- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Monitor hiba topik
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
harusakura1 #111 üzenetére
Látod mennyivel olcsóbb havi 10ezres részlet 2 évig mint hetente 2x 15ezer egy rosszlányok.huról kinézett szakinak ugyanazért a szolgáltatásért
Az iPhone a szegények eszköze a spórolásra
-
Alchemist
addikt
válasz
Erre is igaz, hogy aki banánnal fizet, az majmot kap.
Bár instant árunak elmegy az ilyesmi...
-
Tamás88
őstag
válasz
Iphone=pénz
Iphone=gazdag
Iphone= Vajna TimiEnnyi, a nők a pénz után mennek, csak azt felejtették el, hogy részletre is lehet venni.
-
harusakura1
tag
Most vagyok 20 eves es mindenki ajfonnal szaladgál a korosztalyomban es alattam, de nem ertem, hogy miert... Feszbuk van a 30ks telefonon is. Bar egyik baratom most vett egy iPhone 6S-t, elment buliba, csaj odament hozza latta a telot, elkerte es elkezdte csokolgatni...
-
bteebi
veterán
válasz
Dilikutya #106 üzenetére
Szerintem meg pont az szar szülő, aki minden hülyeséget megvesz, megad a gyerekének. A büdös életben nem fogja tudni helyén kezelni a dolgokat, és minden értéktelen lesz számára. Persze elég jó esélye lenne arra, hogy a pénznek tényleg ne legyen túl nagy jelentősége az életében...
-
szupermacs
veterán
válasz
Dilikutya #85 üzenetére
Van olyan banda is, hogy ha megrendeled a lemezüket CD-n a webshopból, akkor kapsz hozzá mp3 formátumot amit ha jól tudom 48 órán belül letölthetsz az oldalukról. Ez szerintem egy nagyon korrekt dolog. Eddig egy ilyennel találkoztam.
Amiket felsoroltál üzleteket nem nagyon ismerem. Headbanger meg régen a Határ úton volt Bp-n, aztán átköltözött a Deákhoz. Minden rocker onnan öltözött régebben. Elég nagy választékuk volt együtteses cuccokból. -
Romvr
őstag
válasz
#40553216 #54 üzenetére
"Nem 196-ot kapsz, hanem 206-ot.
Biztos rosszul tudja a bérszámfejtés itt a szomszéd irodában. Meg is mondom nekik hogy számolják át.
Ha van egy gyereked, akkor 218-at, ha kettő van, akkor 243-at, ha 3, akkor meg már 343-at."
Ha pedig 12 gyerek van akkor 487.500-at, ha Ausztriában dolgozom akkor 600.000 -et. Ha Anglián vagyok Magner akkor meg 1.500.000-et...stb.
Nettó hülyeség a gyerekek számával példálózni. Meg ráadásul bár kis segítség amit így kapsz pluszba, de nagyobb segítség lenne a gyermek "felszerelésre" 5%-os ÁFA-t kivetni, óvodákat alapítani és nem bezárni, vagy biztosítani a szülőnek a lehetőséget hogy a gyerek 5 éves koráig valóban a gyerekkel legyél (de legalább az egyik szülő), adókedvezmény, vagy mentesség X időre... stb. Az a + 22.000 lényegében csak nesze semmi fogd meg jól.
Nem véletlen húznak sokan inkább Németbe, Osztrákba...stb.-ba családot alapítani. Ott díjazzák ha szaporodsz és nem büntetik.
-
törölt tag
Tök felesleges egy másik, általad kreál számsort idehozni. Mert a mediánnak éppen az a lényege, hogy a csoport számszerű felénél található érték adja. Ha utána már csak egy elem is van (mondjuk 1000001 elem esetében az 500001. és 500002.), ami egyenlő, már bukott az állításod. Márpedig ez sokkal valószínűbb, minthogy ma Magyarországon a fizetések egy akármilyen hosszú sora minden egyes eleme eltérő.
-
Dilikutya
félisten
Mivel konkrétan leszarom a multit, megengedhetem magamnak, hogy 2 évesen már 5€-ért is megkapjak szinte bármit. Ahogy lentebb írtam, kellenek a kompromisszumok. Amúgy pont a multit úgyis megveszik.
Másfél éves korában pl. a Far Cry 3 is 5€ volt, én 7,5-ért vettem a fullosat. Igaz akkor már 3 éves volt, de a GTA IV-et úgy vettem ugyanennyiért, hogy benne volt a két kiegészítője, meg az összes többi rész.
Vettem volna én 16 évesen is, csak akkor még nem voltak ilyen akciók, és egy új játék ugyanúgy 10 ezerbe került, és vidéken nehéz is volt hozzájutni. Viszont volt értéke annak, amit megvettem, nem volt olcsó egy dupla Metallica lemez, de kifizettem, és az akkor is 5000 volt. -
-
törölt tag
Az utolsó mondat éppen azt bizonyítja, hogy te nem tudod, miről van szó. Hiszen te korábban azt írtad:
„A keresetek mediánja 190k HUF. Tehát az emberek fele ennél többet keres.”
A mostani utolsó mondatodra vetítve ez azt jelentené, hogy az 1000-es mediánnál az emberek fele többet keres 1000-nél, holott épp ugyanebben a mondatban írod le a medián definíciójában, hogy 9 ember keres ezret, 1000000-t. Tehát az emberek 90%-a 1000-et, 10%-a 1000000-t keres, nem pedig 50% <1000-et, 50% >1000-et.
Tényleg hagyjuk! -
Ghoosty
őstag
válasz
#40553216 #93 üzenetére
Ok, asszem befejeztem. Ez már csak kötekedés, ráadásul nem vagy tisztában azzal amiről írsz. Végig bruttó bérről beszéltem és a bruttó bér mediánjáról írtam, hogy 190k HUF.
Véges elemszámú sokaság esetén a medián a sorba rendezett adatok közül a középső érték.
-
törölt tag
Nem „szokás” együtt, csak ha az egyedüli fizu nem éri el azt a szintet, hogy abból vonjanak mindent.
„A keresetek mediánja 190k HUF.”
Két évvel ezelőtt a bruttó volt 190e. Alig hiszem, hogy azóta a nettó nőtt volna ekkorára.„Tehát az emberek fele ennél többet keres.”
Nem. A medián pont nem ezt mutatja. Ezt az átlag mutatná. -
Dronte
aktív tag
válasz
Dilikutya #71 üzenetére
Na ezen azert megakadt a szemem, milyen jatekokat tudsz megvenni 2-3ezerert fel ev utan? Max az eladhatatlan hulladekot, de meg azt is nehezen. Ha valami epkezlab jatekot szeretnel venni ertelmes aron jo lesz az 2 evnek is.. mire kifullad, nem jatszik senki online, vagy kiadtak 2 ujabbat
-
E770
aktív tag
válasz
arnyekxxx #87 üzenetére
a btk. nem tiltja, sőt egyenesen és egyértelműen nem bűncselekmény a magáncélú megosztás
"Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja."
-
bteebi
veterán
válasz
arnyekxxx #87 üzenetére
"Tiltja valamelyik jogszabály a torrentet mint technológiát?"
Általánosan jellemző félreértés, hogy a torrentezés illegális. Nem, egyáltalán nem az, mint ahogy pl. az ftp se az. Az már egy másik kérdés, hogy mindkét technológiát lehet tartalmak illegális megosztására használni...
-
Ghoosty
őstag
válasz
#40553216 #83 üzenetére
Ha levonod a családi pótlékot akkor 295,500 lesz a nettód.
"Hogy 11-12%-ot érint csak? 300000 Ft-os bruttó bér mennyit?"
Mivel beleszámolod a családot érintő kedvezményeket, amiket együtt szokás igénybe venni, akkor a család teljes jövedelmével illik számolni.
A keresetek mediánja 190k HUF. Tehát az emberek fele ennél többet keres. Ha egy családban 2 kereső van, akkor 380k bruttó bér jut a családnak. Ha mindenki dolgozna, akkor a családok több mint felében lenne 300k feletti jövedelem. Pontosan nehéz meghatározni, mert vannak munkanélküliek, nem teljes állásban dolgozók, feketén dolgozók stb De szerintem egyértelműen látszik, hogy sokkal több családnak van 300k feletti bruttó jövedelme, mint 10-12%. -
Dilikutya
félisten
válasz
szupermacs #84 üzenetére
CD Pince, Wave, Hammer Zenebarlang megvan, Headbangert nem tudom. És ott a Hammer webshop, a metalshop.hu. Meg még akad pár, pl. popshop.hu. A pár hónappal ezelőtti átépítésig a Media Markt is elég jó volt, főleg friss lemezek terén, az összes fontos rock/metal kiadótól volt cucc, amiket a Hammer terjeszt, ők azért eléggé benne vannak. Kazetta is jelenik meg mai napig, pl. az utóbbi pár Ossian is kijött így.
-
szupermacs
veterán
Én mondjuk nem veszek CD-t, de a CD Pincében régen elég nagy választék volt és amit nem kaptál meg ott, azt behozták külföldről is. Headbanger szintúgy. Én mondjuk nem hallgatok pop zenéket, de amiket igen (punk, punk-rock, metal) nem nagyon kapni nagyobb műszaki üzletekben egyébként sem. Pedig terveztem, hogy a kedvenceimet beszerezném és támogatnám a bandákat, de nem túl egyszerű. Bp-n a belvárosban sok kis üzlet van ahol bármit be lehet szerezni. Még akár kazikat is.
Az, hogy most ezek a helyek működnek-e azt nem tudom, de szerintem igen. -
Dilikutya
félisten
válasz
arnyekxxx #73 üzenetére
Egy HDD-n van 2000 Ft jogdíj, szóval ez azért így nem igaz. De igazad van, nem kell. Én szeretem, ha ott van. És valóban nem kell, a jog szerint is letöltheted. Csak nem torrentről, ahonnan teszed.
Félreértés ne essék, én is szedek le ezt-azt, elsősorban demónak, ami tetszett, megveszem. A jogdíjas HDD-m jó részén olyan filmek vannak, amik után nincs kinek jogdíjat kiutalni, mert az eredeti VHS forgalmazója rég megszűnt, és pl. a szinkron is problémás egy esetleges DVD kiadás szempontjából. -
nubreed
veterán
válasz
Dilikutya #77 üzenetére
Jó mondjuk én streamelni nem szoktam, nem az én pályám. Ha valami nagyon tetszik megveszem Bandcampen, lossless formában. Amúgy meg elég sokan teszik elérhetővé a zenéiket ingyenesen a creative commons licensz alatt.
A letöltő huszároknak meg tényleg mindegy, hogy milyen forrásból van a cucc, a letöltéseik nagyrészét soha nem fogják élvezni, csak ott "rohad" a winyójukon, nekik pont ezért tökéletesen elég lenne a Youtube -on meghallatom kategória. Sajnos sok nem letöltőnek meg tényleg csak ennyire van igénye, mindent youtube -ról hallgat. Számomra ez nagyon szomorú. -
Dilikutya
félisten
Én veszek, mert a Deezer nem elég jó, az iTunes-al pedig nem bajlódnék. Más kérdés, hogy hallgatok sok olyat is (bár ez magyarokra jellemző), ami 20-25 éve megjelent kazettán, és azóta semmin se.
Deezer-ből egyébként se lehet ösztönözni túl sok zenekart újabb lemez elkészítésére. Épp tegnap vettem meg az új Paddy And The Rats-ot 990 Ft-ért, nekem megérte. Persze aki csak tölti eszetlenül a sok vackot, hogy sose hallgassa kétszer ugyanazt, annak tényleg fölösleges. -
nubreed
veterán
válasz
Dilikutya #43 üzenetére
Még vesz valaki cd-t? Totál komolyan kérdezem.
Jó mondjuk ha diákról van szó és van egy kedvenc bandája és nem rendelkezik még saját bankszámlával, akkor kénytelen elmenni egy cd boltba és megvenni a zsebpénzén. Régen tele volt ilyenekkel a nagykörút, most meg egy sincs. Hol lehet manapság cd-t venni? Tényleg nem tudom és komolyan kérdezem. Mondjuk eszembe jutottak a nagy elektronikai áruházak, mintha ott még lenne cd/zenei részleg. De gondolom egyre jobban zsugorodik... nem tudnám elképzelni hogy ne így legyen.
-
Ghoosty
őstag
válasz
#40553216 #54 üzenetére
"„Mondjuk kapsz bruttó 300.000 forintot…”
Nem 196-ot kapsz, hanem 206-ot. Ha van egy gyereked, akkor 218-at, ha kettő van, akkor 243-at, ha 3, akkor meg már 343-at."Ezt hogy sikerült?
Minden bérkalkulátor szerint 196,500-at kapsz. 2016-os tervezett SZJA csökkentés esetén is 200k alatt maradsz.
343 meg családi pótlékkal együtt jön ki úgy, hogy ugyanaz a személy veszi igénybe teljes egészében az adókedvezményt aki a családi pótlékot is. Tehát elég csalóka a dolog, ráadásul a családok 11-12%-ában van 3 vagy több gyerek. -
Dilikutya
félisten
DVD: 990-2990, hamar lemennek az új sikerfilmek is 990 Ft környékére.
CD: mi számít normálisnak? Az ár nem ettől, hanem a kiadótól függ. Magyar rock/metal lemezek 990-2000 Ft között vannak, külföldi 3000-3500-4000, extra kiadások efölött.
BD: 4000-5000 Ft körül jönnek ki az új filmek, a limitált kiadást itt is meg kell fizetni. De diák köthet kompromisszumot azzal, hogy DVD-t vesz, a BD luxuscikk még mindig sajnos.
Játék: fél-egy éves sikerjátékok PC-n már 10€ körül, sőt olcsóbban is megkaphatók. Konzolé nem esik ennyit, de ott meg még működik a használt biznisz, legalábbis az előző generációig működött.Másrészt ezek mind luxus dolgok, szórakozás, eleve nem kötelező, de ésszerű felhasználás mellett (havi 100 lemezt, 50 filmet, 10-20 játékot úgysem tudsz megnézni) lehet rá költeni. Ha van egy PC-d, amin fut a Black Ops 3, akkor normális esetben pénzed is lesz 1-2 éves játékokra. Persze csak ha nem ugrasz bele a kötelező 24 hónapos iPhone törlesztőbe, mert a tinédzsernek lényeges a részletre vett aktuális generációs iPhone.
Szóval ha valaki akar venni valamit, tud. Diákmunka, zsebpénz mellett, pénz nélkül egyébként sem ezek a legfontosabb dolgok, bár természetesen én is láttam szakadt tininél Galaxy Note-ot.
-
bteebi
veterán
Milyen igaz...
Amúgy mégis mi a búsból vegyen tartalmat egy magyar diák? A fizetéséből vagy a zsebpénzéből?
Egy normálisabb CD vagy 5k, egy Blu-ray film talán 5-10k, egy konzolos játék meg vagy 15k. Oké, Luxemburgban meg Katarban nem probléma az anyagi oldala, de Magyarisztánban sajnos az. Nem kell ezt túlmisztifikálni, zseton nélkül nem megy. A legtöbb ember szívesen megvenne mindent legálisan, csak hát nem futja rá...
-
arnyekxxx
veterán
(#16) Romvr 2015-11-25 15:19:29
HENT... miért gondolom úgy hogy nemzetünk fő Mészáros (és Mészáros) emberének a keze is benne van a dologban?(#17) Loveless 2015-11-25 15:21:35
kíváncsi lennék, mennyi adóforintot éget el ez a HENT... (nemzeti = narancsos haverok kifizetőhelye)Páran azért nagy lendülettel futottak lyukra, ezt a gittegyletet nem a Kénkőszagú Patásördög alapíttatta hanem a legdemokratábbak a szabadság legszebb éveiben
http://www.jogiforum.hu/hirek/17458
Megalakult a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület
2008.03. 7.2008. március 3-án, sajtótájékoztatón jelentették be a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület megalakulását, amelynek elnöke Kondorosi Ferenc az „Új rend és szabadság” programért felelős kormánybiztos.
-
haxiboy
veterán
válasz
Dilikutya #55 üzenetére
Deezernek elég jó a minősége, de úgy gondoltam ha már fizetek érte akkor letölthetem virágboltból FLAC-ben.
Én főleg elektronikus zenét hallgatok (Dubstep, DNB), de azért elő-elő kerül néha metal, vagy komolyzene is.
Főleg Clint Mansell, Hans Zimmer és hasonlók. Viszont telefonra meg bőven elég az MP3, na nem azért mert nem tudná rendesen visszaadni a hangzást, mert a Galaxy S sorozatban mindigis elég jó DAC volt, S6-ban egy Wolfson Dac van, de útközben nem tudok figyelni a részletekre, otthon meg ott a "rendes" fejhallgató...(#62) McPie : Ha már így felhoztad, Lakodalmas János nem is fizet az áramért, egyre több olyanról hallani hogy megoldja magának a bekötést és van ingyen áram
-
Füge007
senior tag
Mondok ennél sokkal viccesebbet, nagymenő ügyvédi iroda, akiknek meg sem kottyanna néhány szoftver legális megvásárlása, azok is illegális szoftverrel dolgoznak! Az ország morális helyzetét meg inkább meg sem említem, azt gondolom ezzel is tisztába van mindenki.
-
-
McPie
tag
Mondjuk az a diák, aki a cigarettát meg tudja fizetni, az lesz szíves a letöltött tartalomért is fizetni...
-
zdanee
őstag
válasz
Dilikutya #53 üzenetére
Igen, elviekben. Csakhogy DVD-t szökőévente egyszer veszek, archiválni, zenét nem töltök le, hanem spotify-t és podcastokat hallgatok, filmeket nem igazán nézek (még letöltve sem, az a pár alkalom meg mozi), egy-két sorozatot nézek heti egy-két epizóddal, de mivel TV-m nincs, letöltöm (a TV amúgy is leadta volna, szóval annyira ezt sem érzem jogtalannak). Játékokat a különböző Bundleben és Steam leárazásokkor veszek, így is több van, mint időm játszani. Ezek után viszont rosszul esik a sok adó, ami az én feltételezett lopásomra van. Szóval mobil Kínából, tablet Amcsiból, wincsi Szlovákiából jött.
-
leviske
veterán
A HENT ilyen kutatások után akár megalapozottnak is vehetné, hogy olyan lépéseket tegyen, amik elősegítik a Netflix belépését illetve a Deezer és Spotify terjedését a hazai piacon. Gondolom ilyet nem fog tenni, de logikusnak azért logikus volna.
-
Dilikutya
félisten
Deezer, Youtube nekem arra elég, hogy belehallgassak. Életvitelszerűen nem felelne meg nekem, elég távol állnak a CD-től, de még a 320 kbit/s bitrátájú mp3-tól is. Persze ha valakinek ez elég. Mondjuk én nem popszemetet hallgatok, itt jellemzően arányaiban több lemezt adnak el.
-
törölt tag
Bendzsel Miklós csúsztat egy kicsit? Konkrétan ordenáré módra HAZUDIK! Ez különösen ironikus egy HENT-estől.
(#11) Dezsike
És ezzel a viselkedéseddel konkrétan igazoltad több korábbi felmérés állításait, azaz hogy a média- és egyéb tartalmakat illegálisan letöltők között jóval nagyobb arányban fordulnak elő olyanok, akik fizetnek is ilyen tartalmakért (és talán összességében is több pénzt költenek), mint akik nem töltenek le.(#16) Romvr
Én nem ragaszkodom a bakelit lemezhez, de szeretem. Van vagy 500 db. Meg a hozzá való jó cucc.„Mondjuk kapsz bruttó 300.000 forintot…”
Nem 196-ot kapsz, hanem 206-ot. Ha van egy gyereked, akkor 218-at, ha kettő van, akkor 243-at, ha 3, akkor meg már 343-at. -
Pont tegnap nézelődtem mennyi másolt xbox360 játékot árulnak a neten. Azért az egy kicsit para. 4 fal között letoltoget nagy csendben, rendben ám legyen, de árusítani ezeket az mar gazos.
-
Tamás88
őstag
Én is leszoktam töltögetni a játékokat, miután megvettem Steamen. Ahol ráadásul néha olcsóbb, mint lemezzel, sőt olyan játékok is vannak, amit boltban nem lehet kapni. Igazából demók kellenének, csak már minek, ha ott a Youtube.
-
Romvr
őstag
Mondjuk kapsz bruttó 300.000 forintot, ami utn 85.000 forint ilyen olyan járulékok terhelik még a munkltatódat. Te ebből a pénzből kapsz 196 ezer forintot. Azaz 104.000 forintot adóztál. Plusz ugye a munkáltatódé, az 190.000 forint. De mivel vásárolni is akarsz így kifizeted a 196 ezer 27%-át is adóba ami 53 ezer forint. Most járunk 243 ezer forint kifizetett adónál míg az adó mentes pénzed 143.000 forint volt tisztán.
Na ez Magyarország.
-
haxiboy
veterán
Erre most mit mondjak? Bár középiskolában még annyira nem érdekelt, most már próbálok mindent legális forrásból beszerezni, de természetesen mielőtt megveszek mondjuk egy játékot kénytelen vagyok letorrentezni mert olyan hogy "demo" már nem igazán létezik. A játékok 80%-a arra sem érdemes hogy megemlítsem nem hogy kifizessek érte 10 ezreket a Melódiáknál nagynehezen megkeresett pénzemből. (még jó hogy ott a humblebundle és az indiegala ahol azért lehet gyöngyszemeket találni).
A filmekről meg annyit hogy nagyon elkényelmesedtek az emberek, moziba ritkán járok akkor is fél órát késnek vagy végigdumálja valaki az egész előadást, DVD-n / Bluerayen meg nem fogom megvenni mert optikai meghajtó lassan 6 éve csak a laptopban van ott is csak azért mert még nem volt pénzem venni abba is egy SSD-t és optibayt.
Zenére meg miért gond ha nem veszem meg LEMEZEN ha ott van youtube ahol ingyen legálisan nézhetem/hallgathatom, ha jogsértő tartalom van fennt azt a youtube elintézi hogy ne legyen ott.
Szintén ott a Deezer amit az előző telefon előfizumhoz kaptam bónuszba, ott is mindent megtalálok.Filmes/Sorozatos stream itthon meg nem is nagyon van, eredeti nyelven nagyon ritkán találni valamit. A TV-ben sz@r a műsor de azért is súlyos pénzeket elkérnek hogy te nézhesd a reklámokat. YT legalább azt mondja ha fizetsz nincs reklám...
A torrentezésről meg annyit : Nem értem ezt a nagy felhajtást hogy ha visszatöltöd te vagy a rosszfiú. Nyugodtan töltsd le, de ne terjeszd = nincs honnan letölteni...érdekes...
A kedvencem viszont hogy üres adathordozónál fizessem ki előre azt amit lehet rá sem fogok tenni. Kérdem én miért fizessek a jogvédőknek azért ha én mondjuk a fényképezőgépbe veszek egy memóriakártyát?
Talán! De tényleg csak talán! Nincs véletlenül összefüggésben az hogy az átlagember sajnálja a pénzt kiadni olyanért ami nem kézzel fogható? Pláne ha kicsit szűkösebben él, akkor meg gondolkozzon azon hogy most egyen vagy vegyen egy most megjelent filmet 10k-ér?
Elég sok szerző belátta, felesleges harcolni a filemegosztók ellen, inkább részesei lesznek.
Ott a Donate gomb, akármennyit fizethetsz, akárcsak humble-n... -
Jhonny06
veterán
Zene terén még hagyján, de filmes/sorozatos havidíjas szolgáltatás nálunk pl. el sem érhető, tehát még akkor se tud az ember semmit csinálni, ha van rá pénze. És most olyanokra gondolok, hogy mondjuk eredeti nyelven megnézni egy sorozatot/filmet, hogy ne kelljen hónapokat várni a fos szinkronra (ha egyáltalán leszinkronizálják azok kedvéért, akik lusták megtanulni angolul).
Az USA-ban 2 babszemért lehet ilyenekre előfizetni. Szóval valahogy nem érzem szarul magam, ha letorrentezek egy sorozatot, mert máshogy kvázi nem lehet elérni, tehát nem az, hogy nincs kedvem megvenni..
-
ledgeri
nagyúr
A magyar középiskolások háromnegyede még egyszer sem fizetett internetes letöltésért,...
Szóval anyuka-apuka netjén netezik, vagy a szomszéd Wi-Fi-jét használja?
-
Dilikutya
félisten
A saját célú zene és film letöltés az, ami "szabad". Ha már torrentről teszed, akkor a torrent jellege miatt már kiesel ebből a visszaosztás miatt, a kalózszoftver pedig mindenhogy illegális, csak nem kriminalizált. Amúgy te fizeted az Artisjus matricát a DVD-n, vagy szlovák importra írod? Mert az kvázi a hazai szabad letöltés elutasítását jelentené.
-
PPatrik
aktív tag
Jogos. Viszont az sem jelent semmit. A telefont megkapja anyucitól, apucitól. Van ismerősöm, aki bátyjától kapott használt Iphone 5-öt, asszem lightning kábel nélkül, és ebay-es 300ft-os kínai adaptert használ, olyan micro usb kábellel amit valamikor valamihez kapott, de töltésre tuti szar. Eredeti kábelt nem vesz, mert nincs rá pénze. Tény, ő nem is menő ruhákban jár, de iphoneja van.
A többi kis k....g pedig otthon kiharcolja a szuper új csilivili telefont, majd megveszik szolgáltatónál részletre, vagy máshol. Azt utána sír, ha részegen ellopják tőle és ezután már nem kap újat. (személyesen ismerem az illetőt, de bár ne ismerném)
Ezt a gondolatot elég hosszan lehetne folytatni, de most ehhez már este van.ui.: Ha az a pénz ami átlagban elmegy piára és cigire, úgymond az internetes letöltésekért adnák ki, sokkal szebb lenne a felmérés eredménye.
-
Dilikutya
félisten
Attól függetlenül nem baj, ha tisztában van azzal, hogy mit csinál. És egyébként is csak a zene és film saját célú letöltése az, ami jogilag is megengedett, a kalóz játékprogram mindenhogy illegális. Hogy ki mit tesz meg ezután, az most mindegy, de nem árt, ha tudják. Én is tudtam 15-16 évesen kezdettől fogva, de pont ez volt a lényeg, hogy meg lehetett szerezni, ezelőtt 15 évvel nem voltak olyan akciók, mint manapság, hogy 1-2 éves sikerjátékokat már 5€-ért meg lehet venni a Steam-re.
A zenei CD-k árai sincsenek elszállva, legalább 10 éve stagnálnak. A hazai rock/metal lemezek pedig be lettek lőve egy 1000-2000 Ft-os átlagárra, a 2000 Ft-os a ritkább. Meg is látszik, mert ezek tarolják a Mahasz listát le mindig. -
Én úgy tudtam, Magyarországon szabad a warezolás, nem ezért fizettük ki az ArtisJus matricát a termékkel együtt (külső HDD, PenDrive, CD/DVD, stb.)?
-
dabadab
titán
Bocs, de pont az ilyen hozzászólások mutatják, hogy tényleg szükség lenne rá. A szerzői jog nem csak a kalózkodásról szól, hanem arról is, hogy miért fontos a szabad felhasználás, az, hogy a szerzői jog vagyoni része csak korlátos ideig él, az, hogy mi a creative commons meg társai, stb.
-
stewe2
aktív tag
A kocsim szervízben volt tegnap, busszal jöttem-mentem (kb 2 év után újra). Végigutaztam a várost (Pécs), volt időm megfigyelni a mai diákokat. A döntő többségnek sokkal drágább telója, fülese, fejese, ruhája, cipője volt mint nekem, és k@rvára le se sz@rták, hogy a járat tele volt fáradt, gondterhelt, problémákkal teli, családos, láthatón nehezebb anyagi körülmények között élő, munkából hazatérő felnőtt emberrel. Csak röhögtek hangosan, és részletesen boncolgatták a legutóbbi "igen durva" buli eseményeit. Mosolyogtam is egy nagyot, mert én is pont ilyen srác voltam 25 évvel ezelőtt, annyi különbséggel, hogy a '80-as évek végén mindannyian egyformán csórók voltunk!
stewe
-
Alchemist
addikt
"A középiskolások minden eddiginél nagyobb (27%-os) arányban tanulnak a szerzői jogról iskolai keretek között"
Ez nyilván úgy lenne korrekt és kiegyensúlyozott, hogy meghívott előadóként a Magyar Kalózpárt szakértője is kifejthesse nézőpontját az iskolában.
-
dabadab
titán
"A szerzői jogi keretekről tanulnak a diákok iskolai keretek között...
Ez csak nekem szúrja a szemem? A pofám leszakad, hogy erre van szükség a XXI. századi tantervekben."
Pedig a XXI. században a szerzői jog nagyon is komoly és fontos dolog, erről tényleg érdemes lenne rendesen tanulni. Mondom rendesen tanulni, nem valami propagandaszervezet hülyeségeit súlykolni.
-
galocza
aktív tag
nem fizettek letöltött tartalomért?
nem lep meg. lehet h mára sokat változott a világ, de kiváncsi vagyok, hány középiskolásnak van bankszámlája ill bankkártyája. anélkül meg nehéz... -
Ipadipad
tag
Emberek nagy %a minimállal van bejelentve és kézbe meg 100-150.000ft között keresnek jó esetbe,,,
én nem titkolom 120.000ft keresek...
abbol 40.000ft az albérletem
15-20.000ft a rezsi
5.000ft a telefonszámla..
25-30.000ft a kaja
5.000ft a kondi bérlet
5.000ft a benzindurván 105.000ft elmegy a semmire ,,,
marad durván 15.000ft om 1 honapba ...
veszek 1 játékot és akkor 1 vasam se marad...
(ne költsek ennyit kajára ?? majd a CD-vel jól lakom ügye ?...
ne járjak kondizni ?? otthon gubasztani mégis csak jobb ügye ?
ne vegyek benzint ?? ám legyenmajd a távolsági buszjeggyel olcsobban kijövök
föleg hogy 5km esetén 310ft... ( hiába csak 2km re van a másik falu ).... és akkor még nem is mentem haza,,, jo hogy nem gyalogoljak ,,, és még ragozhatnám tovább ...
mivel nincs olyan eszközöm amivel cd-t tudnék hallgatni igy nem fogok csak azért venni 1 cd-s magnot...
telefonon vagy számitogépen hallgatok zenét.. (nincs számitogépbe se cd meghajtó ...és nem szándékozom venni...fölösleges.....)mivel nincs tv-m igy online szoktam filmeket/sorozatokat nézni,,, most ha bemegyek a T3sc0-ba ott nem fogok tudni olyan filmet venni ami számomra fontos lenne ,,, de ha neadj isten találnék is ,,, megint ott vagyok hogy cd-n kapnám meg az anyagot ,,, miért nem találnak ki 1 alternativ megoldást ? pl 4gb microSD kártyán ,,, vagy pendrive ,,, negyed akkora mint a CD ...
Itunes-t meg nagyivbe kerülöm ,,, elég volt anno iphone 3g és 4-nél azzal a szutyokkal kinlodni ...
sok munka mellet meg arra nincs idöm hogy sz.rni mennyek ,,, nem hogy még utazni 5-10-15km-ert hogy megvegyem azt a terméket amit éppenséggel csak cd formában kaphatok meg ,,, igy inkább maradok annál a modszernél ahol 3kattintással tölthetem is le...
még év elején ugy döntöttem megprobálom digitálisan beszerezni Pénzért cserébe azokat a zenéket amik nekem tetszenek ,,, nos hát 80%-ban nem találtam sehol ahol pénzt adhatnék érte legálisan ,,,
ha minden ember keresne mondjuk 150-200. akkor havonta 5-10.000ft-ot szerintem senki nem sajnálna hogy "legálisan" beszerezze ami épp megtetszik neki ,,,
-
zdanee
őstag
-
RyanGiggs
őstag
Itt a legnagyobb baj a fizetésekkel van!
Nincs arányban pl. egy játék árával. -
myckie2
őstag
válasz
Fitzgerald #22 üzenetére
Kicsit poénos az egész dolog, hogy a HENT tagjai közt nincs is ott az Artisjus.
-
"Ha van kedved kiszámolni hogy te és a munkáltatód utánad mennyi adót fizet akkor rá fogsz jönni hogy a nálad maradó összeg 125%-át kapja meg állam bácsi."
Ez picit túlzás, a munkáltató költségének fele landol a munkavállaló zsebében, de nem kell félteni állambácsit, amire oda jutsz, hogy értékre váltod a pénzedet, megint lenyúlja közel a felét.
A végső eredmény: Állambá'/Te az kb. 70/30.
Igen, az állam több mint 2x annyit keres a munkádon mint te magad. -
PPatrik
aktív tag
Én a címet kijavítanám: A magyar diákok tudják, hogy fizetni kellene a letöltésért, de nincs miből
Ezzel szerintem el is mondtam mindent. A hiba elismerése pedig az első lépés a megoldás felé. -
Fitzgerald
veterán
Hmmm...és amit az Artisjusnak fizet az ember, az mi? Ha az semmi, akkor inkább ne fizessük azt sem...
-
Dilikutya
félisten
Nagyon el vagy tévedve a bakelitlemezt illetően. Azt nem kőkorszaki megfontolásból árulják, hanem valós igény van rá, de nem azoké, akik félnek a digitális formátumoktól. Amúgy amíg a legtöbb helyen csak mp3-at árulnak, van létjogosultsága az audio CD-nek. Meg egyébként is. A játék más, ott a lemezes és Steam-es tartalom megegyezik.
-
Dilikutya
félisten
Ha a játékot letöltők 63%-a fiú, 21-a lány, akkor a koncsitavursztok aránya 16%?
-
DaveHutt
őstag
A szerzői jogi keretekről tanulnak a diákok iskolai keretek között...
Ez csak nekem szúrja a szemem? A pofám leszakad, hogy erre van szükség a XXI. századi tantervekben.
-
törölt tag
kíváncsi lennék, mennyi adóforintot éget el ez a HENT... (nemzeti = narancsos haverok kifizetőhelye)
-
Romvr
őstag
HENT... miért gondolom úgy hogy nemzetünk fő Mészáros (és Mészáros) emberének a keze is benne van a dologban?
Majd ha az átlag fizetés nem 500€ (míg a létminimum 300€) lesz és egy játék vagy film nem 10-30€ körül lesz akkor szerintem az emberek is elkezdenek költeni. Ráadásul a 21. században digitális alternatívákat kellene árustani nem ragaszkodni a bakelit lemezhez, vésett kőtáblákhoz és barlangrajzokhoz. Érdekes módon nekem is több játékom van Steam-en mint dobozban, illetve szinte csak online rendelek házhoz műszaki cikkeket stb.
HENTesek és szArtistjuszt, haladni kell a korral és nem idióta tanulmányokkal bajlódni meg rágódni a dolgon évekig, évtizedekig.
(#15) zdanee: Ha van kedved kiszámolni hogy te és a munkáltatód utánad mennyi adót fizet akkor rá fogsz jönni hogy a nálad maradó összeg 125%-át kapja meg állam bácsi. Feltéve ha nem bevarrod kispárnába a pénzt hanem el is költöd (ÁFA). Bár ez erősen Rated M kategória...
-
zdanee
őstag
Majd, ha nem kell megfizetni az elméleti lehetőségért, hogy a mobilom, tabletem, laptopom memóriáját dugig rakom zenével (még azt a részt is, ahová az oprendszert telepítették), akkor lehet erkölcs-csőszködni. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk egy iPhone felhasználó, aki iTunesban megvett egy zenét, azért fizetett az iTunesban, majd kifizette a telefonjába beépített adóban, majd kifizette a laptopjába beépített adóban is, majd mindezekre fizetett még egy adót (ÁFÁt), miután a keresetének (amiből ezt finanszírozta) a felét leadózta. A sok-sok adójából pedig az előadó művész kapott egy képeslapot (azt is az Apple-től) és épült belőle egy stadion kisvasúttal. Mindannyiunk örömére.
-
E770
aktív tag
egyre több zenész gondol rá, s le is töltheted az oldalukról a műveiket
(vajon ez a letöltés is illegális a cikk eredeti szerzője szerint? ha már ilyen pontatlanul fogalmaz)akik már nem szerződtek le kiadókkal, azok könnyen választhatnak ilyen utat,
de az ismert együttesek többség is már a koncertekre tekint bevételi forrásnak -
myckie2
őstag
"Hamisítás Elleni Nemzeti Testület". Még egy hulladék cég amibe bele lehet pumpálni a forint milliárdokat és meggazdagítani a szomszédot. Haha.
Feladatuk, csak annyi h éves szinten kiadjanak egy rosszul összeállított semmit mondó statisztikát és csináljanak egy PPT-t a diákoknak, hogy nem töltünk fizetés nélkül?
-
Dezsike
tag
Arra nem gondolnak, hogy a letöltés promóció is. Egyszer egy zeneajánló oldal kidobott nekem egy zenekart, letorrenteztem a zenéjük és annyira megtetszett, hogy most már megvan az összes lemezük és másodjára megyek a koncertjükre hamarosan, vakon viszont nem vettem volna meg a lemezt, mert ha olyan, hogy a harmadik számnál veszem ki a lejátszóból, nem éri meg. Játéknál is az első rész letorrentezése és végigjátszása után a második részért a premier után pár nappal mentem a boltba a dobozos verzióért - és természetesen utólag megvettem az elsőt is. Azokat a játékokat viszont nem veszem meg amiket a negyedénél leteszek, mert unalmas. Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy ilyenért is kifizessem a teljes árat. És akár ciki akár nem, rendszeresen moziba járok, bár mostanában egyre kevesebb az olyan film ami megérdemli, hogy beüljek rá, de régen olyan is volt, hogy két filmet néztem meg ugyan azon a napon egymás után.
-
Reggie0
félisten
Nem tudom miert paradeznak ezek a szervezetek. A jelenlegi allapot win-win szituacio, mert igy mindenki beszerezheti azt, ami neki tetszik, a szerzoknek meg nem kell minosegi munkat vegezni, mert altalanydijat kapnak. Igy az emberek azon sem fognak lazongani, hogy ha egy 14 szamos CD-rol mindossze 2 szam surolja alulrol a mercet, mert csak azt a kettot toltik le.
-
atike
nagyúr
HENT... Ejha...
Az új Artisjus....?
-
Dexar007
veterán
Bünösök!
A bünösöket el kell itelni.A bünösök szenvedjenek. -
dabadab
titán
Mondjuk konkrétan a HENT egy hazug propagandaszervezet, nekik még azt se, amit kérdeznek.
-
Kékes525
félisten
Kevés a pénzük a legális dolgok megvásárlására, az erkölcsi nevelés pedig nulla Magyarországon. Jó példát sem látnak sehol. Mitől lehetne más a helyzet?
-
cami][us
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
ph A magyar középiskolások háromnegyede még egyszer sem fizetett internetes letöltésért, de nagy többségük (78%) törvénytelennek tartja a fájlmegosztó oldalak használatát.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- Samsung Galaxy S20 8/128Gb
- HP EliteBook 640 G9 laptop (FHD14"/i5-1245U/16GB DDR4/256GB SSD) új aksi,és kijelző csak ma 05.04
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Awesome Blue
- Újszerű Samsung Galaxy A12 Dual sim kártyafüggetlen
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest