehet másképp leírni. Tudja amit tud és kész, ezek megmásíthatatlan tények.
Ugyanúgy megmásíthatatlan a feature_level szintek támogatása. Az MS mondta, hogy az aktuális szinteket megtartják, ami nyilvánvalóan a kompatibilitás és a fejlesztői munka egyszerűsítése miatt van. Az aktuális szintek támogatása ismert: Fermi//Kepler/Maxwell/TeraScale 2/Gen7(+) 11_0, GCN/Gen7.5 11_1. Aztán, hogy végül mely architektúrákhoz lesz driver az majd kiderül, de a fenti adatok is tények. Tudom, hogy régen azzal jöttek az emberek, hogy a Maxwell majd támogatni fogja a feature_level 11_1-et, amire nem írtam semmit, mert nem tudtam, hogy támogatja-e. Persze gondoltam magamban, hogy valószínű, de végül az NV mégsem támogatja. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Leírom, hogy nem támogatják és kész. Mindenki eldöntheti magában, hogy ez jó-e vagy sem.
A DX opcionális funkciói is ellenőrizhetők. Van egy pár: CDB, SAD4, hardware atomics ... mindegyiket belerakták az API-ba, mert hasznosak, de nem kötelező a támogatásuk, mert az NV és az Intel megvétózta. Ezek olyan dolgok, amikkel láthatóan a Microsoft sem tud mit kezdeni. A vétózásra nem lehet építeni, mert akkor alig kerülne a rendszerbe új dolog. Egyszerűen ebbe már ők is belefáradtak. A DX12-ben egy idióta megoldás van, mert idióta dolog, hogy a DX11-nek a feature_level 11_0 szintje a kötelező, és afölött minden csak opcionális. És fontos funkciók, olyanok, amelyeket a konzolokban általánosan használni fognak. Láthatóan az MS is belefáradt ebbe az egészbe, és beleraknak az API-ba mindent, amit a fejlesztők kérnek, aztán majd ha xy effekt xy DX12-es hardveren nem aktiválható, akkor majd a szoftver fejlesztője, vagy a hardver gyártója magyarázkodhat a usereknek. Abból a szempontból megértem a Microsoftot, hogy nekik ez az "én nem támogatom mert", "pedig támogatni kellene mert" huzavona fárasztó és lassítja a szabvány fejlesztését. Régen lehet, hogy úgy gondolták, hogy a DX-ben ne legyen belül szegmentáció, de láthatóan érdektelennek tartják már ezt a kérdést. A jövőben majd pakolják be a funkciókat és aki támogatja támogatja, aki nem az nem. Majd a gyártó elszámol a user felé. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- LEGO klub
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Subaru topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest